پیام ویژه

آخرين مطالب

سرمقاله سیاست روز/ مردانی به زلالی دریا یادداشت

سرمقاله سیاست روز/ مردانی به زلالی دریا
  بزرگنمايي:

پیام ویژه - سیاست روز / « مردانی به زلالی دریا » عنوان سرمقاله روزنامه سیاست روز به قلم قاسم غفوری است که می‌توانید آن را در ادامه بخوانید:
دریادلان نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران در تکمیل روند اقتدار دریایی کشور و همراستا با تقویت نیروی دریایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران، دیروز ناوشکن ایرانی دیلمان را رونمایی کردند. این ناوشکن ایرانی طی مراسمی رسمی در بندر انزلی به ناوگان شمال نیروی دریایی ارتش پیوست.
دیلمان، پنجمین فروند از ناوشکن‌های پروژه موج و از کلاس جماران، توسط نیروی دریایی راهبردی ارتش جمهوری اسلامی ایران طراحی و تحت نظارت این نیرو، در مجموعه صنایع دریایی ساخته شده است.
ناوشکن 1400 تنی دیلمان 95 متر طول و 11 عرض دارد و قادر است اژدرها را حین حرکت با سرعت 30 گره دریایی پرتاب کند. دیلمان می‌تواند بیش از 100 هدف شامل شناور، پهپاد، بالگرد، زیردریایی و هواپیما را به طور همزمان شناسایی کند.
اقتدار دریایی بویژه برای کشورهایی که دارای مرزهای دریایی هستند از نکات مهم و اساسی در تامین امنیت و البته نقش آفرینی منطقه‌ای و جهانی آنهاست. جوانان ایران زمین در نیروی دریایی ارتش و سپاه نیز با توجه به موقعیت جغرافیایی کشورشان در خلیج فارس و تنگه هرمز و دریای خزر، این نیاز را به خوبی احساس و برای تحقق آن تلاش کرده‌اند.7 آذر در تقویم به نام دلاوران ایران زمین در نیروی دریایی نام گذاری شده است. نیروی دریایی جمهوری اسلامی ایران در قالب ارتش و سپاه در طول 8 سال دفاع مقدس، نقشی مهم و تاثیرگذار در حراست از کشور داشته و توانسته اند کارنامه ای درخشان از خود به یادگار گذارند. نگاهی به کارنامه نیروی دریایی در طول سالهای پس از دفاع مقدس نیز نشانگر تلاش شبانه روزی برای رسیدن به نقطه اوج آمادگی و توانایی است. امروز نیروی دریایی جمهوری اسلامی ایران در قالب ارتش و سپاه توانسته‌اند زمینه ساز اقتصاد دریایی و ارتقای جایگاه منطقه ایران شوند. حضور در اقیانوس اطلس، مشارکت در رژه سالگرد تاسیس نیروی دریایی روسیه در سن پترزبورگ، برگزاری رزمایش مشترک دریایی با قدرت‌های بزرگی همچون چین و روسیه و... نمونه‌ای از اعتماد جهانی به نیروی دریایی جمهوری اسلامی است. قدرت دریایی ایران در خدمت صلح، امنیت ناوگان تجاری و مقابله با تروریست‌ها و حوادث احتمالی در آینده خواهد بود.
بازار
در همین حال نیروی دریایی نشان داده است که در برابر هر تهدیدی که علیه امنیت اقتصاد ایران باشد مقابله خواهد کرد که پاسخ به دزدی دریایی آمریکایی‌ها به دنبال سرقت نفت ایران در دریای عمان بودند نمودی از این اقدام است.
برخی این سوال را مطرح می‌سازند که در شرایطی که کشور با چالشهای اقتصادی مواجه است چه ضرورتی برای حفظ و تقویت توان دفاعی کشور از جمله نیروی دریایی وجود دارد؟ در پاسخ به این پرسش‌ها چند نکته قابل توجه است نخست آنکه جمهوری اسلامی ایران از جمله کشورهایی است که ارتباط دریایی گسترده‌ای دارد چنانکه دریای خزر در شمال و خلیج فارس و خلیج عمان در جنوب آن، موقعیت استراتژیک ایران را تقویت کرده است. با توجه به این موقعیت جغرافیابی داشتن نیروی دریایی منسجم و قوی امری ضروری می‌نماید. با توجه به عضویت ایران در شانگهای و بریکس و توسعه مناسبات با اعضای اکو این توسعه دریایی امری مهم برای تحقق اهداف اقتصادی ایران است بویژه اینکه ارتباط ایران با همسایگان جنوبی خلیج فارس نیز در این چارچوب قابل توجه است.
دوم آنکه در حوزه امنیت منطقه دگرگونی‌هایی در حال روی دادن است. با توافقات امارات و بحرین با رژیم صهیونیستی، عملا حوزه اطلاعاتی و جاسوسی و نظامی رژیم صهیونیستی به مرزهای ایران نزدیک‌تر شده که به میزان تهدیدات امنیتی علیه کشور می‌افزاید. مقابله با این تحرکات در کنار حفظ توان موشکی، تقویت نیروی دریایی است که به عنوان عنصری بازدارنده می‌تواند ایفای نقش داشته باشد. نکته مهم آنکه استراتژی غرب از حوزه زمین به سمت دریایی گسترش یافته است چنانکه ترزا می نخست وزیر سابق انگلیس در هنگام سفر به آمریکا (سال 2016) عنوان می‌کند که خاورمیانه را در حوزه زمین به ایران باخته‌ایم لذا باید در دریا با آن مقابله کرد. تحرکات اخیر غربی‌ها، ارتجاع عربی و صهیونیستها در دریای سرخ و مدیترانه تا خلیج عدن، دریای عرب و خلیج فارس نشان می‌دهد که آنها به دنبال ساختاری امنیتی و سیاسی هستند تا ترانزیت دریایی را در دست گرفته که بخشی از اهداف آن اقدام علیه ایران است. براین اساس راهکار شکستن این سناریو، داشتن نیروی دریایی قوی است که در کنار حفظ موقعیت ایران در خلیج فارس در ادامه مسیر تا مدیترانه نیز موقعیت ایران را حفظ و ارتقا بخشد.
سوم آنکه نقش دریا در تجارت غیر قابل انکار است، چنانکه به رغم پیشرفت‌های حمل و نقل هوایی و زمینی، همچنان دریا نقش محوری را برای جهان ایفا می‌کند. داشتن نیروی دریایی فعال و آماده مولفه مهم تحقق این امر است چنانکه با وجود چنین نیروی دریایی است که آمریکا به رغم ادعاهای رسانه‌ای، جرات نزدیک شدن به نفت‌کش‌های ایرانی حامل سوخت به ونزوئلا و نیز ارسال سوخت به لبنان نداشته باشد.

