پیام ویژه

آخرين مطالب

سخنگوی دولت اصلاحات: از ترس شکست نباید مذاکرات را متوقف کرد یادداشت

سخنگوی دولت اصلاحات: از ترس شکست نباید مذاکرات را متوقف کرد
  بزرگنمايي:

پیام ویژه - شرق /متن پیش رو در شرق منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست
عبدالله رمضان‌زاده فعال سیاسی در گپ‌و‌گفتش‌ با «شرق»، ابتدا از فضای دوقطبی که در پی مذاکرات اخیر به‌ وجود آمده است، سخن گفت و اظهار کرد «هرچند باید فرصت اظهارنظر به صداها و نظرات مخالف هم داد، اما در برهه فعلی اکثریت جامعه به دنبال تنش‌زدایی، آرامش، ثبات و بهبود وضعیت اقتصادی و معیشتی خود هستند». به نظر این فعال سیاسی، «با وجود آنکه مخالفان گاهی از دایره ادب خارج شده‌اند، ولی نباید آنها را محدود کرد، چرا‌که در نهایت قابل مدیریت هستند». سخنگوی دولت اصلاحات، این را هم یادآور می‌شود «همیشه در هر جامعه‌ای گروه‌هایی هستند که مخالف هر چیزی می‌شوند، به‌ویژه وقتی منافع شخصی آنها به خطر می‌افتد. اما در مجموع، این گروه‌ها نمی‌توانند تأثیر جدی بر روند مذاکرات بگذارند، چرا‌که همین مخالفان حداقلی، وابسته به کانون‌های قدرت هستند و در‌حال‌حاضر کانون‌های قدرت به دنبال دوقطبی‌کردن فضای کشور نیستند». در تأیید گفته خود، رمضان‌زاده به شکست اعتراضات مقابل مجلس به نام قانون حجاب اشاره دارد و معتقد است که مخالفت این روزها با مذاکرات هم به نتیجه‌ای منجر نخواهد شد.
سخنگوی دولت اصلاحات در ادامه گفت‌وگوی خود با «شرق» به مبحث مذاکرات هم ورود می‌کند و با وجود آنکه معترف است نباید پیشاپیش نگاه خوش‌بینانه و تصور امیدوارانه صددرصدی داشت، در‌عین‌حال فضای کنونی بعد از دور اول مذاکرات مسقط را مثبت ارزیابی می‌کند. هرچند این فعال سیاسی قائل به وجود اختلافات بین طرفین است و آن را طبیعی می‌داند، ولی از لزوم هوشیاری، هوشمندی و انعطاف دیپلماتیک برای پیشبرد مذاکرات با هدف رسیدن به یک توافق منطقی می‌گوید، چراکه از دید این عضو دولت اصلاحات، «اکنون اراده ایران و آمریکا بر ادامه مذاکرات و حل اختلافات است و این تلقی را دارد که شاید اراده دو طرف به یک توافق قابل قبول و قابل دفاع منجر شود».
رمضان‌زاده در ادامه به بررسی چشم‌انداز توافق و امکان دستیابی به توافقی پایدار پرداخت و با اشاره به تجربه‌های گذشته از‌جمله مذاکرات هسته‌ای و برجام، اظهار کرد «شرایط امروز با گذشته متفاوت است. اکنون منطقه به آرامش نیاز دارد و ایران در مذاکرات جدید با ترامپ در موقعیت ویژه‌ای قرار دارد. این مسئله به‌ویژه در زمینه مذاکرات هسته‌ای از اهمیت بالایی برخوردار است». او هم‌زمان این نکته را هم متذکر می‌شود که «اگر هدف کانونی آمریکا از مذاکره و توافق با ایران فقط دست‌نیافتن به سلاح هسته‌ای باشد، می‌توان به تداوم مذاکرات و حصول توافق امید بیشتری داشت، چرا‌که ایران هم در طول این سال‌ها بارها عنوان کرده است که به دنبال ساخت سلاح هسته‌ای نیست و به همین واسطه ایران هم از مذاکره و توافق با آمریکا متحمل هزینه زیادی نخواهد شد، چون قرار نیست کل توان هسته‌ای خود را از دست بدهد و صرفا موضوع روی توافق بر سر دست‌نیافتن به سلاح هسته‌ای متمرکز خواهد بود که فصل مشترک تهران و واشنگتن است».
