گام بلند سامسونگ برای ایجاد انقلاب در گوشی های آینده
خواندنی ها
بزرگنمايي:
پیام ویژه - شهر سخت افزار / تصور کنید گوشی هوشمندی در دست دارید که بتوانید مانند یک دوربین حرفهای DSLR، لنز آن را به دلخواه تعویض کنید. جذاب نیست؟ اگر شما هم جزو افرادی هستید که همیشه در آرزوی چنین امکانی بودهاید، شاید خبرهای تازه از سامسونگ بتواند شما را هیجانزده کند. این همان ایدهای است که سامسونگ به تازگی به ثبت رسانده و شاید در آینده نزدیک شاهد استفاده از آن در محصولات برگزیده شرکت باشیم.
رستاخیز ایده گوشیهای با بخشهای جداشدنی
ایده گوشیهای با طراحی ماژولها سالهاست که در دنیای فناوری مانند طفلی یتیم و سرگردان بین شرکتها و فناوریهای مختلف دست به دست میشود. شاید کمتر شرکتی باشد که در دورهای سری به این وادی نزده ولی بدون شک همه آنها تا به امروز ناموفق بوده و دست خالی این حوزه ظاهراً جذاب را رها کردهاند.
اما در حالی که همین چند روز پیش و پس از معرفی گوشی جدید CMF Phone 2 Pro از برند Nothing که قابلیت افزودن قطعاتی مثل لنزهای اضافی را دارد، مجدداً ایده ساخت دستگاههای ماژول متنوع به عنوان موبایل در ذهن علاقهمندان نقش بسته، حالا به نظر میرسد سامسونگ نیز در پشت صحنه در حال طراحی سیستمی مشابه است.
بازار

بنابر گزارش PhoneArena و بر اساس اطلاعات منتشرشده در پایگاه داده WIPO (سازمان جهانی مالکیت فکری)، سامسونگ پتنتی را ثبت کرده که از توسعه یک سامانه دوربین ماژولار حکایت دارد.

در این طرح، چهار بخش کلیدی در نظر گرفته شدهاند: بدنه اصلی گوشی، مجموعه لنز قابل تعویض، حسگر تصویر و یک محرک موتوری که وظیفه حرکت دادن لنز یا حسگر را بر عهده دارد.
به بیان سادهتر این طرح شامل لنزهایی میشود که میتوان آنها را مانند قطعات پازل به گوشی متصل کرد و کیفیت عکاسی با موبایل را به سطحی کاملاً متفاوت رساند.
سامسونگ اولین نیست ولی شاید بهترین باشد
جالب اینکه سامسونگ تنها شرکتی نیست که به این ایده فکر کرده است. شرکت Vivo در گوشی جدید خود به نام X200 Ultra، لنز تلهفوتوی قابل نصب با بزرگنمایی 2.35 برابری را ارائه داده که بهصورت مغناطیسی به یک دسته نگهدارنده ویژه متصل میشود و عملاً دوربین پریسکوپی آن را به بزرگنمایی واقعی 8.7 برابر (معادل 200 میلیمتر) تبدیل میکند.

بخش های اضافه شونده به دوربین ویوو X200 Ultra
بر اساس پتنت سامسونگ، ممکن است طراحی در نظر گرفته شده برای این ایده شامل حلقهای چرخان در بدنه لنز باشد که احتمالاً برای کنترل دستی بزرگنمایی در نظر گرفته شده (البته این بخش فعلاً در حد گمانهزنی است). پس از اتصال لنز، گوشی میتواند نوع آن را از طریق آهنربای داخلی یا حتی تگ شناسایی از طریق امواج رادیویی (RFID) تشخیص دهد. این فناوری شناسایی به گوشی امکان میدهد تا لنز متصلشده را بهدرستی شناسایی و عملکرد را متناسب با آن تنظیم کند.
نکته جالب دیگر این است که بر خلاف برخی راهکارهای شرکتهای ثالث (مانند لنزهای Moment)، سامسونگ ممکن است مجموعه لنز را در طراحی داخلی گوشی ادغام کند که این موضوع میتواند یکپارچگی بیشتری به تجربه کاربری ببخشد.
همچنین باید در نظر داشت که اگر لنزها بدون نیاز به قاب یا تجهیزات خاص قابل استفاده باشند، بدون شک برای کاربران تجربهای ایدهآلتر در استفاده از لنزهای ماژولار رقم میخورد. البته این امر ممکن است چندان عملی نباشد، مگر آنکه سامسونگ بخواهد لنزها را فقط برای یک مدل خاص یا خانوادهای جدید از گوشیها طراحی کند.
در این صورت، با بازطراحی جزئی بدنه گوشی، همه قطعات میتوانند بهصورت دقیق و هماهنگ در کنار هم قرار بگیرند. هرچند احتمالاً سامسونگ همانند رویکرد Vivo مسیر طراحی لوازم جانبی جداگانه را در پیش خواهد گرفت که منطقیتر و کاربردیتر به نظر میرسد.
با همه این تفاسیر، فعلاً این طرح فقط در حد یک پتنت است؛ پس نمیتوان با قطعیت درباره اجرایی شدن آن صحبت کرد. اما نکته هیجانانگیز اینجاست که با عملی و تجاریشدن چنین ایدههایی، سطح عکاسی با موبایل به کلی جابجا شده و هر کسی میتواند در جیب خود یک گوشی با دوربین بسیار پیشرفته در حد دوربینهای DSLR داشته باشد.
-
چهارشنبه ۱۰ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۲۲:۱۶:۴۹
-
۶ بازديد
-

-
پیام ویژه
لینک کوتاه:
https://www.payamevijeh.ir/Fa/News/1585926/