پیام ویژه

آخرين مطالب

گزارش نیویورک تایمز؛

افشای رایزنی های پشت پرده اسرائیل برای کوچ اجباری فلسطینی ها/ انگلیس، آمریکا و مصر مخالفت کردند بين الملل

افشای رایزنی های پشت پرده اسرائیل برای کوچ اجباری فلسطینی ها/ انگلیس، آمریکا و مصر مخالفت کردند
  بزرگنمايي:

پیام ویژه - به گفته شش دیپلمات ارشد خارجی، اسرائیل در هفته های اخیر بی سر و صدا تلاش کرده تا حمایت بین المللی برای انتقال چند صد هزار غیرنظامی از غزه به مصر را به دست آورد. رهبران و دیپلمات‌های اسرائیل به طور خصوصی این ایده را به چندین دولت خارجی پیشنهاد داده‌اند و آن را به عنوان یک ابتکار بشردوستانه معرفی کرده‌اند که به غیرنظامیان اجازه می‌دهد تا به طور موقت از خطرات زندگی در غزه در سایه بمباران اسرائیل گریخته و به کمپ‌های پناهندگان در صحرای سینا، درست در آن سوی مرز، پناه ببرند.

به گزارش جماران، «کوچ اجباری» عبارتی بود که در سه هفته گذشته از عملیات طوفان الاقصی توسط شاخه نظامی حماس و حملات بی امان رژیم اسرائیل به غزه بارها و بارها شنیده شنیده و از آن با عنوان استراتژی بنیامین نتانیاهو ، نخست وزیر رژیم اسرائیل برای تخلیه نوار محصور غزه یاد شده است. اکنون نیویورک تایمز در گزارشی اختصاصی از تلاش پشت پرده اسرائیل برای عملی کردن این عبارت پرده برداشته و می نویسد:
به گفته شش دیپلمات ارشد خارجی، اسرائیل در هفته های اخیر بی سر و صدا تلاش کرده تا حمایت بین المللی برای انتقال چند صد هزار غیرنظامی از غزه به مصر را به دست آورد. رهبران و دیپلمات‌های اسرائیل به طور خصوصی این ایده را به چندین دولت خارجی پیشنهاد داده‌اند و آن را به عنوان یک ابتکار بشردوستانه معرفی کرده‌اند که به غیرنظامیان اجازه می‌دهد تا به طور موقت از خطرات زندگی در غزه در سایه بمباران اسرائیل گریخته و به کمپ‌های پناهندگان در صحرای سینا، درست در آن سوی مرز، پناه ببرند.
این پیشنهاد توسط اکثر طرفداران اسرائیل - از جمله ایالات متحده و بریتانیا - به دلیل خطر دائمی شدن چنین آوارگی جمعی رد شده است. به گفته این دیپلمات ها که به طور ناشناس صحبت کردند، این کشورها از این بیم دارند که چنین تحولی ممکن است مصر را بی ثبات و تعداد قابل توجهی از فلسطینی ها را از وطن خود خارج کند. این ایده همچنین قاطعانه توسط فلسطینی‌ها رد شده است، زیرا آنها هم می‌ترسند که اسرائیل از جنگ برای آواره کردن دائم بیش از دو میلیون نفر ساکن غزه استفاده ‌کند.
بیش از 700000 فلسطینی در جریان جنگ پیرامون ایجاد کشور اسرائیل در سال 1948 یا فرار کرده و یا از خانه های خود در جایی که اسرائیل کنونی نامیده می شود رانده شدند. اکنون بسیاری از فرزندان آنها هشدار می دهند که جنگ فعلی با «نکبه» مشابهی به پایان خواهد رسید.
چند روز پس از حمله 7 اکتبر توسط حماس، ارتش اسرائیل از تمامی ساکنان شمال غزه - تقریباً نیمی از جمعیت غزه - خواست تا به سمت جنوب غزه حرکت کنند. البته در همان مقطع زمانی اسرائیل علناً پیشنهاد نکرد که فلسطینیان از مرز مصر عبور کرده و در پناهگاه هایی در صحرای سینا مستقر شوند.
