پیام ویژه

آخرين مطالب

دوازدهمین آیین اعطای تندیس ملی فداکاری به دانشجویان ایران/ معرفی فرهنگ ایثار موجب همبستگی و افزایش سرمایه اجتماعی می‌شود بنیاد شهید و امور ایثارگران

  بزرگنمايي:

پیام ویژه - معاون رئیس جمهور و رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران روز دوشنبه 8 خردادماه در دوازدهمین آیین اعطای تندیس ملی فداکاری به دانشجویان ایران که در سالن همایش‌های فردوسی دانشگاه تهران برگزار شد، گفت: معرفی قدرت فرهنگ ایثار و فداکاری و الگوگیری از ایثارگران باعث ایجاد همبستگی و افزایش سرمایه اجتماعی می‌شود.

به گزارش «ایثار»، دکتر سید امیرحسین قاضی‌زاده هاشمی در این آیین ضمن تبریک ایام دهه کرامت و ابراز خرسندی از برگزاری این آیین در جهت زنده نگه داشتن مفهوم مقدس ایثار و گسترش این نماد متعالی در جامعه، گفت: معرفی قدرت فرهنگ ایثار و فداکاری و الگوگیری از ایثارگران باعث ایجاد همبستگی و افزایش سرمایه اجتماعی جامعه می‌شود و مردم یاد می‌گیرند که برای جامعه و خانواده با فرهنگ از خودگذشتی و ایثار در سختی و محدودیت به دیگران کمک کنند و به ارزش معنوی این کار بیندیشند.
معاون رئیس جمهور افزود: سرمایه‌گذاری در زمینه معرفی فرهنگ ایثار و شهادت باعث ایجاد همبستگی و اعتماد جامعه و افزایش حس اعتماد و ایجاد نشاط می‌شود اینکه اگر من نیازمند کمک شدم کسی هست به من کمک کند.
رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران با اشاره به نظام جدید جامعه امروز که سازمان‌های بیمه و اورژانس به وجود آمدند، خاطرنشان کرد: در گذشته ساختار جامعه بر اساس قبایل و ایلات شکل گرفته بود و در زمان بحران‌ها این جوامع از هم حمایت می‌کردند وقتی نظام اجتماعی تغییر کرد و طبقه متوسط شکل گرفت و دولت‌ها قدرتمند شدند ساختار اداری ایجاد شد برای همین بشر به فکر جایگزینی برای حمایت از افراد جامعه گرفت و خانه‌های سالمندان ایجاد شد.
دکتر قاضی‌زاده هاشمی افزود: درست است که نظام اداری در کشور ما مدرن شده است اما تناقضاتی وجود دارد و فرهنگ ازخودگذشتگی و ایثار جبران کننده این تناقضات است زیرا دین ما نگاه به آخرت و رضایت الهی دارد در حالی که در جامعه مادی این نگاه وجود ندارد.
معاون رئیس جمهور گفت: چه ارزش‌های الهی و چه ارزش‌های مادی به عنصر ایثار و فداکاری برای حفظ جامعه نیازمند هستند و بدون آن قادر به اداره جامعه نیستند همان طور که در دوران کرونا در حالی که روش کنترل بیماری کشف نشده بود جامعه پزشکی با علم به خطر مرگ بر بالین بیماران حاضر می‌شدند. نه تنها کادر سلامت میدان را خالی نکردند بلکه افرادی به آنها ملحق شدند در حالی که اگر هرکسی به فکر جان خودش بود فاجعه چند برابر می‌شد همان طور که در کشورهای مدرن با وجود تجهیزات و واکسن، آمار کشته بیشتر از کشور ما بود و شاید اصلی‌ترین دلیل این موضوع، تفکر فداکاری و ایثارگری بود.
رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران با اشاره به فداکاری و ایثارگری در حوادثی مثل سیل و زلزله و مقایسه میزان کمک مردم در زلزله سرپل ذهاب با طوفان کاترینا در آمریکا، گفت: مردم در ایران با تمام وجود به کمک و حمایت از زلزله‌زدگان پرداختند ولی با وجود نظام حمایتی و اقتصادی آمریکا در طوفان کاترینا نماد این حمایت غارت برخی فروشگاه‌ها بود. روحیه فداکاری باعث همبستگی اجتماعی می‌شود و در اوج این همبستگی و ایثار، شهدا هستند که از عزیزترین داشته خود یعنی جانشان گذشتند.
دکتر قاضی‌زاده هاشمی بابیان اینکه مقام معظم رهبری سبک زندگی شهدا را الگو و الهام‌بخش برای جامعه معرفی کردند، گفت: مفهوم ایثار تنها مربوط به جبهه‌ها نیست و ایثار در جامعه جاری و ساری است و ابعاد مختلف دارد و یکی از آنها ایثار اجتماعی است که این یادواره به معرفی آن پرداخت. مردم ما دل داده هستند و قلبشان برای هم می‌تپد و جوان‌های ما همیشه در سیل و زلزله پای کار هستند و امیدواریم با برگزاری این مراسم این شخصیت‌ها شناسایی و به جامعه معرفی شوند.
حجت‌الاسلام والمسلمین مصطفی رستمی، رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها نیز طی سخنانی بیان کرد: این آئین موجب نشان دادن الگوهایی است که برای رسیدن به مقصد بدان نیاز داریم. شهدا و عزیزانی ‌که حماسه آفریدند الگوهایی هستند که بدان‌ها نیازمندیم.
وی افزود: یکی از وظایف ما نشان دادن حرکت و همت عمومی برای حل مسائل جامعه و بی‌تفاوت نبودن نسبت به آسیب‌ها است. در حوادث مختلف اجتماعی کشور و نیز بلایای طبیعی بسیاری از دانشجویان در صحنه حاضر بودند و حضور این‌ها گره‌گشای مشکلات بوده است.
حجت‌الاسلام والمسلمین رستمی با بیان اینکه این جهاد و تلاش محصول نگاه همراه با غیرت و مروتی است که در درون جامعه ما نهادینه شده است، افزود: فداکاری الگویی است که اسلام و قرآن به ما می‌آموزد، انسانی که در بند وظایف سازمانی نیست بلکه این‌ها حداقل‌هایی است که او همگی را پشت سر گذاشته و مانند حاج‌قاسم سلیمانی در دوران پیری به فکر کودکان ستم‌دیده از داعش و ... بود.
وی‌ تصریح کرد: دانشجویانی که در مناطق محروم کشور و در عرصه‌های مختلف علمی و فرهنگی حضور دارند، برآمده از فرهنگ درونی ایثار و فداکاری در جامعه ایرانی هستند. برخلاف غرب که برگرفته از تفکر لیبرالیسم است، مکتب ایرانی و اسلامی ما به فداکاری ارزش داده و برای ایثار و ازخودگذشتگی احترام ویژه قائل است.
در دوازدهمین آیین اعطای تندیس ملی فداکاری به دانشجویان ایران که سمیه گنجی، مشاور رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران در امور بانوان و خانواده نیز حضور داشت با اهدای لوح تقدیر توسط معاون رئیس جمهور و رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران از خانواده شهید «حمیدرضا الداغی» تجلیل شد. شهید حمیدرضا الداغی، هنگامی که اراذل و اوباش در یکی از خیابان‌های سبزوار برای 2 دختر جوان ایجاد مزاحمت کرده بودند برای دفاع از آنان با اراذل درگیر شد و به شهادت رسید و با عنوان شهید غیرت شناخته می‌شود.
در پایان این مراسم از برگزیدگان دوازدهمین آئین اعطای تندیس ملی فداکاری به دانشجویان ایران تجلیل شد‌.
انتهای پیام/

لینک کوتاه:
https://www.payamevijeh.ir/Fa/News/1367661/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

