پیام ویژه

آخرين مطالب

«سراب وحدت» در اردوگاه اصولگرایان یادداشت

«سراب وحدت» در اردوگاه اصولگرایان
  بزرگنمايي:

پیام ویژه - آرمان امروز /متن پیش رو در آرمان امروز منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست
باتوجه به اینکه نزدیک به 6 ماه تا انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی فاصله داریم ولی هنوز آنچنان که باید لیست‌ها و ائتلاف‌های انتخاباتی مشخص نشده‌اند و باتوجه به اینکه رفته رفته شاهد افزایش تحرکات انتخاباتی در هر دو اردوگاه اصلی خواهیم بود به‌دلیل وسعت و گستردگی، باید بگوییم که روند انتخاباتی در این بلوک با حساسیت بیشتری در حال پیگیری است. باید به این موضوع هم اشاره کنیم، در حالی که رقابت اصلی این بار هم بین اصلاح‌طلبان و اصولگرایان نخواهد بود، مبارزه انتخاباتی اصلی برای رسیدن به اکثریت مجلس بین شاخه‌های اصولگرا شکل خواهد گرفت. در این بین باید به این موضوع اشاره کنیم که هرچه اصولگرایان در انتخابات 98 توانستند با قرار گرفتن زیر چتر «شورای وحدت» پیروزی خود را جنش بگیرند ولی حالا با گذشت زمان، این برادری‌ها جای خود را به رقابت‌های حساس و نفس‌گیر داده است. به همین دلیل است که بسیاری از تحلیلگران اصولگرا روند انتخابات را با بیم و امید دنبال می‌کنند. باتوجه به چشم‌اندازی که فعالان این طیف سیاسی به اسفند ماه دارند می‌توانیم بگوییم که آنها به امید «سراب وحدت»، روزها را سپری می‌کنند. در این زمینه با یکی از سیاستمداران اصولگرا و نمانیده پیشین مجلس گفت‌وگویی انجام داده‌ایم. بخشایش معتقد است که اگر اصولگراها شرایط پایداری‌ها را برای انتخابات قبول نکنند این شاخه تندرو می‌تواند پیروز نهایی اسفند ماه باشد. در ادامه این گفت‌وگو را می‌خوانید.
جبهه پایداری برنده انتخابات است
«احمد بخشایش»، سیاستمدار و نمانیده ادوار مجلس شورای اسلامی در پاسخ به این سوال که در مدت باقی مانده به انتخاباتی که قرار است چهره مجلس دوازدهم را مشخص کند، فضای ائتلافی را چگونه ارزیابی می‌کند؟ به خبرنگار «آرمان امروز» می‌گوید: «ابتدا باید به این موضوع اشاره کنیم که رقابت درون اردوگاهی را نمی‌توانیم به‌عنوان رقابت رسمی و سنتی قلمداد کنیم. زیرا آنقدر اشتراکات بین شاخه‌ها و طیف‌های اصولگرایی وجود دارد که به راحتی می‌توانند در کنار هم حضور داشته باشند. حالا تحرکات انتخاباتی جناح رقیب یعنی اصلاح‌طلبان باعث می‌شود که بگوییم آن رقابت سنتی و جذاب ایجاد نخواهد شد چون در این فاصله تا انتخابات سرنخی نمی‌بینیم که بگوییم جبهه اصلاحات می‌خواهد لیست جداگانه بدهد و به تنهایی در مقابل اصولگراها ایستادگی کند. آنها در حال رایزنی برای ائتلاف‌های احتمالی با معتدل‌ها هستند. موضوعات و حاشیه‌ها در اردوگاه اصولگرایی بسیار متفاوت است زیرا تنها بهانه‌ای که می‌تواند آنها را در یک لیست قرار دهد حضور ندارد و آن هم مروبط به لیست مستقل اصلاح‌طلبان است. اتحادی مانند سال 98 تنها در یک صورت انجام می‌شود و آن هم حضور تمام قد اصلاح‌طلبان است در غیر این صورت اختلافات اجازه وحدت را نخواهد داد.»
