پیام ویژه

آخرين مطالب

مشاور عالی سازمان بهزیستی: 4800 سالمند مجهول‌الهویه داریم فرهنگی و اجتماعی

مشاور عالی سازمان بهزیستی: 4800 سالمند مجهول‌الهویه داریم
  بزرگنمايي:

پیام ویژه - ایلنا / مشاور عالی سازمان بهزیستی در امور سالمندان گفت: بحران سالمندی این است که اکنون حدود 4 هزار و 800 سالمند مجهول‌الهویه داریم.
احمد دلبری، مشاور عالی سازمان بهزیستی در امور سالمندان در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا درباره وضعیت سالمندی در کشور گفت: به هر حال، ایران در دنیا پرشتاب‌ترین کشوری است که به سمت سالمندی پیش می‌رود. بر اساس آمارهایی که وجود دارد، دو برابر شدن جمعیت سالمند از سال 55 تا تقریباً 95، 40 سال طول کشید و دو برابر شدن بعدی تقریباً 20 سال به طول خواهد انجامید. در سال 1430، 30 درصد جمعیت یعنی از هر سه نفر، یک نفر سالمند خواهد بود. 
وی افزود: نکته‌ای که وجود دارد این است که کشور تا به امروز درگیر توسعه یافتگی بوده است، کمتر به موضوع سالمندی توجه کرده است. سالمندان معمولاً به چشم نمی‌آیند و در خانه هستند، برعکس معتادان که اگر ده نفر در بزرگراه همت باشند، به راحتی دیده می‌شوند و همه برای حل مشکل آن‌ها فکری می‌کنند اما متاسفانه سالمندی اینگونه نیست. سالمندی مانند آتش زیر خاکستر است و به هر حال سال‌هاست که زنگ خطر سالمندی در کشور به صدا درآمده است. خوشبختانه دولت چهاردهم صدای ما را شنید و بعد از مدت‌ها، برای نخستین بار در 27 بهمن ماه، شورای ملی سالمندی به ریاست معاون اول رئیس‌جمهور شکل گرفت. 
بازار
دلبری با بیان اینکه مقرر شد که این شورا هر سه ماه یک بار تشکیل شود و قرار است شورای سالمندی ارتقا یابد، گفت: شورای سالمندی ذیل وزارت رفاه است و رئیس این شورا وزیر رفاه بوده و قرار است به ریاست رئیس‌جمهور یا معاون اول شکل گیرد. دنبال آن هستیم قانون حمایت از سالمندان شکل گیرد و این موضوع جزو دستور جلسه آن شورا بود. اتفاق خوبی که افتاده این است که در سازمان بهزیستی، موضوع سالمندی به یکی از اولویت‌های اصلی تبدیل شده و قرار است با همکاری سایر نهادها، ارگان‌ها و وزارتخانه‌ها، برای معضل تنهایی و انزوای سالمندان، مراکز مهر و گفتگو را با مشارکت وزارت آموزش و پرورش، مساجد، پایگاه‌های بسیج راه‌اندازی کنیم تا سالمندان اوقات فراغت خود را در این مراکز بگذرانند. 
