پیام ویژه

آخرين مطالب

امام مقابل کسانی که می خواستند به انحای مختلف جمهوریت نظام را به مسلخ ببرند ایستادگی کردند؛ ایشان با تمرکز قدرت صرفا در دست نهادهای انتصابی مخالف بودند/ نهادهای انتخاباتی به دلیل محدود شدن دایره انتخاب مردم، از کارویژه اصلی خود دور شده اند سياسي

امام مقابل کسانی که می خواستند به انحای مختلف جمهوریت نظام را به مسلخ ببرند ایستادگی کردند؛ ایشان با تمرکز قدرت صرفا در دست نهادهای انتصابی مخالف بودند/ نهادهای انتخاباتی به دلیل محدود شدن دایره انتخاب مردم، از کارویژه اصلی خود دور شده اند
  بزرگنمايي:

پیام ویژه - محمدرضا عارف عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در یادداشتی نوشت: شورای نگهبان در زمان امام اجازه نداشت به واسطه گزارش نهادهای امنیتی و بعضاً به دلیل سلایق شخصی، افراد را از گردونه انتخابات خارج کرده و انتخاباتی فرمایشی برگزار کند.

به گزارش جماران؛ محمدرضا عارف طی یادداشتی به مناسبت سالگرد ارتحال امام خمینی بنیانگذار کبیر انقلاب اسلامی، با تاکید بر اینکه نباید با قدسی سازی مانع نقد تحولات دهه 60 شد ،تاکید کرد: امام با تمرکز قدرت صرفا در دست نهادهای انتصابی مخالف بودند.
متن این یادداشت به شرح زیر است:
بازخوانی اندیشه ها و شیوه حکمرانی رهبر فقید انقلاب ، قاعدتاً می بایست متناسب با شرایط و ویژگی های زمان حیات ایشان مورد ارزیابی قرار گیرد. آنچه اما مشخص است، این است که امام خمینی(ره) چه قبل از پیروزی انقلاب اسلامی ایران و چه بعد از رخداد عظیم بهمن 57، نظر و رأی مردم را برای چگونگی اداره کشور بسیار حائز اهمیت می دانستند. گواه این مدعا ، برگزاری سه دوره همه پرسی بعد از پیروزی انقلاب ، یعنی از اواخر دهه 50 و همچنین در دهه 60 است. گرچه سومین و آخرین همه پرسی صورت گرفته در جمهوری اسلامی ایران، اندکی پس از ارتحال رهبر فقید انقلاب و درخصوص بازنگری در قانون اساسی بود، ولی مقدمات برگزاری آن در زمان حیات شان و با دستور امام راحل صورت گرفت.
از سوی دیگر روایت امام (ره) از دین اسلام نه تنها به گونه‌ای نبود که در مقابل رای مردم قرار گیرد و چه بسا از منظر دین و فقه سنتی ، بر رای و نظر مردم در اداره ی جامعه تاکید داشته و در مقابل کسانی که می خواستند به انحای مختلف جمهوریت نظام را به مسلخ ببرند ایستادگی می کردند.
برگزاری سه دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی در زمان حیات امام که گرایش های مختلف سیاسی امکان رقابت با یکدیگر را داشتند (که خود یکی از شاخص های مهم توسعه سیاسی محسوب می شود)،نشان از این دارد که نگاه رهبر فقید انقلاب بر حضور تکثر اجتماع و دیدگاه های مختلف برای اداره کشور بود. به تازگی نیز اسناد منتشر شده از برگه رای امام در انتخابات های برگزار شده اعم از انتخابات مجلس و خبرگان رهبری(تنوع افکار مختلف که کاندیداهای آن زمان نمایندگی می کردند ) صحت این ادعا را نمایان می سازد.
شورای نگهبان در زمان حیات امام اجازه نداشت به واسطه ی گزارش های نهادهای امنیتی و بعضاً به دلیل سلایق شخصی، افراد را از گردونه ی انتخابات خارج کرده و انتخاباتی فرمایشی برگزار کند. رهبر فقید انقلاب در همین راستا بر تمرکز قدرت صرفا در دست نهادهای انتصابی مخالف بودند و نهادهای برآمده از رای مردم را مورد اهتمام ویژه قرار می دادند. صدافسوس که در مقطع فعلی نهادهای انتخاباتی به دلیل آنکه دایره انتخاب مردم محدود شده است، از کارویژه اصلی خود دور شده اند . البته مطمئناً نقدهایی هم درخصوص تحولاتی که در دهه 60 درخصوص مسایل مختلف از جمله رعایت حقوق شهروندی مطرح می‌شود وجود دارد و باید زمینه ی نقد آزادانه و البته با رعایت انصاف و همه جانبه‌نگری بویژه در محافل علمی و نخبگانی فراهم کرد و با قدسی‌سازی‌های بلاموضوع از نقدهایی که می‌تواند از تکرار برخی تجارب تلخ جلوگیری کند، ممانعت بعمل نیاید .به هر صورت باید در مقطع فعلی هوشیار باشیم و نگذاریم نظریه امام راحل درخصوص جایگاه رای و نظر مردم در اداره کشور که در قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران بعنوان میثاق ملت و حاکمیت، متجلی است ، توسط کسانی که حیات و ممات خود را در به محاق رفتن جمهوریت می دانند به حاشیه رانده شود.
بازخوانی روزآمد سیره رهبر فقید انقلاب به گونه ای که جمهوریت در جمهوری اسلامی را بسان سایر جمهوری ها می دانستند، میزان را رأی ملت می دانستند، اسلامیت را مقید کننده جمهوریت نمی خواستند و جمهوری اسلامی را نه یک کلمه کم و نه یک کلمه زیاد تعریف می کردند، می تواند مبنای مورد توافق ملت و حاکمیت برای عبور از بحران ها و نقشه های شوم دشمنان باشد. 
تجارب تاریخی ملت شریف ایران، همراستا با دستاوردهای بشریت در عرصه حکمرانی ، می تواند حول محکمات اندیشه ی بنیانگذار انقلاب و اصول ، مبانی و آرمان های انقلاب اسلامی ایران ، نقطه ی عزیمت مردم و حاکمیت برای ورود به فصلی جدید از حیات سیاسی ایران اسلامی باشد. 
مصلحت مردم و کشور ایران عزیز به وقت اکنون ،نه استمرار کنارگذاردن مردم از صحنه های سیاسی و نه افراطی گری هایی است که با اتکاء به نقشه های بدخواهان ، در سر خیال براندازی خواهی دارد. فردای بهتر برای ایران اسلامی ، از ترمیم شکاف مردم و حاکمیت امکان پذیر است.

