پیام ویژه

آخرين مطالب

نظر ترامپ درباره مذاکرات چندجانبه با ایران گزارش

نظر ترامپ درباره مذاکرات چندجانبه با ایران
  بزرگنمايي:

پیام ویژه - رسانه انگلیسی: ترامپ مذاکرات چندجانبه با ایران را نمی‌پذیرد
روزنامه انگلیسی‌زبان South China Morning Post مستقر در هنگ کنگ می‌نویسد: به گمان کارشناسان بسیار بعید است که ایالات متحده به مذاکرات چندجانبه بازگردد زیرا ترامپ هرگز باور نداشت که چندجانبه گرایی می تواند مشکلات را حل کند.
ایرنا|ایالات متحده در دولت دوم دونالد ترامپ هم سیاست یکجانبه گرایی نسبی را در مسیر تلاش برای متوقف سازی توسعه برنامه هسته ای ایران انتخاب کرده است. در شرایطی که تهران گفت و گو با تروئیکای اروپایی حاضر در برجام (فرانسه، آلمان و بریتانیا) را آغاز کرده و رایزنی های دو و سه جانبه ایران با چین و روسیه هم در این مسیر ادامه دارد، دونالد ترامپ تلاش می کند در بهترین حالت ها از یکی از این کشورها به عنوان میانجی و واسطه برای پیغام رسانی با تهران استفاده کند و به آنها وزنی مساوی با یک طرف مذاکراتی ندهد.
South China Morning Post (SCMP) که یک روزنامه انگلیسی‌زبان مستقر در هنگ کنگ و یکی از معتبرترین رسانه‌های خبری در آسیا محسوب می‌شود در تازه ترین نوشتاری که در خصوص مذاکرات برای احیای برجام یا توافقی مشابه مبتنی بر فرمول برجام نوشته، هشدار داده است که شاید مذاکرات چندجانبه موفقیت آمیز پکن با تهران و مسکو منجر به فشار بیشتر از سوی واشنگتن شود.
نویسنده این گزارش تحلیلی در این خصوص می‌نویسد: تحلیلگران انتظار دارند که واشنگتن در پاسخ به مذاکرات هسته ای سه جانبه اخیر بین چین، ایران و روسیه، با توجه به اجماع سخت تر در ایالات متحده علیه پکن، میزبان این نشست، فشار بر تهران را افزایش دهد. به گفته کارشناسان، به رغم این فشارها، چین به پیگیری مذاکرات چندجانبه در مورد مسئله هسته ای ادامه خواهد داد و از آنها برای تقویت نقش خود به عنوان یک میانجی کلیدی در خاورمیانه و گسترش بیشتر نفوذ منطقه ای خود استفاده خواهد کرد.
در مذاکرات پکن در 14 مارس، سه کشور بار دیگر بر تعهد خود به منع گسترش سلاح های هسته ای تاکید کردند و به طور مشترک «تحریم ها، فشار، یا تهدید به استفاده از زور» را محکوم کردند. وانگ یی، وزیر امور خارجه چین همچنین اصول پنج ماده ای را برای حل مسئله هسته ای ایران پیشنهاد کرد که شامل تعهد به برجام بود که دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا را در دوره اول ریاست جمهوری خود از آن خارج شد.
استقبال مثبت تهران از این مذاکرات در تضاد کامل با رد سریع پیشنهاد واشنگتن مبنی بر مذاکره مستقیم بود. رئیس جمهور آمریکا همزمان با اعلام این خبر که مشتاق توافق با تهران است و در این زمینه نامه ای هم به رهبر ایران نوشته است تهدید کرده که جایگزین این توافق، گزینه نظامی خواهد بود. سیاست دوگانه و متناقضی که با مخالفت جمهوری اسلامی ایران روبه رو شده است.
نویسنده این مطلب در ادامه تحلیل می کند که رویکرد تهران نسبت به پکن و تلاش های چندجانبه آن می تواند واکنش شدیدتری را از سوی ایالات متحده به دنبال داشته باشد. بسیاری از کارشناسان معتقدند که «ترامپ از حمایت استراتژیک روسیه و چین از ایران ناراحت است و همین نارضایتی می‌تواند اسباب فشار بیشتر بر تهران شود.»
