پیام ویژه

آخرين مطالب

رئیس اتحادیه انجمن‌های علمی انرژی ایران:

یک‌سوم گاز کشور به نیروگاه‌ها اختصاص می‌یابد وزارت نفت

یک‌سوم گاز کشور به نیروگاه‌ها اختصاص می‌یابد
  بزرگنمايي:

پیام ویژه - رئیس اتحادیه انجمن‌های علمی انرژی ایران راندمان نیروگاه‌های کشور را بین 37 تا 38 درصد عنوان کرد و گفت: سالانه بیش از 240 میلیارد مترمکعب گاز مصرف می‌شود که تقریباً یک‌سوم آن به نیروگاه‌ها اختصاص می‌یابد.

هاشم اورعی در گفت‌وگو با خبرنگار شانا با بیان اینکه سالانه به‌صورت میانگین 79 میلیارد مترمکعب گاز به نیروگاه‌ها تحویل داده می‌شود، اظهار کرد: حدود 90 درصد تولید برق کشور وابسته به گاز است.
وی بیان کرد: در روزهای سرد سال در کنار گاز به نیروگاه گازوئیل تحویل داده می‌شود که با توجه به اینکه مصرف گازوئیل در کشور روزانه 110 میلیون لیتر و تقریباً برابر تولید آن است، تأمین گازوئیل مورد نیاز نیروگاه‌ها با چالش همراه است.
رئیس اتحادیه انجمن‌های علمی انرژی ایران برنامه‌ریزی نامناسب در تأمین برق کشور از نظر سبد انرژی الکتریکی یا امنیت انرژی الکتریکی را یکی از مشکل‌های اساسی این حوزه برشمرد و افزود: در سال 1364، حدود 35 درصد برق تولیدی کشور وابسته به گاز بود که این مقدار در سال 1401 به 86 درصد رسید، این رقم در جهان به ترتیب 14 درصد و 23 درصد بوده است.
راندمان نیروگاه‌های حرارتی 38 درصد است
اورعی با بیان اینکه طبق اعلام وزارت نیرو، بازدهی متوسط نیروگاه‌ها بین 37 تا 38 درصد است، تصریح کرد: از 100 واحد انرژی اولیه داده شده به نیروگاه‌های حرارتی حدود 38 واحد به انرژی برق تبدیل می‌شود، همچنین در فرآیند انتقال و توزیع برق نیز حدود 25 درصد هدررفت انرژی داریم.
وی عمر بالای نیروگاه‌های کشور را یکی دیگر از دلایل بازدهی پایین آنها دانست و گفت: 18 درصد از ظرفیت نیروگاه‌های کشور بالای 30 سال عمر دارد و نمی‌شود با فناوری 30 سال پیش در شرایط کنونی برق تولید کرد. هم‌اکنون تعدادی از نیروگاه‌های اطراف تهران راندمان 20 درصد دارند، یعنی نیروگاه‌ها 80 درصد از گاز و گازوئیلی را که تحویل می‌گیرند به حرارت تبدیل می‌کنند و تنها 20 درصد آن به برق تبدیل می‌شود، بنابراین انرژی برق محصول جانبی آنها است.

پیام ویژه


رئیس اتحادیه انجمن‌های علمی انرژی ایران با اشاره به اینکه حدود 14 درصد ظرفیت نیروگاه‌های کشور برق‌آبی است، تصریح کرد: با توجه به خشکسالی‌های اخیر و کمبود آب، درصد ناچیزی از این نیروگاه‌ها توان تولید برق دارند.
اورعی افزود: قدیمی‌ بودن تجهیزات، شرایط تحریمی و بحثهای مدیریتی سبب شده در این شرایط قرار بگیریم. باید تحولاتی را در صنعت برق انجام دهیم و ذهن خود را برای انجام این تحولات آماده کنیم.
وی با بیان اینکه برق در دنیا یک کالای تجاری محسوب می‌شود، گفت: در چند دهه اخیر اتخاذ برخی تصمیم‌ها در کشور انرژی برق را به کالایی سیاسی تبدیل کرده است و مناسبات سیاسی اجازه نمی‌دهد بازار در بحث انرژی برق تصمیم‌گیری کند.
تقسیم یارانه به‌صورت هوشمند میان دهک‌های مختلف
رئیس اتحادیه انجمن‌های علمی انرژی ایران بیان کرد: نخستین اقدام برای افزایش راندمان نیروگاه‌ها تدوین برنامه 5 تا 10 ساله از سوی کارشناسان و مدیران خبره است. از سوی دیگر، زمانی که یارانه به‌طور مساوی بین همه تقسیم می‌شود به نفع پرمصرف‌ها خواهد بود.
اورعی تصریح کرد: طبق آمار، دهک دهم به تنهایی حدود 26 درصد از یارانه انرژی را استفاده می‌کند، در صورتی که در دهک‌های پایین این مقدار حدود 4 درصد است، از این رو یارانه باید به‌صورت هوشمند تخصیص یابد.
به گزارش شانا، ایران با تولید روزانه حدود یک میلیارد متر مکعب گاز سومین تولیدکننده و چهارمین مصرف‌کننده‌ گاز طبیعی در دنیا به‌شمار می‌آید.

