پیام ویژه

آخرين مطالب

فرانسه و کنیا به‌دنبال تصویب مالیات بین‌المللی برای تأمین مالی اقدام‌های اقلیمی وزارت نفت

فرانسه و کنیا به‌دنبال تصویب مالیات بین‌المللی برای تأمین مالی اقدام‌های اقلیمی
  بزرگنمايي:

پیام ویژه - فرانسه و کنیا قرار است ائتلاف کارگروه مالیاتی بین‌المللی را در کاپ 28 راه‌اندازی کنند تا مالیات‌های جدیدی به‌منظور تأمین مالی بیشتر برای اقدام‌های اقلیمی فراهم کنند.

به گزارش شانا به نقل از هفته‌نامه بررسی تحولات بین‌المللی انرژی و تغییر اقلیم مدیریت کل امور اوپک و روابط با مجامع انرژی، فرانسه و کنیا قرار است ائتلاف کارگروه مالیاتی بین‌المللی را در کاپ 28 راه‌اندازی کنند تا امکان اعمال مالیات‌های جدید را در سطح بین‌المللی به‌منظور تأمین مالی بیشتر برای اقدام‌های اقلیمی فراهم کنند. این کشورها در حال گفت‌وگوهای جدی با تعدادی از کشورهای اروپایی و کشورهای جنوب جهان هستند که به این ائتلاف مالیاتی در دوبی بپیوندند.
این کارگروه در حال برنامه‌ریزی برای بررسی طیف گسترده‌ای از گزینه‌های مالیاتی، از جمله عوارض بر کشتیرانی بین‌المللی، حمل‌ونقل هوایی، تراکنش‌های مالی و سوخت‌های فسیلی است.
خانم کریسوال زاخاروپولو (Zacharopoulou Chrysoula)، وزیر توسعه فرانسه در خصوص هدف این کارگروه گفت که هدف، توافق بر سر پیشنهادهای خاص در کاپ 30 (COP30) در دو سال آینده است.
وی افزود که می‌توان این پیشنهادها را در نهادهای بین‌المللی مرتبط مانند سازمان همکاری‌های اقتصادی و توسعه (OECD)، سازمان ملل یا گروه 20 به مذاکره گذاشت.
بسیاری از رهبران کشورها و کارشناسان اقلیمی، مالیات را یکی از امیدوارکننده‌ترین منابع مالی به‌اصطلاح نوآورانه می‌دانند که می‌تواند به رفع شکاف بزرگ در تأمین مالی اقلیمی به کشورهای آسیب‌پذیر کمک کند.
نیاز به منابع مالی اضافی در سطح بین‌المللی بسیار مهم است. صندوق اقلیم سبز یا صندوق جدید ضرر و زیان، به منابع واقعی میلیاردها دلاری نیاز دارند، اما اکنون امکان تأمین مالی آنها از محل درآمدهای مالیاتی موجود، وجود ندارد.
طبق مطالعه اخیر کمیسیون اروپا و شبکه اقدام اقلیمی (Network Action Climate)، مالیات بر استخراج سوخت‌های فسیلی و انتشار گازهای گلخانه‌ای صنعت کشتیرانی می‌تواند به‌ترتیب تا 210 و 60 میلیارد دلار در سال درآمد ایجاد کند.
اما دستیابی به توافق بر سر این‌گونه اقدام‌ها از نظر سیاسی بسیار چالش‌برانگیز است و به چند سال زمان برای مذاکره و توافق نیاز دارد.
هر چند باید اشاره کرد که از زمان برگزاری اجلاس جهانی تأمین مالی اقلیمی در پاریس در ژوئن گذشته، زمانی که 40 کشور توافق کردند به‌دنبال راه‌های جدیدی برای مالیات بین‌المللی باشند، شتاب سیاسی در این زمینه افزایش‌ یافته است.
