پیام ویژه

آخرين مطالب

ابهام در سهم دانش‌آموزان محروم از رتبه‌های برتر کنکور فرهنگی و اجتماعی

ابهام در سهم دانش‌آموزان محروم از رتبه‌های برتر کنکور
  بزرگنمايي:

پیام ویژه - فارس / مدیر گروه آموزش و پرورش مرکز پژوهش‌های مجلس گفت: هنوز نمی‌دانیم مصوبه کنکوری شورای عالی انقلاب فرهنگی باعث افزایش تعداد دانش‌آموزان مناطق محروم در رتبه‌های زیر سه هزار کنکور شد یا خیر؛ چندین بار از سازمان سنجش درخواست آمار داشتیم اما گفتند که احصا نشده است.
با ابلاغ مصوبه کنکوری شورای عالی انقلاب فرهنگی شاهد بودیم که در نخستین فاز یعنی از سال 1402، کنکور به شیوه‌ای جدید یعنی دو نوبت در سال، همراه با تأثیر قطعی معدل در پذیرش دانشگاه‌ها و حذف دروس عمومی از کنکور و انتقال آن به سوابق تحصیلی دانش‌آموزان برگزار شد.
اگر چه مجلس شورای اسلامی، شهریور امسال در مصوبه‌ای به دنبال توقف اجرای مصوبه کنکوری شورای عالی انقلاب فرهنگی تا سال 1406 آن هم با هدف فراهم شدن کامل زیرساخت‌ها توسط آموزش و پرورش بود اما با رد مصوبه مجلس توسط شورای نگهبان، کنکور همچنان مطابق مصوبه کنکوری شورای عالی انقلاب فرهنگی برگزار خواهد شد.
در کنکور سال 1403، سهم نمره کل سابقه تحصیلی پایه دوازدهم نظام 6.3.3 در گروه‌های آزمایشی اصلی شامل ریاضی، تجربی و انسانی به‌ میزان 50 درصد با تأثیر قطعی است.
اگر چه اعضای شورای عالی انقلاب فرهنگی معتقد هستند که این مصوبه در نهایت منجر به افزایش سهم دانش‌آموزان مناطق محروم از رتبه‌های زیر سه هزار کنکور می‌شود اما کارشناسان می‌گویند که گزارش کنکور 1402 که تأیید کننده این موضوع است هنوز منتشر نشده است.
محمد صادق عبدالهی مدیر گروه آموزش و پرورش مرکز پژوهش‌های مجلس در این باره به خبرنگار فارس می گوید: برخی مؤلفان کتاب‌های درسی مؤلف کتاب کمک آموزشی هستند و با توجه به تأثیر امتحانات نهایی در پذیرش دانشگاه‌ها باید مانع این مسائل شد.
وی افزود: دائم گفته می‌شود که در کنکور سال 1402 سهم دانش‌آموزان مناطق محروم از رتبه‌های برتر بیشتر شده است اما داده‌ای از آن ارائه نشده است، بنده رتبه‌های زیر 10 کنکور در 10 سال گذشته را بررسی و مشاهده کردم که در تمام این سال‌ها دانش‌آموزان مناطق محروم در رتبه‌های برتر حضور داشتند و در کنکور 1402 وضعیت متفاوتی را شاهد نیستیم.
به گفته وی، مسؤولان سازمان سنجش و مرکز ارزشیابی و تضمین کیفیت وزارت آموزش و پرورش که از افزایش سهم دانش‌آموزان مناطق محروم در رتبه‌های زیر سه هزار کنکور سخن می‌گویند تا به امروز آمار مشخصی ارائه نکرده‌اند و فقط اطلاعاتی آوردند که وضعیت دهک‌های اقتصادی در آن مشخص نیست.
مدیر گروه آموزش و پرورش مرکز پژوهش‌های مجلس گفت: تا به امروز هیچ داده مشخص و شفافی که بتوانیم در خصوص این مسأله اظهار نظر کنیم و بگوییم آیا شیوه جدید کنکور منجر به عدالت و برابری آموزشی شده است، وجود ندارد.
