پیام ویژه

آخرين مطالب

سرمقاله اطلاعات/ مخاطرات گسست یادداشت

سرمقاله اطلاعات/ مخاطرات گسست
  بزرگنمايي:

پیام ویژه - اطلاعات / «مخاطرات گسست» عنوان یادداشت روز در روزنامه اطلاعات به قلم سید مسعود رضوی است که می‌توانید آن را در ادامه بخوانید:
در ادبیات فارسی، واژه مردم عزیزترین و حساس‌ترین موجود عالم است، به تخم چشم آدمیان نیز مردم و مردمک می‌گویند و در دیوان اشعار بزرگان، مکرر به کار رفته است. اتفاقاً در ادبیات انقلابیون و دولتمردان هم، مردم کاربرد حقیقی و تبلیغاتی زیاد دارد، از جمله این که ولی نعمت و غایت خدمتگزاری مسئولان و سیاستگران هستند. مدام از حقوق مردم و صبوری و از خودگذشتگی مردم و نیازهای آنان سخن می‌گویند و ای کاش به جای این حرف‌ها به تدبیر امور می‌پرداختند و همانند خواجه حافظ به درگاه الهی نیایش می‌کردند و می‌گفتند: 
من از بازوی خود دارم بسی شُکر
که زورِ مردم آزاری ندارم
در ادامه مطالب دیروز و پریروز، اینک به مهمترین معضل و موضوع سیاست و جامعه ایران می‌پردازم. طی چند دهه، گسستی خطرناک و نگران‌کننده میان مردم و افکار عمومی با دولتمردان و ادبیات رسمی و ترویجی کشور پدیدار شده و متأسفانه در نمودار دهه‌ها و سنوات اخیر، فاصله‌ای خطیر ایجاد کرده است. پر کردن این فاصله، ضروری‌ترین وظیفه مدیران و دولتمردان کشور از یک سو، و دلسوزان ایران و عقلای مملکت از سوی دیگر است.
بازار
در انتخابات تاریخی و مهم تیرماه امسال، همگان شاهد بودیم که چگونه جمعیت عظیمی از واجدان شرکت در رأی‌گیری، رغبت به مشارکت نداشتند و با مساعی و کوششی طاقت‌فرسا در دور دوم، اندک درصدی به رأی دهندگان افزوده شد و خوشبختانه کشور از تله یکجانبه‌گرایی و یکسونگری خالص‌سازان به سلامت عبور کرد. برآمدن دولت پزشکیان می‌باید سرآغاز آشتی دولت ـ ملت و رفع گسست‌ها و فاصله‌ها در رأس و قاعده جامعه می‌بود.
از همان ابتدا، وحدت و وفاقی صادقانه، اما شکننده در دولت شکل گرفت که متأسفانه حکمت وفاق و وحدت از سوی رقبای دولت و مخالفان خط مشی پزشکیان دریافته نشد. اما علیرغم نیاز فوری به مفاهمه و گفتگوی عمومی، وفاق دولت (حکومت) و ملت (مردم) در حدّ و اندازه سفرهای استانی و سخنرانی‌های ادواری باقی ماند و معلوم شد که اغلب مسئولان رده بالای کشور، هنوز متوجه عواقب و خطرات این گسست نشده‌اند. پشت کردن اکثریت بزرگی از مردم به امر سیاسی و بی‌تفاوتی نسبت به جمهوریت و انتخابات، جمهوری اسلامی را عقیم و ابزار دست اقلیت‌هایی خواهد کرد که اگر به برخی مبانی هم باورمند باشند، فاقد صلاحیت و دانش و تجربه و حتی صداقت و مسئولیت‌ شناسی‌اند. 