به گمان کارشناسان بسیار بعید است که ایالات متحده به مذاکرات چندجانبه بازگردد زیرا ترامپ هرگز باور نداشت که چندجانبه گرایی می تواند مشکلات را حل کند. ترامپ به صراحت اعلام کرده که استراتژی فشار حداکثری برای چهار سال آینده ادامه خواهد داشت مگر آنکه ایران با پیشنهاد ترامپ برای مذاکرات احتمالا مستقیم موافقت کند.
یان وی، معاون انستیتوت مطالعات خاورمیانه در دانشگاه شمال غربی چین، معتقد است که ممکن است مشارکت عمیق تر پکن در مذاکرات هسته ای تنش ها را بیشتر کند. به گفته یان، تعامل پکن به طور بالقوه می تواند واشنگتن را به سمت اتخاذ موضعی تهاجمی تر در قبال ایران سوق دهد، نه اینکه به دنبال یک راه حل دیپلماتیک متوازن باشد.
در بحبوحه رقابت فزاینده چین و آمریکا در سراسر جهان، واشنگتن ممکن است سیاست راست گراتری را در قبال ایران در پیش بگیرد. این در حالی است که پکن رویکرد پایدارتری را در قبال مسئله هسته ای ایران در پیش گرفته است. تحلیلگران بسیاری معتقدند که تعامل چین با ایران و روسیه در مورد مسئله هسته ای با استراتژی دیپلماتیک گسترده تر آن در خاورمیانه همسو است، جایی که پکن پس از تمرکز قبلی بر روابط اقتصادی، به طور فعال با سیاست های منطقه ای درگیر است.
حضور چین در منطقه از زمان امضای برجام در سال 2015 به طور قابل توجهی گسترش یافته است و پکن این روزها خاورمیانه را عرصه ای حیاتی برای برنامه های جهانی خود می داند. در سال 1402، چین میانجیگری یک توافق صلح تاریخی بین عربستان سعودی و ایران را انجام داد. پس از آن سال گذشته مذاکراتی در پکن انجام شد که 14 جناح فلسطینی از جمله حماس و فتح را گرد هم آورد.
کلمنس چای، پژوهشگر موسسه خاورمیانه دانشگاه ملی سنگاپور در این باره می گوید: «ادامه دیپلماسی چین در خاورمیانه منعکس کننده محاسبات دقیق این کشور در به تصویر کشیدن خود به عنوان یک بازیگر فعال در منطقه است.»
به گفته چای، میزبانی گفتگوهای سه جانبه اخیر میان ایران چین و روسیه همچنین به پکن اجازه می دهد تا آنچه را که تاکتیک های اجباری واشنگتن می داند، به چالش بکشد. محاسبات چین در مورد میزبانی مذاکرات هسته ای ایران همچنین استفاده از فرصت برای محکوم کردن روایت قلدرمابانه آمریکا است.»
ادامه دیپلماسی چین در خاورمیانه منعکس کننده محاسبات دقیق این کشور در به تصویر کشیدن خود به عنوان یک بازیگر فعال در منطقه است.سان دگانگ، مدیر مرکز مطالعات خاورمیانه در دانشگاه فودان، خاطرنشان کرد که چین حتی به عنوان یک شریک نزدیک، برای جلوگیری از توسعه برنامه هسته ای ایران به سمت تسلیحاتی شدن تلاش می کند؛ مساله ای که می تواند کشورهای عربی، به ویژه در خلیج فارس، را به واشنگتن نزدیک کند.
سان در این باره می گوید: «اگر ایران به پیشروی در مورد مسئله هسته ای ادامه دهد، توازن منطقه ای را به هم می زند و بسیاری از کشورهای عربی را به سمت ایالات متحده سوق می دهد که به نفع چین نیست.» او گفت: «چین برای توازن منطقه ای در مسئله هسته ای ایران دخالت دارد ... این کشور امیدوار است که مسئله هسته ای ایران بتواند با توسل به دیپلماسی حل و فصل شود و از رویارویی بین ایالات متحده و ایران جلوگیری کند.»
نویسنده این مطلب در ادامه ادعا می‌کند که «برای کشورهای خلیج فارس، ایران همچنان مهم ترین نگرانی امنیتی منطقه است. چندین پادشاهی عربی در منطقه روابط دیپلماتیک خود را با اسرائیل در دوره اول ریاست جمهوری ترامپ تقویت کردند در حالی که تنها یک انگیزه برای آن داشتند: مقابله با آنچه تهدید ایران خواندند. در سال 1402، عربستان سعودی و ایالات متحده در آستانه نهایی کردن یک پیمان دفاعی بودند که این توافق در بحبوحه آغاز جنگ غزه متوقف شد.

