پیام ویژه

آخرين مطالب

عضو کمیسیون امنیت ملی:

اگر آورده آمریکا قابل شنیدن باشد، حضور ویتکاف در ایران مشکلی ندارد/ امروز صرفاً عیار طرف مقابل سنجیده می‌شود سياسي

اگر آورده آمریکا قابل شنیدن باشد، حضور ویتکاف در ایران مشکلی ندارد/ امروز صرفاً عیار طرف مقابل سنجیده می‌شود
  بزرگنمايي:

پیام ویژه - عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی با بیان اینکه «در مذاکرات امروز 23 فروردین بین ایران و آمریکا صرفاً عیار طرف مقابل سنجیده می‌شود»، گفت: «فعلاً دستور کار مذاکرات باید روشن شود و این اگرچه میز مذاکره است، اما دو طرف موضع مشخص مذاکراتی ندارند.»

ابوالفضل ظهره‌وند درباره پیش بینی‌اش از آغاز مذاکرات غیرمستقیم بین ایران و آمریکا از امروز 23 فروردین توضیحاتی ارائه کرد.
وی گفت: فعلا دستور کار مذاکرات باید روشن شود و این اگرچه میز مذاکره است، اما دو طرف موضع مشخص مذاکراتی ندارند. طرف آمریکایی مطالبی را مطرح کرده که اصلا قابل شنیدن نیست، چه برسد به اینکه بخواهد روی این موضوعات ایران مذاکره کند.
وی ادامه داد: ما باید بدانیم که طرف امریکایی وقتی سر میز مذاکره می‌آید مطالبه اصلی و یا موضوع اصلی که می‌خواهد مطرح کند چیست و البته مواضع ایران هم خیلی شفاف است و به صور مختلف گفته شده، اگر چنانچه آنچه را که آقای ویتکاف به طور روشن سر میز مذاکره مطرح می‌کند با آن موضوعاتی که تاکنون شنیده‌ایم متفاوت باشد، این بحث می‌تواند طرف ایرانی را سر میز مذاکره نگه دارد و فعلا بررسی کنند تا در دور بعدی که با تهران رایزنی می‌شود، مذاکرات اصلی شروع شود.
این عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: اگر هم طرف آمریکایی بخواهد همان مطالب بی‌ربط خودش را مطرح کند من می‌توانم بگویم چیزی به نام مذاکره اتفاق نخواهد افتاد.
ظهره‌وند درباره اینکه آیا پس از مشخص شدن موضوع مذاکره در روز شنبه این امکان وجود دارد که مذاکرات به صورت مستقیم و در تهران با دعوت آقای ویتکاف به تهران انجام شود، گفت: مستقیم یا غیرمستقیم بودن مذاکرات مهم نیست، اما اگر امروز ما بحث از مذاکره غیرمستقیم کردیم به خاطر این بود که اهمیتی به آنچه که از طرف آمریکایی شنیدیم، نداده‌ایم به ویژه به آنچه که در نامه آقای ترامپ به ایران بود. منتها، چون اصرار دارند و در فضای افکار عمومی بین الملل و در داخل ایران سعی کردند خودشان را به نوعی علاقه‌مند به حل و فصل اختلافات نشان دهند، بنابراین ایران گفته من می‌توانم بشنوم تا آنچه را که در دستور کار دارید را ببینم، بنابراین امروز صرفا عیار طرف مقابل سنجیده می‌شود نه اینکه موضوعی مشخص باشد که بخواهند روی آن مذاکره کنند.
وی ادامه داد: در این حالت قطعا نیازی به مذاکره مستقیم نیست، اما اگر آورده‌ای را داشته باشند که قابل شنیدن و قابل بحث باشد، آمدن آقای ویتکاف به ایران هم مشکلی ندارد، چراکه وقتی ما مذاکره را پذیرفتیم یعنی موضوع برای ما جذاب و قابل قبول بوده و می‌تواند مذاکره مستقیم باشد چرا مذاکره غیرمستقیم انجام دهیم؟ اما نفس مذاکره غیرمستقیم در وضع فعلی به این دلیل است که از یک طرف خواستیم بگوییم که آنچه را که شما در گذشته اعلام کردید و قبل از شروع مذاکرات گفتید اصلا برای ما قابل اعتنا نیست و اهمیتی ندارد و بنابراین نیازی به مذاکره مستقیم نداریم.
این نماینده مجلس گفت: نکته دوم این است که حالا اگر عیار طرف مقابل را قابل قبول شناسایی کردیم و سنجش کردیم بنابراین دیگر مذاکرات باید مستقیم باشد و مذاکره غیرمستقیم معنی ندارد و هم اینکه می‌تواند هر جا از جمله در تهران مذاکرات انجام شود.
ظهره‌وند درباره ارزیابی‌اش از حضور گروسی در پایان فروردین ماه در تهران گفت: به آقای گروسی تفهیم کردیم و باز هم باید تفهیم کنیم که ایشان مدیرکل آژانس است و امربر آقای ترامپ نیست و باید از این موضع عاملیت برای اهداف آمریکایی‌ها و اسرائیلی‌ها خودش را خارج ببیند. مسئله تعامل ما با آژانس در چارچوب اساس‌نامه و پروتکل‌هایی است که ما پذیرفتیم و باید این آمد و شد‌ها هم در همین چارچوب باشد و قطعا اگر آقای گروسی به تهران بیاید همین مطالب مجددا به او یادآوری خواهد شد و ایشان باید مسائل ایران را خارج از زمین بازی آمریکا دنبال کند.