مصر ایده جابجایی موقت، چه رسد به جابجایی دائمی را رد کرده است. رئیس جمهور مصر در یکی از سخنرانی های مهم خود در این باره گفته بود: «مصر مخالفت کامل خود را با آوارگی اجباری فلسطینی ها و مهاجرت آنها به سرزمین های مصر در سینا اعلام کرده است، زیرا این چیزی نیست جز نابودی نهایی آرمان فلسطین».
با این حال، برخی از متحدان سیاسی نتانیاهو علناً از ایده انتقال موقت تعداد زیادی از مردم غزه به مصر و همچنین سایر کشورهای منطقه و غرب حمایت کردند.
دنی دانون، یک قانونگذار از حزب لیکود به رهبری نتانیاهو و سفیر سابق اسرائیل در سازمان ملل، می گوید که از تخلیه غیرنظامیان غزه برای دادن فضای بیشتری برای مانور اسرائیل در طول تهاجم زمینی به غزه و دور کردن غیرنظامیان از مسیر آسیب، حمایت می کند.
دانون در یک مصاحبه تلفنی تلاش کرد این ایده را تحت لوای نیت اسرائیل برای کاهش تلفات غیرنظامیان مطرح کند. او در این باره به نیویورک تایمز گفت: «ما نه تنها از مصری‌ها، بلکه از کل جامعه بین‌المللی انتظار داریم که برای حمایت و پذیرش ساکنان غزه تلاشی واقعی انجام دهند.» دانون افزود که این ایده نیازمند موافقت دولت مصر است که مرز جنوبی غزه را کنترل می کند.
فشار دیپلماتیک اسرائیل برای تحقق این امر بر حس بی اعتمادی درباره اینکه چه اتفاقی می افتد اگر اسرائیل کنترل بخش هایی از غزه یا تمام غزه را، حتی به طور موقت، در پایان عملیات نظامی خود، به دست گیرد، افزوده است.
اهداف اعلام شده اسرائیل، انهدام حماس و نجات بیش از 240 غیرنظامی و سرباز اسیر شده توسط این گروه و متحدانش در 7 اکتبر است. اما مقامات اسرائیلی بارها گفته اند که هنوز در حال ارزیابی هستند که چه کسی باید پس از دستیابی به این اهداف، بر غزه حکومت کند.
یکی از مقامات اسرائیلی در این باره به نیویورک تایمز می گوید: یکی از پیشنهادات این است که غزه را به یک نیروی بین‌المللی واگذار کنیم که می‌تواند به بازسازی زیرساخت‌ها و مسکن آن قبل از تحویل آن به تشکیلات خودگردان فلسطین، کمک کند.
البته برخی از تندروهای اسرائیلی از حفظ کنترل غزه و اخراج دائمی ساکنان فلسطینی آن حمایت می کنند. آریل کالنر، یکی از قانونگذاران لیکود، خواستار نکبه دیگری شده است که در حقیقت آوارگی اولیه فلسطینی ها از آن آغاز شد.
مصر نقش ظریفی را در غزه ایفا می کند؛ از مرزبانی تا میانجی تا تسهیل کننده ارسال کمک ها، اما در نهایت نمی خواهد به عنوان مدیر بالفعل این منطقه شناسایی شود. مصر پس از بیش از یک دهه آشفتگی داخلی که با قیام بهار عربی آغاز شد، اکنون در یک بحران اقتصادی عمیق فرو رفته و بیم آن میرود که هجوم گسترده فلسطینی ها به این کشور به بی ثباتی بیشتر آن منتهی شود. مصر می ترسد که مهاجرت ناگهانی فلسطینی ها شمال سینا را که در آن ارتش مصر برای مهار شورش اسلامگرایان تلاش کرده، متلاطم کند، یا ممکن است برخی از فلسطینی ها را به حمله از سینا به اسرائیل تشویق کند که می تواند پای مصر را به درگیری با اسرائیل بکشاند.