سخنگوی دولت اصلاحات با بیان اینکه منطقه در شرایط حساس و بحرانی قرار دارد، تأکید کرد «تحولات منطقه‌ای و فشارهای بین‌المللی می‌توانند تأثیر زیادی بر روند مذاکرات بگذارند. درعین‌حال ایران می‌تواند با استراتژی و دیپلماسی مناسب، فشارهای خارجی را مدیریت کرده و در مذاکرات به نتایج مثبت برسد». رمضان‌زاده در ادامه درباره فشارهای داخلی و خارجی، به‌ویژه کارشکنی‌های اسرائیل، بیان کرد «مخالفان داخلی و کشورهای خارجی همیشه در تلاش‌اند روند مذاکرات را پیچیده‌تر کنند، اما ایران باید با استراتژی مناسب این چالش‌ها را مدیریت کند. تجربه مذاکرات قبلی نشان داده که ایران در این زمینه بسیار موفق عمل کرده است. در مذاکرات کنونی نیز ایران می‌تواند نقش کلیدی در مدیریت مذاکرات ایفا کند». این چهره سیاسی همچنین درباره نقش اسرائیل در کارشکنی‌ها در مذاکرات اظهار کرد «چون منافع اسرائیل در تدوام تنش ایران و آمریکاست، امکان هر‌گونه کارشکنی و سنگ‌اندازی وجود دارد، کما‌اینکه در گذشته اسرائیل برای کارشکنی در توافقات دست به خراب‌کاری و ترور هسته‌ای در ایران زده است، بنابراین اکنون تهران باید با نهایت هوشمندی به نحوی رفتار کند که دایره عمل اسرائیل محدود شود و اجازه و فرصت کارشکنی پیدا نکند». به گفته رمضان‌زاده، «ایران توانایی آن را دارد که با دیپلماسی و استراتژی مناسب، این فشارها را مدیریت کند».
در بخش دیگری از مصاحبه، سخنگوی دولت اصلاحات به تأثیر مذاکرات بر وضعیت اقتصادی کشور اشاره کرده و توضیح می‌دهد «فضای مثبت کنونی باید حباب ناشی از تنش‌ها در فضای روانی بازار اقتصاد و معیشت کشور را از بین ببرد». از این منظر است که رمضان‌زاده اعتقاد دارد «مذاکرات هسته‌ای می‌تواند به کاهش فشارهای اقتصادی و تحریم‌ها کمک کند و در‌صورتی‌که به توافقی پایدار برسیم، وضعیت اقتصادی کشور بهبود خواهد یافت. تأثیرات مثبت این مذاکرات به‌وضوح در بازارها قابل مشاهده است. در‌واقع، این مذاکرات نشان می‌دهند که ایران در مسیر درستی حرکت می‌کند و می‌تواند به نتیجه مطلوب دست یابد». رمضان‌زاده همچنین بر اهمیت حمایت داخلی از روند مذاکرات تأکید کرد و گفت: «در این شرایط حساس جهانی، هرگونه اختلاف داخلی می‌تواند به ضرر منافع ملی تمام شود. حمایت از سیاست‌های دولت در عرصه دیپلماسی ضروری است. اختلافات داخلی نباید بر روند مذاکرات تأثیر بگذارد». او درباره آینده مذاکرات و وضعیت آن می‌گوید «مذاکرات همچنان پیشرفت خوبی داشته و ایران توانسته است در این مذاکرات نقشی کلیدی ایفا کند. اما باید توجه داشته باشیم که این مذاکرات به‌ طور کامل به نتیجه نمی‌رسد، مگر با همراهی و حمایت داخلی و با استفاده از فرصت‌های دیپلماتیک».
در بخش پایانی گپ‌و‌گفت با «شرق»، سخنگوی دولت اصلاحات با ارجاعی به تجربه شکست برجام و همچنین ناکامی مذاکرات دولت رئیسی، این هشدار را هم می‌دهد که «شاید مشابه آن اتفاقات تلخ، برای مذاکرات و توافقات جدید هم روی دهد، اما نباید از ترس مرگ از هم‌اکنون دست به خودکشی زد». به گفته این چهره سیاسی «فعلا باید مذاکرات را جلو برد، به توافق رسید و آن را اجرا کرد و در ادامه شرایط را به نحوی پیش برد که شاهد ثبات و تداوم اجرای توافق تازه ایران و آمریکا باشیم».
بازار

لینک کوتاه:
https://www.payamevijeh.ir/Fa/News/1580446/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

راز جسدی که از«خانه وحشت»بیرون آمد!

