پیام ویژه

آخرين مطالب

گزارشی از بهترین شهرهای دنیا برای زندگی در سال 2023 گزارش

گزارشی از بهترین شهرهای دنیا برای زندگی در سال 2023
  بزرگنمايي:

پیام ویژه - «وین» بر اساس شاخص سالانه اکونومیست، بار دیگر بهترین شهر جهان برای زندگی شد. این درحالی است که به نظر می‌رسد در میان شهرهای اروپایی سوئیسی‌ها از جایگاه بهتری برخوردارند.

به گزارش جماران به نقل از یورونیوز، آیا تا به حال برایتان اتفاق افتاده است که به شهری سفر کنید و آنقدر حس خوبی از آن بگیرید که بلافاصله به فکر نقل مکان، خرید خانه و یافتن شغل در آن بیافتید؟
احتمالا چنین خیالی به ذهن هرکسی که به یکی از این 10 شهر فهرست اکونومیست سفر کند، خطور می‌کند.
فهرست امسال شهرهایی را از تمام قاره‌های جهان شامل می‌شود و این‌ موضوع که جایگاه برخی از شهرها در سال‌های اخیر در این فهرست ثابت مانده است انسان را به این فکر وامی‌دارد که گویا آن‌ها راز بهتر زیستن را دریافته‌اند. 
این شهرها چگونه انتخاب می‌شوند؟
البته که فقط حس خوب برای تیم زبده اکونومیست کافی نیست تا شهرها را در این فهرست قرار دهند. امتیاز کلی که از 100 برای هر یک از این شهرها منظور شده، با بررسی عواملی چون کیفیت مراقبت‌های بهداشتی، امکانان آموزشی، صحنه‌های فرهنگی، زیرساخت‌ها و موارد دیگر به دست آمده است. 
بسیاری از 173 شهر مورد مطالعه با برداشته شدن محدودیت‌های ناشی از همه‌گیری کرونا و بازگشت زندگی به حالت عادی جایگاه بهتری کسب کرده‌اند. درواقع میانگین امتیازات برای تمام شهرها به غیر از کی‌یف به 76.2 رسیده که بیشترین میزان در 15 سال گذشته است. سال گذشته این میانگین 73.2 بود.
چه بر سر شهرهای اروپایی آمده است؟
به رغم این که اکثر شهرهای این فهرست موفق به اخذ جایگاه بهتری نسبت به سال‌های پیش از کرونا شده‌اند اما تنزل جایگاه شهرهای اروپایی مشهود است. البته قابل درک است که بخشی از آن به دلیل تاثیر بی‌ثباتی ناشی از جنگ اوکراین بر این شهرها است.
فرانکفورت و آمستردام که پیش از این به ترتیب جایگاه‌های هفتم و نهم را در اختیار داشتند، اکنون از فهرست ده شهر برتر خارج شده‌اند. 
شهرهای بریتانیا هم بیشترین کاهش را تجربه کردند. ادینبورگ که سال گذشته برای نخستین بار با کسب جایگاه سی‌ و پنجم به جمع پنجاه کشور برتر این فهرست پیوسته بود، امسال به جایگاه پنجاه و هشتم سقوط کرد. همچنین لندن (رتبه سی وچهارم سال 2022) و منچستر (رتبه سی و دوم سال 2022) به ترتیب 12 و 16 رتبه سقوط کردند. 
وین برای چهارمین بار در صدر «خوش‌نشین‌‌ترین» شهرهای جهان قرار گرفت؛ 5 شهر برتر دنیا کدام ها هستند؟
