پیام ویژه

آخرين مطالب

اخراج برادر یک نماینده مجلس از بنیاد مستضعفان چه ارتباطی با حمله تندروها به این بنیاد دارد؟ گزارش

اخراج برادر یک نماینده مجلس از بنیاد مستضعفان چه ارتباطی با حمله تندروها به این بنیاد دارد؟
  بزرگنمايي:

پیام ویژه - دیروز ارگان مطبوعاتی دولت با انتشار گزارشی ابعاد تازه‌ای از این پرونده را نمایان کرد و ریشه انتقاد از اژه‌ای و دهقان توسط جریان پایداری را ناشی از قطع شدن منابع مالی از نهاد‌های عمومی، صدور قریب‌الوقوع احکام پرونده چای دبش و سوم، فشار برای تغییر رویکرد نسبت به وفاق برآورد کرد.

با گذشت چند روز از ماجرای حمله اعضای جبهه پایداری به رییس عدلیه، آرام آرام قطعات پنهان پازل ریشه‌های این حملات علیه غلامحسین محسنی‌اژه‌ای و چرایی فریادهای برخی نمایندگان رادیکال در جای خود قرار می‌گیرند. 7بهمن ماه بود که 2عضو بلندپایه جبهه پایداری، در صحن علنی مجلس با ادعای مفاسد رخ داده در بنیاد مستضعفان 3پرونده اتهامی را علیه رییس عدلیه باز کردند. البته مانند بسیاری از پروژه‌های دیگر اعضای جبهه پایداری، یک تقسیم کار از قبل تعیین شده را میان خود برنامه‌ریزی کرده بودند.
مبتنی بر این نقشه راه، یکی از نمایندگان وظیفه انتقاد از رییس قوه قضاییه را عهده‌دار شد و شخص دیگری هم وارد عمل شد. مثلث انتقاد اما حول محور سه موضوع ادعایی قرار داشت؛ نخستین موضوع مرتبط با وجود فساد و رشوه در واگذاری هتل‌های زیرمجموعه بنیاد مستضعفان بود؛ پرونده دوم نبود شفافیت در روند واگذاری‌ها بود که فریاد یکی از نمایندگان را به آسمان بلند کرد و نهایتا اصل حضور اژه‌ای در نشست با مدیران بنیاد مستضعفان، ریشه‌های اصلی نقد از رییس دستگاه قضا را شکل می‌دادند. این نماینده، در نشست 7بهمن ماه مجلس فریاد می‌زد: «درحالی که مجلس فریاد می‌زند شبهه و فساد در واگذاری هتل‌های بنیاد مستضعفان وجود دارد ایشان (اژه‌ای) با حضور خود در مجموعه بنیاد مستضعفان نشان داد که ما باید عزم جدی برای مبارزه با فساد داشته باشیم.» انتقادات جبهه پایداری به دستگاه قضایی در شرایطی بود که قاضی‌القضات در نشست با مدیران بنیاد مستضعفان، رسما این درخواست را مطرح کرده بود که به شبهات و انتقادات مطرح شده در افکار عمومی پاسخ دهند! مطابق معمول صدا و سیما با اعطای تریبون یک‌طرفه به جبهه پایداری در آتش انتقادات دمید و بنیاد مستضعفان و دستگاه قضایی را سیبل حملات قرار داد.
پشت پرده انتقادات چیست؟
بلافاصله پس از طرح این انتقادات توسط جریان پایداری، این پرسش در افکار عمومی شکل گرفت که ریشه شکل‌گیری این انتقادات از رییس عدلیه چه مواردی است؟ آیا این نمایندگان تنها برای مقابله با فساد و در ستایش شفاف‌سازی است که این‌گونه فریاد وااسلاما و وامصیبتا سر داده‌اند یا اینکه در پشت پرده این انتقادات مسائل دیگری نهفته است؟ احمد جانجان که سایت‌ها و خبرگزاری‌های اصولگرا از او با عنوان کارشناس اقتصادی و اقتصاددان نام برده و مطالب او را منتشر می‌کنند با انتشار توییتی نسبت به این اظهارات اعضای جبهه پایداری واکنش نشان داد. او در این زمینه نوشت: «یک جریان سیاسی اخیرا همین موضوع (خروج بنیاد از هتلداری) را مورد هجمه و حمله قرار داده که در نگاه اول با ژست عدالتخواهانه و برخورد با رانت و فساد به موضوع واگذاری هتل‌ها به بخش خصوصی ورود کرده در‌حالی که این سر و صداها از جای دیگری آب می‌خورد!»