راز شناسایی بیماری‌های پنهان قبل از اینکه دیر شود!

پایان سلطه بر دریا

سرمقاله کیهان/ رژه روی اعصاب دنیا؛ با ترامپ چگونه باید برخورد کرد؟

فرمانده عملیات پروازی هند: نیروهای پاکستانی به مناطق مرزی گسیل شدند

برقراری اولین ارتباط تلفنی بین هند و پاکستان

حریم هوایی پاکستان برای 24 ساعت دیگر بسته خواهد ماند

وبینار آموزشی تازه‌های سلامت در ارولوژی و سالمندی برگزار شد

پیکر پسر گمشده در رودخانه پیدا شد

مقام صنفی: سیاست خودرویی کشور، رونق تولید چین است!

زمان انتشار HyperOS 2.2 شیائومی اعلام شد

مکزیک از گوگل شکایت کرد

آیا ترامپ می‌خواهد در عربستان «کشور فلسطین» را به رسمیت بشناسد؟

شرکت هواپیمایی ایتالیا نیز از تل‌آویو گریزان شد

تحلیل رئیس اسبق گمرک ایران از حادثه بندر شهید رجایی بندرعباس

سرمقاله ایران/ سوغات همدان

پیام غول‌ها به «مذاکرات»

پرواز گسترده جنگنده‌های صهیونیست در آسمان پایتخت سوریه

حضور رهبران اروپایی متحد اوکراین در کی‌یف هم‌زمان با اوج تنش با روسیه

عملیات جدید مقاومت علیه نظامیان صهیونیست در غزه

کرملین: آمریکا شروع به درک مواضع روسیه کرده است

تماس تلفنی وزیر خارجه آمریکا با رئیس ستاد ارتش پاکستان

اجتماع بزرگ امام رضایی‌ها در قلب پایتخت

مصرف برق هر ماینر به اندازه یک کولرگازی؛ افزایش مخفیانه ماینرهای غیرمجاز

پرداخت تسهیلات اشتغال و کارآفرینی به ایثارگران 124 درصد افزایش داشته است

رگبار باران و تگرگ در 7 استان طی امروز و فردا

سامانه GPS به ماه می‌رود!

دو موضع متناقض؛ انتقاد «کیهان» از پزشکیان

تشدید درگیری‌ها در مرز هند و پاکستان

همزمان با تشدید تنش‌ها بین دهلی‌نو و اسلام‌آباد؛ زلزله شدید در پاکستان

شرایط معافیت مالیاتی کودکستان‌ها اعلام شد

روزنامه صهیونیستی: «ترامپ» قصد دارد کشور فلسطین را به رسمیت بشناسد

جزئیات انسداد 10 روز جاده کندوان اعلام شد

رونمایی از دیوارنگاره خلیج فارس در نمایشگاه کتاب تهران

سرمقاله اعتماد/ ترامپ و تغییر نام خلیج‌فارس؟!

پرداخت تسهیلات به ایثارگران 124 درصد افزایش داشته است

شتاب بیمه دی در مسیر هوشمندسازی و ارتقاء خدمات پس از فروش

مجارستان: اروپا از ترس پاسخگو شدن مانع صلح در اوکراین می‌شود

وزارت خارجه آمریکا: همکاری چین و روسیه جهان را ناامن می‌کند

ترامپ تعرفه واردات چین را مشخص کرد

یک نیروی پلیس حین اجرای ماموریت به شهادت رسید

سرمقاله آرمان ملی/ ترامپ و تناقض‌های خودساخته

سفر رئیس مجلس شورای اسلامی به استان گلستان

رای بخش دوم پرونده گروه رستمی صفا صادر شد

گزارش معاون وزیر کار از دیدار امروز کارگران با رهبر انقلاب

ماست‌مالی خباثت‌های ترامپ در روزنامه‌های اصلاح طلب

پاکستان نشست فوق‌العاده هسته‌ای تشکیل می‌دهد

تغییر موضع دولت «ترامپ» درباره سلاح حماس

وقوع سیل شدید در پایتخت سومالی

دستور جدید به ادارات درباره خاموشی سیستم‌های سرمایشی پس از وقت اداری