براساس قانون اساسی ایران، قوای مجریه، مقننه و شوراهای شهر و روستا و حتی مجلس خبرگان رهبری وجاهت خود را مدیون مردم سالاری و جمهوریت نظام و قانون اساسی است، اما تاریخ جمهوری اسلامی ایران نشان داده است که در غیاب مردم، یک اقلیت ذینفوذ و صاحب منافع با در اختیار گرفتن امکانات مملکت، آرزوهای مردم را تباه و قانون اساسی را به تفسیری ناصواب، خدشه‌دار می‌کنند. مصالح عالیه نظام و مردم، اگر با تفسیر مضیق جمهوریت، به دست این جماعت بیفتد، اصالت جمهوری و ارزش‌های اسلامی، هر دو به مخاطره خواهد افتاد. پس تا چشم به هم بزنیم، ادوار تازه‌ای از انتخابات را در پیش‌روی خواهیم داشت. عدم شرکت اکثریت، معنایی جز سلب پایه‌های مردمی جمهوری اسلامی و حذف مردمسالاری و جمهوریت ندارد. ناامیدسازی مردم و تأکید بر لوایح حساسیت برانگیز، مقدمات همین اقلیت و ویژه‌خواران همراه آنان است تا با خیال راحت رقبای صلاح‌ اندیش، با تجربه، مؤمن و میهن‌دوست را حذف کنند و اختیار قانون و دولت را مطلقاً از آن خود سازند.
در شرایط کنونی که دولت به زحمت می‌تواند ضروریات و اولیات را برای مردم و کشور فراهم سازد، بیش از همیشه باید احترام و عزت ملت ایران را پاس بداریم. دیگر نمی‌توان با ادبیات و چشم‌اندازهای سابق، جامعۀ پیچیده و نسل‌های تازه را مخاطب قرار داد. استفاده از ابزارهای جبری علیه زنان و جوانان، علیه دانشگاهیان و کانون‌های مدنی نیز شایسته ایران عزیز ما در این شرایط نیست. دولت، روشن اندیشان، استادان و صاحب‌نظران، الزاماً باید افکار عمومی و خواست‌های مردم را به رسمیت بشناسند و به صدای آنها گوش دهند تا راههای اتفاق و وفاق را هموار سازند.
اکثریت جامعه، به وضوح دارد خواست‌ها و آرزوها و ظرفیت‌های خود را عیان می‌سازد. هنر دولتمردان آن نیست که نادیده بگیرند و این گرمای حیات بخش را خاموش کنند. باید با تأنی و احترام، بکوشند و با صدق و منطق ملت را در جریان مشکلات و خطرات قرار دهند. اگر ملت و مردم چیزی را بخواهند، به‌دست می‌آورند و هر آنکه در مسیر تقابل گیرد، سرنوشت غم‌انگیز و رقت‌باری خواهد داشت.
سخن آخر آن‌که علل گسست‌ها و فقدان رضایت اجتماعی، ممکن است ظاهراً نشانه و بروز عینی نداشته باشد، اما تکیه‌گاه دولت‌ها و حکومت‌ها را در لحظات بحرانی و حساس، سست خواهد کرد. علاوه بر آن، فرقه‌ها و اقلیت‌های تنگ‌نظر یا طماع را فعال ساخته و در غیاب آرای اکثریت، به قدرت و ثروت مسلط خواهد کرد. رفع این مشکل بزرگ، نیازمند شکیبایی و بازآوردن افراد مجرّب و محبوب به میان مردم و فراگیر ساختن ادبیات مطلوب جامعه است. مردم اگر احساس کنند که با صدق و احترام صدایشان شنیده می‌شود، سخت‌ترین مشکلات را هم تحمل می‌کنند و در لحظات سخت مانند جنگ و تحریم، از مملکت و دولت با جان و دل دفاع خواهند کرد.

