پیام ویژه

آخرين مطالب

سرمقاله آرمان ملّی/ معادلات جهانی و تجهیزات نظامی یادداشت

سرمقاله آرمان ملّی/ معادلات جهانی و تجهیزات نظامی
  بزرگنمايي:

پیام ویژه - آرمان ملی / « معادلات جهانی و تجهیزات نظامی » عنوان سخن روز در روزنامه آرمان ملّی به قلم علی‌اصغر زرگر است که می‌توانید آن را در ادامه بخوانید:
 در روابط بین‌الملل و در سطح ابرقدرت‌ها موازنه‌های مختلفی صورت می‌گیرد.
ابرقدرت‌ها چه آمریکا، چه روسیه و چه چین و حتی قدرت‌های هسته‌ای دیگر مانند فرانسه و انگلستان و سایر قدرت‌هایی که در شورای امنیت سازمان ملل متحد حق وتو دارند در سطوح مختلف از جمله سیاسی و نظامی و مسائل استراتژیک و اقتصادی رقابت‌هایی با هم دارند. روسیه که در همسایگی اروپاست همواره مسائل مختلفی از جمله مساله نظامی و سیاسی با غرب و ناتو دارد. چین نیز در مسائل سیاسی ، استراتژیک و نظامی رقابت‌هایی با آمریکا دارد. همین طور کشورهای دیگری که حق وتو در شورای امنیت دارند با این وجود صرف نظر از رقابت‌هایی که این قدرت‌ها با یکدیگر دارند، در سطوح بالاتر یک سری هماهنگی‌هایی با یکدیگر دارند و اینگونه نیست قدرت‌های جهانی خطوط قرمز‌ها را برای صلح جهانی و هماهنگی‌های استراتژیک کنار بزنند. چه آمریکا، چه روسیه چه چین و فرانسه و غیره با یک ایران هسته‌ای که دارای بمب اتمی باشد موافق نیستند. روس‌ها نمی‌خواهند در مرزهای جنوبی خود یک ایران دارای بمب اتمی را داشته باشند. از این رو نوعی هماهنگی با غربی‌ها در این مورد دارند. همچنین روس‌ها در حیاط خلوت‌ خود در منطقه نیز اولویت‌های دیگری دارند و هرچند ایران را متحد استراتژیک خود می‌دانند اما مسائل استراتژیک خاص خود را هم دنبال می‌کنند و در این سطوح کشورهای بزرگ جهان مانند روسیه و چین و آمریکا هماهنگی‌هایی با هم دارند لذا اگر مشاهده می‌شود که روس‌ها سلاح‌های دفاعی را در موقعیتی به ایران تحویل می‌دهند که دیگر مانعی برسر راه مبادله نظامی با ایران ندارند، این مهم تحت همان مسائل استراتژیک بین قدرت‌های جهانی صورت می‌گیرد. لذا در تحویل اس300ها ابتدا صبرکردند که برجام امضا شود و در مرحله بعد بود که این سلاح‌ها را با تاخیر در اختیار ایران قرار دادند. اکنون نیز که قصد دارند سوخو- 35ها را به ایران تحویل دهند در ابتدا صبر کردند که مهلت مکانیزم ماشه تمام شود و ایران از منظرخرید موشک و تسلیحات دستش بازتر شد آنگاه مشاهده کردیم که روس‌ها قصد کردند که هواپیماها و بالگردهای پیشرفته را در اختیار ایران قرار دهند تا در معرض اتهاماتی به علت تحریم ایران قرار نگیرند. از این منظر باید هماهنگی بین قدرت‌های جهان از قبل صورت گرفته باشد چرا که ابرقدرت‌ها تلاش دارند اقدامی انجام ندهند که منافع آنها در برابر هم قرار گیرد. به همین علت هم هست که با یکدیگر هماهنگ‌اند تا اقدامی کنند که ایران سلاح هسته‌ای نداشته باشد. حال این سوال پیش می‌آید که آیا این هواپیماهای جنگی پیشرفته برای سامانه تدافعی ایران اهمیت دارد یا نه! بایدگفت که عموما دارا بودن تسلیحات موجب بازدارندگی دشمنان که چشمداشت به کشور دارند، می‌شود. البته تسلیحاتی در اختیار کشورما باید باشد که هم حالت تهاجمی و هم حالت تدافعی داشته باشد که با خرید این سطح از تجهیزات از روسیه عملا این وضعیت برای ایران به وجود می‌آید ضمن اینکه خرید این تسلیحات از روسیه برای ایران کارایی هم دارد و اگر افراد کارآزموده هدایت این تجهیزات را عهده بگیرند می‌توانند در حالت تهاجمی از آن برای دفاع از کشور استفاده کنند. ضمن اینکه اضافه شدن این تجهیزات موجب به روز شدن سامانه‌های هوایی ایران می‌شود که سال‌ها از عمر آنها گذشته است. از این منظر هم بود که ایران به سمت دفاع موشکی رفت تا هم حالت بازدارندگی در برابر دشمن داشته باشد و هم اینکه ضربات کاری‌ را به کشور مهاجم وارد کند.

