پیام ویژه

آخرين مطالب

پرزیدنت سابق از انتخابات کنار گذاشته می‌شود؟ یادداشت

پرزیدنت سابق از انتخابات کنار گذاشته می‌شود؟
  بزرگنمايي:

پیام ویژه - دنیای اقتصاد /متن پیش رو در دنیای اقتصاد منتشر شده و انتشارش در آخرین خبر به معنای تایید آن نیست
در یک فایل صوتی مشخص شده است که ترامپ اعتراف به نگهداری اسناد محرمانه در خانه‌اش کرده است. این می‌تواند روند دادگاه ترامپ را عوض کند و حتی سرنوشت او در سیاست دستخوش تغییراتی شود. شبکه سی‌ان‌ان در گزارشی مطرح کرده است که طبق یک فایل صوتی یافت‌شده مربوط به سال2021، دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری پیشین آمریکا در اختیار داشتن اسناد محرمانه پنتاگون درباره ایران را تایید می‌کند. با این حال رئیس‌جمهور سابق آمریکا در واکنش به گزارش‌ها درباره فایل صوتی از وی که در آن به نگهداری اسناد محرمانه بعد از خروج از کاخ سفید اشاره می‌کند، ابراز بی‌اطلاعی کرد.
اما چند منبع مطلع به سی‌ان‌ان گفتند که دادستان‌های فدرال به یک فایل صوتی مربوط به تابستان2021 دست یافته‌اند که در آن دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری پیشین آمریکا تایید می‌کند برخی اسناد محرمانه پنتاگون را در اختیار داشته است که مربوط به «حمله‌ بالقوه» به ایران است. به گفته افرادی که در جریان این موضوع بوده‌اند، این فایل صوتی نشان می‌دهد که ترامپ آگاه بود که پس از خروجش از کاخ سفید، همچنان اسناد محرمانه را در اختیار دارد. دو نفر از این افراد گفتند که در این فایل، از صحبت‌های ترامپ این‌طور به نظر می‌رسد که او مایل بود این اطلاعات را به اشتراک بگذارد؛ اما به محدودیت‌های شرایط پس از ریاست‌جمهوری برای فاش کردن اسناد محرمانه واقف بوده است. یکی از منابع مطلع گفت که بخش مربوط به ایران در این فایل صوتی حدود دو دقیقه است و فرد دیگری نیز که از محتوای این فایل مطلع است، گفت که بحث درباره ایران بخش کوچکی از یک دیدار طولانی است. جک‌ اسمیت، بازرس ویژه‌ای که مسوول رسیدگی به پرونده تحقیقات وزارت‌ دادگستری آمریکا درباره ترامپ است، روی این دیدار به‌عنوان بخشی از تحقیقات کیفری درباره نحوه عملکرد ترامپ در قبال اطلاعات محرمانه امنیت ملی تمرکز دارد. برخی منابع مطلع می‌گویند، این فایل صوتی می‌تواند به‌عنوان مدرکی در پرونده‌ای علیه ترامپ به‌کار گرفته شود که بارها تاکید کرده بود می‌تواند اسناد ریاست‌جمهوری را نزد خود نگه دارد و آنها را فاش کند.
این در حالی است که قانون اساسی آمریکا درخصوص اینکه یک رئیس‌جمهور سابق مجرم شناخته شود، آیا می‌تواند نامزد انتخابات شود یا نه، سکوت کرده است. عده‌ای می‌گویند ترامپ حتی در صورت مجرم شناخته شدن، می‌تواند رئیس‌جمهور شود. رویترز نیز در گزارشی نوشت که یکی از نمایندگان ترامپ درباره فایل ضبط‌شده یا اظهارات خاص منتسب به ترامپ اظهارنظری نکرده و این تحقیقات را با انگیزه سیاسی خوانده است. استیون چونگ، سخنگوی ترامپ روز چهارشنبه به این خبرگزاری گفت: «درز اطلاعات از طرف‌های تندرو برای آزار و اذیت سیاسی صورت گرفته است و این پرونده به‌گونه‌ای طراحی شده است تا بتوانند ترامپ و حامیانش را از میدان به‌در کند.» در این ارتباط پیتر کار، سخنگوی دفتر بازرس ویژه جک اسمیت در وزارت دادگستری از اظهار‌نظر خودداری کرد. به گزارش الجزیره، وزارت دادگستری در حال بررسی این موضوع است که آیا ترامپ پس از ترک سمت خود در ژانویه2021، با حفظ سوابق و اسناد دولت آمریکا که برخی از آنها به عنوان فوق سری شناخته می‌شوند، قانون را زیر پا گذاشته است یا خیر؟ در ماه اوت، این وزارتخانه فاش کرد که در حال تحقیق از ترامپ برای حذف اسناد کاخ سفید است؛ زیرا معتقد است که او به‌طور غیرقانونی اسنادی از جمله برخی از استناد فوق‌سری را نزد خود نگه داشته است. تحقیقات اسمیت شامل این است که آیا ترامپ یا همکارانش در تحقیقات وزارت دادگستری مانعی درخصوص حفظ هزاران پرونده دولتی که حدود 300 مورد از آنها طبقه‌بندی شده بوده، ایجاد کرده‌اند یا خیر؟ این بازرس ویژه همچنین در حال بررسی تلاش‌ها برای معکوس کردن شکست ترامپ در انتخابات2020 است که به حمله مرگبار 6ژانویه2021 به ساختمان کنگره آمریکا منتهی شد.
