پیام ویژه

آخرين مطالب

نقش 16 درصدی افزایش تولید و صادرات نفت در رشد اقتصادی ایران/ ثبت رشد اقتصادی 25/6 درصدی بخش نفت در تابستان 1402 وزارت نفت

نقش 16 درصدی افزایش تولید و صادرات نفت در رشد اقتصادی ایران/ ثبت رشد اقتصادی 25/6 درصدی بخش نفت در تابستان 1402
  بزرگنمايي:

پیام ویژه - بر اساس اعلام مرکز آمار ایران، بخش نفت در تابستان امسال رشد 25.6 درصدی را به ثبت رساند. این در حالی است که رشد بخش نفت در بهار سال 1402 نیز 19.8 درصد بود و در مجموع 6 ماه اول سال جاری، بخش نفت 22.7 درصد رشد داشته که نقشی 16 درصدی در تولید ناخالص داخلی ایران دارد.

به گزارش خبرنگار شانا، مرکز آمار رشد اقتصادی تابستان سال 1402 را اعلام کرد. بر اساس آخرین نتایج حساب‌های ملی فصلی مرکز آمار ایران، تولید ناخالص داخلی به قیمت ثابت سال 1390 در تابستان سال 1402 به 2.19 هزار هزار میلیارد ریال با نفت و 1.85 هزار هزار میلیارد ریال بدون احتساب نفت رسیده است. این در حالی است که این ارقام در مدت مشابه سال قبل با نفت 2.04 هزار هزار میلیارد ریال و بدون نفت 1.77 هزار هزار میلیارد ریال بوده که نشان‌دهنده رشد اقتصادی 7.1 درصدی با نفت و 4.2 درصدی بدون نفت در تابستان سال 1402 است.
بر اساس گزارش مرکز آمار ایران در تابستان امسال بخش کشاورزی منفی 3.2 درصد، صنایع و معادن با نفت 8.7 درصد و این گروه بدون نفت منفی 0.4 درصد وبخش خدمات نیز 7.5 درصد رشد را نشان می‌دهد.

پیام ویژه


نکته مهم در این بین رشد اقتصادی استخراج نفت و گاز طبیعی است. این گروه در تابستان رشدی 25.6 درصدی را به ثبت رسانده است و در بین تمامی گروه‌ها با اختلاف فاحشی رتبه اول را دارد.
نقش 16 درصدی افزایش تولید و صادرات نفت در رشد اقتصادی ایران
گزارش مرکز آمار همچنین بر سهم 16 درصدی نفت بر رشد اقتصادی تابستان تاکید می‌کند. این در حالی است که در تابستان سال 1401 سهم نفت از رشد اقتصادی 13 درصد اعلام شده بود.
گزارش مرکز آمار نشان می‌دهد در سمت اقلام هزینه نهایی، مصرف نهایی بخش خصوصی 7.9 درصد، مصرف نهایی دولت 16.6 درصد، تشکیل سرمایه 4.3 درصد، صادرات 46.9 درصد و واردات 2.5 درصد رشد داشته است.
همچنین بر اساس این گزارش، رشد 7.1 درصدی اقتصادی تابستان امسال، بالاترین رشد اقتصادی کشور در تابستان‌های 7 سال اخیر به شمار می‌رود.
براین اساس اگرچه رشد اقتصادی در تابستان در مقایسه با بهار امسال کاهشی بوده اما بخش نفت در این مدت افزایشی بوده است.
گزارش مرکز آمار حکایت از آن دارد که بخش نفت در بهار امسال 325 هزار و185 میلیارد ریال در تولید ناخالص داخلی سهم داشته که این عدد در تابستان به 339هزار و 833 میلیارد ریال رسیده است که نشان‌دهنده رشدی 4.5 درصدی در این بخش است.
همچنین رشد اقتصادی بخش نفت نیز در این مدت با افزایش روبه‌رو بوده است. در حالی که رشد اقتصادی بخش نفت در بهار معادل 19.8 درصد بود که این رقم در تابستان به 25.6 درصد رسید. رشد اقتصادی بخش نفت در تابستان در مقایسه با بهار امسال افزایشی 5.8 درصدی را به ثبت رسانده است.