این گروه از کشورها در اجلاس پاریس توافق کردند مالیات جدید ابتدا باید بر بخش‌های بزرگ منتشرکننده گازهای گلخانه‌ای متمرکز شود. امانوئل مکرون رئیس‌جمهوری فرانسه در پایان مراسم این اجلاس بر اهمیت هماهنگی جهانی در این زمینه تأکید کرد. وی گفت: وقتی این کار را به‌تنهایی انجام می‌دهید، کار پیش نمی‌رود، جریان‌های مالی به‌ جای دیگری می‌روند.
پس از اجلاس تأمین مالی اقلیم در پاریس، ماکرون یک متحد مهم، ویلیام روتو رئیس‌جمهور کنیا را پیدا کرد که این موضوع را در دستور کار مجمع هفته اقلیمی آفریقا در نایروبی در ماه سپتامبر قرار داد.
بیانیه پایانی اجلاس اقلیمی آفریقا، ایده ایجاد یک رژیم مالیاتی جهانی کربن را مطرح کرد که از مالیات بر تجارت سوخت‌های فسیلی، حمل‌ونقل دریایی و هوانوردی شکل می‌گیرد و به‌طور بالقوه با مالیات بر تراکنش‌های مالی جهانی (FTT) تقویت می‌شود.
به گفته یک منبع آگاه، دولت‌های فرانسه و کنیا در چند ماه گذشته تلاش‌ها را برای تشکیل ائتلاف گسترده با جلب‌توجه و علاقه کشورها تسریع کرده‌اند. کسانی که این طرح را پیش می‌برند، هنوز چارچوب دقیق یا اهداف خاص آن را نهایی نکرده‌اند، زیرا نمی‌خواهند هیچ کشوری در این مرحله اولیه، از دور گفت‌وگوها خارج شود.
وزیر توسعه فرانسه هفته گذشته در مجمع صلح پاریس گفت که ائتلاف هم تجزیه‌وتحلیل دقیقی از هر گزینه مالیاتی ارائه می‌دهد و هم میزان قابل‌قبول بودن آنها برای کشورهای مختلف را ارزیابی می‌کند. وی افزود: این یک گفت‌وگوی حساس است که باید با خونسردی انجام شود.
با وجود این، بسیاری از کشورهای بزرگ درحال‌توسعه با مالیات‌های بین‌المللی اقلیمی مخالفت کرده‌اند. آنها معتقدند چنین مالیات‌هایی بازارها را مخدوش می‌کند، مانع توسعه می‌شود و مسئولیت کاهش انتشار گازهای گلخانه‌ای را که به‌طور عمده بر دوش کشورهای توسعه‌یافته است، تغییر می‌دهد.
برای نمونه برزیل گروهی از کشورها را در برابر مالیات بر انتشار جهانی بخش کشتیرانی در نشست اوایل سال 2023 سازمان بین‌المللی دریانوردی (IMO) رهبری کرد. آنها استدلال کردند که چنین مالیاتی به‌طور نامتناسبی به کشورهای درحال‌توسعه و به‌ویژه برزیل که اقتصاد آن متکی بر حمل‌ونقل کالاهای سنگین کم‌ارزش در فواصل طولانی است، لطمه می‌زند.
کشورها سرانجام در این نشست تصمیم گرفتند اقدام‌های جدید «فنی» و «اقتصادی» برای مقابله با اثرات اقلیمی کشتیرانی صورت گیرد و تصمیم‌گیری در مورد مالیات اقلیمی بر بخش کشتیرانی بین‌المللی را به آینده موکول کردند.
با توجه‌ به این چالش‌ها، کارشناسان معتقدند برای موافقت ائتلاف کارگروه مالیاتی اقلیمی باید به ملاحظات کشورهای مختلف توجه زیادی داشته باشد. ریچل اونز (Owens Rachel) از بنیاد اقلیمی اروپا که در تشکیل این کارگروه مشارکت دارد، گفت که کشورها بحث‌ها را به شیوه‌ای عادلانه پیش خواهند برد. وی اظهار کرد: این به‌معنای عدم تحمیل بار بر دوش کشورهای درحال‌توسعه و اطمینان از کاهش هرگونه تأثیرات نامطلوب است.