در مقیاس جهانی، امتیازات منطقه‌ای نسبت به سال 2022 بالا رفته است. اگرچه چندین شهر اروپایی از جایگاه خود افول کرده‌اند اما امتیاز منطقه اروپای غربی از 91.4 در سال 2022 به 92.3 در سال جاری افزایش یافته است. 
بیشترین پیشرفت مربوط به کشورهای حوزه آسیا-اقیانوسیه بود که از شاخص 69.1 در سال گذشته به 73.5 در سال جاری رسید و هشت کشور از ده‌تایی که بالاترین پیشرفت را در فهرست مزبور داشته‌اند، متعلق به این منطقه هستند. شهر ولینگتون نیوزیلند با 35 رتبه صعود، بیشترین پیشرفت را داشته است. 
فهرست ده شهر برتر و دو شهری که امتیازی یکسان دارند:
10- اوکلند، نیوزیلند
اوکلند، بزرگترین شهر نیوزیلند، دومین شهری بود که در فهرست سال جاری بیشترین پیشرفت را تجربه کرد. این شهر برای رسیدن به 10 شهر برتر این فهرست 25 رتبه پیشرفت داشت. 
10- اوزاکا، ژاپن
با پایان محدودیت‌های ناشی از همه‌گیری کرونا جایگاه بسیاری از شهرهای حوزه آسیا-اقیانوسیه بهبود یافت. اوزاکا، سومین شهر پرجمعیت ژاپن و یکی از چندفرهنگی‌ترین شهرهای این کشور یکی از آن‌هایی بود که از لغو محدودیت‌های ناشی از همه‌گیری کرونا به خصوص در زمینه‌های فرهنگی‌ و محیط زیست بیشترین بهرده را برد. 
9- تورنتو، کانادا
تورنتو پایین‌ترین رتبه شهرهای کانادا را در میان فهرست 10 شهر برتر دنیا برای زندگی به خود اختصاص داده است. این شهر نیز در یک سال گذشته با 8 رتبه پیشرفت یکی از مشهودترین صعود‌ها را داشته است. امتیاز ثبات این شهر در سال جاری و پس از اعتراضات ضد واکسن کرونا افزایش یافت. 
7- ژنو، سوئیس
ژنو هم مانند بسیاری از شهرهای اروپایی در رتبه‌بندی امسال تنزل یافت و از رتبه ششم به هفتم رسید. اما با این حال همچنان در میان ده‌ شهر برتر جهان برای زندگی باقی ماند. با این وجود امتیاز پایتخت سوئیس در امر آموزش افزایش یافت. 
به علاوه، بر اساس رده‌بندی موسسه مشاوره مرسر، ژنو سومین شهر گران جهان برای زندگی نیز محسوب می‌شود. 
7- کالاگری، کانادا
اروپا تنها قاره‌ای نیست که با تنزل در رتبه‌های شهر‌های خود در فهرست اکونومیست روبرو است. در غیاب شهرهای آمریکا در میان بهترین شهرهای جهان برای زندگی، شهرهای کانادا معمولا در فهرست 10 شهر نخست جای می گیرند. با این حال، کالاگری نیز با تنزل رتبه مواجه شد. این شهر که سال گذشته سومین شهر برتر دنیا برای زندگی بود، در سال جاری به رتبه هفتم سقوط کرد. امتیازات مربوط به فرهنگ و محیط زیست بزرگترین نقاط ضعف آن بود که با وجود امتیازهای عالی در مورد ثبات، زیرساخت‌ها، آموزش و مراقبت‌های بهداشتی، رتبه این شهر را به صورت قابل توجهی تنزل داد. 
6- زوریخ، سوئیس