لینک کوتاه:
https://www.payamevijeh.ir/Fa/News/1433478/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

راز شناسایی بیماری‌های پنهان قبل از اینکه دیر شود!

پایان سلطه بر دریا

سرمقاله کیهان/ رژه روی اعصاب دنیا؛ با ترامپ چگونه باید برخورد کرد؟

فرمانده عملیات پروازی هند: نیروهای پاکستانی به مناطق مرزی گسیل شدند

برقراری اولین ارتباط تلفنی بین هند و پاکستان

حریم هوایی پاکستان برای 24 ساعت دیگر بسته خواهد ماند

وبینار آموزشی تازه‌های سلامت در ارولوژی و سالمندی برگزار شد

پیکر پسر گمشده در رودخانه پیدا شد

مقام صنفی: سیاست خودرویی کشور، رونق تولید چین است!

زمان انتشار HyperOS 2.2 شیائومی اعلام شد

مکزیک از گوگل شکایت کرد

آیا ترامپ می‌خواهد در عربستان «کشور فلسطین» را به رسمیت بشناسد؟

شرکت هواپیمایی ایتالیا نیز از تل‌آویو گریزان شد

تحلیل رئیس اسبق گمرک ایران از حادثه بندر شهید رجایی بندرعباس

سرمقاله ایران/ سوغات همدان

پیام غول‌ها به «مذاکرات»

پرواز گسترده جنگنده‌های صهیونیست در آسمان پایتخت سوریه

حضور رهبران اروپایی متحد اوکراین در کی‌یف هم‌زمان با اوج تنش با روسیه

عملیات جدید مقاومت علیه نظامیان صهیونیست در غزه

کرملین: آمریکا شروع به درک مواضع روسیه کرده است

تماس تلفنی وزیر خارجه آمریکا با رئیس ستاد ارتش پاکستان

اجتماع بزرگ امام رضایی‌ها در قلب پایتخت

مصرف برق هر ماینر به اندازه یک کولرگازی؛ افزایش مخفیانه ماینرهای غیرمجاز

پرداخت تسهیلات اشتغال و کارآفرینی به ایثارگران 124 درصد افزایش داشته است

رگبار باران و تگرگ در 7 استان طی امروز و فردا

سامانه GPS به ماه می‌رود!

دو موضع متناقض؛ انتقاد «کیهان» از پزشکیان

تشدید درگیری‌ها در مرز هند و پاکستان

همزمان با تشدید تنش‌ها بین دهلی‌نو و اسلام‌آباد؛ زلزله شدید در پاکستان

شرایط معافیت مالیاتی کودکستان‌ها اعلام شد

روزنامه صهیونیستی: «ترامپ» قصد دارد کشور فلسطین را به رسمیت بشناسد

جزئیات انسداد 10 روز جاده کندوان اعلام شد

رونمایی از دیوارنگاره خلیج فارس در نمایشگاه کتاب تهران

سرمقاله اعتماد/ ترامپ و تغییر نام خلیج‌فارس؟!

پرداخت تسهیلات به ایثارگران 124 درصد افزایش داشته است

شتاب بیمه دی در مسیر هوشمندسازی و ارتقاء خدمات پس از فروش

مجارستان: اروپا از ترس پاسخگو شدن مانع صلح در اوکراین می‌شود

وزارت خارجه آمریکا: همکاری چین و روسیه جهان را ناامن می‌کند

ترامپ تعرفه واردات چین را مشخص کرد

یک نیروی پلیس حین اجرای ماموریت به شهادت رسید

سرمقاله آرمان ملی/ ترامپ و تناقض‌های خودساخته

سفر رئیس مجلس شورای اسلامی به استان گلستان

رای بخش دوم پرونده گروه رستمی صفا صادر شد

گزارش معاون وزیر کار از دیدار امروز کارگران با رهبر انقلاب

ماست‌مالی خباثت‌های ترامپ در روزنامه‌های اصلاح طلب

پاکستان نشست فوق‌العاده هسته‌ای تشکیل می‌دهد

تغییر موضع دولت «ترامپ» درباره سلاح حماس

وقوع سیل شدید در پایتخت سومالی

دستور جدید به ادارات درباره خاموشی سیستم‌های سرمایشی پس از وقت اداری

آشفتگی در بازار پروتئین؛ تخم‌مرغ، جانشین گوشت شد!