پیام ویژه

آخرين مطالب

عملکرد 100 روزه ترامپ چشم‌انداز تجاری جهانی را تغییر داد اقتصادي

عملکرد 100 روزه ترامپ چشم‌انداز تجاری جهانی را تغییر داد
  بزرگنمايي:

پیام ویژه - به گفته اقتصاددانان و کارشناسان تجاری، سیاست‌های تجاری دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، پویایی تجارت جهانی را در 100 روز اول دوره دوم ریاست جمهوری‌اش تغییر داده، به‌ طوری‌ که تعرفه‌های تهاجمی بر شرکای اصلی، باعث افزایش تنش‌ها و عدم قطعیت شده است.
به گزارش ایسنا، ترامپ که در 20 ژانویه، دومین دوره ریاست‌جمهوری آمریکا را آغاز کرد، روز چهارشنبه، 100 روز اول ریاست‌جمهوری خود، را به پایان رساند. ترامپ در راستای وعده‌های انتخاباتی خود با شعار، «اول آمریکا»، مجموعه‌ای از تعرفه‌ها را با هدف تقویت تولید داخلی وضع کرد، با این حال، این اقدامات، پیامدهای شدیدی را در اقتصاد جهانی به همراه داشته است.
رئیس‌جمهور آمریکا از اول فوریه، تعرفه‌هایی را بر کانادا، مکزیک و چین اعمال و تعرفه خاص بر واردات فولاد، آلومینیوم و خودرو وضع کرد. جنجالی‌ترین اقدام وی در دوم آوریل انجام شد؛ زمانی که تعرفه‌های متقابل گسترده‌ای را از 10 تا 50 درصد برای همه کشورها اعلام کرد و تعرفه‌های اعمال شده بر چین را به 145 درصد رساند. ترامپ، محصولات مطابق با «توافق‌نامه تجارت آزاد آمریکا، مکزیک و کانادا» (USMCA) را شامل معافیت تعرفه‌ای کرد. همچنین برای تشویق مذاکرات تعرفه‌ای، توقف 90 روزه آنها را اعلام کرد؛ اگرچه مذاکرات با چین همچنان حل نشده باقی مانده است.
بازار
دولت آمریکا ادعا کرد که این سیاست‌ها از کارگران و صنایع آمریکایی محافظت می‌کند، با این حال، اقتصاددانان هشدار دادند که این تعرفه‌ها، می‌توانند هزینه‌های مصرف‌کننده و خطرات رکود را افزایش دهند همچنین تورم را تشدید کنند.
اتفاقات ژانویه
کاخ سفید در 20 ژانویه، به آژانس‌های فدرال دستور داد تا اول آوریل، در مورد شیوه‌های تجاری ناعادلانه تحقیق کنند و سندی را منتشر کرد که اولویت‌های سیاست تجاری ترامپ را شرح می‌داد.
اتفاقات فوریه
ترامپ، از اول فوریه، با استناد به قاچاق فنتانیل و مهاجرت غیرقانونی، 25 درصد تعرفه بر کالاهای کانادایی و مکزیکی و 10 درصد تعرفه بر واردات چینی اعمال کرد. از چهارم فوریه نیز 10 درصد تعرفه بر واردات انرژی کانادا اعمال کرد و هشدارهایی مبنی بر افزایش احتمالی موارد تلافی‌جویانه داده شد.
رئیس‌جمهور آمریکا در سوم فوریه اعلام کرد که در صورت پایبندی دو کشور به امنیت مرزی، تعرفه‌های 25 درصدی بر مکزیک و کانادا می‌تواند به مدت یک ماه به حالت تعلیق درآید اما تعرفه‌های پایه 10 درصدی بر محصولات چینی از چهارم فوریه اجرایی شد.
ترامپ در 10 فوریه، 25 درصد تعرفه بر واردات فولاد و آلومینیوم از همه کشورها وضع کرد که از 12 مارس به اجرا درآمد. در 13 فوریه، نیز دستور اجرایی امضا کرد که تعرفه‌های متقابل را برنامه‌ریزی می‌کرد و فراتر از تعرفه واردات، یارانه‌های خارجی را نیز شامل می‌شد.