رئیس انجمن سالمندان کشور در ادامه خاطر نشان کرد: اگر این کار انجام شود، بزرگترین تهدید سالمندی و بازنشستگی کشور، که امروزه تنهایی و انزواست، ساماندهی خواهد شد. امیدواریم که تا قبل از وقوع اتفاق ناگواری، موضوع سالمندی جزو اولویت‌های حاکمیت قرار گیرد، زیرا موضوع سالمندی تنها بحث سالمندی نیست بلکه بحث اقتصادی و بهداشتی نیز است. اگر فکری برای بحران سالمندی کشور نکنیم، قطعا به یک بحران اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی و حتی پس از سال‌های 1420 به یک بحران امنیتی تبدیل خواهد شد. تبعات این موضوع در مرحله اول زمانی بروز می‌کند که جمعیت سالمند ما زیاد شود؛ به معنای اینکه جمعیت جوان و افراد در سن کار کاهش پیدا می‌کند و به نحوی آورده‌ای برای کشور نخواهند داشت. 
وی با اشاره بر اینکه این افراد مالیاتی پرداخت نمی‌کنند و نیروی کار مورد نیاز را نداریم، گفت: از سوی دیگر، تبعات بحران سالمندی این است که حدود 4 هزار و 800 سالمند مجهول‌الهویه داریم، یعنی سالمندانی که به طور میانگین در کشور 5 فرزند داشتند. این فرزندان 4800 سالمند را به دلیل مشکلات اقتصادی و همچنین از آنجایی بخش زیادی از این افراد به دلیل بیماری‌هایی مانند آلزایمر، سکته مغزی و سکته قلبی، در خانه امکان نگهداری ندارند، در مکان‌هایی آنها را رها کرده اند. این سالمندان رها شده از طریق دادستانی در مراکز سالمندان که در سطح کشور وجود دارد، توسط سازمان بهزیستی نگهداری می‌شوند، اما نگران آینده هستیم. در آینده منابع مالی برای ساماندهی این حجم از سالمندان را نخواهیم داشت. 
مشاور عالی سازمان بهزیستی در ادامه با تاکید بر اینکه صندوق‌های بازنشستگی از وضعیت بسیار ناترازی برخوردارند، خاطرنشان کرد: سال گذشته 15 درصد منابع کل کشور صرف صندوق‌های بازنشستگی شد. سرانه بیمه‌ای برای یک فرد سالمند تقریباً 6 برابریک فرد غیرسالمند است و قطعاً وقتی درصد جمعیت سالمندان بیشتر شود، این مشکلات نیز افزایش خواهد یافت و دیگر منابعی برای دیگر اقشار و رده‌های سنی دیگر باقی نمی‌ماند. موضوع سالخوردگی جمعیت از رگ گردن به ما نزدیک‌تر است و باید به این موضوع فکر کنیم. دهه 60 و 70 را تجربه کردیم و دیدیم که آن‌ها که معمولاً در دنیا جوان و عامل توسعه هستند، نتوانستیم از این عامل توسعه استفاده کنیم و بخش زیادی از آسیب‌های اجتماعی کشور نیز از همین قشر نشأت می‌گیرد. 
 دلبری در پایان گفت: به هر حال، وقتی این افراد به سالمندی برسند، گفته می‌شود مشکلات سالمندان نسبت به جوانان 5 تا 6 برابر است. وقتی که آن‌ها نتوانند به وظایف خود رسیدگی کنند و ما نتوانیم ساماندهی کنیم، وضعیت چطور خواهد بود؟ کشورهای توسعه‌یافته نیز با 20 درصد سالمندی با مشکل مواجه‌اند و بسیاری از کشورهایی که به هر حال پیشتاز در موضوع سالمندی هستند، با 2 میلیون نفر سالمند می‌گویند که با سالمندان خود غافلگیر شده‌اند. حال تصور کنید در سال 1430 چیزی حدود 27 میلیون نفر سالمند داشته باشیم. این تعداد سالمند نیاز به زیرساخت دارد و زیرساخت‌های لازم را برای این موضوع سالمندی نداریم و باید حتماً برنامه‌ریزی کنیم تا بحران سالمندی مدیریت شود.

