آیا ترامپ میخواهد در عربستان «کشور فلسطین» را به رسمیت بشناسد؟
بين الملل
بزرگنمايي:
پیام ویژه - ایسنا /عربستان سعودی در اواسط ماه مه، همزمان با سفر ترامپ به خاورمیانه، میزبان اجلاس کشورهای خلیج فارس و آمریکا خواهد بود. گمانهزنیها در مورد اعلام خبر مهم در مورد تشکیل کشور فلسطین، معاملات اقتصادی بزرگ و همکاری صلحآمیز هستهای آمریکا و عربستان سعودی در جریان است.
مدیا لاین گزارش داد: عربستان سعودی در اواسط ماه مه میزبان اجلاس کشورهای خلیج فارس و آمریکا خواهد بود که بخشی از اولین سفر «دونالد ترامپ»، رئیس جمهور آمریکا به عربستان سعودی در دوره دوم ریاست جمهوریاش است. این پس از اجلاسی است که در 21 مه 2017، در دوره اول ریاست جمهوری ترامپ، برگزار شد.
این اجلاس که به میزبانی عربستان سعودی در پایتخت آن، ریاض، برگزار شد، با پیشبینیهای متعددی در مورد اعلامیهای که دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا، در دیدار با «جاستین ترودو»، نخست وزیر کانادا، در کاخ سفید در روز سهشنبه 6 مه به آن اشاره کرد، همراه بود و آن را «اعلامیه بسیار مهمی» توصیف کرد.
بازار ![]()
علاوه بر آنچه دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا، قصد اعلام آن را دارد، دستور کار این اجلاس و معاملات و توافقاتی که انتظار میرود انجام شود، به بحث روز تبدیل شده است، از معاملات امنیتی و نظامی گرفته تا معاملات فناوری و معاملات هوش مصنوعی. قرار است همه رهبران کشورهای خلیج فارس در اجلاس خلیج فارس-آمریکا شرکت کنند، به استثنای ملک سلمان بن عبدالعزیز که مدتهاست به دلیل شرایط سلامتیاش در رویدادها یا جلسات عمومی شرکت نکرده است.
یک منبع دیپلماتیک خلیج فارس که از افشای نام خود خودداری کرد، به مدیا لاین گفت: «رئیس جمهور دونالد ترامپ اعلامیهای در مورد کشور فلسطین و به رسمیت شناختن آن توسط آمریکا صادر و اعلام خواهد کرد که یک کشور فلسطینی بدون حضور حماس تأسیس خواهد شد.»
این منبع همچنین افزود: «اگر اعلامیهای مبنی بر به رسمیت شناختن کشور فلسطین توسط آمریکا صادر شود، مهمترین اعلامیهای خواهد بود که موازنه قدرت در خاورمیانه را تغییر خواهد داد و کشورهای بیشتری به توافق ابراهیم خواهند پیوست.»
این منبع تأیید کرد که مطمئناً توافقات اقتصادی وجود خواهد داشت، اما بسیاری از آنها قبلاً اعلام شدهاند و ممکن است شاهد معافیت کشورهای خلیج فارس از تعرفهها باشیم.
«احمد الابراهیم»، دیپلمات سابق خلیج فارس، به مدیا لاین گفت: «من انتظار ندارم که این موضوع در مورد فلسطین باشد. «عبدالفتاح السیسی»، رئیس جمهور مصر و «عبدالله دوم»، پادشاه اردن، دعوت نشدهاند. آنها دو کشور نزدیک به فلسطین هستند و حضور آنها در هر رویدادی مانند این مهم خواهد بود.»
الابراهیم همچنین گفت: «قراردادهای بزرگی در راه است، شاید مشابه آنچه در اجلاس خلیج فارس و آمریکا در سال 2017 اتفاق افتاد، با قراردادهایی به ارزش بیش از 400 میلیارد دلار از سوی عربستان سعودی. فراموش نکنیم که امارات متحده عربی از سرمایهگذاریهایی به ارزش بیش از 1 تریلیون دلار در آمریکا و عربستان سعودی از سرمایهگذاریهایی به ارزش بیش از 600 میلیارد دلار خبر داد.»
وی ادامه داد: «این موضوع واضح است زیرا دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا، قصد دارد پس از پایان سفر خود به عربستان سعودی، از امارات متحده عربی و قطر بازدید کند. این دو اقتصاد مهم با منابع مالی قابل توجه و سرمایهگذاریهای عمده در ایالات متحده هستند.» «احمد بوشوکی»، تحلیلگر سیاسی سعودی، به «مدیا لاین» گفت: «این موضوع در مورد قراردادهای اقتصادی بزرگی است که در پادشاهی عربستان سعودی انجام خواهد شد. شاید دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا، وقتی به مردم آمریکا گفت «قبل از اعلامیه بزرگ او در دو روز آینده، سهام بخرید» به این موضوع اشاره کرده باشد.»
بوشوکی در مورد خبر همکاری هستهای صلحآمیز ایالات متحده و عربستان سعودی برای تولید برق در عربستان سعودی گفت: «عربستان سعودی از سال 2010 برنامهای را اعلام کرده و چندین بار در مورد آن بحث شده است.» شرکتهای بینالمللی اکنون در حال کار بر روی اجرای این پروژهها در عربستان سعودی هستند.»
در حال حاضر برنامههایی برای ساخت اولین راکتور هستهای در عربستان سعودی در حال انجام است و چندین شرکت بینالمللی برای طراحی و ساخت این راکتور با هم رقابت میکنند. در همین حال، کشور همسایه خلیج فارس، امارات متحده عربی، در حال حاضر مالک راکتور براکه است و تنها کشور عربی است که با همکاری یک شرکت کرهای، یک نیروگاه هستهای چهار راکتوری دارد.
-
شنبه ۲۰ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۰:۵۳:۰۹
-
۵ بازديد
-

-
پیام ویژه
لینک کوتاه:
https://www.payamevijeh.ir/Fa/News/1588529/