لینک کوتاه:
https://www.payamevijeh.ir/Fa/News/1433308/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

ضربه کاری اپل به گوگل؛ عرضه گزینه‌های جست‌وجوی هوش مصنوعی در سافاری

چشم‌پوشی آمریکا از پیش‌شرط عادی‌سازی روابط عربستان با تل‌آویو

رهگیری موشک‌ها و پهپادهای پاکستان توسط هند

باران و رعد و برق در برخی استان‌های کشور

آموزش و پرورش: از کنکور 1406 به بعد ساختار امتحانات نهایی تغییر نخواهد کرد

گفتگوی زلنسکی و ترامپ درباره آتش‌بس 30 روزه در جنگ اوکراین

آپدیت One UI 7 برای Galaxy S22 Ultra سامسونگ به ایران رسید

کشته شدن 5 پاکستانی درپی درگیری‌های مرزی با هند

امروز جاده چالوس یک‌طرفه می‌شود

وعده یک و نیم ساله برای تکمیل راه‌آهن چابهار ـ زاهدان

ساعت کاری جدید بانک‌ها اعلام شد

افشای تجارت مقامات اوکراینی با پیکر سربازان کشته‌شده

هیولای گیمینگ با نمایشگر سه‌بعدی و بدنه فیبر کربن؛ این لپ‌تاپ جدید لنوو است

بازی تهران و ترامپ با تحریف احتمالی نام خلیج فارس به هم می‌خورد؟

سردرگمی در آمریکا بر سر جنگ اوکراین

توئیت رئیس‌جمهور پزشکیان درباره خلیج فارس

سخنان نتانیاهو درباره عملیات بزرگ نظامی در غزه

احتمال یک اشتباه محاسباتی

عینک هوشمند با توانایی تشخیص چهره؛ متا پروژه بزرگی در سر دارد

سی‌ان‌ان: درگیری هند و پاکستان یکی از بزرگترین نبردهای هوایی تاریخ مدرن است

معاون وزیر آموزش و پرورش: از نسل جدید جاماندیم

حذف خاموش مکمل‌‏های دارویی رایگان برای زنان باردار

گوگل مپ از این‌ پس اسکرین‌شات‌های شما را اسکن می‌کند

اپلیکیشن هوش مصنوعی جمنای برای آیپد سرانجام منتشر شد

ما به تو افتخار می‌کنیم

تنها راه نجات تهران از زیر زمین می‌گذرد

جلف و سخیف نباش وزیر سابق!

آمریکا ساقط شدن جنگنده هندی توسط پاکستان را تایید کرد

قراردادهای بار اول وزارت نفت تاکنون 200 میلیون دلار بوده است

رگبار و رعد و برق در نواحی شمال غرب کشور طی دو روز آینده

مهارت آموزی رایگان هنرستانی ها در مراکز فنی و حرفه‌ای

لاپید: توافق هسته‌ای با عربستان، می‌تواند منطقه را به سوی رقابت تسلیحاتی سوق دهد

حمله موشکی و پهپادی پاکستان به هند

مذاکرات پنهانی اسرائیل و شورشیان سوریه در ابوظبی

آغاز تجزیه سوریه؛ شکل‌گیری کشور جدید در خاورمیانه

سفیر سابق رژیم صهیونیستی در آمریکا: اسرائیل نباید به ترامپ اعتماد کند

بدون تعارف با دو خادم حرم رضوی

کمبود داوطلب در رشته‌های بیهوشی، طب اورژانس و اطفال

اظهارنظر بی سابقه قالیباف در مورد صنعت دارو در کشور!

رئیس مجلس: در مورد بودجه وقت می‌گذارم

بیل گیتس تمام ثروت خود را به فقرا می‌بخشد

حضور پاپ در میان مردم

اولین واکنش ترامپ به انتخاب پاپ جدید

اولین پاپ آمریکایی کیست؟

انتقاد قالیباف در مورد خطوط ریلی کشور

کاسبی میلیون‌ دلاری اردن با خون کودکان غزه

معامله در سایه تعرفه‌ها؛ آیا استارمر بازی ترامپ را باخت؟

نقاره زنی در حرم حضرت معصومه(س) به مناسبت میلاد امام رضا(ع)

جزئیات جدید از تعداد کشته‌شدگان انفجار بندر شهید رجایی

این ربات کوچک 25 گرمی می‌تواند دنیا را نجات دهد