پیام ویژه

آخرين مطالب

کاهش نرخ خام «ازدواج»؛ ایران سالمندترین در سال 2050 فرهنگی و اجتماعی

کاهش نرخ خام «ازدواج»؛ ایران سالمندترین در سال 2050
  بزرگنمايي:

پیام ویژه - «10.4 درصد از جمعیت ایران، سالمند هستند و ایران در 45 سال گذشته 11 سال پیر‌تر شده است. بر اساس گزارش سازمان ملل در سال 2050 ایران با نرخ سالمندی 26.12 درصد، سالمندترین کشور در منطقه خواهد بود. ایران از لحاظ جمعیت هجدهم دردنیا، نهم در آسیا و سوم در منطقه است.»
دبیرستاد ملی جمعیت با اشاره به اهمیت سلامت در 5 سال اول زندگی، رسیدگی به مادران باردار، شیرده و دارای کودک زیر پنج سال نیازمند حمایت را اولویت ستاد ملی جمعیت برشمرد. 
مرضیه وحیددستجردی دبیر ستاد ملی جمعیت در چهارمین نشست قرارگاه جوانی جمعیت وزارت رفاه برگزار شد، با اشاره به عواقب کاهش رشد جمعیت، این موضوع را مسئله‌ای جهانی دانست و گفت: در صورت ادامه یافتن روند کاهش جمعیت در جهان، شاهد کشورهایی برای پیرمردان و پیرزنان هستیم. 
بازار
جمعیت 80 سال به بالاها تا سال 2050 به حدود 425 میلیون نفر می‌رسد
وی افزود: جمعیت افراد 65 سال و بالاتر در سطح جهان افزایش یافته است. جمعیت افراد بالای 80 سال به سرعت در حال افزایش است و تا سال 2050 به حدود 425 میلیون نفر خواهد رسید. 
وحیددستجردی به تاثیرات اقتصادی کاهش جمعیت اشاره کرد و گفت: تعداد کمتر کارگران و کارآفرینان، نیاز به مراقبت از سالمندان، چالش‌های نظام رفاه اجتماعی، اختلال در مدل‌های اقتصادی سنتی و… از جمله این تاثیرات است. 
​دبیر ستاد ملی جمعیت خاطر نشان کرد: کاهش جمعیت نه تنها نحوه برخورد دولت‌ها با شهروندان خود را تغییر خواهد داد، بلکه چگونگی تعامل آن‌ها با یکدیگر را نیز تحت تاثیر خود قرار می‌دهد. صفوف در حال کاهش جمعیت بشری، به ناچار توازن قدرت جهانی را تغییر داده است. 
​وحیددستجردی به ابعاد امنیتی کاهش جمعیت اشاره کرد و گفت: اگر جوامعی که در حال کاهش جمعیت هستند، تغییر نکنند، بهای آن را خواهند پرداخت و ابتدا توقف اقتصادی و سپس بحران مالی و اجتماعی اقتصادی را تجربه خواهند کرد. 
کشورمان در 45 سال گذشته 11 سال پیرتر شده است
ایران سالمندترین کشور منطقه در سال 2050
دبیر ستاد ملی جمعیت اعلام کرد: 10.4 درصد از جمعیت ایران، سالمند هستند و ایران در 45 سال گذشته 11 سال پیر‌تر شده است. 
وی افزود: بر اساس گزارش سازمان ملل در سال 2050 ایران با نرخ سالمندی 26.12 درصد، سالمندترین کشور در منطقه خواهد بود. ایران از لحاظ جمعیت هجدهم دردنیا، نهم در آسیا و سوم در منطقه است. 
میانگین سنی جمعیت ایرانیان به 33.4 سال رسیده است
نرخ خام ازدواج رو به کاهش
وی تشریح کرد: نرخ باروری کلی کشور از 6.8 ​درصد در سال 1351 به 1.6 در صد در سال 1398 رسیده است. میانگین سنی جمعیت در سال 1355.22. 4 بوده است و به 33.4 در سال 1402 رسیده است. 
وحیددستجردی با اشاره به آمار کاهشی ازدواج نیز گفت: نرخ خام ازدواج نیز رو به کاهش است. 
سناریوهای پیش‌بینی نرخ باروری در ایران
وی یادآور شد: پنجره جمعیتی از سال 1385 آغاز و تا پایان 1425 ادامه دارد. طبق سناریوهای سازمان ملل برای سال 1480، اگر نرخ باروی 2.4 بشود جمعیت ایران در آن سال 109 میلیون نفر، با نرخ باروری 1.9، 62 میلیون نفر و با نرخ 1.4، به 31 میلیون نفر می‌رسد. 
​دبیر ستاد ملی جمعیت، مهاجرت پذیری، توسعه مراکز نگهداری از فرزند، حمایت مالی مستقیم، اعطای مرخصی، معافیت مالیاتی، قوانین منعطف اشتغال زنان، از جمله سیاست‌ها یا راهبردهای حمایتی برای مقابله با کاهش باروری برشمرد. 
وحیددستجردی با اشاره به اسناد بالادستی مرتبط با جوانی جمعیت، فرازهایی از 14 بند سیاست‌های کلی جمعیت ابلاغی مقام معظم رهبری را تشریح کرد و در مورد برخی از موارد قانونی مرتبط با جوانی جمعیت همراه با اعتبارات استفاده شده آن و مطالبات باقیمانده توضیح داد. ​
وی با اشاره به ماده 24قانون جوانی جمعیت (تخصیص سبد تغذیه و بسته بهداشتی رایگان)، گزارشی از موارد اجرایی این بند از قانون و تخصیص اعتبار برای آن را در سالهای 1402 و 1403 ارائه داد. 
وی اعلام کرد: در حال حاضر تعداد مادران دارای کودک زیر دو سال و زنان باردار در 5 دهک اول 2 میلیون و 121 هزار و 236 نفر و تعداد مادران دارای کودک زیر 2 سال و زنان باردارد 5 دهک اول 4 میلیون و 860 هزار و 706 نفر است. 
دبیر ستاد ملی جمعیت تاکید کرد: سلامت آینده جامعه از سلامت 5 سال اول نشئت می‌گیرد، به این ترتیب رسیدگی به مادران باردار و فرزندان شیرخوار برای ما در اولویت است. ​
وی تصریح کرد: تخصیص سبد تغذیه و بسته بهداشتی رایگان برای دهک‌های کم برخوردار باعث می‌شود، مردم احساس کنند ما در کنارشان هستیم و حمایت می‌کنیم.

