پیام ویژه

آخرين مطالب

اشرف بروجردی، فعال سیاسی اصلاح‌طلب درباره بحث حجاب:

دنیا به ما می‌خندد که ما برای یک امر انتخابی قانون وضع می‌کنیم/ قوا در زمینه حجاب توپ را به زمین یکدیگر پرت می‌کنند سياسي

دنیا به ما می‌خندد که ما برای یک امر انتخابی قانون وضع می‌کنیم/ قوا در زمینه حجاب توپ را به زمین یکدیگر پرت می‌کنند
  بزرگنمايي:

پیام ویژه - فعال سیاسی اصلاح‌طلب گفت: به نظرم آن مقصودی که تدوین‌گران لایحه حجاب و عفاف در نظر دارند، به نتیجه نخواهد رسید اگر قرار بر این است که یک جامعه متین، آرام و فارغ از تنش داشته باشیم، مهم این است که به مردم کاری نداشته باشیم، مردم خودشان آرام آرام اصولی که اکثریت جامعه نسبت به آن پذیرش دارند را رعایت می‌کنند.

اشرف بروجردی در مورد ارزیابی خود از طرح حجاب و عفاف گفت: در اعمال باید‌ها و نباید‌های یک امر اجتماعی، قبل از هرچیز لازمه‌اش این است که ما تأثیرش را بررسی کنیم که چقدر می‌تواند این موضوع منشأ اثر باشد. متاسفانه فکر می‌کنم دولتمردان ما از این فهم چندان برخوردار نیستند.
آن‌هایی که معتقدند 40 درصد جامعه محجبه و پایبند به موازین دینی هستند، حرف غلطی نمی‌زنند. اما آن 60 درصد، احساس می‌کنند حرف‌شان شنیده نشده، خواسته‌هایشان برآورده نمی‌شود و توجهی به تلاش‌هایشان صورت نمی‌گیرد. وقتی شرایط در این شکل قرار بگیرد، طبیعتا این کنش و واکنش می‌تواند زمینه یک حرکت تخاصمی را به وجود آورده و منجر به تقابل شود.
وی در ادامه گفت: بار‌ها و بار‌ها گفته شده، اگر قرار بر این است که یک جامعه متین، آرام و فارغ از تنش داشته باشیم، مهم این است که به مردم کاری نداشته باشیم، مردم خودشان آرام آرام اصولی که اکثریت جامعه نسبت به آن پذیرش دارند را رعایت می‌کنند.
بروجردی در ادامه گفت: به نظرم آن مقصودی که تدوین‌گران این لایحه در نظر دارند، به نتیجه نخواهد رسید و بهتر است قبل از هرکاری دولت یک بی‌تفاوتی نسبت به این مسأله نشان بدهد و مطمئن باشد که می‌تواند بهتر به ترویج حجاب در جامعه بپردازد. دولتمردان بهتر است، مهربان‌تر با مردم رفتار کنند و نسبت به آن‌ها احساس عطوفت بیشتری از خودشان نشان دهند.
این فعال سیاسی اصلاح‌طلب تصریح کرد: شما می‌بینید، وقتی رهبر انقلاب به نمایشگاه کتاب می‌رود، دختر خانمی بدون هیچ ضابطه‌ای که آقایان می‌خواهند حجاب خود را دارد، با رهبری صحبت می‌کند و کسی متعرض نمی‌شود، اما گویی باید حتما یک قانون یا لایحه‌ای را وضع کنند که از خلال آن حاکمیت بتواند فشار بیشتری را بر جامعه اعمال کند. طبیعتا هر جامعه‌شناس، انسان عاقل، دولتمرد و مدیری می‌تواند این موضوع را بفهمد که اگر چنین رفتاری از خود نشان دهد، نتیجه‌اش، اثرگذاری آن خواسته نخواهد بود.