لینک کوتاه:
https://www.payamevijeh.ir/Fa/News/1367534/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

احتمال حذف اسرائیل از معادله توافق هسته‌ای واشنگتن-ریاض

آماده‌باش تمام نیروهای امدادی برای برگزاری اجتماع امام رضایی‌ها

وزیر صمت: صنعت و تولید در اولویت تامین انرژی و برق است

ارتش پاکستان: پاسخ به هند قطعی و در زمان مشخص از سمت ما خواهد بود

حمله به نظامیان پاکستان در وزیرستان 9 کشته برجای گذاشت

سفیر روسیه تحریم‌های جدید لندن را «بی‌اثر» خواند

چراغ سبز ترامپ به خزانه‌داری آمریکا برای کاهش تعرفه چین

ترافیک سنگین در محور کندوان؛ یک طرفه‌شدن جاده چالوس از ساعت 18

صدا، دوربین، سیگار، حرکت!

ارتش یمن: به فرودگاه بن‌گوریون حمله موشکی کردیم

تشدید مراقبت از بیماری‌های حاد تنفسی با تاکید بر کرونا و آنفلوانزا

20 هزار موتور فرسوده در تهران با موتور برقی جایگزین می‌شوند

جدیدترین تصاویر تبلیغاتی گلکسی S25 اج از عمر باتری 1 روزه خبر می‌دهند

انتقاد رئیس‌جمهوری برزیل از ترامپ در دیدار با پوتین

دستیار پوتین: روسیه دنبال ازسرگیری صادرات گاز به اروپا است

تمدید تعلیق پروازهای سوئیس، آلمان و هند به سرزمین‌های اشغالی

یک مقام آگاه از قوه قضاییه: حکم قطعی برای تتلو صادر نشده است

الاغ هم‌ قیمت پراید شد

واکنش صهیونیست‌ها به حمله موشکی انصارالله یمن

مایک هاکبی: به زودی کمک‌های انسانی به غزه وارد خواهد شد

تغییر ساعت آغاز به کار متروی تهران از فردا

ویجت نوار جستجو گوگل در اندروید بازطراحی خواهد شد

تصاویری از فرار دسته جمعی شهرک نشینان صهیونیست در پی شلیک موشک یمن

پیش‌ بینی بورس شنبه 20 اردیبهشت 1404

انگلیس: تنش‌ها میان هند و پاکستان نگران‌کننده است

حماس: حقوق ابتدایی ملت فلسطین قابل مذاکره نیست

پایه‌گذار مفهوم "قدرت نرم"، در 88 سالگی درگذشت

6 میلیون ایرانی به آسم مبتلا هستند

حمله موشکی یمن به فلسطین اشغالی؛ پروازهای فرودگاه تل‌آویو متوقف شد

نرخ بهره در کشورهای مختلف جهان در سال 2025 چقدر است؟

دولت دوم ترامپ به دنبال تغییر بنیادین در سیاست خارجی آمریکاست

ترامپ: چین بازارهایش را به روی آمریکا بگشاید

کره شمالی رزمایش موشکی ضدهسته‌ای برگزار کرد

سخنگوی پیشین وزارت بهداشت: گارداسیل واکسن روسپی‌ها نیست

نینتندو به پشتیبانی از کنسول سوییچ ادامه می‌دهد

آمریکا به اسرائیل: آتش‌بس در غزه را به عملیات نظامی ترجیح می‌دهیم

خطر ابتلای کودکان به سرطان از اجاق گاز تقریبا دو برابر بزرگسالان است!

پیش بینی قیمت دلار 20 اردیبهشت 1404

اسلام‌آباد: هند منبع تأمین مالی ترورها در پاکستان است

شمار شهدای نوار غزه به 52 هزار و 787 نفر رسید

روسیه: ایجاد رابطه با طالبان برای منافع ما ضروری است

تصادف سواری و ون، حادثه آفرید

اپراتور آمریکایی با تحویل‌گرفتن گوشی‌های شکسته، دستگاه نو به مردم تحویل می‌دهد

350 میلیون متر مکعب ناترازی گاز در زمستان گذشته

رسانه عبری: تنها در صورت تحقق معامله تبادل اسرا احتمالا ترامپ به اسرائیل سفر می‌کند

زوایای پنهان قتل دکتر زهرا میرزایی

نماینده مجلس: باید قواعد بازی مدیریت منابع آبی را اصلاح و به روز کنیم

لهستان به دنبال پیمان دفاع مشترک با فرانسه

توافق روسیه و چین برای کمک به ثبات افغانستان

سیگار گران می‌شود