پیام ویژه

آخرين مطالب

قصه عجیب مالیات حقوق بگیران گزارش

قصه عجیب مالیات حقوق بگیران
  بزرگنمايي:

پیام ویژه - عصر ایران /متن پیش رو در عصر ایران منتشر شده و بازنشرش به معنای تاییدش نیست
چرا باید دولت از کسانی که زیر خط فقر هستند مالیات بگیرد؟! آن هم در شرایطی که طبق اذعان مقامات اقتصادی دولت، بیشترین نصیب از یارانه های عمومی نصیب ثروتمندان می شود. به بیان دیگر دولت از کارگر و کارمندی که بیش از 12 میلیون تومان حقوق می گیرد، مالیات می ستاند و هزینه یارانه هایی چون آب و برق و گاز و بنزین می کند که متمول ها، سهم و نصیب بیشتری از آنها دارند.
بازار
این که خانوارهای ایرانی چقدر باید درآمد ماهانه کسب کنند تا زیر خط فقر نباشند، همواره محل بحث و جدل کارشناسان بوده است. برخی می گویند این عدد در تهران به 30 میلیون تومان هم می رسد و البته در شهرهای کوچکتر، طبیعتاً کمتر است.
در این نوشتار کوتاه نمی خواهیم وارد این بحث پردامنه شویم ولی قدر مسلم آن است که در حال و روز اقتصادی امروز ایران ایران، هیچ خانواده ای با ماهانه 12 میلیون تومان درآمد، نمی تواند بالای خط فقر باشد.
حالا قصه این 12 میلیون تومان چیست؟ آن طور که در خبرها آمده است در لایحه بودجه سال آینده، حقوق های بالای 12 میلیون تومان، مشمول مالیات خواهند بود. این رقم در بودجه سال جاری 10 میلیون تومان بوده ولی طبق برخی روایت های خبری، آقای رئیس جمهور دستور داده اند به 12 میلیون تومان برسد و بر اساس میزان حقوق به طور پلکانی افزایش یابد.
این که درآمدها مشمول مالیات شوند، امری عقلانی و پذیرفته شده است. در همه جای دنیا از صاحبا درآمدهای بالا مالیات می ستانند و آن را هزینه مصارف عمومی و به ویژه کمک به افراد زیر خط فقر می کنند.
حال سوال اینجاست کارگر یا کارمندی که مثلاً 15 میلیون تومان حقوق می گیرد و خانواده 4 نفری اش را با هزینه های کمرشکن کنونی اداره می کند، آیا زیر خط فقر است یا بالای خط فقر؟ به نظر نمی رسد کسی معتقد به زیست بالای خط فقر برای چنین خانواده ای باشد.
مسأله حاصل از جواب سؤال فوق این است که چرا باید دولت از کسانی که زیر خط فقر هستند مالیات بگیرد؟! آن هم در شرایطی که طبق اذعان مقامات اقتصادی دولت، بیشترین نصیب از یارانه های عمومی نصیب ثروتمندان می شود. به بیان دیگر دولت از کارگر و کارمندی که بیش از 12 میلیون تومان حقوق می گیرد، مالیات می ستاند و هزینه یارانه هایی چون آب و برق و گاز و بنزین می کند که متمول ها، سهم و نصیب بیشتری از آنها دارند.
جالب نیست؟ در همه جای دنیا از ثروتمندان مالیات می گیرند و خرج فقرا می کنند و در اینجا، تصویب می کنند که از کسانی که قطعاً و یقیناً زیر خط فقر هستند، مالیات بگیرند و سپس در قالب یارانه و وام های کلان بانکی و ارز دولتی و ... به ثروتمندان بدهند!
البته روی سخن با نهاد مالیات گیرنده نیست چرا که او صرفا مجری قانون است. نقد اصلی متوجه لایحه نویسان دولت و تصویب کنندگان مجلس است که به این امر بدیهی توجه ندارند و حقوق اندک کارکنان زیر خط فقر را مشمول مالیات می کنند، آن هم مالیاتی که بر خلاف بقیه مشاغل، قبل از این که پولی به دست کارکنان برسد، از آن کسر می شود.
چنین وضعیتی به هیچ روی منصفانه و مردمی نیست و لذا پیشنهاد جدی به نمایندگان مجلس آن است که سقف معافیت مالیاتی حقوق بگیران را تا خط فقر بالا ببرند و اجازه ندهند این قشر زحمتکش، بیش از این زیر بار هزینه های سرسام آور زندگی متحمل رنج و محنت شود.

