پیام ویژه

آخرين مطالب

رئیس اتحادیه انجمن‌های علمی انرژی ایران:

یک‌سوم گاز کشور به نیروگاه‌ها اختصاص می‌یابد وزارت نفت

یک‌سوم گاز کشور به نیروگاه‌ها اختصاص می‌یابد
  بزرگنمايي:

پیام ویژه - رئیس اتحادیه انجمن‌های علمی انرژی ایران راندمان نیروگاه‌های کشور را بین 37 تا 38 درصد عنوان کرد و گفت: سالانه بیش از 240 میلیارد مترمکعب گاز مصرف می‌شود که تقریباً یک‌سوم آن به نیروگاه‌ها اختصاص می‌یابد.

هاشم اورعی در گفت‌وگو با خبرنگار شانا با بیان اینکه سالانه به‌صورت میانگین 79 میلیارد مترمکعب گاز به نیروگاه‌ها تحویل داده می‌شود، اظهار کرد: حدود 90 درصد تولید برق کشور وابسته به گاز است.
وی بیان کرد: در روزهای سرد سال در کنار گاز به نیروگاه گازوئیل تحویل داده می‌شود که با توجه به اینکه مصرف گازوئیل در کشور روزانه 110 میلیون لیتر و تقریباً برابر تولید آن است، تأمین گازوئیل مورد نیاز نیروگاه‌ها با چالش همراه است.
رئیس اتحادیه انجمن‌های علمی انرژی ایران برنامه‌ریزی نامناسب در تأمین برق کشور از نظر سبد انرژی الکتریکی یا امنیت انرژی الکتریکی را یکی از مشکل‌های اساسی این حوزه برشمرد و افزود: در سال 1364، حدود 35 درصد برق تولیدی کشور وابسته به گاز بود که این مقدار در سال 1401 به 86 درصد رسید، این رقم در جهان به ترتیب 14 درصد و 23 درصد بوده است.
راندمان نیروگاه‌های حرارتی 38 درصد است
اورعی با بیان اینکه طبق اعلام وزارت نیرو، بازدهی متوسط نیروگاه‌ها بین 37 تا 38 درصد است، تصریح کرد: از 100 واحد انرژی اولیه داده شده به نیروگاه‌های حرارتی حدود 38 واحد به انرژی برق تبدیل می‌شود، همچنین در فرآیند انتقال و توزیع برق نیز حدود 25 درصد هدررفت انرژی داریم.
وی عمر بالای نیروگاه‌های کشور را یکی دیگر از دلایل بازدهی پایین آنها دانست و گفت: 18 درصد از ظرفیت نیروگاه‌های کشور بالای 30 سال عمر دارد و نمی‌شود با فناوری 30 سال پیش در شرایط کنونی برق تولید کرد. هم‌اکنون تعدادی از نیروگاه‌های اطراف تهران راندمان 20 درصد دارند، یعنی نیروگاه‌ها 80 درصد از گاز و گازوئیلی را که تحویل می‌گیرند به حرارت تبدیل می‌کنند و تنها 20 درصد آن به برق تبدیل می‌شود، بنابراین انرژی برق محصول جانبی آنها است.

پیام ویژه


رئیس اتحادیه انجمن‌های علمی انرژی ایران با اشاره به اینکه حدود 14 درصد ظرفیت نیروگاه‌های کشور برق‌آبی است، تصریح کرد: با توجه به خشکسالی‌های اخیر و کمبود آب، درصد ناچیزی از این نیروگاه‌ها توان تولید برق دارند.
اورعی افزود: قدیمی‌ بودن تجهیزات، شرایط تحریمی و بحثهای مدیریتی سبب شده در این شرایط قرار بگیریم. باید تحولاتی را در صنعت برق انجام دهیم و ذهن خود را برای انجام این تحولات آماده کنیم.
وی با بیان اینکه برق در دنیا یک کالای تجاری محسوب می‌شود، گفت: در چند دهه اخیر اتخاذ برخی تصمیم‌ها در کشور انرژی برق را به کالایی سیاسی تبدیل کرده است و مناسبات سیاسی اجازه نمی‌دهد بازار در بحث انرژی برق تصمیم‌گیری کند.
تقسیم یارانه به‌صورت هوشمند میان دهک‌های مختلف
رئیس اتحادیه انجمن‌های علمی انرژی ایران بیان کرد: نخستین اقدام برای افزایش راندمان نیروگاه‌ها تدوین برنامه 5 تا 10 ساله از سوی کارشناسان و مدیران خبره است. از سوی دیگر، زمانی که یارانه به‌طور مساوی بین همه تقسیم می‌شود به نفع پرمصرف‌ها خواهد بود.
اورعی تصریح کرد: طبق آمار، دهک دهم به تنهایی حدود 26 درصد از یارانه انرژی را استفاده می‌کند، در صورتی که در دهک‌های پایین این مقدار حدود 4 درصد است، از این رو یارانه باید به‌صورت هوشمند تخصیص یابد.
به گزارش شانا، ایران با تولید روزانه حدود یک میلیارد متر مکعب گاز سومین تولیدکننده و چهارمین مصرف‌کننده‌ گاز طبیعی در دنیا به‌شمار می‌آید.