لینک کوتاه:
https://www.payamevijeh.ir/Fa/News/1575106/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

روایتی از پشت پرده حمله عراقچی به دولت بایدن و نتانیاهو

چرا اسرائیل از عادی شدن روابط ایران و آمریکا نگران است؟

بازخوانی تاریخی مهم ترین فجایع رخ داده در بنادر دنیا

خطای خانم وزیر

اطلاعات: محموله خطرناک را چه کسی به بندر آورد؟

ادعای ترامپ: موفق‌ترین 100 روز در تاریخ آمریکا را سپری کرده‌ایم

تماشای تلویزیون بدون نیاز به اینترنت و وای‌فای؛ مالک نوکیا گوشی متفاوتی می‌سازد

رده بندی بهترین دوربین گوشی جهان در ماه آوریل؛ خبری از سامسونگ نیست

نان و ملیت؛ درباره پیشنهاد برداشتن یارانه مهاجران افغانستانی

تنش جدید در اسرائیل؛ آتش‌سوزی‌ها عمدی هستند؟

حمله پهپادی یمن علیه ناو هواپیمابر وینسون آمریکا

آیا قیمت بیت کوین به 100 هزار دلار می‌رسد؟

روبیو: تصمیماتی در حوزه سیاست خارجی می‌گیریم که برای آمریکا خوب باشد

رژیم صهیونیستی 800 کودک را از حق تحصیل محروم خواهد کرد

قتل داماد با چاقو؛ قاتل گیر قاچاقچیان کلاهبردار افتاد

معامله گران بازار سهام و ارز دست به عصا شدند

صدور تمامی بیمه‌ها مشروط به استعلام از سامانه املاک و اسکان شد

گام بلند سامسونگ برای ایجاد انقلاب در گوشی های آینده

کدام کشورها به مردم ایران تسلیت نگفتند؟

کودکان غزه در مرز مرگ از گرسنگی

وزیر خارجه پاکستان: به اقدامات تنش‌آمیز هند شدیداً پاسخ می‌دهیم

ایرلاین هفت دست؛ هواپیما هیچی!

پاس گل ناخواسته ترامپ به لیبرال‌های کانادا

شهباز شریف هند را به اقدامات تحریک آمیز متهم کرد

حمله هکرها به سامانه پرداخت الکترونیکی رژیم صهیونیستی

رشد 42 هزار واحدی شاخص بازار سرمایه؛ عبور ارزش بورس تهران از 10 هزار همت

ترامپ: چین وضعیت بسیار بدی دارد

اوکراین: آتش‌بس 30 روزه می‌خواهیم

دستور صریح استاندار مازندران برای پیگیری بحث مسکن ایثارگران

تبریک روز‌ دختر از میان دود و آتش!

بدمستی مرد جوان به قتل مقابل جگرکی منجر شد

پوکو F7 حالا فاصله چندانی تا عرضه رسمی ندارد

عون: در سفر محمود عباس، مسئله سلاح فلسطینی‌ها در لبنان بررسی می‌شود

الزامی شدن استفاده از سامانه املاک و اسکان در بیمه‌ها

دیه جان‌باختگان حادثه انفجار بندر شهید رجایی واریز شد

داستان یک مرد؛ آتش‌نشانی که خودش را از تهران به بندرعباس رساند

34 درصد واردات کشور با نرخ ارز 28500 تومان صورت گرفته است

متقاضیان تسهیلات بانکی بخوانند؛ پرداخت وام ازدواج و فرزندآوری چه تغییری کرد؟

زنگ خطر بازگشت تورم‌های 3 رقمی؛ موج جدید تورمی در راه است

چاقویی در چمدان؛ ماجرای قتل‏‌های خانگی زنان مهاجر ایرانی

ترامپ: با چین به توافق خواهیم رسید

آتش‌سوزی بی‌سابقه در تاریخ اسرائیل؛ حمل و نقل مختل شد

قتل زن آرایشگر 40 ساله؛ شناسایی قاتل ادامه دارد

خرید با کالابرگ‌های الکترونیکی تسهیل شد

زمان واریز کالابرگ اردیبهشت ماه مشخص شد

تخم‌مرغ 25 هزار تومانی درب مرغداری؛ تعطیلی گسترده مرغداری‌ها کلید خورد

واردات پارچه 2 برابر شد؛ 80 درصد واردات پوشاک از مناطق آزاد

کناره گیری ایلان ماسک از کاخ سفید، بی سر و صدا!

پوتین: دیر یا زود روابط روسیه با اروپا احیا می‌شود

سقوط در دریای سرخ