بروجردی در پاسخ به این سوال که انتقاداتی به این طرح از جانب هر سه قوه مطرح شده است و هر کدام هم توپ را به زمین طرف مقابل می‌اندازند، تحلیل شما از انتقادات مطرح شده از سوی هر سه قوه چیست، گفت: درباره تفاوت دو لایحه دولت و قوه قضائیه باید گفت، با لایحه‌ای که قوه‌قضائیه ارسال کرده، این قوه شاید با یک نگاه جرم‌خیزانه به مسأله نگاه می‌کند که خود این موضوع جای تأمل دارد. اما نگاه دولت به لایحه از این منظر است که بتواند مجرم را به شکل‌های مختلف، مانند مالیات گرفتن، زندان، توقیف کردن، عدم ارائه خدمات و... به مجازات برساند که این موارد، هیچ‌کدام نتیجه مثبتی برای جامعه نخواهد داشت.
وی افزود: متاسفانه هر دو رویکرد می‌تواند رویکرد منفی باشد. معمولا هم وقتی یک لایحه یا طرحی می‌رود تا چرخش دیگری داشته باشد، بدتر از گذشته‌اش می‌شود. اگر لایحه قوه‌قضائیه نقاط ضعفی دارد که قابل نقد است، لایحه دولت به مراتب نقاط ضعف بیشتری دارد و بیشتر از جهت اینکه بخواهد مجازات را بر جامعه اعمال کند، حرکت کرده و دستورالعمل صادر می‌کند. نکته دیگر این است که دولت با جریمه کردن می‌خواهد خواسته‌های اقتصادی خود را برآورده کند و این موضوع واقعا هم یک درد برای جامعه‌ای است که باید آن را توجیه کرد. فکر می‌کنم چه لایحه‌ای که دولت داده و چه لایحه‌ای که قوه‌قضائیه ارائه کرده، هیچ‌کدام نمی‌تواند برای اصلاح جامعه مفید باشد. ضمن اینکه لایحه دولت به مراتب سخت‌گیرانه‌تر است و می‌خواهد فشار بیشتری بر جامعه اعمال کند و می‌تواند آثار مخربی بر جامعه داشته باشد.
بروجردی تصریح کرد: این موارد قانون نمی‌خواهد، زیرا دنیا به ما می‌خندد که ما برای یک امر بدیهی انتخابی قانون وضع می‌کنیم که آن قانون بتواند خواسته‌مان را برآورده کند. اولا قوانین و مقررات را باید در تطابق با شرایط زمانه و نیاز‌های جامعه تصویب کرد. مثلا در قانون حمایت از خانواده که سال 1971 و قبل از انقلاب تدوین شده بود، یک نکاتی را جهت رفع مشکلات خانواده اصلاح کرده بودند. اما در سال 1979 زمانی که انقلاب پیروز شد، بلافاصله می‌بینیم این مسأله برای اصلاح دوباره بازنگری می‌شود و به مراتب کرامت زن و خانواده مخدوش می‌شود و این موضوعات جزو مواردی است که برای ما تجربه است. آخر سر هم اصلاحیه روی اصلاحیه انجام می‌دهند که هم وقت مجلس و هم وقت مردم را می‌گیرد و نتیجه‌ای هم به بار نمی‌آورد و ما آنقدر مسأله در جامعه داریم که این موضوعات پیش آن گم است.
وی در ادامه گفت: در حال حاضر مهمترین مشکل ما مسائل اقتصادی است و این امر بر هیچ‌کس پوشیده نیست. مردم محتاج نان شب‌شان هستند و حرف‌شان این است که دولت با طرح این لایحه‌ها و مواد انحرافی می‌خواهد سر ما را گرم کرده و ما را مغفول نگه دارد. دولت قول بهبود شرایط اقتصادی را داده و هنوز نتوانسته مشکلات را حل کند. مسکن آنچنانی تا پایان 1400، حل مشکل بیکاری، کاهش تورم، هیچ‌کدام از این موارد محقق نشده که هیچ، بدتر هم شده است. طبیعی است که انحراف در صورت مسأله است و دولت با طرح مسأله حجاب می‌خواهد، کد و آدرس غلط به مردم بدهد که مسأله امروز شما این است. درحالی که امروز مردم می‌گویند مسأله ما حجاب نیست مشکل ما اقتصادی است، ما نان شب نداریم بخوریم، به داد ما برسید.