لینک کوتاه:
https://www.payamevijeh.ir/Fa/News/1574969/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

پوتین: روسیه و ویتنام همکاری‌های دفاعی و امنیتی‌شان را تقویت می‌کنند

خستگی در سالمندی؛ زنگ خطری که به پای پیری نوشته می‌شود

ده‌ها شهید و زخمی در حمله پهپادی صهیونیست‌ها علیه پناهگاه آوارگان

اعتراض فرانسوی‌ها به انحلال بزرگترین انجمن حامی فلسطین

تل‌آویو: حماس روش‌های نبرد خود را تغییر داده است

نجات 130 نفر از آتش‌سوزی سحرگاهی در هتل خیابان مفتح تهران

مخاطرات ابلاغ وارداتی

روی میز مذاکرات چه چیزی قرار دارد؟

سرمقاله خراسان/ خداقوت به امام رضایی‌ها

«ترامپ»: اجرای وعده‌های انتخاباتی سخت‌تر از آن چیزی است که فکر می‌کردم

کیهان نوشت: فرمان تسلیم زیر عنوان توافق

مراسم گرامیداشت شهید حسین امیرعبداللهیان در دامغان برگزار شد

زمان آغاز پیش‌فروش بلیت‌ قطارهای مسافری خرداد

نتانیاهو در بن‌بست؛ تحلیل «کارشناسان اسرائیلی» از مذاکرات ایران و آمریکا

خبر خوش وزیر کار برای مستمری‌بگیران تامین اجتماعی

جریان‏‌شناسی اصول‏گرایان و لیدرهایشان

«پوست‌اندازیِ سعودی‌ها»؛ رپرتاژ مجله بریتانیایی برای بن‌سلمان

مرگ نظریه پرداز قدرت نرم

روزنامه ترکیه از توافق پنهان دولت آنکارا و پ.ک.ک خبر داد

کرملین: روسیه پیشنهاد آتش‌بس 30 روزه را بررسی می‌کند

جزئیات جدید از فوت اعضای خانواده در سقوط چاه کشاورزی

دارو هم کالای لاکچری شد؟

کدام خلیج؟ کدام فارس؟

سرورهای سامسونگ در حال تبدیل شدن به زامبی سایبری هستند!

مالک شریعتی، نماینده مجلس: 15 میلیارد دلار ارز در خانه‌های مردم است

شمایل راست سنتی و نماد محافظه‌کاری

نخست‌وزیر پاکستان: در جنگ با هند پیروز شدیم

برای تندروها اهمیت ندارد مردم چقدر تحت فشار هستند!

لیبرمن: روابط اسرائیل و آمریکا در بدترین وضعیت قرار دارد

سیاستمدار صهیونیست: اسرائیل در جهان منزوی است

کلاهبرداری 270 میلیاردی یک زن با فروش انواع خودرو

رمزارزهای غیرمجاز و فرسودگی شبکه؛ دلایل دیگر بحران برق از زبان نماینده مجلس

تصمیم با داده غلط، آتش زیر خاکستر نارضایتی را شعله‌ور می‌کند

از زیرزمین تا بالای سر دشمن

درگیری مرگبار دو همسایه بر سر بچه گربه‌ها؛ متهم فراری اعتراف کرد

از ونزوئلا تا تهران؛ وقتی نفت داریم ولی برق نداریم!

ارزشمندترین شرکت‌های جهان در ماه مه 2025

بابک زنجانی وارد می شود؛ نفت، خودرو، ریل و...

اتفاق جالبی که برای بانک‌های پر مصرف روی داد

صدور مجوز ورود و توزیع بنزین سوپر صادر شد

سونی توانایی‌های صوتی گوشی پرچمدار جدیدش را به‌نمایش گذاشت

رصد آیزنهاور با مهاجر 6

اعتراض هزاران صهیونیست به سیاست‌های نتانیاهو

یونیسف: طرح اسرائیل برای امداد رسانی انتخاب بین کوچ یا مرگ است

رازگشایی از فروش کودک در بیمارستان؛ نوزاد 2 ماهه صد میلیون تومان فروخته شد

پایان بورس 20 اردیبهشت 1404؛ فشار بازار سهام افتاد!

نماینده مجلس:‌ دو پتروپالایشگاهی که در دولت قبل قرار بود ساخته شود پیشرفت خاصی نداشت

وزیر خارجه چین سفر شی به مسکو را «موفقیت‌آمیز» خواند

وکالت رایگان مصدومان حادثهٔ بندر شهید رجایی

طرح‌های جذاب کارگران نخبه برای بهره‌وری تولید