این تحلیلگر در همین مورد و با اشاره به اختلافات موجود در بین شاخه‌های اصولگراها ادامه می‌دهد: «اینکه اختلاف بین شاخه‌های مختلف اصولگرایی وجود دارد به ذات انتخابات باز می‌گردد و این بحث‌ها و حواشی باعث خواهد شد تا در نهایت جناح‌ها، مرزبندی‌های خود را مشخص کنند. باتوجه به آمارها و پیش‌بینی‌هایی که انجام شده است باید بگوییم که مشارکت در کلانشهرهایی مانند تهران، رشت، مشهد، اصفهان به میزان پایینی خواهد رسید این موضوع نشان می‌دهد که رقابت در این شهرها بین اصولگراها خواهد بود که آنها هم باید استراتژی انتخاباتی خودشان را مشخص کنند.
در این فاصله تا انتخابات باید بگوییم که جبهه پایداری دست بالاتر را در انتخابات و تهیه لیست‌ها دارد و چون موتور محرک اردوگاه اصولگرایی محسوب می‌شود می‌خواهد همچنان تعیین کننده باشد. با تمام این شرایط به‌نظر اگر شاخه‌ای در اردوگاه اصولگراها بخواهد نفرات خود را وارد بهارستان کند باید وارد ائتلاف پایداری‌ها شود در غیر این صورت در مسیر قرار نخواهد گرفت.»
او در همین مورد و با اشاره به جریان‌های اصولگرایی که در انتخابات حاضر خواهند شد اضافه می‌کند: «به‌صورت عمده باید بگوییم که اردوگاه اصولگرایی دوشاخه شده است. در یک سمت اصولگراهای تندرو و سنتی هستند که تاکید می‌کنند باید به‌عنوان سرلیست وارد فضای انتخاباتی شود مانند جبهه پایداری و دیگر اصولگراهای سنتی که در این طیف حضور دارند. در مقابل این‌ها باید به سه طیف «علی لاریجانی»، «محمدرضا باهنر» و «محمدباقر قالیباف» اشاره کنیم که آنها را میانه‌روهای اردوگاه می‌دانیم. در این جناح می‌توانیم پیش‌بینی کنیم که به احتمال زیاد بین این سه جریان، به‌خصوص لاریجانی و قالیباف در برابر جبهه پایداری ائتلافی شکل خواهند گرفت. اگر این ائتلاف شکل بگیرد باید شاهد دو جریان متفاوت در اردوگاه اصولگرایان باشد که برای اولین بار می‌توانند رقابت خوبی با یکدیگر داشته باشند.»
5 لیست احتمالی اصولگراها
«حمیدرضا ترقی»، از اعضای شورای مرکزی حزب موتلفه در تحلیلی گفت: «به هر حال چند دسته شدن جریانات سیاسی در تکمیل و اصلاح گفتمان های بالغ بی تاثیر نیست وقتی راه حل هایی از سوی یک جریان مطرح می شود بقیه جریانات نمی توانند نسبت به آن موضوعات بی تفاوت باشند یا نظر خودشان را دقیق تر مطرح می کنند همین مسائل موجب رشد و کامل شدن همه جریاناتی می شود که قدرت را به دست بگیرد.
اگر این دو شورا به توافق برسند موتلفه جدا از اینها حرکت نخواهد کرد چون این دو شورا متشکل از جریانات انقلاب هستند. اگر متحد شوند موتلفه هم در این راستا حرکت خواهد کرد. این بحث در حزب موتلفه در حال بررسی است که آیا می شود لیست مستقل ارائه داد یا خیر؟ به‌نظر می‌رسد اصولگراها در این دوره 5 لیست ارائه می‌دهند.»