زوریخ، بزرگترین شهر سوئیس نیز از جایگاه خود در رتبه سوم سقوط کرده و به رتبه ششم رسیده است. بر اساس رتبه بندی مرسر، این شهر نیز مانند ژنو در زمره یکی از گران‌ترین شهرهای جهان برای زندگی و در جایگاه دوم این رده‌بندی پس از هنگ‌کنگ قرار دارد.
5- ونکوور، کانادا
ونکوور از جایگاه خود به عنوان شهر پنجم این فهرست تکان نخورده است. اگرچه امتیاز ثبات این شهر پس از اعتراضات ضد واکسن کرونا کمی پایین کشیده شده، اما سال گذشته دوباره بالا رفت. 
4- سیدنی، استرالیا
اگرچه دوران کرونا تاثیر بسزایی بر شهرهای استرالیا گذشت، اما با رفع محدودیت‌های ناشی از آن، به نظر می‌رسد این شهرها جایگزین رقبای اروپایی خود در فهرست اکونومیست شده‌اند. سیستم مراقبت‌های بهداشتی سیدنی به همراه آموزش و زیرساخت‌ها توانست نمره کامل 100 را در این ارزیابی به دست آورد. 
3- ملبورن، استرالیا
ملبورن نیز مثل سیدنی بسیار تحت تاثیر همه‌گیری کرونا بود. موج‌های گسترده این ویروس سیستم مراقبت‌های بهداشتی این شهر را به صورت گسترده تحت فشار قرار دادند. با این وجود عملکرد مثبت این سیستم در سال جاری با بدست آوردن امتیاز کامل 100، ملبورن را به جمع 10 شهر برتر برگرداند و این شهر موفق به کسب رتبه سوم شد.
2- کپنهاگ، دانمارک
برای دو سال پیاپی کپنهاگ در رتبه دوم قرار دارد. همچنین دانمارک به عنوان یکی از شادترین کشورهای جهان شناخته می‌شود و این موضوع به طور اخص رتبه‌بندی اکونومیست را تحت‌الشعاع قرار داده است. این شهر همچنان رتبه بالای خود را در این فهرست حفظ کرده و امتیاز کامل 100 را در امور آموزش، زیرساخت و ثبات به دست آورده است. 
1- وین، اتریش
وین بار دیگر صدرنشین فهرست بهترین شهرهای جهان برای زندگی شد. پایتخت اتریش در 8 بررسی از 10 تای اخیر رتبه اول را به دست آورده است و تنها در زمان همه‌گیری کرونا با بسته‌شدن رستوران‌ها و موزه‌هایش از رتبه خود تنزل کرد.
در این گزارش آمده است که وین همچنان به ارائه «ترکیبی بی نظیر از ثبات، زیرساخت‌های مساعد، خدمات آموزشی بهداشتی و درمانی قدرتمند، و همچنین فعالیت‌های پرشمار فرهنگی و تفریحی ادامه می دهد و تنها نقص مشهود این شهر عدم برگزاری رویدادهای ورزشی مهم عنوان شده است.
عنوان افتخاری برای کی‌یف
اگرچه به دلیل تهاجم نظامی روسیه به اوکراین امتیازات کی‌یف به خصوص در مواردی مانند ثبات و زیرساخت‌ها در نتیجه بمبارن‌ها و حملات موشکی مسکو افت شدیدی داشته است اما بازگشت این شهر به فهرست مزبور قابل توجه است. در حال حاضر کی‌یف در رتبه 165 از میان 173 شهر این فهرست قرار دارد. 
پس از کی‌یف، هراره زیمباوه در رتبه 166، داکای بنگلادش 167، پورت مورزبی پایتخت پاپوآ گینه‌نو رتبه 168، کراچی پاکستان 169، لاگوس نیجریه 170، الجزیره الجزایر 171، تریپولی لیبی 172 و دمشق سوریه در رتبه 173 قرار دارند.