کاخ سفید در 21 فوریه به دولت دستور داد تا اقدامات تلافی‌جویانه و تعرفه بر خدمات دیجیتال را در نظر بگیرد؛ ضمن اینکه سرمایه‌گذاری چین در فناوری، زیرساخت‌ها، بهداشت، کشاورزی، انرژی، مواد اولیه و بخش‌های استراتژیک را نیز محدود کند.
در 25 فوریه به وزارت بازرگانی دستور داده شد تا واردات مس را بررسی کند و در یکم مارس فرمانی اجرا شد تا تحقیقاتی را در مورد واردات چوب برای ارزیابی تهدیدات بالقوه امنیت ملی آغاز کند.
اتفاقات مارس
در چهارم مارس، تعلیق موقت تعرفه‌ها بر کانادا و مکزیک به اجرا درآمد. دو روز بعد، ترامپ دستوری را امضا کرد که کالاهای منطبق با «توافق‌نامه تجارت آزاد آمریکا، مکزیک و کانادا»، به ویژه خودروها را از تعرفه‌ها، معاف می‌کرد و همچنین تعرفه پتاس کانادا که توسط کشاورزان آمریکایی استفاده می‌شود را به 10 درصد کاهش داد.
تعرفه‌های 25 درصدی فولاد و آلومینیوم از 12 مارس، به اجرا درآمد و ترامپ در 25 مارس، در پاسخ به ادعاهایی مبنی بر اینکه ونزوئلا، مجرمان را به آمریکا می‌فرستد، تعرفه‌های 25 درصدی را برای کشورهای واردکننده نفت و گاز ونزوئلا اعلام کرد که از دوم آوریل - روزی که معروف به روز آزادی است - تهدید اعمال دور دوم تعرفه‌ها اعلام شد. در 26 مارس، آمریکا، تعرفه‌های 25 درصدی را برای خودروهای وارداتی، وسایل نقلیه تجاری سبک و قطعات ضروری خودرو اعلام کرد تا از سوم آوریل اعمال شود.
اتفاقات آوریل
ترامپ در دوم آوریل، از طرح تعرفه‌های متقابل گسترده رونمایی کرد که در آن تعرفه‌های پایه 10 درصدی از پنجم آوریل و تعرفه‌های گسترده‌تر از 9 آوریل اعمال می‌شود. چین، هشتم آوریل، در واکنش به تعرفه‌های آمریکا، تعرفه‌های تلافی‌جویانه 34 درصدی را برای کالاهای آمریکایی اعمال کرد سپس آمریکا با افزایش 50 درصدی تعرفه‌های محصولات چینی به میزان اضافی که از 9 آوریل اعمال شد، به این اقدام چین پاسخ داد.
در 9 آوریل، ترامپ توقف 90 روزه تعرفه‌های جدید برای ده‌ها کشور را اعلام کرد، به جز چین که تعرفه‌هایش به 125 درصد افزایش یافت و نرخ کل به 145 درصد رسید. در 11 آوریل، دولت ترامپ برخی از محصولات فناوری مانند تلفن‌های هوشمند، رایانه‌ها، تراشه‌ها و پنل‌های خورشیدی را از تعرفه‌های متقابل معاف کرد.
آمریکا در 14 آوریل، تحقیقاتی در مورد خطرات امنیت ملی مرتبط با واردات نیمه‌رساناها، تجهیزات تراشه‌سازی و داروهای قاچاق آغاز کرد. روز بعد، ترامپ با استناد به نگرانی‌های امنیت ملی، دستور تحقیق در مورد واردات و فرآوری عناصر خاکی کمیاب را صادر کرد.
خبرگزاری آناتولی گزارش کرد، نماینده تجاری آمریکا در 17 آوریل، اعلام کرد که قصد دارد بر اساس تناژ خالص یا تعداد کانتینرها، با اجرای مرحله‌ای طی 180 روز، هزینه‌هایی را بر مالکان و اپراتورهای کشتی‌های متعلق به چین اعمال کند و در 22 آوریل، دولت تحقیقاتی را در مورد تاثیر واردات کامیون‌های متوسط ‌و سنگین و اجزای آنها بر امنیت ملی آغاز کرد.