لینک کوتاه:
https://www.payamevijeh.ir/Fa/News/1579586/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

روایتی از پشت پرده حمله عراقچی به دولت بایدن و نتانیاهو

چرا اسرائیل از عادی شدن روابط ایران و آمریکا نگران است؟

بازخوانی تاریخی مهم ترین فجایع رخ داده در بنادر دنیا

خطای خانم وزیر

اطلاعات: محموله خطرناک را چه کسی به بندر آورد؟

ادعای ترامپ: موفق‌ترین 100 روز در تاریخ آمریکا را سپری کرده‌ایم

تماشای تلویزیون بدون نیاز به اینترنت و وای‌فای؛ مالک نوکیا گوشی متفاوتی می‌سازد

رده بندی بهترین دوربین گوشی جهان در ماه آوریل؛ خبری از سامسونگ نیست

نان و ملیت؛ درباره پیشنهاد برداشتن یارانه مهاجران افغانستانی

تنش جدید در اسرائیل؛ آتش‌سوزی‌ها عمدی هستند؟

حمله پهپادی یمن علیه ناو هواپیمابر وینسون آمریکا

آیا قیمت بیت کوین به 100 هزار دلار می‌رسد؟

روبیو: تصمیماتی در حوزه سیاست خارجی می‌گیریم که برای آمریکا خوب باشد

رژیم صهیونیستی 800 کودک را از حق تحصیل محروم خواهد کرد

قتل داماد با چاقو؛ قاتل گیر قاچاقچیان کلاهبردار افتاد

معامله گران بازار سهام و ارز دست به عصا شدند

صدور تمامی بیمه‌ها مشروط به استعلام از سامانه املاک و اسکان شد

گام بلند سامسونگ برای ایجاد انقلاب در گوشی های آینده

کدام کشورها به مردم ایران تسلیت نگفتند؟

کودکان غزه در مرز مرگ از گرسنگی

وزیر خارجه پاکستان: به اقدامات تنش‌آمیز هند شدیداً پاسخ می‌دهیم

ایرلاین هفت دست؛ هواپیما هیچی!

پاس گل ناخواسته ترامپ به لیبرال‌های کانادا

شهباز شریف هند را به اقدامات تحریک آمیز متهم کرد

حمله هکرها به سامانه پرداخت الکترونیکی رژیم صهیونیستی

رشد 42 هزار واحدی شاخص بازار سرمایه؛ عبور ارزش بورس تهران از 10 هزار همت

ترامپ: چین وضعیت بسیار بدی دارد

اوکراین: آتش‌بس 30 روزه می‌خواهیم

دستور صریح استاندار مازندران برای پیگیری بحث مسکن ایثارگران

تبریک روز‌ دختر از میان دود و آتش!

بدمستی مرد جوان به قتل مقابل جگرکی منجر شد

پوکو F7 حالا فاصله چندانی تا عرضه رسمی ندارد

عون: در سفر محمود عباس، مسئله سلاح فلسطینی‌ها در لبنان بررسی می‌شود

الزامی شدن استفاده از سامانه املاک و اسکان در بیمه‌ها

دیه جان‌باختگان حادثه انفجار بندر شهید رجایی واریز شد

داستان یک مرد؛ آتش‌نشانی که خودش را از تهران به بندرعباس رساند

34 درصد واردات کشور با نرخ ارز 28500 تومان صورت گرفته است

متقاضیان تسهیلات بانکی بخوانند؛ پرداخت وام ازدواج و فرزندآوری چه تغییری کرد؟

زنگ خطر بازگشت تورم‌های 3 رقمی؛ موج جدید تورمی در راه است

چاقویی در چمدان؛ ماجرای قتل‏‌های خانگی زنان مهاجر ایرانی

ترامپ: با چین به توافق خواهیم رسید

آتش‌سوزی بی‌سابقه در تاریخ اسرائیل؛ حمل و نقل مختل شد

قتل زن آرایشگر 40 ساله؛ شناسایی قاتل ادامه دارد

خرید با کالابرگ‌های الکترونیکی تسهیل شد

زمان واریز کالابرگ اردیبهشت ماه مشخص شد

تخم‌مرغ 25 هزار تومانی درب مرغداری؛ تعطیلی گسترده مرغداری‌ها کلید خورد

واردات پارچه 2 برابر شد؛ 80 درصد واردات پوشاک از مناطق آزاد

کناره گیری ایلان ماسک از کاخ سفید، بی سر و صدا!

پوتین: دیر یا زود روابط روسیه با اروپا احیا می‌شود

سقوط در دریای سرخ