لینک کوتاه:
https://www.payamevijeh.ir/Fa/News/1413103/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

سقوط 7 تن از اعضای یک خانواده در چاه کشاورزی؛ 6 نفر جان باختند

مقاومت غیرمنتظره؛ گوشی گوگل 4 روز در جکوزی ماند و سالم بیرون آمد

مدودف: عملیات نظامی روسیه در اوکراین ابدی نیست

لاپید: نتانیاهو باید ترس از یمنی‌ها را کنار بگذارد

بدون تعارف امشب با حاج علی ملائکه مداح و خادم حرم مطهر رضوی

جشن بزرگ امام رضایی ها در تهران

شرط عجیب اسراییل برای صدور مجوز ورود کمک‌های غذایی به غزه

پیش بینی قیمت طلا و سکه 20 اردیبهشت 1404

احتمال استفاده از تراشه اگزینوس 2600 در سری گلکسی S26 افزایش یافت

رالی بیت کوین به اوج؛ هدف بعدی 105 هزار دلار؟

رویترز: آمریکا و اروپا در حال نهایی‌سازی پیشنهاد آتش‌بس 30 روزه بین اوکراین و روسیه هستند

آلمان، اوکراین را نا اُُمید کرد

این لوازم آرایشی غیرمجاز اعلام شد

عضو سابق راکستار: GTA 6 در مقایسه با دیگر عناوین ارزش 80 دلار را دارد

اکونومیست: پوتین چه می‌خواهد؟

پوتین: مصر شریک کلیدی ما در آفریقا است

فرمانده مقاومت در حمله اسرائیل به شهادت رسید

جانباز 70درصد «حاج حسن خیری» به مقام والای شهادت نائل آمد

طراحی دایره‌ای گلکسی واچ سامسونگ اصلاح می‌شود

احتمال حذف اسرائیل از معادله توافق هسته‌ای واشنگتن-ریاض

آماده‌باش تمام نیروهای امدادی برای برگزاری اجتماع امام رضایی‌ها

وزیر صمت: صنعت و تولید در اولویت تامین انرژی و برق است

ارتش پاکستان: پاسخ به هند قطعی و در زمان مشخص از سمت ما خواهد بود

حمله به نظامیان پاکستان در وزیرستان 9 کشته برجای گذاشت

سفیر روسیه تحریم‌های جدید لندن را «بی‌اثر» خواند

چراغ سبز ترامپ به خزانه‌داری آمریکا برای کاهش تعرفه چین

ترافیک سنگین در محور کندوان؛ یک طرفه‌شدن جاده چالوس از ساعت 18

صدا، دوربین، سیگار، حرکت!

ارتش یمن: به فرودگاه بن‌گوریون حمله موشکی کردیم

تشدید مراقبت از بیماری‌های حاد تنفسی با تاکید بر کرونا و آنفلوانزا

20 هزار موتور فرسوده در تهران با موتور برقی جایگزین می‌شوند

جدیدترین تصاویر تبلیغاتی گلکسی S25 اج از عمر باتری 1 روزه خبر می‌دهند

انتقاد رئیس‌جمهوری برزیل از ترامپ در دیدار با پوتین

دستیار پوتین: روسیه دنبال ازسرگیری صادرات گاز به اروپا است

تمدید تعلیق پروازهای سوئیس، آلمان و هند به سرزمین‌های اشغالی

یک مقام آگاه از قوه قضاییه: حکم قطعی برای تتلو صادر نشده است

الاغ هم‌ قیمت پراید شد

واکنش صهیونیست‌ها به حمله موشکی انصارالله یمن

مایک هاکبی: به زودی کمک‌های انسانی به غزه وارد خواهد شد

تغییر ساعت آغاز به کار متروی تهران از فردا

ویجت نوار جستجو گوگل در اندروید بازطراحی خواهد شد

تصاویری از فرار دسته جمعی شهرک نشینان صهیونیست در پی شلیک موشک یمن

پیش‌ بینی بورس شنبه 20 اردیبهشت 1404

انگلیس: تنش‌ها میان هند و پاکستان نگران‌کننده است

حماس: حقوق ابتدایی ملت فلسطین قابل مذاکره نیست

پایه‌گذار مفهوم "قدرت نرم"، در 88 سالگی درگذشت

6 میلیون ایرانی به آسم مبتلا هستند

حمله موشکی یمن به فلسطین اشغالی؛ پروازهای فرودگاه تل‌آویو متوقف شد

نرخ بهره در کشورهای مختلف جهان در سال 2025 چقدر است؟

دولت دوم ترامپ به دنبال تغییر بنیادین در سیاست خارجی آمریکاست