لینک کوتاه:
https://www.payamevijeh.ir/Fa/News/1433266/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

لاپید: نتانیاهو باید ترس از یمنی‌ها را کنار بگذارد

بدون تعارف امشب با حاج علی ملائکه مداح و خادم حرم مطهر رضوی

جشن بزرگ امام رضایی ها در تهران

شرط عجیب اسراییل برای صدور مجوز ورود کمک‌های غذایی به غزه

پیش بینی قیمت طلا و سکه 20 اردیبهشت 1404

احتمال استفاده از تراشه اگزینوس 2600 در سری گلکسی S26 افزایش یافت

رالی بیت کوین به اوج؛ هدف بعدی 105 هزار دلار؟

رویترز: آمریکا و اروپا در حال نهایی‌سازی پیشنهاد آتش‌بس 30 روزه بین اوکراین و روسیه هستند

آلمان، اوکراین را نا اُُمید کرد

این لوازم آرایشی غیرمجاز اعلام شد

عضو سابق راکستار: GTA 6 در مقایسه با دیگر عناوین ارزش 80 دلار را دارد

اکونومیست: پوتین چه می‌خواهد؟

پوتین: مصر شریک کلیدی ما در آفریقا است

فرمانده مقاومت در حمله اسرائیل به شهادت رسید

جانباز 70درصد «حاج حسن خیری» به مقام والای شهادت نائل آمد

طراحی دایره‌ای گلکسی واچ سامسونگ اصلاح می‌شود

احتمال حذف اسرائیل از معادله توافق هسته‌ای واشنگتن-ریاض

آماده‌باش تمام نیروهای امدادی برای برگزاری اجتماع امام رضایی‌ها

وزیر صمت: صنعت و تولید در اولویت تامین انرژی و برق است

ارتش پاکستان: پاسخ به هند قطعی و در زمان مشخص از سمت ما خواهد بود

حمله به نظامیان پاکستان در وزیرستان 9 کشته برجای گذاشت

سفیر روسیه تحریم‌های جدید لندن را «بی‌اثر» خواند

چراغ سبز ترامپ به خزانه‌داری آمریکا برای کاهش تعرفه چین

ترافیک سنگین در محور کندوان؛ یک طرفه‌شدن جاده چالوس از ساعت 18

صدا، دوربین، سیگار، حرکت!

ارتش یمن: به فرودگاه بن‌گوریون حمله موشکی کردیم

تشدید مراقبت از بیماری‌های حاد تنفسی با تاکید بر کرونا و آنفلوانزا

20 هزار موتور فرسوده در تهران با موتور برقی جایگزین می‌شوند

جدیدترین تصاویر تبلیغاتی گلکسی S25 اج از عمر باتری 1 روزه خبر می‌دهند

انتقاد رئیس‌جمهوری برزیل از ترامپ در دیدار با پوتین

دستیار پوتین: روسیه دنبال ازسرگیری صادرات گاز به اروپا است

تمدید تعلیق پروازهای سوئیس، آلمان و هند به سرزمین‌های اشغالی

یک مقام آگاه از قوه قضاییه: حکم قطعی برای تتلو صادر نشده است

الاغ هم‌ قیمت پراید شد

واکنش صهیونیست‌ها به حمله موشکی انصارالله یمن

مایک هاکبی: به زودی کمک‌های انسانی به غزه وارد خواهد شد

تغییر ساعت آغاز به کار متروی تهران از فردا

ویجت نوار جستجو گوگل در اندروید بازطراحی خواهد شد

تصاویری از فرار دسته جمعی شهرک نشینان صهیونیست در پی شلیک موشک یمن

پیش‌ بینی بورس شنبه 20 اردیبهشت 1404

انگلیس: تنش‌ها میان هند و پاکستان نگران‌کننده است

حماس: حقوق ابتدایی ملت فلسطین قابل مذاکره نیست

پایه‌گذار مفهوم "قدرت نرم"، در 88 سالگی درگذشت

6 میلیون ایرانی به آسم مبتلا هستند

حمله موشکی یمن به فلسطین اشغالی؛ پروازهای فرودگاه تل‌آویو متوقف شد

نرخ بهره در کشورهای مختلف جهان در سال 2025 چقدر است؟

دولت دوم ترامپ به دنبال تغییر بنیادین در سیاست خارجی آمریکاست

ترامپ: چین بازارهایش را به روی آمریکا بگشاید

کره شمالی رزمایش موشکی ضدهسته‌ای برگزار کرد

سخنگوی پیشین وزارت بهداشت: گارداسیل واکسن روسپی‌ها نیست