لینک کوتاه:
https://www.payamevijeh.ir/Fa/News/1527937/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

روایتی از پشت پرده حمله عراقچی به دولت بایدن و نتانیاهو

چرا اسرائیل از عادی شدن روابط ایران و آمریکا نگران است؟

بازخوانی تاریخی مهم ترین فجایع رخ داده در بنادر دنیا

خطای خانم وزیر

اطلاعات: محموله خطرناک را چه کسی به بندر آورد؟

ادعای ترامپ: موفق‌ترین 100 روز در تاریخ آمریکا را سپری کرده‌ایم

تماشای تلویزیون بدون نیاز به اینترنت و وای‌فای؛ مالک نوکیا گوشی متفاوتی می‌سازد

رده بندی بهترین دوربین گوشی جهان در ماه آوریل؛ خبری از سامسونگ نیست

نان و ملیت؛ درباره پیشنهاد برداشتن یارانه مهاجران افغانستانی

تنش جدید در اسرائیل؛ آتش‌سوزی‌ها عمدی هستند؟

حمله پهپادی یمن علیه ناو هواپیمابر وینسون آمریکا

آیا قیمت بیت کوین به 100 هزار دلار می‌رسد؟

روبیو: تصمیماتی در حوزه سیاست خارجی می‌گیریم که برای آمریکا خوب باشد

رژیم صهیونیستی 800 کودک را از حق تحصیل محروم خواهد کرد

قتل داماد با چاقو؛ قاتل گیر قاچاقچیان کلاهبردار افتاد

معامله گران بازار سهام و ارز دست به عصا شدند

صدور تمامی بیمه‌ها مشروط به استعلام از سامانه املاک و اسکان شد

گام بلند سامسونگ برای ایجاد انقلاب در گوشی های آینده

کدام کشورها به مردم ایران تسلیت نگفتند؟

کودکان غزه در مرز مرگ از گرسنگی

وزیر خارجه پاکستان: به اقدامات تنش‌آمیز هند شدیداً پاسخ می‌دهیم

ایرلاین هفت دست؛ هواپیما هیچی!

پاس گل ناخواسته ترامپ به لیبرال‌های کانادا

شهباز شریف هند را به اقدامات تحریک آمیز متهم کرد

حمله هکرها به سامانه پرداخت الکترونیکی رژیم صهیونیستی

رشد 42 هزار واحدی شاخص بازار سرمایه؛ عبور ارزش بورس تهران از 10 هزار همت

ترامپ: چین وضعیت بسیار بدی دارد

اوکراین: آتش‌بس 30 روزه می‌خواهیم

دستور صریح استاندار مازندران برای پیگیری بحث مسکن ایثارگران

تبریک روز‌ دختر از میان دود و آتش!

بدمستی مرد جوان به قتل مقابل جگرکی منجر شد

پوکو F7 حالا فاصله چندانی تا عرضه رسمی ندارد

عون: در سفر محمود عباس، مسئله سلاح فلسطینی‌ها در لبنان بررسی می‌شود

الزامی شدن استفاده از سامانه املاک و اسکان در بیمه‌ها

دیه جان‌باختگان حادثه انفجار بندر شهید رجایی واریز شد

داستان یک مرد؛ آتش‌نشانی که خودش را از تهران به بندرعباس رساند

34 درصد واردات کشور با نرخ ارز 28500 تومان صورت گرفته است

متقاضیان تسهیلات بانکی بخوانند؛ پرداخت وام ازدواج و فرزندآوری چه تغییری کرد؟

زنگ خطر بازگشت تورم‌های 3 رقمی؛ موج جدید تورمی در راه است

چاقویی در چمدان؛ ماجرای قتل‏‌های خانگی زنان مهاجر ایرانی

ترامپ: با چین به توافق خواهیم رسید

آتش‌سوزی بی‌سابقه در تاریخ اسرائیل؛ حمل و نقل مختل شد

قتل زن آرایشگر 40 ساله؛ شناسایی قاتل ادامه دارد

خرید با کالابرگ‌های الکترونیکی تسهیل شد

زمان واریز کالابرگ اردیبهشت ماه مشخص شد

تخم‌مرغ 25 هزار تومانی درب مرغداری؛ تعطیلی گسترده مرغداری‌ها کلید خورد

واردات پارچه 2 برابر شد؛ 80 درصد واردات پوشاک از مناطق آزاد

کناره گیری ایلان ماسک از کاخ سفید، بی سر و صدا!

پوتین: دیر یا زود روابط روسیه با اروپا احیا می‌شود

سقوط در دریای سرخ