لینک کوتاه:
https://www.payamevijeh.ir/Fa/News/1386055/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

هواشناسی هشدار داد؛ گرد و خاک در تهران و 15 استان دیگر

دنبال این هستیم که تحریم‌ها برداشته شود و نفع آن به ما برسد

اختلاف قدیمی با برادر منجر به قتل شد

«اتاق فرار هوش سیاه»؛ تجربه‌ای متفاوت از آموزش در بیمه دی

مانیتور گیمینگ فیلیپس با پنل IPS و نرخ نوسازی تصویر 390 هرتز معرفی شد

کلاهبرداری 210 میلیاردی با وعده خرید و فروش املاک

پول گندم‌ گندم‌کارها کجاست؟

دولت‌ها چگونه با تورم مقابله می‌کنند؟

خرید ارزان ترین لوله گالوانیزه برق ، از کجا بخریم؟

روی آوردن ساکنان غزه به شیوه‌های ابتدایی برای مقابله با کابوس قحطی

وزیر جنگ سابق رژیم صهیونیستی: توافق آمریکا با یمنی‌ها، «سقوط غیرقابل وصف» برای اسرائیل است

گام چین و پاکستان برای مهار نفوذ هند در افغانستان

رژیم صهیونیستی تیپ چتربازان را از سوریه به مرزهای غزه منتقل کرد

بدلکاری خطرناک روی سقف خودرو؛ خودروی متخلف توقیف شد

مردی همسرش را به خاطر خرید تلفن همراه خفه کرد

کشف بقایای 3 جسد در حومه حلب

دختر 18 ساله قربانی جنایت سیاه شد

برنامه پرواز حجاج تهرانی به مدینه؛ 22 اردیبهشت

دیدار مجدد با آیفون 16 پرو مکس؛ پرچم‌دار گران‌قیمتی که ارزش خرید ندارد!

هدیه تسلیحاتی آمریکا به اوکراین

اعتراف کارشناس اسرائیلی به فلج شدن رژیم صهیونیستی در پی حملات یمن

تولید 1505 قلم ماده مؤثره دارویی در داخل کشور

اعزام کارشناسان سازمان هواپیمایی به محل سانحه بوئینگ وارش

ممنوعیت واردات یا تعرفه‌گذاری؟

رئیس‌جمهور لبنان: تصمیم برای انحصار سلاح در دست دولت گرفته شده است

احتمال حضور سوریه در نشست سران عرب قوت گرفت

اقدامات بیمه دی برای جبران خسارت حادثه بندر شهید رجائی

رویترز: ترامپ به‌دنبال جذب یک تریلیون دلار سرمایه‌گذاری عربستان است

سرمقاله اطلاعات/ خلیج فارس نامی به بلندای تاریخ

دستگیری زنی که در بهشت زهرا از داغ‌دیدگان سرقت می‌کرد

دستگیری زنی که در بهشت زهرا(س) دزدی می‌کرد

معاون وزارت کشور: ادارات، دمای کولر را روی 27 درجه تنظیم کنند

رزمایش مشترک آمریکا و کره‌جنوبی در دریای شرقی چین

پایان دادن به گرسنگی مردم غزه خواسته تونسی‌ها

حماس: جهانیان «نه بزرگ» به نتانیاهو بگویند

تحریم های جدید انگلیس علیه روسیه

تخریب منازل فلسطینیان در شرق طولکرم و آوارگی ساکنان توسط اشغالگران

تسلیحات اسرائیلی هند در تقابل با پاکستان

پاپ جدید خواستار صلح پایدار در اوکراین شد

حرکت ارابه‌های مرگ به سوی غزه با اعزام تیپ‌های جدید

میزان ابتلا به ویروس کرونا هفته‌های اخیر افزایش یافته است/ جانبازان، والدین سالمند شهدا و ایثارگران موارد بهداشتی را رعایت کنند

چالش جدی بازار مسکن؛ قیمت‌ها با درآمد خانوار هم‌راستا نیست

مردان رادیکالی که آتش جنگ هند و پاکستان را هدایت می‌کنند

حزب الله: دولت لبنان تجاوزهای صهیونیست‌ها را نادیده می‌گیرد

کشف تونل‌های پنهانی زیر ساختمان کنگره آمریکا

هزاران کامیون آماده ورود به غزه است

آمادگی ترکیه برای میزبانی مذاکرات روسیه و اوکراین

شاباش میلیاردی به داماد خراسانی

سرمقاله صبح نو/ فرار B-2؛ پایان عصر شبح

افزایش شمار شهدا و زخمی‌های جنگ غزه