عبدالهی بیان کرد: برخی دانش‌آموزان در مناطق مرفه شهرها زندگی می‌کنند و به مدارس بهتری دسترسی دارند قطعاً این افراد در امتحانات نهایی نمرات بهتری را کسب می‌کنند اما دانش‌آموزان مناطق محروم و روستاها یا حتی ساکنان مناطق میانی و جنوبی شهرها به آموزش و مدارس با کیفیت دسترسی ندارند؛ در تهران کلاس‌های درس با بیش از 40 دانش‌آموز داریم که معلمان هم بازنشسته هستند، دانش‌آموزان این مدارس چگونه می‌خواهند با دانش‌آموزان مدارس با کیفیت که معلمان توانمند دارند، رقابت کنند بنابراین حتی اگر امتحانات نهایی هم ملاک قبولی در دانشگاه‌ها باشد باز هم دانش‌آموزان خاصی منتفع خواهند شد نه عامه مردم.
مدیر گروه آموزش و پرورش مرکز پژوهش‌های مجلس ادامه داد: نمرات امتحانات نهایی خرداد 1402 نشان می‌دهد که به ترتیب بالاترین نمرات برای دانش‌آموزان مدارس سمپاد، نمونه دولتی، شاهد، غیردولتی، هیأت امنایی و دولتی عادی است؛ نمره دانش‌آموزان مدارس سمپاد دو برابر نمره دانش‌آموزان مدارس عادی است و همین در نتیجه کنکور نیز خود را نشان می‌دهد به خصوص اگر تراز نمرات به صورت کشوری انجام شود. وقتی قرار است تراز نمرات امتحانات نهایی لحاظ شود باید این مسائل را در نظر گرفت اما هنوز این اتفاق نیفتاده است.
مدیر گروه آموزش و پرورش مرکز پژوهش‌های مجلس گفت: هنوز نمی‌دانیم، مصوبه کنکوری شورای عالی انقلاب فرهنگی باعث افزایش تعداد دانش‌آموزان مناطق محروم در رتبه‌های زیر سه هزار کنکور شد یا خیر؛ چندین بار از سازمان سنجش درخواست آمار داشتیم اما گفتند که احصا نشده است.
هم هزینه برای کنکور هم هزینه برای امتحانات نهایی
امیر محمد دهقان پژوهشگر حوزه کنکور در این ارتباط با اشاره به اینکه اگر خانواده‌ای تا دو سال گذشته 20 میلیون تومان هزینه بابت خرید کتاب برای قبولی فرزندش در کنکور می‌کرد، اکنون این هزینه برای کنکور کمتر شده است، گفت: با این حال در کنار کنکور، امتحانات نهایی در سه پایه دوره متوسطه دوم برگزار می‌شود و خانواده‌ها باید هزینه‌ای معادل کنکور را برای افزایش نمرات فرزندان خود در امتحانات نهایی انجام دهند.
امکان ترمیم نمرات بیش از یکبار وجود ندارد
وی با اشاره به اینکه با مصوبه جدید نه تنها کنکور حذف نشده است بلکه سه امتحان نهایی هم به آن اضافه شده است، عنوان کرد: شاید دانش‌آموزی نمی‌خواهد به دانشگاه برود اما برای گرفتن دیپلم مجبور است از سد سه سال امتحانات نهایی دشوار دوره متوسطه دوم عبور کند؛ بهتر بود طراحان مصوبه کنکوری یک بار خود را جای مردم می‌گذاشتند و بعد این سناریوها را طراحی می‌کردند.
مهرداد ویس کرمی عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس نیز معتقد است که تأثیر قطعی معدل در قبولی دانشگاه‌ها باعث افزایش قدرت آموزش و پرورش می‌شود.
وی درباره درخواست داوطلبان برای امکان شرکت در امتحانات ترمیم نمره به میزان سه یا چهار مرتبه، گفت: اگر اجازه بدهیم هر سال چند صد هزار نفر در ترمیم نمرات امتحانات نهایی شرکت کنند، امکانات آن برای آموزش و پرورش فراهم نیست.
بازار