لینک کوتاه:
https://www.payamevijeh.ir/Fa/News/1585959/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

سکوت سنگین در بازار خودرو؛ قیمت‌ها در سراشیبی

سرمقاله کیهان/ به‌جای گنده‌گویی بدهی خود را تسویه کنید!

ترامپ: با امضای توافق منابع با اوکراین سود زیادی می‌بریم

ساندار پیچای: طرح دولت آمریکا می‌تواند به پایان موتور جستجوی گوگل منجر شود

نامگذاری معابر به نام شهدا، راهی برای ترویج فرهنگ ایثار

تاکید مدیر کل بنیاد مازندران بر ترویج فرهنگ جهاد، ایثار و شهادت

سرمقاله اعتماد/ سلول‌های خودسر

کانال اروپایی مذاکرات هسته‌ای؟

واشنگتن: اوکراین آماده موافقت با امتیاز ارضی است

19 نفر حین فرار از زلزله در پنج شهرستان خراسان رضوی مصدوم شدند

وضعیت عجیب قیمت شکر؛ تحولات بازار کالاهای اساسی

آشکارسازهای هوش مصنوعی از نمونه‌های ساخته دست بشر بهتر است

پاسخ وزارت ارتباطات درخصوص پیامک‌های اخطار حجاب: ارسال این دست پیامک‌ها متولیان خود را دارد

بی‌بی‌سی: ترامپ اقتصاد و جامعه آمریکا را به‌هم ریخت

اوکراین مدعی حمله پهپادی روسیه به بندر «اودسا» شد

جلوگیری از تحمیل تورم با انحلال بانک‌های غیرقابل اصلاح

سرمقاله آرمان ملی/ بازخوانی معادله ایران و آمریکا

واکنش روابط عمومی اپلیکیشن شاد به خبر کلاهبرداری از والدین دانش‌آموزان

شکست بزرگ برای اپل در دادگاه؛ فورتنایت در آستانه بازگشت به اپ استور

شریعتمداری: مکانیسم ماشه تفنگ بی‌فشنگ است، فریب نخورید!

سرمقاله هم میهن/ چند پرسش درباره یک پرونده

ترافیک سنگین در محور کرج - چالوس

بکارگیری آخرین نسل سیگنال‌یاب جهت کشف تقلب در کنکور

زلزله در مشهد 2 مصدوم بر جای گذاشت

ورود موج جدید باد و بارش‌‌های رگباری به کشور از فردا

شوک واقعی بر دلار با خروج آمریکا از صندوق بین‌المللی پول

حالا می‌توانید در واتس‌اپ از هوش مصنوعی Perplexity استفاده کنید

سرمقاله سازندگی/ مذاکره با اروپایی‌ها

پیشنهاد محمود عباس به رژیم اسرائیل برای کمک به مهار آتش سوزی در قدس اشغالی

ترافیک پرحجم و سنگین در محل‌های برگزاری کنکور

پیش‌بینی رگبار و رعد و برق در ارتفاعات؛ از دره‌نوردی خودداری کنید

ابعاد جدید از جنایت با شلیک‌های گانگستری

سرمقاله دنیای اقتصاد/ «طرحی نو» لازم است

نوبت اول کنکور سراسری 1404 آغاز شد

تراشه Snapdragon 8 Elite 2 در دو نسخه متفاوت توسط سامسونگ و TSMC تولید می‌شود

آخرین خبرها از آتش‌سوزی جهنمی؛ 5 شهرک دیگر رژیم صهیونیستی تخلیه شدند

عملکرد 100 روزه ترامپ چشم‌انداز تجاری جهانی را تغییر داد

اظهارات مهم وزیر کار؛ از حذف یارانه‌ها تا توزیع کالابرگ

سرمقاله خراسان/ هدف از زیارت امام(علیه‌السلام)

زمین لرزه پنج ریشتری «رُشتخوار» خراسان رضوی را لرزاند

یوتیوب کاور برخی از ویدیوها را تار می‌کند؛ ماجرا چیست؟

روایتی از پشت پرده حمله عراقچی به دولت بایدن و نتانیاهو

چرا اسرائیل از عادی شدن روابط ایران و آمریکا نگران است؟

بازخوانی تاریخی مهم ترین فجایع رخ داده در بنادر دنیا

خطای خانم وزیر

اطلاعات: محموله خطرناک را چه کسی به بندر آورد؟

ادعای ترامپ: موفق‌ترین 100 روز در تاریخ آمریکا را سپری کرده‌ایم

تماشای تلویزیون بدون نیاز به اینترنت و وای‌فای؛ مالک نوکیا گوشی متفاوتی می‌سازد

رده بندی بهترین دوربین گوشی جهان در ماه آوریل؛ خبری از سامسونگ نیست

نان و ملیت؛ درباره پیشنهاد برداشتن یارانه مهاجران افغانستانی