پیام ویژه

آخرين مطالب

چراغ سبز آمریکا به تحویل موشک های سرنوشت ساز و دوربرد به اوکراین بين الملل

چراغ سبز آمریکا به تحویل موشک های سرنوشت ساز و  دوربرد به اوکراین
  بزرگنمايي:

پیام ویژه - موشک‌های ا‌تَکِمز را می توان از سامانه‌های توپخانه‌ای «هیمارس / HIMARS» که ایالات متحده از سال گذشته به اوکراین تحویل داده است هم پرتاب کرد.

به گزارش جماران ، پس از سفر رئیس جمهور اوکراین به واشنگتن، گزارش‌های متعدد حاکی از آن است که دولت بایدن در حال گام برداشتن در مسیر جدیدی است که احتمالا به تحویل موشک‌های دوربرد به اوکراین منتهی شود. کی‌یف مدت‌ها است که به این موشک‌های دوربرد آمریکا چشم امید دارد.
چند تن از افراد مطلع از جریان این مذاکرات به روزنامه واشنگتن‌پست خبر دادند که جو بایدن با انتقال سامانه موشکی تاکتیکی ارتش آمریکا به اوکراین موافقت کرده است. این موشک‌ها که اختصارا «ا‌تَکِمز / ATACMS» نام دارد توانایی پرتاب بمب‌های خوشه‌ای دارد و می‌تواند توان نظامی کی‌یف برای هدف قرار دادن اهداف نظامی روسیه در فواصل دور را تقویت کند.
ان‌بی‌سی به نقل از مقامات آمریکایی گزارش داد که بایدن در یک نشست خصوصی به ولودیمیر زلنسکی، رهبر اوکراین گفته است که تعداد کمی از این سلاح‌ها را به اوکراین می‌دهد. اوکراین ماه‌ها بود که درخواست این موشک‌ها را از آمریکا داشته است.
علل تعلل آمریکا در تحویل موشک‌های دوربرد به اوکراین
مقامات ایالات متحده به دو دلیل کلی تمایلی برای انجام این کار نداشتند؛ نخست آنکه ذخایر خود آمریکا محدود است و دوم اینکه نگران هستند که روسیه بتواند واشنگتن را به تشدید تنش متهم کند و این موضوع به رویارویی آمریکا و روسیه منجر شود.
پنتاگون نگران است که مبادا یکی از این موشک‌ها در خاک روسیه فرود آید و موجب افزایش تنش بین واشنگتن و مسکو شود؛ ولی آنطور که وال استریت ژورنال گزارش داده است، اوکراین متعهد خواهد شد که خاک روسیه را با این موشک‌ها هدف قرار ندهد.
همین حالا هم آن دسته از تسلیحات خوشه‌ای که ایالات متحده در ماه ژوئیه به اوکراین تحویل داد همچنان موضوع بحث و مناقشه است.
به گزارش یورونیوز، نسخه خوشه‌ای موشک‌های ا‌تَکِمز قابلیت پراکنده کردن صدها گلوله خوشه‌ای را در یک منطقه دارد. مهمات خوشه‌ای در بسیاری از نقاط جهان ممنوع هستند، و مورد انتقاد گروه‌های حقوق بشری قرار دارند چرا که در زمان اصابت این موشک‌ها معلوم نمی‌کند که ممکن است به چه افرادی برخورد کند و می توانند بقایای منفجر نشده‌ای را که احتمالاً به غیرنظامیان آسیب می زند، از خود به جای بگذارند.
مشخصات موشک‌های ا‌تَکِمز
بسته به نسخه‌ای از موشک‌های ا‌تَکِمز که ایالات متحده قرار است با ارسال آن به اوکراین موافقت کند، این موشک‌ها می‌توانند حداکثر بردی معادل 300 کیلومتر داشته باشند که بیش از دو برابر موشک «توچکا-یو» اوکراین از دوره شوروی است.