پیام ویژه

فلسطینی‌های غزه نیز ایده نقل مکان به مصر را رد کرده‌اند و می‌گویند این یک نکبت جدید است. عمید عابد، 35 ساله، ساکن جبالیا، منطقه ای در شمال غزه که در روزهای اخیر توسط حملات اسرائیل ویران شده است، گفت: «به عنوان یک فلسطینی، دیگر اجازه نمی دهیم یک نکبت دیگر در تاریخ فلسطین ثبت شود. ما خانه های خود را ترک نخواهیم کرد.»
مقام های متفاوت اسرائیلی در چند روز اخیر تاکید کردند که اسرائیل قصد اخراج مردم را از غزه ندارد و هرکسی که این منطقه را ترک کند، اجازه بازگشت خواهد داشت. یوآو گالانت، وزیر دفاع اسرائیل ماه گذشته گفت که اسرائیل پس از حمله به غزه به دنبال حفظ کنترل روزانه بر غزه نخواهد بود.
اما این موضوع همچنان موضوع بحث و اختلاف نظر قابل توجهی در دولت اسرائیل و ائتلاف حاکم است. برخی از اعضای ائتلاف حاکم نتانیاهو و مقامات دولت وی صراحتاً خواستار اخراج دائمی فلسطینی ها از غزه شده اند.
یکی از دپارتمان‌های وزارت اطلاعات اسرائیل که هیچ قدرت اجرایی ندارد، مقاله‌ای را در 13 اکتبر منتشر کرد که در آن «تخلیه غیرنظامیان از غزه به سینا» را توصیه کرد. پس از افشای این سند توسط یک خبرگزاری اسرائیلی، دفتر نخست وزیر صحت این سند را تأیید کرد اما گفت که این فقط یک مقاله اولیه و خام است.
آمیچای الیاهو، وزیر دولت راست افراطی، روز چهارشنبه گفت که زمین غزه باید به سربازان سابق اسرائیلی که در غزه جنگیدند - یا به شهرک نشینان سابق اسرائیلی که قبل از خروج اسرائیل از غزه در سال 2005 در این منطقه زندگی می کردند، داده شود. البته الیاهو امروز نیز گفت که اسرائیل باید به فکر انداختن بمب اتمی بر غزه باشد، ایده ای که با محکومیت نتانیاهو و سایر اعضای دولت مواجه شد.
همچنین ویدئویی اخیرا از یک افسر نظامی اسرائیلی منتشر شده است که از اسرائیل خواست تا غزه را مجدداً اشغال کند. ویدیوی جداگانه‌ای نیز منتشر شده که یک خواننده پاپ را نشان می‌دهد که خواستار اشغال مجدد غزه می‌شود. دولت نتانیاهو هر دو این ویدئوها را محکوم و اعلام کرده که این موضع رسمی دولت نیست.
اسرائیل نوار غزه را در جریان جنگ اعراب و اسرائیل در سال 1967 تصرف کرد و 21 شهرک یهودی در آنجا ایجاد کرد. اما در سال 2005، دولت وقت اسرائیل آن شهرک‌ها را برچید، ساکنان آن‌ها را به اسرائیل بازگرداند و این سرزمین را به تشکیلات خودگردان فلسطین واگذار کرد.

لینک کوتاه:
https://www.payamevijeh.ir/Fa/News/1425030/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

لاپید: نتانیاهو باید ترس از یمنی‌ها را کنار بگذارد

بدون تعارف امشب با حاج علی ملائکه مداح و خادم حرم مطهر رضوی

جشن بزرگ امام رضایی ها در تهران

شرط عجیب اسراییل برای صدور مجوز ورود کمک‌های غذایی به غزه

پیش بینی قیمت طلا و سکه 20 اردیبهشت 1404

احتمال استفاده از تراشه اگزینوس 2600 در سری گلکسی S26 افزایش یافت

رالی بیت کوین به اوج؛ هدف بعدی 105 هزار دلار؟

رویترز: آمریکا و اروپا در حال نهایی‌سازی پیشنهاد آتش‌بس 30 روزه بین اوکراین و روسیه هستند

