پیام ویژه

آخرين مطالب

فارن پالیسی: آیا این مرد جاسوس روسیه است؟! یادداشت

فارن پالیسی: آیا این مرد جاسوس روسیه است؟!
  بزرگنمايي:

پیام ویژه - فرارو /متن پیش رو در فرارو منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست
دو جاسوس بازنشسته روسی اعتراف کرده‌اند که ترامپ در سال 1987 به شوروی سابق سفر کرده و حتی به وی یک نام مستعار با نام "کراسنوف" هم داده شده است. هیچ بعید نیست که ترامپ در جریان این سفر زیر چتر آژانس اطلاعاتی شوروی سابق قرار گرفته باشد. حتی این دیدگاه مطرح می‌شود که روسیه در دهه 1990 میلادی به ترامپ پول داده تا امپراطوری تجاری در حال سقوط وی را از خطر ورشکستگی نجات دهد.
ادوارد لوکاس-فارین پالیسی| چند سال قبل، حتی برای خبره‌ترین جاسوس‌های روسیه نیز یک ماموریت غیرممکن بود که میان آمریکا و متحدانش، فاصله و شکاف ایجاد کنند یا قدرت هنجاری آمریکا و تاکیدات آن بر حقوق بشر، حاکمیت قانون، دموکراسی و نوع‌دوستی را بی‌اعتبار سازد. حتی غیرممکن به نظر می‌رسید که آن‌ها بتوانند زمینه‌های مساعدی را فراهم کنند تا از رهگذر آنها، نهاد‌های حکمرانی آمریکایی تضعیف شوند و زمینه برای مداخله و اعمال نفوذ در آمریکا، راحت‌تر از هر زمان دیگری فراهم شود.
با این حال، اکنون تقریبا می‌توان تحقق تمامی این مسائل را به عینه مشاهده کرد. کافی است در نظر بگیرید که از زمانی که ترامپ وارد کاخ سفید شده، اقدامات وی در عرصه سیاست خارجی آمریکا تقریبا همگی مطلوبِ روسیه بوده‌اند. بله، او به صورت لفظی یک تهدید مطرح کرده و از احتمال اعمال تحریم‌های تازه علیه روسیه نیز سخن گفته است.
او همچنین تا حدی روابط دوستانه با متحدان سنتی آمریکا یعنی انگلیس و فرانسه را نیز حفظ کرده است. با این حال، وقتی به نارضایتی‌هایی که از سوی لندن و پاریس مطرح می‌شوند گوش می‌دهیم، این نکته آشکار می‌شود که حتی ابراز دوستی‌های ترامپ به این کشور‌ها نیز بیش از آنکه واقعی باشند، نمادین و نمایشی هستند.
درست به همین دلایل است که بسیاری معتقدند دونالد ترامپ، یک دارایی مهم و راهبردی برای کرملین است. من، چهار دهه از عمر خود را صرف مطالعه و پژوهش در مورد سرویس‌های اطلاعاتی شوروی و روسیه، تدابیر و سیاست‌های مختلف آن ها، و اقدامات جنجالیشان کرده‌ام. من حتی از سوی KGB (دستکاه اطلاعاتی شوروی سابق) مورد بازجویی هم قرار گرفته‌ام. من یک کتاب در مورد فعالیت‌های جاسوسی بلوک‌های شرق و غرب نیز نوشته‌ام. 
من بر این باورم که رفتار‌های ترامپ تا حد زیادی سوال برانگیز هستند. شواهد زیادی وجود دارند که از احتمال نفوذ بالای روسیه در آمریکایِ ترامپ حکایت دارند. تردیدی نیست که ترامپ حتی قادر نیست ابتدایی‌ترین آزمون‌های امنیتی را با محوریت روابط خود با روسیه، با موفقیت پشت سر بگذارد. 
جالب است که دو جاسوس بازنشسته روسی اعتراف کرده‌اند که ترامپ در سال 1987 به شوروی سابق سفر کرده و حتی به وی یک نام مستعار با نام کراسنوف هم داده شده است. هیچ بعید نیست که ترامپ در جریان آن سفر زیر چتر آژانس اطلاعاتی شوروی سابق قرار گرفته باشد. من حتی بر این باورم که روسیه در دهه 1990 میلادی به ترامپ پول دارد تا امپراطوری تجاریِ در حال سقوط وی را از خطر ورشکستگی نجات دهد. من قویا بر این باورم که ترامپ دور و برِ خود را با افرادی که وی به نوعی باج و رشوه می‌دهند و یا زمینه‌های مساعدی را برای جاسوسی به نفع رقبای آمریکا فراهم می‌کنند، پُر کرده است.
سوال‌های زیادی در مورد اینکه ترامپ تحت تاثیر یک دولت خارجی نظیر روسیه است، مطرح هستند. آیا او یک عامل است؟ آیا ملاقات‌های مخفی هم دارد؟ آیا به آن‌ها گزارش می‌دهد؟ بدون تردید ذهنیت هرج و مرج گونه ترامپ برای هر افسر اطلاعاتی آمریکا که بخواهد در مورد ترامپ و روابطش با دیگران تحقیق کند، یک کابوس بزرگ است.