لاکهید مارتین، سازنده ا‌تَکِمز سالانه 500 دستگاه از این سامانه را تولید می‌کند، اما فروش آن‌ها تنها برای کشورهایی غیر از اوکراین ممکن است.
ایالات متحده خودش یک میزان ثابتی از ا‌تَکِمز را دارا می‌باشد و در صورت ارسال برخی از آن‌ها به اوکراین، ذخایر ایالات متحده را بدون امکان جایگزینی سریع کاهش می دهد.
بریتانیا و فرانسه از قبل موشک‌های کروزی که از هواپیما پرتاب می‌شوند، با برد حدود 225 کیلومتری (140 مایل) را در اختیار اوکراین قرار داده‌اند. اما فرق موشک‌های ا‌تَکِمز با موشک‌های کروز بریتانیا و فرانسه در این است که موشک‌های ا‌تَکِمز از زمین شلیک می‌شوند.
در ماه مه 2022، جو بایدن گفت که واشنگتن «قرار نیست سامانه‌های راکتی را به اوکراین بفرستد که بتواند به روسیه حمله کند.» یک سال بعد، در اواخر ماه مه 2023، بایدن تسلیم شد و برای اولین بار گفت که بررسی تحویل موشک‌های ا‌تَکِمز«هنوز در جریان است».
توپخانه هیمارس
موشک‌های ا‌تَکِمز را می توان از سامانه‌های توپخانه‌ای «هیمارس / HIMARS» که ایالات متحده از سال گذشته به اوکراین تحویل داده است هم پرتاب کرد.
سامانه موشکی «هیمارس» محصول شرکت نظامی آمریکایی لاکهید مارتین، یک راکت‌انداز مدرن و سبک است که می‌تواند همزمان 6 موشک هدایت‌شونده 227 میلیمتری را پرتاب کند. نام هیمارس در واقع از عبارت «سامانه راکت‌انداز توپخانه‌ای با مانورپذیری بالا» گرفته شده است.
اوکراین از هیمارس به عنوان «تغییردهنده بازی» یاد کرده است. هیمارس قابلیت جابجایی سریع دارد و به نیروهای اوکراینی امکان تحرک در میدان جنگ را داده است.
این سامانه‌ها به نحوی طراحی شده‌اند که یک تیم کوچک می‌تواند به تنهایی در عرض چند دقیقه موشک‌های جدید را سوار کرده و با دقت بالا به سوی اهداف از پیش تعیین شده شلیک کنند. اوکراین تا کنون از موشک‌های هیمارس به عنوان وسیله‌ای برای از بین بردن اهداف کلیدی روسیه، از جمله سیستم‌های فرماندهی و انبارهای مهمات استفاده کرده است.
منتهی راکت‌هایی که تاکنون آمریکا برای این سامانه موشک‌های هدایت شونده به اوکراین تحویل داده است تنها 80 کیلومتر (50 مایل) برد داشته است.
سامانه هیمارس چنان تهدیدی برای عملیات مسکو به شمار می‌رفت که سرگئی شویگو وزیر دفاع روسیه به فرماندهان خود دستور داد تا هدف قرار دادن و انهدام آن را در اولویت قرار دهند.
نقش موشک‌های دوربرد در مقطع کنونی جنگ اوکراین
عوض شدن نظر ایالات متحده در حالی صورت می‌گیرد که عملیات موسوم به «تهاجم متقابل اوکراین علیه روسیه» که از ماه ژوئن آغاز شده است، پیشرفت اندکی در برابر دفاع روسیه در جنوب شرقی اوکراین داشته است.
آنچه کی‌یف در نظر دارد این است که خطوط مقدم روسیه را در هم شکند، سپس به سمت دریای آزوف حرکت کند، نیروهای متجاوز را در اطراف خرسون محاصره کند و مسیرهای تدارکاتی به کریمه را هم قطع کند.
اوکراین می‌تواند از این فرصت در جهت هدف قرار دادن مواضع روسی در مناطق تحت اشغال بهره‌برداری کند.