اهمیت افشای این فایل
افشای اینکه دادستان‌های فدرال، فایل ضبط‌شده‌ای از دونالد جی.ترامپ، رئیس‌جمهوری سابق آمریکا دارند که در حال بحث درباره یک سند بسیار حساس پس از ترک سمت خود است، بر اهمیت شواهدی تاکید می‌کند که بازپرس ویژه جک اسمیت در حال جمع‌آوری آن است. به نوشته نیویورک‌تایمز، احتمالا این فایل می‌تواند دادگاه را به این نتیجه برساند که اقدام ترامپ مجرمانه بوده است یا نه. به گفته افرادی که از محتوای این فایل مطلع هستند، ترامپ به‌گونه‌ای صحبت کرده است که به خوبی می‌دانسته نگهداری این اسناد در خانه ممنوع بوده است و اینکه وی می‌دانسته نمی‌تواند آنها را از حالت طبقه‌بندی خارج کند. این فایل مربوط به ژوئیه2021 است. اگر این توصیف از فایل افشاشده صحت داشته باشد، یکی از دفاعیات کلیدی را که مشاوران ترامپ در تلاش بودند به آن متوسل شوند، خنثی می‌کند. آنها قصد داشتند به این توجیه متوسل شوند که ترامپ اجازه خروج اسناد از کاخ سفید را داشته و می‌توانسته آنها را حفظ کند. چراکه آنها استدلال کرده‌اند که ترامپ، در حالی که هنوز بر سر کار بود، تمام مطالبی را که هنگام خروج با خود برده، از حالت طبقه‌بندی خارج کرده بود. همچنین این فایل نشان می‌دهد که ترامپ با صدای خودش از یک سند حساس دولتی صحبت کرده است. در این سند او انتقادات ژنرال مارک میلی، رئیس ستاد مشترک را رد می‌کند. مارک میلی جزو کسانی بود که ترامپ را از اقدام بیشتر علیه ایران بازداشته بود.
 محتوای دقیق سندی که ترامپ در این دیدار ضبط‌شده به آن اشاره کرد، همچنان نامشخص است. همچنین معلوم نیست که دولت فدرال چه زمانی این سند را پس گرفته یا اصلا این سند را پس گرفته است یا نه. دادگاه به‌دنبال بازیابی هزاران سندی است که ترامپ با خود از کاخ سفید خارج کرده است. این در حالی است که تمام اسناد ضبط‌شده متعلق به دولت فدرال است. اما به گفته ناظران این فایل ضبط‌شده می‌تواند روند دادگاه را عوض کند. در این فایل نشان داده می‌شود که او می‌دانسته مطالبی در اختیار دارد که از طبقه‌بندی خارج نشده است و همین فایل اعتراف ترامپ می‌تواند به‌عنوان یک مدرک مهم برای محکومیت او باشد.
دادستان‌های فدرال تحت رهبری اسمیت در حال بررسی این موضوع هستند که آیا ترامپ - نامزد پیشتاز جمهوری‌خواهان در انتخابات ریاست‌جمهوری2024 - مانع از تلاش‌های دادگستری برای کشف حقیقت شده است و آیا او قوانین مربوط به اطلاعات دفاع ملی و اسناد دولتی را نقض کرده است یا خیر؟
 اسمیت همچنین یک تحقیق دیگر را همپای آن پیش می‌برد و آن نیز درباره نقش ترامپ در حادثه ششم ژانویه و حمله به کنگره است. پس از ماه‌ها کلنجار رفتن با آرشیو ملی، ترامپ سرانجام در ژانویه سال گذشته 15کارتن را تحویل داد و مشخص شد که دست‌کم 200سند موجود در این کارتن‌ها، بسیار حساس و فوق‌سری بوده‌اند. با این حال آرشیو ملی احضاریه بعدی را برای او فرستاد و خواستار بازگرداندن اسناد دیگر شد؛ اما او و وکلایش گفتند چیز دیگری وجود ندارد. اما در ماه اوت ماموران اف‌بی‌آی با حکم بازرسی به مارالاگو، محل سکونت ترامپ در فلوریدا حمله کردند و کارتن‌های دیگری را به همراه بیش از 100سند دیگر کشف کردند. به گفته سه نفر از آشنایان جلسه، ملاقاتی که ضبط شده است بیش از یک سال قبل از حمله اف‌بی‌آی بود و این دیدار بین ترامپ و دو نفر دیگر صورت گفته بود و جلسه مربوط به نگارش کتابی می‌شد که توسط رئیس کارکنان کاخ سفید، مارک میدوز، نوشته شده بود.

