پیام ویژه

آخرين مطالب

نقش ویژه ایران در چشم انداز یکصدسالگی ترکیه سياسي

نقش ویژه ایران در چشم انداز یکصدسالگی ترکیه
  بزرگنمايي:

پیام ویژه - همانطور که معاون اول رئیس جمهور گفته است روابط سیاسی بدون توسعه روابط اقتصادی، پایدار نمی‌ماند، به نظر می‌رسد دولت جدید ترکیه و رئیس جمهور آن هم در همین راهبرد اساسی بتوانند از این فرصت بهره ببرند.
به گزارش مشرق ، رجب طیب اردوغان پس از دو دوره نخست وزیری و دو دوره ریاست جمهوری شنبه 13 خرداد ماه برای سومین بار به عنوان رئیس جمهور سوگند یاد کرد و دولت جدید ترکیه را تشکیل داد.
برای مراسم تحلیف رئیس جمهور منتخب ترکیه 21 رئیس جمهور، 13 نخست وزیر و تعداد زیادی از وزرای امور خارجه و نمایندگان کشورهای مختلف جهان حضور داشتند. رجب طیب اردوغان ابتدا در پارلمان ترکیه سوگند خورد و در برابر چشمان نمایندگان پارلمان قول داد که چشم انداز یکصدسالگی ترکیه را در دوره ریاست جدیدش اجرا می‌کند.
او سپس در جمع نمایندگان هیات های عالی رتبه کشورهای مختلف در کاخ ریاست جمهوری حاضر شد. جایی که محمد مخبر، معاون اول رئیس جمهوری اسلامی ایران نیز به نمایندگی از رئیس جمهور در ردیف اول و در کنار سران کشورهای دیگر نشسته بود.
مخبر: ترکیه همسایه مهم و راهبردی ایران است
حضور معاون اول رئیس جمهور اسلامی ایران از روز قبل به اطلاع مقامات ترکیه رسیده بود. محمد مخبر ظهر شنبه با بدرقه برخی از وزرای دولت تهران را به مقصد آنکارا ترک کرد و چند ساعتی بعد در بدو ورود به فرودگاه آنکارا، در گفتگویی با خبرنگاران و با اشاره به سیاست ارتقا روابط با همسایگان در دولت سیزدهم، کشور ترکیه را همسایه ای مهم و راهبردی برای جمهوری اسلامی ایران خواند.
وی ضمن تبریک به مناسبت انتخاب مجدد رجب طیب اردوغان به ریاست جمهوری این کشور، وی را یکی از سران کشورهای منطقه خواند که همیشه روابط خوب و مناسبی با ایران داشته و متقابلا ایران نیز روابط خوبی با وی داشته است.
معاون اول رئیس جمهور اظهار امیدواری کرد بتوان با گسترش همکاری ها، روابط ایران و ترکیه را در دولت جدید این کشور نیز بیش از پیش ارتقا داد.
محمد مخبر سپس با استقبال وزیر امورخارجه ترکیه، وارد کاخ ریاست جمهوری این کشور شد و در جمع سران کشورهای مدعو در مراسم حضور یافت.
معاون اول رئیس جمهور در حاشیه این مراسم با رئیس جمهور ترکیه گفت و گو کرد و سران و نمایندگان برخی کشورها از جمله رئیس جمهور قزاقستان، نخست وزیر پاکستان، امارات متحده عربی و وزرای خارجه عربستان و عراق نیز به گفت و گو با مخبر پرداختند.
این مراسم ساعت 17 به وقت محلی آغاز شد و پس از پخش سرود ملی، سخنرانی اردوغان و تلاوت قرآن و دعا در ساعت 18 پایان یافت.
اردوغان: برای یکصدسالگی ترکیه از امروز شروع می‌کنیم
رئیس جمهوری ترکیه در سخنرانی اش در جمع مسئولان کشورهای دیگر، رویکردهای خود در دوره جدید ریاست جمهوری‌اش را اعلام کرد.
او در سخنرانی اش در کاخ ریاست جمهوری ترکیه در آنکارا و پس از ادای سوگند یک بار دیگر تاکید کرد: بر اساس اصل تلاش از ما و توفیق از جانب خدا، با نام خدا برای ساختن یکصدسالگی ترکیه از امروز کار خود را آغاز می‌کنیم.
اردوغان افزود: ما حامی تمامی مردم مان صرف نظر از دیدگاه‌های سیاسی‌شان یا اصالت شان یا عقیده و یا طائفه‌ آنها خواهیم بود. انتخابات پایان یافت و اراده ملی در صندوق‌های رای آشکار و یکصد سالگی ترکیه آغاز شد و درب‌های پیشرفت کشور ما گشوده شده است.
وی به مردم کشورش نوید داد: ما امید و آرزوی مردم مان را که به شخص من و به حزب ما و به ائتلاف ما رأی اعتماد دادند، ناامید نخواهیم کرد و به مسیر تولید و خدمات برای ترکیه ادامه خواهیم داد. ترکیه بیش از هر زمان دیگری به وحدت و یکپارچگی میان تمامی مردمانش نیاز دارد.
روابط اقتصادی پشتوانه روابط سیاسی
ترکیه یکی از شرکای بزرگ تجاری و اقتصادی ایران به شمار می‌رود و ارتقای روابط همه جانبه با این کشور در چارچوب سیاست های دیپلماسی اقتصادی و همسایگی دولت سیزدهم از اهمیت ویژه ای برخوردار است. همانگونه که معاون اول رئیس جمهور در سخنرانی خود در جمع سفرای ایران در کشورهای دنیا اذعان داشت روابط سیاسی بدون توسعه روابط اقتصادی پایدار نمی‌ماند و از این رو به نظر می رسد دولت جدید ترکیه و رئیس جمهور آن نیز در همین راهبرد اساسی بتوانند از این فرصت برای پیشبرد اهداف اساسی دو کشور بهره ببرند.