لینک کوتاه:
https://www.payamevijeh.ir/Fa/News/1411956/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

دنبال این هستیم که تحریم‌ها برداشته شود و نفع آن به ما برسد

اختلاف قدیمی با برادر منجر به قتل شد

«اتاق فرار هوش سیاه»؛ تجربه‌ای متفاوت از آموزش در بیمه دی

مانیتور گیمینگ فیلیپس با پنل IPS و نرخ نوسازی تصویر 390 هرتز معرفی شد

کلاهبرداری 210 میلیاردی با وعده خرید و فروش املاک

پول گندم‌ گندم‌کارها کجاست؟

دولت‌ها چگونه با تورم مقابله می‌کنند؟

خرید ارزان ترین لوله گالوانیزه برق ، از کجا بخریم؟

روی آوردن ساکنان غزه به شیوه‌های ابتدایی برای مقابله با کابوس قحطی

وزیر جنگ سابق رژیم صهیونیستی: توافق آمریکا با یمنی‌ها، «سقوط غیرقابل وصف» برای اسرائیل است

گام چین و پاکستان برای مهار نفوذ هند در افغانستان

رژیم صهیونیستی تیپ چتربازان را از سوریه به مرزهای غزه منتقل کرد

بدلکاری خطرناک روی سقف خودرو؛ خودروی متخلف توقیف شد

مردی همسرش را به خاطر خرید تلفن همراه خفه کرد

کشف بقایای 3 جسد در حومه حلب

دختر 18 ساله قربانی جنایت سیاه شد

برنامه پرواز حجاج تهرانی به مدینه؛ 22 اردیبهشت

دیدار مجدد با آیفون 16 پرو مکس؛ پرچم‌دار گران‌قیمتی که ارزش خرید ندارد!

هدیه تسلیحاتی آمریکا به اوکراین

اعتراف کارشناس اسرائیلی به فلج شدن رژیم صهیونیستی در پی حملات یمن

تولید 1505 قلم ماده مؤثره دارویی در داخل کشور

اعزام کارشناسان سازمان هواپیمایی به محل سانحه بوئینگ وارش

ممنوعیت واردات یا تعرفه‌گذاری؟

رئیس‌جمهور لبنان: تصمیم برای انحصار سلاح در دست دولت گرفته شده است

احتمال حضور سوریه در نشست سران عرب قوت گرفت

اقدامات بیمه دی برای جبران خسارت حادثه بندر شهید رجائی

رویترز: ترامپ به‌دنبال جذب یک تریلیون دلار سرمایه‌گذاری عربستان است

سرمقاله اطلاعات/ خلیج فارس نامی به بلندای تاریخ

دستگیری زنی که در بهشت زهرا از داغ‌دیدگان سرقت می‌کرد

دستگیری زنی که در بهشت زهرا(س) دزدی می‌کرد

معاون وزارت کشور: ادارات، دمای کولر را روی 27 درجه تنظیم کنند

رزمایش مشترک آمریکا و کره‌جنوبی در دریای شرقی چین

پایان دادن به گرسنگی مردم غزه خواسته تونسی‌ها

حماس: جهانیان «نه بزرگ» به نتانیاهو بگویند

تحریم های جدید انگلیس علیه روسیه

تخریب منازل فلسطینیان در شرق طولکرم و آوارگی ساکنان توسط اشغالگران

تسلیحات اسرائیلی هند در تقابل با پاکستان

پاپ جدید خواستار صلح پایدار در اوکراین شد

حرکت ارابه‌های مرگ به سوی غزه با اعزام تیپ‌های جدید

میزان ابتلا به ویروس کرونا هفته‌های اخیر افزایش یافته است/ جانبازان، والدین سالمند شهدا و ایثارگران موارد بهداشتی را رعایت کنند

چالش جدی بازار مسکن؛ قیمت‌ها با درآمد خانوار هم‌راستا نیست

مردان رادیکالی که آتش جنگ هند و پاکستان را هدایت می‌کنند

حزب الله: دولت لبنان تجاوزهای صهیونیست‌ها را نادیده می‌گیرد

کشف تونل‌های پنهانی زیر ساختمان کنگره آمریکا

هزاران کامیون آماده ورود به غزه است

آمادگی ترکیه برای میزبانی مذاکرات روسیه و اوکراین

شاباش میلیاردی به داماد خراسانی

سرمقاله صبح نو/ فرار B-2؛ پایان عصر شبح

افزایش شمار شهدا و زخمی‌های جنگ غزه

مخالفت فرانسه با طرح روسیه برای مذاکرات مستقیم با اوکراین