لینک کوتاه:
https://www.payamevijeh.ir/Fa/News/1367422/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

طلای جهانی افزایشی ماند

چرا یک توافق هسته‌ای جدید به نفع مسکو است؟

107

نرخ مالیات و عوارض ارزش افزوده انواع سیگار اعلام شد

به اتمام رساندن داستان Death Stranding 2 ممکن است 75 ساعت طول بکشد

استقبال پوتین از رؤسای جمهور چند کشور در مراسم رژه «روز پیروزی»

جزئیات تاثیر سوابق تحصیلی در گروه‌های آزمایشی کنکور اعلام شد

متقاضیان واحدهای مسکن ملی بخوانند

تولید بمب گرما-هسته‌ای جدید در آمریکا علیرغم شعارهای ترامپ

رایزنی‌های جدید روسیه و آمریکا برای عادی‌سازی روابط

حملات موشکی هند به پاکستان از دریای عرب

رشد 12 درصدی ارزش سهام در بورس تهران

ضربه کاری اپل به گوگل؛ عرضه گزینه‌های جست‌وجوی هوش مصنوعی در سافاری

چشم‌پوشی آمریکا از پیش‌شرط عادی‌سازی روابط عربستان با تل‌آویو

رهگیری موشک‌ها و پهپادهای پاکستان توسط هند

باران و رعد و برق در برخی استان‌های کشور

آموزش و پرورش: از کنکور 1406 به بعد ساختار امتحانات نهایی تغییر نخواهد کرد

گفتگوی زلنسکی و ترامپ درباره آتش‌بس 30 روزه در جنگ اوکراین

آپدیت One UI 7 برای Galaxy S22 Ultra سامسونگ به ایران رسید

کشته شدن 5 پاکستانی درپی درگیری‌های مرزی با هند

امروز جاده چالوس یک‌طرفه می‌شود

وعده یک و نیم ساله برای تکمیل راه‌آهن چابهار ـ زاهدان

ساعت کاری جدید بانک‌ها اعلام شد

افشای تجارت مقامات اوکراینی با پیکر سربازان کشته‌شده

هیولای گیمینگ با نمایشگر سه‌بعدی و بدنه فیبر کربن؛ این لپ‌تاپ جدید لنوو است

بازی تهران و ترامپ با تحریف احتمالی نام خلیج فارس به هم می‌خورد؟

سردرگمی در آمریکا بر سر جنگ اوکراین

توئیت رئیس‌جمهور پزشکیان درباره خلیج فارس

سخنان نتانیاهو درباره عملیات بزرگ نظامی در غزه

احتمال یک اشتباه محاسباتی

عینک هوشمند با توانایی تشخیص چهره؛ متا پروژه بزرگی در سر دارد

سی‌ان‌ان: درگیری هند و پاکستان یکی از بزرگترین نبردهای هوایی تاریخ مدرن است

معاون وزیر آموزش و پرورش: از نسل جدید جاماندیم

حذف خاموش مکمل‌‏های دارویی رایگان برای زنان باردار

گوگل مپ از این‌ پس اسکرین‌شات‌های شما را اسکن می‌کند

اپلیکیشن هوش مصنوعی جمنای برای آیپد سرانجام منتشر شد

ما به تو افتخار می‌کنیم

تنها راه نجات تهران از زیر زمین می‌گذرد

جلف و سخیف نباش وزیر سابق!

آمریکا ساقط شدن جنگنده هندی توسط پاکستان را تایید کرد

قراردادهای بار اول وزارت نفت تاکنون 200 میلیون دلار بوده است

رگبار و رعد و برق در نواحی شمال غرب کشور طی دو روز آینده

مهارت آموزی رایگان هنرستانی ها در مراکز فنی و حرفه‌ای

لاپید: توافق هسته‌ای با عربستان، می‌تواند منطقه را به سوی رقابت تسلیحاتی سوق دهد

حمله موشکی و پهپادی پاکستان به هند

مذاکرات پنهانی اسرائیل و شورشیان سوریه در ابوظبی

آغاز تجزیه سوریه؛ شکل‌گیری کشور جدید در خاورمیانه

سفیر سابق رژیم صهیونیستی در آمریکا: اسرائیل نباید به ترامپ اعتماد کند

بدون تعارف با دو خادم حرم رضوی

کمبود داوطلب در رشته‌های بیهوشی، طب اورژانس و اطفال