لینک کوتاه:
https://www.payamevijeh.ir/Fa/News/1571609/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

سفر کاری یک‌روزه مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران گیلان به شهرستان لنگرود

سقوط 7 تن از اعضای یک خانواده در چاه کشاورزی؛ 6 نفر جان باختند

مقاومت غیرمنتظره؛ گوشی گوگل 4 روز در جکوزی ماند و سالم بیرون آمد

مدودف: عملیات نظامی روسیه در اوکراین ابدی نیست

لاپید: نتانیاهو باید ترس از یمنی‌ها را کنار بگذارد

بدون تعارف امشب با حاج علی ملائکه مداح و خادم حرم مطهر رضوی

جشن بزرگ امام رضایی ها در تهران

شرط عجیب اسراییل برای صدور مجوز ورود کمک‌های غذایی به غزه

پیش بینی قیمت طلا و سکه 20 اردیبهشت 1404

احتمال استفاده از تراشه اگزینوس 2600 در سری گلکسی S26 افزایش یافت

رالی بیت کوین به اوج؛ هدف بعدی 105 هزار دلار؟

رویترز: آمریکا و اروپا در حال نهایی‌سازی پیشنهاد آتش‌بس 30 روزه بین اوکراین و روسیه هستند

آلمان، اوکراین را نا اُُمید کرد

این لوازم آرایشی غیرمجاز اعلام شد

عضو سابق راکستار: GTA 6 در مقایسه با دیگر عناوین ارزش 80 دلار را دارد

اکونومیست: پوتین چه می‌خواهد؟

پوتین: مصر شریک کلیدی ما در آفریقا است

فرمانده مقاومت در حمله اسرائیل به شهادت رسید

جانباز 70درصد «حاج حسن خیری» به مقام والای شهادت نائل آمد

طراحی دایره‌ای گلکسی واچ سامسونگ اصلاح می‌شود

احتمال حذف اسرائیل از معادله توافق هسته‌ای واشنگتن-ریاض

آماده‌باش تمام نیروهای امدادی برای برگزاری اجتماع امام رضایی‌ها

وزیر صمت: صنعت و تولید در اولویت تامین انرژی و برق است

ارتش پاکستان: پاسخ به هند قطعی و در زمان مشخص از سمت ما خواهد بود

حمله به نظامیان پاکستان در وزیرستان 9 کشته برجای گذاشت

سفیر روسیه تحریم‌های جدید لندن را «بی‌اثر» خواند

چراغ سبز ترامپ به خزانه‌داری آمریکا برای کاهش تعرفه چین

ترافیک سنگین در محور کندوان؛ یک طرفه‌شدن جاده چالوس از ساعت 18

صدا، دوربین، سیگار، حرکت!

ارتش یمن: به فرودگاه بن‌گوریون حمله موشکی کردیم

تشدید مراقبت از بیماری‌های حاد تنفسی با تاکید بر کرونا و آنفلوانزا

20 هزار موتور فرسوده در تهران با موتور برقی جایگزین می‌شوند

جدیدترین تصاویر تبلیغاتی گلکسی S25 اج از عمر باتری 1 روزه خبر می‌دهند

انتقاد رئیس‌جمهوری برزیل از ترامپ در دیدار با پوتین

دستیار پوتین: روسیه دنبال ازسرگیری صادرات گاز به اروپا است

تمدید تعلیق پروازهای سوئیس، آلمان و هند به سرزمین‌های اشغالی

یک مقام آگاه از قوه قضاییه: حکم قطعی برای تتلو صادر نشده است

الاغ هم‌ قیمت پراید شد

واکنش صهیونیست‌ها به حمله موشکی انصارالله یمن

مایک هاکبی: به زودی کمک‌های انسانی به غزه وارد خواهد شد

تغییر ساعت آغاز به کار متروی تهران از فردا

ویجت نوار جستجو گوگل در اندروید بازطراحی خواهد شد

تصاویری از فرار دسته جمعی شهرک نشینان صهیونیست در پی شلیک موشک یمن

پیش‌ بینی بورس شنبه 20 اردیبهشت 1404

انگلیس: تنش‌ها میان هند و پاکستان نگران‌کننده است

حماس: حقوق ابتدایی ملت فلسطین قابل مذاکره نیست

پایه‌گذار مفهوم "قدرت نرم"، در 88 سالگی درگذشت

6 میلیون ایرانی به آسم مبتلا هستند

حمله موشکی یمن به فلسطین اشغالی؛ پروازهای فرودگاه تل‌آویو متوقف شد

نرخ بهره در کشورهای مختلف جهان در سال 2025 چقدر است؟