لینک کوتاه:
https://www.payamevijeh.ir/Fa/News/1437203/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

سقوط 7 تن از اعضای یک خانواده در چاه کشاورزی؛ 6 نفر جان باختند

مقاومت غیرمنتظره؛ گوشی گوگل 4 روز در جکوزی ماند و سالم بیرون آمد

مدودف: عملیات نظامی روسیه در اوکراین ابدی نیست

لاپید: نتانیاهو باید ترس از یمنی‌ها را کنار بگذارد

بدون تعارف امشب با حاج علی ملائکه مداح و خادم حرم مطهر رضوی

جشن بزرگ امام رضایی ها در تهران

شرط عجیب اسراییل برای صدور مجوز ورود کمک‌های غذایی به غزه

پیش بینی قیمت طلا و سکه 20 اردیبهشت 1404

احتمال استفاده از تراشه اگزینوس 2600 در سری گلکسی S26 افزایش یافت

رالی بیت کوین به اوج؛ هدف بعدی 105 هزار دلار؟

رویترز: آمریکا و اروپا در حال نهایی‌سازی پیشنهاد آتش‌بس 30 روزه بین اوکراین و روسیه هستند

آلمان، اوکراین را نا اُُمید کرد

این لوازم آرایشی غیرمجاز اعلام شد

عضو سابق راکستار: GTA 6 در مقایسه با دیگر عناوین ارزش 80 دلار را دارد

اکونومیست: پوتین چه می‌خواهد؟

پوتین: مصر شریک کلیدی ما در آفریقا است

فرمانده مقاومت در حمله اسرائیل به شهادت رسید

جانباز 70درصد «حاج حسن خیری» به مقام والای شهادت نائل آمد

طراحی دایره‌ای گلکسی واچ سامسونگ اصلاح می‌شود

احتمال حذف اسرائیل از معادله توافق هسته‌ای واشنگتن-ریاض

آماده‌باش تمام نیروهای امدادی برای برگزاری اجتماع امام رضایی‌ها

وزیر صمت: صنعت و تولید در اولویت تامین انرژی و برق است

ارتش پاکستان: پاسخ به هند قطعی و در زمان مشخص از سمت ما خواهد بود

حمله به نظامیان پاکستان در وزیرستان 9 کشته برجای گذاشت

سفیر روسیه تحریم‌های جدید لندن را «بی‌اثر» خواند

چراغ سبز ترامپ به خزانه‌داری آمریکا برای کاهش تعرفه چین

ترافیک سنگین در محور کندوان؛ یک طرفه‌شدن جاده چالوس از ساعت 18

صدا، دوربین، سیگار، حرکت!

ارتش یمن: به فرودگاه بن‌گوریون حمله موشکی کردیم

تشدید مراقبت از بیماری‌های حاد تنفسی با تاکید بر کرونا و آنفلوانزا

20 هزار موتور فرسوده در تهران با موتور برقی جایگزین می‌شوند

جدیدترین تصاویر تبلیغاتی گلکسی S25 اج از عمر باتری 1 روزه خبر می‌دهند

انتقاد رئیس‌جمهوری برزیل از ترامپ در دیدار با پوتین

دستیار پوتین: روسیه دنبال ازسرگیری صادرات گاز به اروپا است

تمدید تعلیق پروازهای سوئیس، آلمان و هند به سرزمین‌های اشغالی

یک مقام آگاه از قوه قضاییه: حکم قطعی برای تتلو صادر نشده است

الاغ هم‌ قیمت پراید شد

واکنش صهیونیست‌ها به حمله موشکی انصارالله یمن

مایک هاکبی: به زودی کمک‌های انسانی به غزه وارد خواهد شد

تغییر ساعت آغاز به کار متروی تهران از فردا

ویجت نوار جستجو گوگل در اندروید بازطراحی خواهد شد

تصاویری از فرار دسته جمعی شهرک نشینان صهیونیست در پی شلیک موشک یمن

پیش‌ بینی بورس شنبه 20 اردیبهشت 1404

انگلیس: تنش‌ها میان هند و پاکستان نگران‌کننده است

حماس: حقوق ابتدایی ملت فلسطین قابل مذاکره نیست

پایه‌گذار مفهوم "قدرت نرم"، در 88 سالگی درگذشت

6 میلیون ایرانی به آسم مبتلا هستند

حمله موشکی یمن به فلسطین اشغالی؛ پروازهای فرودگاه تل‌آویو متوقف شد

نرخ بهره در کشورهای مختلف جهان در سال 2025 چقدر است؟

دولت دوم ترامپ به دنبال تغییر بنیادین در سیاست خارجی آمریکاست