به نظر می‌رسد بهترین توضیح در مورد ترامپ و رفتارهایش در رابطه با روسیه، ساده‌ترین آنها است: او یک حامی دو آتشه ولادیمیر پوتین است. او همچنین به شدت مایل است تا پا جای پای پوتین بگذارد. ترامپ طرفدار شیوه زندگی و رهبری پوتین و همچنین نظام سیاسی تحت رهبری اوست که به حامیانش اجازه می‌دهد قدرت را خیلی راحت به ثروت تبدیل کنند. 
البته که به هر شیوه هم نگاه کنیم، نتایج مشابه هستند. جنگِ پوتین علیه اوکراین می‌توانست به سقوط او منجر شود. با این حال، این جنگ به دلیل سیاست‌های دولت بایدن و ناتو، به یک بن‌بست بزرگ تبدیل شد. اکنون ترامپ بسیاری از معادلات را با قطع کمک‌ها و حمایت اطلاعاتی به/از اوکراین تغییر داده است. این رویکرد نه تنها اوکراین را تحقیر کرده بلکه هزینه‌های زیادی را برای کشور‌های اروپایی نیز به همراه داشته است. پس از آتش‌بس احتمالی در قابل جنگ اوکراین، این کشور به یک بوسنیِ بزرگ تبدیل خواهد شد: بی ثابت، ناراضی، و آسیب پذیر. وضعیت کنونی اوکراین می‌تواند یک بحران بزرگ برای اعتبار اروپا نیز باشد. 
البته که رویکرد‌های توهین‌آمیز ترامپ به حوزه قدرت نرم سبب شده تا این کشور و متحدانش تا حد زیادی خود را در نوعی بن‌بست گفتمانی نیز بیابند. پیشتر آمریکا و متحدانش اقدامات و سیاست‌های خود در حوزه امنیتی را صرفا بر پایه خودخواهی و تامین امنیت خوشان ارزیابی نمی‌کردند بلکه آن‌ها را تلاش‌هایی برای حراست از اصول مثبت و متعالی انسانی در نظر می‌گرفتند. گزاره‌ای که دیگر امکان مطرح شدن ندارد (تحت تاثیر سیاست‌های ترامپ).
ترامپ ظرف تنها هشت هفته از حضور خود در قدرت، تلاش‌های آمریکا در مدت هشت دهه برای ساخت قدرت نرم این کشور در گستره‌ای جهانی را بر باد داده است. به عنوان مثال، در حوزه ارائه کمک‌های خارجی، دولت ترامپ خسارت‌های جدی را به آبروی بین المللی آمریکا وارد کرده است. تیم ترامپ به نحو فعالی موجب نارضایتی دوستان و متحدان سنتی آمریکا می‌شوند. در عوض، این تیم موجب قدرت گیری جریان‌های تندرو و رقبای سنتی آمریکا می‌شود. نتیجه این سیاست این شده که مثلا در اروپا شاهد اوج گیری این دیدگاه هستیم که دولت‌های اروپایی باید در مقابل سلط و نفوذ آمریکا بایستند.
ترامپ معتقد به این گزاره است که قدرت می‌تواند حقانیت ایجاد کند. از این رو، وی با قطع کمک‌های آمریکا به اوکراین سعی دارد آن را به میز مذاکره با روسیه بکشاند. اینکه اروپا ضعیف‌تر شود هم از منظر ترامپ کاملا منطقی است، زیرا می‌تواند موجب تسهیل زورگویی آمریکا به اروپا شود. اگر تهدید واقعی چین است، ترامپ بر این باور است که باید میان روسیه و چین فاصله بیندازد. شاید متحدان آمریکا سکوت کنند با این حال، رای دهندگان آمریکایی خسته از یارانه‌هایی هستند که به خارجی‌ها داده می‌شوند و می‌خواهند که اول مشکلات خودشان در کشورشان حل شود.
با این همه، سیاست‌های ترامپ در عرصه عملی بیش از حد سوررئال هستند. رهبران راست‌گرایی که در اروپا قدرت می‌گیرند و ترامپ از آن‌ها حمایت می‌کند، تا حد زیادی ضدآمریکایی هستند. آن‌ها روابط نزدیکی را نیز با چین دارند. تلاش ترامپ برای نزدیکی به روسیه راهگشا نیست. رهبران وسیه عادت دارند که جیب‌های خود را پُر از امتیاز کنند و هیچ امتیازی ندهند. می‌توان به دوران ریاست جمهوری بیل کلینتون، باراک اوباما و جورج بوش نگاه کرد و این مساله را فهمید. این مسائل سبب شده‌اند تا بسیاری این سوال را مطرح کنند که آیا واقع ترامپ کتاب "هنر معامله" که با نام خود او چاپ شده را یکبار خوانده است؟!
من پیشنهاد می‌کنم که اروپایی‌ها مجسمه‌ای از ترامپ بسازند و آن را در قلب بروکسل (مقر اتحادیه اروپا) نصب کنند. آن‌ها باید ترامپ را به واسطه سیاست هایش در متحد کردن اروپا، مورد ستایش قرار دهند. در عین حال، بهتر است که متن ستایشنامه از ترامپ را به زبان روسی نیز ترجمه کنند و زیر مجسمه قرار دهند. موضوعی که قطعا ترامپ را آزرده خاطر خواهد کرد!
بازار