لینک کوتاه:
https://www.payamevijeh.ir/Fa/News/1433932/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

سقوط 7 تن از اعضای یک خانواده در چاه کشاورزی؛ 6 نفر جان باختند

مقاومت غیرمنتظره؛ گوشی گوگل 4 روز در جکوزی ماند و سالم بیرون آمد

مدودف: عملیات نظامی روسیه در اوکراین ابدی نیست

لاپید: نتانیاهو باید ترس از یمنی‌ها را کنار بگذارد

بدون تعارف امشب با حاج علی ملائکه مداح و خادم حرم مطهر رضوی

جشن بزرگ امام رضایی ها در تهران

شرط عجیب اسراییل برای صدور مجوز ورود کمک‌های غذایی به غزه

پیش بینی قیمت طلا و سکه 20 اردیبهشت 1404

احتمال استفاده از تراشه اگزینوس 2600 در سری گلکسی S26 افزایش یافت

رالی بیت کوین به اوج؛ هدف بعدی 105 هزار دلار؟

رویترز: آمریکا و اروپا در حال نهایی‌سازی پیشنهاد آتش‌بس 30 روزه بین اوکراین و روسیه هستند

آلمان، اوکراین را نا اُُمید کرد

این لوازم آرایشی غیرمجاز اعلام شد

عضو سابق راکستار: GTA 6 در مقایسه با دیگر عناوین ارزش 80 دلار را دارد

اکونومیست: پوتین چه می‌خواهد؟

پوتین: مصر شریک کلیدی ما در آفریقا است

فرمانده مقاومت در حمله اسرائیل به شهادت رسید

جانباز 70درصد «حاج حسن خیری» به مقام والای شهادت نائل آمد

طراحی دایره‌ای گلکسی واچ سامسونگ اصلاح می‌شود

احتمال حذف اسرائیل از معادله توافق هسته‌ای واشنگتن-ریاض

آماده‌باش تمام نیروهای امدادی برای برگزاری اجتماع امام رضایی‌ها

وزیر صمت: صنعت و تولید در اولویت تامین انرژی و برق است

ارتش پاکستان: پاسخ به هند قطعی و در زمان مشخص از سمت ما خواهد بود

حمله به نظامیان پاکستان در وزیرستان 9 کشته برجای گذاشت

سفیر روسیه تحریم‌های جدید لندن را «بی‌اثر» خواند

چراغ سبز ترامپ به خزانه‌داری آمریکا برای کاهش تعرفه چین

ترافیک سنگین در محور کندوان؛ یک طرفه‌شدن جاده چالوس از ساعت 18

صدا، دوربین، سیگار، حرکت!

ارتش یمن: به فرودگاه بن‌گوریون حمله موشکی کردیم

تشدید مراقبت از بیماری‌های حاد تنفسی با تاکید بر کرونا و آنفلوانزا

20 هزار موتور فرسوده در تهران با موتور برقی جایگزین می‌شوند

جدیدترین تصاویر تبلیغاتی گلکسی S25 اج از عمر باتری 1 روزه خبر می‌دهند

انتقاد رئیس‌جمهوری برزیل از ترامپ در دیدار با پوتین

دستیار پوتین: روسیه دنبال ازسرگیری صادرات گاز به اروپا است

تمدید تعلیق پروازهای سوئیس، آلمان و هند به سرزمین‌های اشغالی

یک مقام آگاه از قوه قضاییه: حکم قطعی برای تتلو صادر نشده است

الاغ هم‌ قیمت پراید شد

واکنش صهیونیست‌ها به حمله موشکی انصارالله یمن

مایک هاکبی: به زودی کمک‌های انسانی به غزه وارد خواهد شد

تغییر ساعت آغاز به کار متروی تهران از فردا

ویجت نوار جستجو گوگل در اندروید بازطراحی خواهد شد

تصاویری از فرار دسته جمعی شهرک نشینان صهیونیست در پی شلیک موشک یمن

پیش‌ بینی بورس شنبه 20 اردیبهشت 1404

انگلیس: تنش‌ها میان هند و پاکستان نگران‌کننده است

حماس: حقوق ابتدایی ملت فلسطین قابل مذاکره نیست

پایه‌گذار مفهوم "قدرت نرم"، در 88 سالگی درگذشت

6 میلیون ایرانی به آسم مبتلا هستند

حمله موشکی یمن به فلسطین اشغالی؛ پروازهای فرودگاه تل‌آویو متوقف شد

نرخ بهره در کشورهای مختلف جهان در سال 2025 چقدر است؟

دولت دوم ترامپ به دنبال تغییر بنیادین در سیاست خارجی آمریکاست