لینک کوتاه:
https://www.payamevijeh.ir/Fa/News/1369935/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

لاپید: نتانیاهو باید ترس از یمنی‌ها را کنار بگذارد

بدون تعارف امشب با حاج علی ملائکه مداح و خادم حرم مطهر رضوی

جشن بزرگ امام رضایی ها در تهران

شرط عجیب اسراییل برای صدور مجوز ورود کمک‌های غذایی به غزه

پیش بینی قیمت طلا و سکه 20 اردیبهشت 1404

احتمال استفاده از تراشه اگزینوس 2600 در سری گلکسی S26 افزایش یافت

رالی بیت کوین به اوج؛ هدف بعدی 105 هزار دلار؟

رویترز: آمریکا و اروپا در حال نهایی‌سازی پیشنهاد آتش‌بس 30 روزه بین اوکراین و روسیه هستند

آلمان، اوکراین را نا اُُمید کرد

این لوازم آرایشی غیرمجاز اعلام شد

عضو سابق راکستار: GTA 6 در مقایسه با دیگر عناوین ارزش 80 دلار را دارد

اکونومیست: پوتین چه می‌خواهد؟

پوتین: مصر شریک کلیدی ما در آفریقا است

فرمانده مقاومت در حمله اسرائیل به شهادت رسید

جانباز 70درصد «حاج حسن خیری» به مقام والای شهادت نائل آمد

طراحی دایره‌ای گلکسی واچ سامسونگ اصلاح می‌شود

احتمال حذف اسرائیل از معادله توافق هسته‌ای واشنگتن-ریاض

آماده‌باش تمام نیروهای امدادی برای برگزاری اجتماع امام رضایی‌ها

وزیر صمت: صنعت و تولید در اولویت تامین انرژی و برق است

ارتش پاکستان: پاسخ به هند قطعی و در زمان مشخص از سمت ما خواهد بود

حمله به نظامیان پاکستان در وزیرستان 9 کشته برجای گذاشت

سفیر روسیه تحریم‌های جدید لندن را «بی‌اثر» خواند

چراغ سبز ترامپ به خزانه‌داری آمریکا برای کاهش تعرفه چین

ترافیک سنگین در محور کندوان؛ یک طرفه‌شدن جاده چالوس از ساعت 18

صدا، دوربین، سیگار، حرکت!

ارتش یمن: به فرودگاه بن‌گوریون حمله موشکی کردیم

تشدید مراقبت از بیماری‌های حاد تنفسی با تاکید بر کرونا و آنفلوانزا

20 هزار موتور فرسوده در تهران با موتور برقی جایگزین می‌شوند

جدیدترین تصاویر تبلیغاتی گلکسی S25 اج از عمر باتری 1 روزه خبر می‌دهند

انتقاد رئیس‌جمهوری برزیل از ترامپ در دیدار با پوتین

دستیار پوتین: روسیه دنبال ازسرگیری صادرات گاز به اروپا است

تمدید تعلیق پروازهای سوئیس، آلمان و هند به سرزمین‌های اشغالی

یک مقام آگاه از قوه قضاییه: حکم قطعی برای تتلو صادر نشده است

الاغ هم‌ قیمت پراید شد

واکنش صهیونیست‌ها به حمله موشکی انصارالله یمن

مایک هاکبی: به زودی کمک‌های انسانی به غزه وارد خواهد شد

تغییر ساعت آغاز به کار متروی تهران از فردا

ویجت نوار جستجو گوگل در اندروید بازطراحی خواهد شد

تصاویری از فرار دسته جمعی شهرک نشینان صهیونیست در پی شلیک موشک یمن

پیش‌ بینی بورس شنبه 20 اردیبهشت 1404

انگلیس: تنش‌ها میان هند و پاکستان نگران‌کننده است

حماس: حقوق ابتدایی ملت فلسطین قابل مذاکره نیست

پایه‌گذار مفهوم "قدرت نرم"، در 88 سالگی درگذشت

6 میلیون ایرانی به آسم مبتلا هستند

حمله موشکی یمن به فلسطین اشغالی؛ پروازهای فرودگاه تل‌آویو متوقف شد

نرخ بهره در کشورهای مختلف جهان در سال 2025 چقدر است؟

دولت دوم ترامپ به دنبال تغییر بنیادین در سیاست خارجی آمریکاست

ترامپ: چین بازارهایش را به روی آمریکا بگشاید

کره شمالی رزمایش موشکی ضدهسته‌ای برگزار کرد

سخنگوی پیشین وزارت بهداشت: گارداسیل واکسن روسپی‌ها نیست