پوتین: روسیه و ویتنام همکاری‌های دفاعی و امنیتی‌شان را تقویت می‌کنند

خستگی در سالمندی؛ زنگ خطری که به پای پیری نوشته می‌شود

ده‌ها شهید و زخمی در حمله پهپادی صهیونیست‌ها علیه پناهگاه آوارگان

اعتراض فرانسوی‌ها به انحلال بزرگترین انجمن حامی فلسطین

تل‌آویو: حماس روش‌های نبرد خود را تغییر داده است

نجات 130 نفر از آتش‌سوزی سحرگاهی در هتل خیابان مفتح تهران

مخاطرات ابلاغ وارداتی

روی میز مذاکرات چه چیزی قرار دارد؟

سرمقاله خراسان/ خداقوت به امام رضایی‌ها

«ترامپ»: اجرای وعده‌های انتخاباتی سخت‌تر از آن چیزی است که فکر می‌کردم

کیهان نوشت: فرمان تسلیم زیر عنوان توافق

مراسم گرامیداشت شهید حسین امیرعبداللهیان در دامغان برگزار شد

زمان آغاز پیش‌فروش بلیت‌ قطارهای مسافری خرداد

نتانیاهو در بن‌بست؛ تحلیل «کارشناسان اسرائیلی» از مذاکرات ایران و آمریکا

خبر خوش وزیر کار برای مستمری‌بگیران تامین اجتماعی

جریان‏‌شناسی اصول‏گرایان و لیدرهایشان

«پوست‌اندازیِ سعودی‌ها»؛ رپرتاژ مجله بریتانیایی برای بن‌سلمان

مرگ نظریه پرداز قدرت نرم

روزنامه ترکیه از توافق پنهان دولت آنکارا و پ.ک.ک خبر داد

کرملین: روسیه پیشنهاد آتش‌بس 30 روزه را بررسی می‌کند

جزئیات جدید از فوت اعضای خانواده در سقوط چاه کشاورزی

دارو هم کالای لاکچری شد؟

کدام خلیج؟ کدام فارس؟

سرورهای سامسونگ در حال تبدیل شدن به زامبی سایبری هستند!

مالک شریعتی، نماینده مجلس: 15 میلیارد دلار ارز در خانه‌های مردم است

شمایل راست سنتی و نماد محافظه‌کاری

نخست‌وزیر پاکستان: در جنگ با هند پیروز شدیم

برای تندروها اهمیت ندارد مردم چقدر تحت فشار هستند!

لیبرمن: روابط اسرائیل و آمریکا در بدترین وضعیت قرار دارد

سیاستمدار صهیونیست: اسرائیل در جهان منزوی است

کلاهبرداری 270 میلیاردی یک زن با فروش انواع خودرو

رمزارزهای غیرمجاز و فرسودگی شبکه؛ دلایل دیگر بحران برق از زبان نماینده مجلس

تصمیم با داده غلط، آتش زیر خاکستر نارضایتی را شعله‌ور می‌کند

از زیرزمین تا بالای سر دشمن

درگیری مرگبار دو همسایه بر سر بچه گربه‌ها؛ متهم فراری اعتراف کرد

از ونزوئلا تا تهران؛ وقتی نفت داریم ولی برق نداریم!

ارزشمندترین شرکت‌های جهان در ماه مه 2025

بابک زنجانی وارد می شود؛ نفت، خودرو، ریل و...

اتفاق جالبی که برای بانک‌های پر مصرف روی داد

صدور مجوز ورود و توزیع بنزین سوپر صادر شد

سونی توانایی‌های صوتی گوشی پرچمدار جدیدش را به‌نمایش گذاشت

رصد آیزنهاور با مهاجر 6

اعتراض هزاران صهیونیست به سیاست‌های نتانیاهو

یونیسف: طرح اسرائیل برای امداد رسانی انتخاب بین کوچ یا مرگ است

رازگشایی از فروش کودک در بیمارستان؛ نوزاد 2 ماهه صد میلیون تومان فروخته شد

پایان بورس 20 اردیبهشت 1404؛ فشار بازار سهام افتاد!

نماینده مجلس:‌ دو پتروپالایشگاهی که در دولت قبل قرار بود ساخته شود پیشرفت خاصی نداشت

وزیر خارجه چین سفر شی به مسکو را «موفقیت‌آمیز» خواند

وکالت رایگان مصدومان حادثهٔ بندر شهید رجایی

طرح‌های جذاب کارگران نخبه برای بهره‌وری تولید