آلمان، اوکراین را نا اُُمید کرد

این لوازم آرایشی غیرمجاز اعلام شد

عضو سابق راکستار: GTA 6 در مقایسه با دیگر عناوین ارزش 80 دلار را دارد

اکونومیست: پوتین چه می‌خواهد؟

پوتین: مصر شریک کلیدی ما در آفریقا است

فرمانده مقاومت در حمله اسرائیل به شهادت رسید

جانباز 70درصد «حاج حسن خیری» به مقام والای شهادت نائل آمد

طراحی دایره‌ای گلکسی واچ سامسونگ اصلاح می‌شود

احتمال حذف اسرائیل از معادله توافق هسته‌ای واشنگتن-ریاض

آماده‌باش تمام نیروهای امدادی برای برگزاری اجتماع امام رضایی‌ها

وزیر صمت: صنعت و تولید در اولویت تامین انرژی و برق است

ارتش پاکستان: پاسخ به هند قطعی و در زمان مشخص از سمت ما خواهد بود

حمله به نظامیان پاکستان در وزیرستان 9 کشته برجای گذاشت

سفیر روسیه تحریم‌های جدید لندن را «بی‌اثر» خواند

چراغ سبز ترامپ به خزانه‌داری آمریکا برای کاهش تعرفه چین

ترافیک سنگین در محور کندوان؛ یک طرفه‌شدن جاده چالوس از ساعت 18

صدا، دوربین، سیگار، حرکت!

ارتش یمن: به فرودگاه بن‌گوریون حمله موشکی کردیم

تشدید مراقبت از بیماری‌های حاد تنفسی با تاکید بر کرونا و آنفلوانزا

20 هزار موتور فرسوده در تهران با موتور برقی جایگزین می‌شوند

جدیدترین تصاویر تبلیغاتی گلکسی S25 اج از عمر باتری 1 روزه خبر می‌دهند

انتقاد رئیس‌جمهوری برزیل از ترامپ در دیدار با پوتین

دستیار پوتین: روسیه دنبال ازسرگیری صادرات گاز به اروپا است

تمدید تعلیق پروازهای سوئیس، آلمان و هند به سرزمین‌های اشغالی

یک مقام آگاه از قوه قضاییه: حکم قطعی برای تتلو صادر نشده است

الاغ هم‌ قیمت پراید شد

واکنش صهیونیست‌ها به حمله موشکی انصارالله یمن

مایک هاکبی: به زودی کمک‌های انسانی به غزه وارد خواهد شد

تغییر ساعت آغاز به کار متروی تهران از فردا

ویجت نوار جستجو گوگل در اندروید بازطراحی خواهد شد

تصاویری از فرار دسته جمعی شهرک نشینان صهیونیست در پی شلیک موشک یمن

پیش‌ بینی بورس شنبه 20 اردیبهشت 1404

انگلیس: تنش‌ها میان هند و پاکستان نگران‌کننده است

حماس: حقوق ابتدایی ملت فلسطین قابل مذاکره نیست

پایه‌گذار مفهوم "قدرت نرم"، در 88 سالگی درگذشت

6 میلیون ایرانی به آسم مبتلا هستند

حمله موشکی یمن به فلسطین اشغالی؛ پروازهای فرودگاه تل‌آویو متوقف شد

نرخ بهره در کشورهای مختلف جهان در سال 2025 چقدر است؟

دولت دوم ترامپ به دنبال تغییر بنیادین در سیاست خارجی آمریکاست

ترامپ: چین بازارهایش را به روی آمریکا بگشاید

کره شمالی رزمایش موشکی ضدهسته‌ای برگزار کرد

سخنگوی پیشین وزارت بهداشت: گارداسیل واکسن روسپی‌ها نیست