او در ادامه با طرح برخی پرسش‌ها از نماینده معترض می‌خواهد که در این زمینه‌های خاص شفاف‌سازی کند. از‌جمله اینکه «برادر آقای ... در یکی از بزرگ‌ترین هلدینگ‌های بنیاد مستضعفان چه سمتی داشت؟ اسناد این شرکت بعدها چگونه از اکانت‌های خارج از کشور سر درآورد؟ ماجرای درخواست برخی نمایندگان مجلس در دوره قبلی بنیاد برای دریافت کارت‌های هدیه و بسته‌های مناسبتی که با وانت بار می‌زدند، چیست و آیا ارتباطی به قطع شدن بذل و بخشش‌ها در دوره حسین دهقان دارد؟ آقای محسن منصوری در دور قبلی چه جایگاهی در بنیاد مستضعفان داشت و این روزها ارتباط او با بنیاد چگونه است؟ مراجعت متعدد نمایندگان به حسین دهقان برای انتصاب نزدیکان‌شان در بنیاد با چه پاسخی ازسوی رییس جدید مواجه شده است؟ آیا مراجعه آقای م.س و سفارش استخدام پسرش در بنیاد صحت دارد؟ آیا حقیقت دارد که در دوره قبل حقوق و مزایای یک رسانه خاص از محل کارت‌های هدیه بنیاد مستضعفان تامین می‌شد؟ این تنها بخشی از سوالات است که اگر جزییات آن فاش شود، مشخص می‌شود شریان مالی کدام جریان در تاریکخانه قطع شده که برخی صدای‌شان درآمده!»
جریان پایداری به دنبال چیست؟
دیروز ارگان مطبوعاتی دولت با انتشار گزارشی ابعاد تازه‌ای از این پرونده را نمایان کرد و ریشه انتقاد از اژه‌ای و دهقان توسط جریان پایداری را ناشی از قطع شدن منابع مالی از نهاد‌های عمومی، صدور قریب‌الوقوع احکام پرونده چای دبش و سوم، فشار برای تغییر رویکرد نسبت به وفاق برآورد کرد. روشن است پرونده چای دبش در دولتی شکل گرفته که اعضای جبهه پایداری در آن نقش و جایگاه ویژه‌ای داشتند. اینکه دستگاه قضایی به دقت و به دور از برخوردهای سیاسی و جناحی، ابعاد مختلف این پرونده را بررسی می‌کند، برای برخی جریانات خوشایند نیست، چراکه پای افرادی را به میانه این منازعه باز می‌کند که احتمالا ارتباطات خاصی با برخی جریانات سیاسی نزدیک به دولت قبل دارند. نکته مهم‌تر، نقش بی‌طرفانه‌ای است که دستگاه قضایی در جریان انتخابات 1403 ایفا کرد.
مجموعه این گزاره‌ها در کنار عوامل دیگر، جریان پایداری را در وضعیت خاصی قرار داده است. آنها که تمام قلمرو‌های قبلی در دست خود را به رقیب واگذار کرده‌اند، برای تداوم حیات خود چاره ندارند جز اینکه از طریق سر و صدا و حاشیه‌سازی توجه‌ها را به خود جلب کنند. این جریان ریشه اصلی انشقاق در جریان راست محسوب می‌شود. واقعیتی که هر چند ریشه‌های آن را می‌توان تا سال‌های ابتدایی دهه 90 و تکروی‌های محمود احمدی‌نژاد و جریان حامی او امتداد داد، اما پس از انتخابات چهاردهم ریاست‌جمهوری در سال 1403 ابعاد و زوایای وسیع‌تری پیدا کرد. ریشه‌های این تنازع هم به برداشت خاص جریان پایداری از مفهوم قدرت باز می‌گردد؛ جریانی که معتقد است، قدرت تنها در صورتی مشروع و سازنده خواهد بود که از مسیری که این جریان تعیین کرده، شکل بگیرد! این جریان برای تداوم حیات خود، همواره به دشمنی در مقابل نیاز دارد. به همین دلیل است که از یک طرف تلاش می‌کند جای پای خود را در نهادهای پرقدرت سیاسی حفظ کند و ازسوی دیگر با نقد روسای قوا مانند مسعود پزشکیان، غلامحسین محسنی‌اژه‌ای و قالیباف به‌زعم خود امکانی برای معامله در آینده برای خود درنظر بگیرد.

لینک کوتاه:
https://www.payamevijeh.ir/Fa/News/1559095/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

دو سارق مسلح در دزفول به دار مجازات آویخته شدند

حکم حیرت‌انگیز دادگاه؛ اپل به اجبار سیاست‌هایش را در قبال اپ استور اصلاح می‌کند

سکوت سنگین در بازار خودرو؛ قیمت‌ها در سراشیبی

سرمقاله کیهان/ به‌جای گنده‌گویی بدهی خود را تسویه کنید!