لینک کوتاه:
https://www.payamevijeh.ir/Fa/News/1571600/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

صدا، دوربین، سیگار، حرکت!

ارتش یمن: به فرودگاه بن‌گوریون حمله موشکی کردیم

تشدید مراقبت از بیماری‌های حاد تنفسی با تاکید بر کرونا و آنفلوانزا

20 هزار موتور فرسوده در تهران با موتور برقی جایگزین می‌شوند

جدیدترین تصاویر تبلیغاتی گلکسی S25 اج از عمر باتری 1 روزه خبر می‌دهند

انتقاد رئیس‌جمهوری برزیل از ترامپ در دیدار با پوتین

دستیار پوتین: روسیه دنبال ازسرگیری صادرات گاز به اروپا است

تمدید تعلیق پروازهای سوئیس، آلمان و هند به سرزمین‌های اشغالی

یک مقام آگاه از قوه قضاییه: حکم قطعی برای تتلو صادر نشده است

الاغ هم‌ قیمت پراید شد

واکنش صهیونیست‌ها به حمله موشکی انصارالله یمن

مایک هاکبی: به زودی کمک‌های انسانی به غزه وارد خواهد شد

تغییر ساعت آغاز به کار متروی تهران از فردا

ویجت نوار جستجو گوگل در اندروید بازطراحی خواهد شد

تصاویری از فرار دسته جمعی شهرک نشینان صهیونیست در پی شلیک موشک یمن

پیش‌ بینی بورس شنبه 20 اردیبهشت 1404

انگلیس: تنش‌ها میان هند و پاکستان نگران‌کننده است

حماس: حقوق ابتدایی ملت فلسطین قابل مذاکره نیست

پایه‌گذار مفهوم "قدرت نرم"، در 88 سالگی درگذشت

6 میلیون ایرانی به آسم مبتلا هستند

حمله موشکی یمن به فلسطین اشغالی؛ پروازهای فرودگاه تل‌آویو متوقف شد

نرخ بهره در کشورهای مختلف جهان در سال 2025 چقدر است؟

دولت دوم ترامپ به دنبال تغییر بنیادین در سیاست خارجی آمریکاست

ترامپ: چین بازارهایش را به روی آمریکا بگشاید

کره شمالی رزمایش موشکی ضدهسته‌ای برگزار کرد

سخنگوی پیشین وزارت بهداشت: گارداسیل واکسن روسپی‌ها نیست

نینتندو به پشتیبانی از کنسول سوییچ ادامه می‌دهد

آمریکا به اسرائیل: آتش‌بس در غزه را به عملیات نظامی ترجیح می‌دهیم

خطر ابتلای کودکان به سرطان از اجاق گاز تقریبا دو برابر بزرگسالان است!

پیش بینی قیمت دلار 20 اردیبهشت 1404

اسلام‌آباد: هند منبع تأمین مالی ترورها در پاکستان است

شمار شهدای نوار غزه به 52 هزار و 787 نفر رسید

روسیه: ایجاد رابطه با طالبان برای منافع ما ضروری است

تصادف سواری و ون، حادثه آفرید

اپراتور آمریکایی با تحویل‌گرفتن گوشی‌های شکسته، دستگاه نو به مردم تحویل می‌دهد

350 میلیون متر مکعب ناترازی گاز در زمستان گذشته

رسانه عبری: تنها در صورت تحقق معامله تبادل اسرا احتمالا ترامپ به اسرائیل سفر می‌کند

زوایای پنهان قتل دکتر زهرا میرزایی

نماینده مجلس: باید قواعد بازی مدیریت منابع آبی را اصلاح و به روز کنیم

لهستان به دنبال پیمان دفاع مشترک با فرانسه

توافق روسیه و چین برای کمک به ثبات افغانستان

سیگار گران می‌شود

آمریکا: قصد مداخله در مناقشه هند و پاکستان را نداریم

ترامپ مجری «فاکس نیوز» را به عنوان دادستان فدرال پایتخت آمریکا معرفی کرد

نگاهی به قتل خانم مجری صدا و سیما دکتر زهرا میرزایی

حکم اعدام تتلو تایید شد؟

تلاش خاموش هند و پاکستان برای تنش زدایی در میانه‌ی موشک‌پراکنی

انتقاد «بیل گیتس» از «ایلان ماسک»

پیش‌بینی آب و هوای کشور در روزهای آینده

مشخصات کلیدی سری وان پلاس Ace 6 لو رفت: تراشه اسنپدراگون و باتری 7800mAh