لینک کوتاه:
https://www.payamevijeh.ir/Fa/News/1367971/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

وعده وزیر ارتباطات درباره افزایش سرعت اینترنت

سرمقاله جمهوری اسلامی/ حوزه علمیه و نیم قرن حکمرانی

دولت جدید آلمان روند ارسال تسلیحات به اوکراین را مخفی می‌کند

تلاش رژیم صهیونیستی برای ترغیب سربازان ذخیره

مشکل احداث آرامستان‌های جدید در تهران چیست؟

سرمقاله فرهیختگان/ جولانی در اورشلیم

منابع عربی: الجولانی و محمود عباس با ترامپ دیدار می‌کنند

در غزه دیگر نان از گندم درست نمی‌شود

واکنش ترامپ به پیشنهاد پوتین برای از سر گرفتن مذاکرات مستقیم با کی‌یف

رسانه آمریکایی: برنده جنگ بین هند و پاکستان، چین است

لاهوتی: برخی از واحدهای تولیدی اصلا فعالیتی نمی‌کنند، ولی سهمیه ارزی می‌گیرند

بایدن سکوتش را شکست؛ ترامپ صداقت ندارد

کرملین:پیشنهاد مذاکرات مستقیم از سوی پوتین، بیانگر تمایل واقعی برای صلح است

اندیشکده انگلیسی: روابط پکن و دهلی، زمینه‌ساز نظم جدید جهانی است

کشف 18 هزار و 500 دستگاه ماینر غیر مجاز

مدارس غیردولتی خاص مراقب باشند

رسانه صهیونیست: اسرائیل ترجیح می‌دهد در باتلاق غزه غرق شود

ماکرون پیشنهاد پوتین را «گام اول اما ناکافی» دانست

آتش‌بس بدون دوام در آسیا

پدر شهیدان «فرهادی» از مازندران به فرزندان شهیدش پیوست

گواهی مشارکت با سود پیش‌بینی‌شده 40 درصد با ضمانت بانک ...

سرمقاله جوان/ قرن دوم حوزه قم

قطع برق و ناامنی انرژی اروپا، اندیشکده بلژیکی را نگران کرد

دستگیری قمه‌کشان خاک سفید تهران

اجرای عملیات راپل توسط امام جمعه ایلام

افت 24 هزار واحدی شاخص بورس

مسعود نیلی: چرا دارنده دومین ذخایر گازی جهان، باید در تامین گاز مردم درمانده باشد؟

برق 50 اداره پرمصرف در پایتخت قطع شد

آمریکا درباره هواپیماهای وارداتی تحقیقات می‌کند

هدف ترامپ از سفر به کشورهای حاشیه خلیج فارس از نگاه ظهره‌وند

حکم پرونده عاملان قتل مدیر موقوفه «عادل شاهی»صادر شد

صعود دوباره قیمت‌ها در بازار طلا و سکه؛ دلار وارد کانال 84 هزار تومان شد

گوشی ارزان جدید هواوی Hi Enjoy 80 با طراحی پرچمدار معرفی شد

مناقشه بر سر گام اول صلح؛ پوتین مذاکره می‌خواهد، زلنسکی آتش‌بس

مقام اتاق بازرگانی: چرا مونتاژکاران خودرو باید پسته بخرند و آن را در بازار هنگ کنگ به فروش برسانند؟

سرمقاله شرق/ استقلال و آزادی دانشگاه قلب سیاست امنیت ملی

اعتصاب سراسری «59 دقیقه‌ای» در اراضی اشغالی

زلنسکی: آماده ملاقات با روس‌ها هستیم

مادسازان Starfield از این بازی خسته شده‌اند

جوزپ بورل: ما نصف بمب‌های غزه را تأمین می‌کنیم

هدف گذاری احداث 200 هزار واحد مسکونی برای فرهنگیان

3 عامل افزایش قیمت «حبوبات» در بازار

آخرین وضعیت طرح انتقال سهمیه بنزین به کارت بانکی؛ کارت‌‌های سوخت خود را دور نیندازید

رئیس کمیسیون فرش اتاق بازرگانی: طراحان و مرمت کاران صنعت فرش مهاجرت کردند

سرمقاله ایران/ ایران و زنان

منابع صهیونیست: 2 روز آینده در مذاکرات تبادل اسرا تعیین‌کننده خواهد بود

ترامپ مذاکرات تجاری با چین را سازنده توصیف کرد

اعدام 5 جاسوس اسرائیل در غزه

گزارش واشنگتن‌پست از موارد متعددی که ترامپ از آنها اطلاعی ندارد!

خداحافظی متفاوت مکرون و زلنسکی