ترامپ: با امضای توافق منابع با اوکراین سود زیادی می‌بریم

ساندار پیچای: طرح دولت آمریکا می‌تواند به پایان موتور جستجوی گوگل منجر شود

نامگذاری معابر به نام شهدا، راهی برای ترویج فرهنگ ایثار

تاکید مدیر کل بنیاد مازندران بر ترویج فرهنگ جهاد، ایثار و شهادت

سرمقاله اعتماد/ سلول‌های خودسر

کانال اروپایی مذاکرات هسته‌ای؟

واشنگتن: اوکراین آماده موافقت با امتیاز ارضی است

19 نفر حین فرار از زلزله در پنج شهرستان خراسان رضوی مصدوم شدند

وضعیت عجیب قیمت شکر؛ تحولات بازار کالاهای اساسی

آشکارسازهای هوش مصنوعی از نمونه‌های ساخته دست بشر بهتر است

پاسخ وزارت ارتباطات درخصوص پیامک‌های اخطار حجاب: ارسال این دست پیامک‌ها متولیان خود را دارد

بی‌بی‌سی: ترامپ اقتصاد و جامعه آمریکا را به‌هم ریخت

اوکراین مدعی حمله پهپادی روسیه به بندر «اودسا» شد

جلوگیری از تحمیل تورم با انحلال بانک‌های غیرقابل اصلاح

سرمقاله آرمان ملی/ بازخوانی معادله ایران و آمریکا

واکنش روابط عمومی اپلیکیشن شاد به خبر کلاهبرداری از والدین دانش‌آموزان

شکست بزرگ برای اپل در دادگاه؛ فورتنایت در آستانه بازگشت به اپ استور

شریعتمداری: مکانیسم ماشه تفنگ بی‌فشنگ است، فریب نخورید!

سرمقاله هم میهن/ چند پرسش درباره یک پرونده

ترافیک سنگین در محور کرج - چالوس

بکارگیری آخرین نسل سیگنال‌یاب جهت کشف تقلب در کنکور

زلزله در مشهد 2 مصدوم بر جای گذاشت

ورود موج جدید باد و بارش‌‌های رگباری به کشور از فردا

شوک واقعی بر دلار با خروج آمریکا از صندوق بین‌المللی پول

حالا می‌توانید در واتس‌اپ از هوش مصنوعی Perplexity استفاده کنید

سرمقاله سازندگی/ مذاکره با اروپایی‌ها

پیشنهاد محمود عباس به رژیم اسرائیل برای کمک به مهار آتش سوزی در قدس اشغالی

ترافیک پرحجم و سنگین در محل‌های برگزاری کنکور

پیش‌بینی رگبار و رعد و برق در ارتفاعات؛ از دره‌نوردی خودداری کنید

ابعاد جدید از جنایت با شلیک‌های گانگستری

سرمقاله دنیای اقتصاد/ «طرحی نو» لازم است

نوبت اول کنکور سراسری 1404 آغاز شد

تراشه Snapdragon 8 Elite 2 در دو نسخه متفاوت توسط سامسونگ و TSMC تولید می‌شود

آخرین خبرها از آتش‌سوزی جهنمی؛ 5 شهرک دیگر رژیم صهیونیستی تخلیه شدند

عملکرد 100 روزه ترامپ چشم‌انداز تجاری جهانی را تغییر داد

اظهارات مهم وزیر کار؛ از حذف یارانه‌ها تا توزیع کالابرگ

سرمقاله خراسان/ هدف از زیارت امام(علیه‌السلام)

زمین لرزه پنج ریشتری «رُشتخوار» خراسان رضوی را لرزاند

یوتیوب کاور برخی از ویدیوها را تار می‌کند؛ ماجرا چیست؟

روایتی از پشت پرده حمله عراقچی به دولت بایدن و نتانیاهو

چرا اسرائیل از عادی شدن روابط ایران و آمریکا نگران است؟

بازخوانی تاریخی مهم ترین فجایع رخ داده در بنادر دنیا

خطای خانم وزیر

اطلاعات: محموله خطرناک را چه کسی به بندر آورد؟

ادعای ترامپ: موفق‌ترین 100 روز در تاریخ آمریکا را سپری کرده‌ایم

تماشای تلویزیون بدون نیاز به اینترنت و وای‌فای؛ مالک نوکیا گوشی متفاوتی می‌سازد