لینک کوتاه:
https://www.payamevijeh.ir/Fa/News/1527937/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

دو سارق مسلح در دزفول به دار مجازات آویخته شدند

حکم حیرت‌انگیز دادگاه؛ اپل به اجبار سیاست‌هایش را در قبال اپ استور اصلاح می‌کند

سکوت سنگین در بازار خودرو؛ قیمت‌ها در سراشیبی

سرمقاله کیهان/ به‌جای گنده‌گویی بدهی خود را تسویه کنید!

ترامپ: با امضای توافق منابع با اوکراین سود زیادی می‌بریم

ساندار پیچای: طرح دولت آمریکا می‌تواند به پایان موتور جستجوی گوگل منجر شود

نامگذاری معابر به نام شهدا، راهی برای ترویج فرهنگ ایثار

تاکید مدیر کل بنیاد مازندران بر ترویج فرهنگ جهاد، ایثار و شهادت

سرمقاله اعتماد/ سلول‌های خودسر

کانال اروپایی مذاکرات هسته‌ای؟

واشنگتن: اوکراین آماده موافقت با امتیاز ارضی است

19 نفر حین فرار از زلزله در پنج شهرستان خراسان رضوی مصدوم شدند

وضعیت عجیب قیمت شکر؛ تحولات بازار کالاهای اساسی

آشکارسازهای هوش مصنوعی از نمونه‌های ساخته دست بشر بهتر است

پاسخ وزارت ارتباطات درخصوص پیامک‌های اخطار حجاب: ارسال این دست پیامک‌ها متولیان خود را دارد

بی‌بی‌سی: ترامپ اقتصاد و جامعه آمریکا را به‌هم ریخت

اوکراین مدعی حمله پهپادی روسیه به بندر «اودسا» شد

جلوگیری از تحمیل تورم با انحلال بانک‌های غیرقابل اصلاح

سرمقاله آرمان ملی/ بازخوانی معادله ایران و آمریکا

واکنش روابط عمومی اپلیکیشن شاد به خبر کلاهبرداری از والدین دانش‌آموزان

شکست بزرگ برای اپل در دادگاه؛ فورتنایت در آستانه بازگشت به اپ استور

شریعتمداری: مکانیسم ماشه تفنگ بی‌فشنگ است، فریب نخورید!

سرمقاله هم میهن/ چند پرسش درباره یک پرونده

ترافیک سنگین در محور کرج - چالوس

بکارگیری آخرین نسل سیگنال‌یاب جهت کشف تقلب در کنکور

زلزله در مشهد 2 مصدوم بر جای گذاشت

ورود موج جدید باد و بارش‌‌های رگباری به کشور از فردا

شوک واقعی بر دلار با خروج آمریکا از صندوق بین‌المللی پول

حالا می‌توانید در واتس‌اپ از هوش مصنوعی Perplexity استفاده کنید

سرمقاله سازندگی/ مذاکره با اروپایی‌ها

پیشنهاد محمود عباس به رژیم اسرائیل برای کمک به مهار آتش سوزی در قدس اشغالی

ترافیک پرحجم و سنگین در محل‌های برگزاری کنکور

پیش‌بینی رگبار و رعد و برق در ارتفاعات؛ از دره‌نوردی خودداری کنید

ابعاد جدید از جنایت با شلیک‌های گانگستری

سرمقاله دنیای اقتصاد/ «طرحی نو» لازم است

نوبت اول کنکور سراسری 1404 آغاز شد

تراشه Snapdragon 8 Elite 2 در دو نسخه متفاوت توسط سامسونگ و TSMC تولید می‌شود

آخرین خبرها از آتش‌سوزی جهنمی؛ 5 شهرک دیگر رژیم صهیونیستی تخلیه شدند

عملکرد 100 روزه ترامپ چشم‌انداز تجاری جهانی را تغییر داد

اظهارات مهم وزیر کار؛ از حذف یارانه‌ها تا توزیع کالابرگ

سرمقاله خراسان/ هدف از زیارت امام(علیه‌السلام)

زمین لرزه پنج ریشتری «رُشتخوار» خراسان رضوی را لرزاند

یوتیوب کاور برخی از ویدیوها را تار می‌کند؛ ماجرا چیست؟

روایتی از پشت پرده حمله عراقچی به دولت بایدن و نتانیاهو

چرا اسرائیل از عادی شدن روابط ایران و آمریکا نگران است؟

بازخوانی تاریخی مهم ترین فجایع رخ داده در بنادر دنیا

خطای خانم وزیر

اطلاعات: محموله خطرناک را چه کسی به بندر آورد؟

ادعای ترامپ: موفق‌ترین 100 روز در تاریخ آمریکا را سپری کرده‌ایم

تماشای تلویزیون بدون نیاز به اینترنت و وای‌فای؛ مالک نوکیا گوشی متفاوتی می‌سازد