لینک کوتاه:
https://www.payamevijeh.ir/Fa/News/1572648/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

سفر کاری یک‌روزه مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران گیلان به شهرستان لنگرود

سقوط 7 تن از اعضای یک خانواده در چاه کشاورزی؛ 6 نفر جان باختند

مقاومت غیرمنتظره؛ گوشی گوگل 4 روز در جکوزی ماند و سالم بیرون آمد

مدودف: عملیات نظامی روسیه در اوکراین ابدی نیست

لاپید: نتانیاهو باید ترس از یمنی‌ها را کنار بگذارد

بدون تعارف امشب با حاج علی ملائکه مداح و خادم حرم مطهر رضوی

جشن بزرگ امام رضایی ها در تهران

شرط عجیب اسراییل برای صدور مجوز ورود کمک‌های غذایی به غزه

پیش بینی قیمت طلا و سکه 20 اردیبهشت 1404

احتمال استفاده از تراشه اگزینوس 2600 در سری گلکسی S26 افزایش یافت

رالی بیت کوین به اوج؛ هدف بعدی 105 هزار دلار؟

رویترز: آمریکا و اروپا در حال نهایی‌سازی پیشنهاد آتش‌بس 30 روزه بین اوکراین و روسیه هستند

آلمان، اوکراین را نا اُُمید کرد

این لوازم آرایشی غیرمجاز اعلام شد

عضو سابق راکستار: GTA 6 در مقایسه با دیگر عناوین ارزش 80 دلار را دارد

اکونومیست: پوتین چه می‌خواهد؟

پوتین: مصر شریک کلیدی ما در آفریقا است

فرمانده مقاومت در حمله اسرائیل به شهادت رسید

جانباز 70درصد «حاج حسن خیری» به مقام والای شهادت نائل آمد

طراحی دایره‌ای گلکسی واچ سامسونگ اصلاح می‌شود

احتمال حذف اسرائیل از معادله توافق هسته‌ای واشنگتن-ریاض

آماده‌باش تمام نیروهای امدادی برای برگزاری اجتماع امام رضایی‌ها

وزیر صمت: صنعت و تولید در اولویت تامین انرژی و برق است

ارتش پاکستان: پاسخ به هند قطعی و در زمان مشخص از سمت ما خواهد بود

حمله به نظامیان پاکستان در وزیرستان 9 کشته برجای گذاشت

سفیر روسیه تحریم‌های جدید لندن را «بی‌اثر» خواند

چراغ سبز ترامپ به خزانه‌داری آمریکا برای کاهش تعرفه چین

ترافیک سنگین در محور کندوان؛ یک طرفه‌شدن جاده چالوس از ساعت 18

صدا، دوربین، سیگار، حرکت!

ارتش یمن: به فرودگاه بن‌گوریون حمله موشکی کردیم

تشدید مراقبت از بیماری‌های حاد تنفسی با تاکید بر کرونا و آنفلوانزا

20 هزار موتور فرسوده در تهران با موتور برقی جایگزین می‌شوند

جدیدترین تصاویر تبلیغاتی گلکسی S25 اج از عمر باتری 1 روزه خبر می‌دهند

انتقاد رئیس‌جمهوری برزیل از ترامپ در دیدار با پوتین

دستیار پوتین: روسیه دنبال ازسرگیری صادرات گاز به اروپا است

تمدید تعلیق پروازهای سوئیس، آلمان و هند به سرزمین‌های اشغالی

یک مقام آگاه از قوه قضاییه: حکم قطعی برای تتلو صادر نشده است

الاغ هم‌ قیمت پراید شد

واکنش صهیونیست‌ها به حمله موشکی انصارالله یمن

مایک هاکبی: به زودی کمک‌های انسانی به غزه وارد خواهد شد

تغییر ساعت آغاز به کار متروی تهران از فردا

ویجت نوار جستجو گوگل در اندروید بازطراحی خواهد شد

تصاویری از فرار دسته جمعی شهرک نشینان صهیونیست در پی شلیک موشک یمن

پیش‌ بینی بورس شنبه 20 اردیبهشت 1404

انگلیس: تنش‌ها میان هند و پاکستان نگران‌کننده است

حماس: حقوق ابتدایی ملت فلسطین قابل مذاکره نیست

پایه‌گذار مفهوم "قدرت نرم"، در 88 سالگی درگذشت

6 میلیون ایرانی به آسم مبتلا هستند

حمله موشکی یمن به فلسطین اشغالی؛ پروازهای فرودگاه تل‌آویو متوقف شد

نرخ بهره در کشورهای مختلف جهان در سال 2025 چقدر است؟