لینک کوتاه:
https://www.payamevijeh.ir/Fa/News/1434316/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

سقوط 7 تن از اعضای یک خانواده در چاه کشاورزی؛ 6 نفر جان باختند

مقاومت غیرمنتظره؛ گوشی گوگل 4 روز در جکوزی ماند و سالم بیرون آمد

مدودف: عملیات نظامی روسیه در اوکراین ابدی نیست

لاپید: نتانیاهو باید ترس از یمنی‌ها را کنار بگذارد

بدون تعارف امشب با حاج علی ملائکه مداح و خادم حرم مطهر رضوی

جشن بزرگ امام رضایی ها در تهران

شرط عجیب اسراییل برای صدور مجوز ورود کمک‌های غذایی به غزه

پیش بینی قیمت طلا و سکه 20 اردیبهشت 1404

احتمال استفاده از تراشه اگزینوس 2600 در سری گلکسی S26 افزایش یافت

رالی بیت کوین به اوج؛ هدف بعدی 105 هزار دلار؟

رویترز: آمریکا و اروپا در حال نهایی‌سازی پیشنهاد آتش‌بس 30 روزه بین اوکراین و روسیه هستند

آلمان، اوکراین را نا اُُمید کرد

این لوازم آرایشی غیرمجاز اعلام شد

عضو سابق راکستار: GTA 6 در مقایسه با دیگر عناوین ارزش 80 دلار را دارد

اکونومیست: پوتین چه می‌خواهد؟

پوتین: مصر شریک کلیدی ما در آفریقا است

فرمانده مقاومت در حمله اسرائیل به شهادت رسید

جانباز 70درصد «حاج حسن خیری» به مقام والای شهادت نائل آمد

طراحی دایره‌ای گلکسی واچ سامسونگ اصلاح می‌شود

احتمال حذف اسرائیل از معادله توافق هسته‌ای واشنگتن-ریاض

آماده‌باش تمام نیروهای امدادی برای برگزاری اجتماع امام رضایی‌ها

وزیر صمت: صنعت و تولید در اولویت تامین انرژی و برق است

ارتش پاکستان: پاسخ به هند قطعی و در زمان مشخص از سمت ما خواهد بود

حمله به نظامیان پاکستان در وزیرستان 9 کشته برجای گذاشت

سفیر روسیه تحریم‌های جدید لندن را «بی‌اثر» خواند

چراغ سبز ترامپ به خزانه‌داری آمریکا برای کاهش تعرفه چین

ترافیک سنگین در محور کندوان؛ یک طرفه‌شدن جاده چالوس از ساعت 18

صدا، دوربین، سیگار، حرکت!

ارتش یمن: به فرودگاه بن‌گوریون حمله موشکی کردیم

تشدید مراقبت از بیماری‌های حاد تنفسی با تاکید بر کرونا و آنفلوانزا

20 هزار موتور فرسوده در تهران با موتور برقی جایگزین می‌شوند

جدیدترین تصاویر تبلیغاتی گلکسی S25 اج از عمر باتری 1 روزه خبر می‌دهند

انتقاد رئیس‌جمهوری برزیل از ترامپ در دیدار با پوتین

دستیار پوتین: روسیه دنبال ازسرگیری صادرات گاز به اروپا است

تمدید تعلیق پروازهای سوئیس، آلمان و هند به سرزمین‌های اشغالی

یک مقام آگاه از قوه قضاییه: حکم قطعی برای تتلو صادر نشده است

الاغ هم‌ قیمت پراید شد

واکنش صهیونیست‌ها به حمله موشکی انصارالله یمن

مایک هاکبی: به زودی کمک‌های انسانی به غزه وارد خواهد شد

تغییر ساعت آغاز به کار متروی تهران از فردا

ویجت نوار جستجو گوگل در اندروید بازطراحی خواهد شد

تصاویری از فرار دسته جمعی شهرک نشینان صهیونیست در پی شلیک موشک یمن

پیش‌ بینی بورس شنبه 20 اردیبهشت 1404

انگلیس: تنش‌ها میان هند و پاکستان نگران‌کننده است

حماس: حقوق ابتدایی ملت فلسطین قابل مذاکره نیست

پایه‌گذار مفهوم "قدرت نرم"، در 88 سالگی درگذشت

6 میلیون ایرانی به آسم مبتلا هستند

حمله موشکی یمن به فلسطین اشغالی؛ پروازهای فرودگاه تل‌آویو متوقف شد

نرخ بهره در کشورهای مختلف جهان در سال 2025 چقدر است؟

دولت دوم ترامپ به دنبال تغییر بنیادین در سیاست خارجی آمریکاست