پیام ویژه

آخرين مطالب

روایت «فارن پالیسی» از پشت پرده شکست آمریکا در یمن یادداشت

روایت «فارن پالیسی» از پشت پرده شکست آمریکا در یمن
  بزرگنمايي:

پیام ویژه - اقتصاد نیوز /متن پیش رو در اقتصاد نیوز منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست
عملیات نظامی آمیکا علیه حوثی‌ها ظاهرا شکست خورده و همین گزاره موجب شده تا انتقادها از سیاست نظامی آمریکا در خاورمیانه افزایش یابد؛ گروهی بر این باورند که صرف چنین هزینه‌ای موجب شده تا واشنگتن در برابر تحرکات احتمالی چین خلع سلاح بماند.
 فارین پالسی با انتشار یادداشتی مدعی شد: در پنج هفته‌ای که از تشدید حملات دولت ترامپ به یمن گذشته، چند مشکل عمده آشکار شده که نشان می‌دهد تبدیل شعارهای پرطمطراق رئیس‌جمهور ایالات متحده به نتایج واقعی در میدان چقدر دشوار است؛ عملیاتی که بحث آن در یک گروه -که به اشتباه یک خبرنگار نیز در آن حضور داشت- علنی شد و تاکنون در دستیابی به هیچ‌یک از دو هدف اعلام‌شده خود موفق نبوده است؛ بازگرداندن آزادی کشتیرانی در دریای سرخ و احیای بازدارندگی.
با وجود حملات بیش از یک میلیارد دلاری آمریکا به یمن، تردد کشتی‌ها از دریای سرخ و کانال سوئز همچنان دچار رکود است. از سوی دیگر، نیروهای حوثی همچنان مقاومت می‌کنند و در آخر هفته هشدار دادند که ترامپ به «باتلاقی» وارد شده است، در حالی که حملات خود به اسرائیل و ناوهای جنگی آمریکا در منطقه را شدت بخشیده‌اند.
عملیات شکست خورده ترامپ
به ادعای این نشریه، نکته نگران‌کننده، فقدان شفافیت در مورد این عملیات است که بزرگ‌ترین غملیات نظامی آمریکا در دوره دوم ریاست‌جمهوری ترامپ به شمار می‌آید. وزارت دفاع آمریکا کنفرانس خبری درباره جنگ در جریان برگزار نمی‌کند و ستاد فرماندهی مرکزی آمریکا (سنتکام) تنها ویدیوهای جذابی از عملیات روی عرشه ناوهای جنگی را در شبکه‌های اجتماعی به اشتراک می گذارد.
نگران‌کننده‌تر آنکه شدت عملیات آمریکا -از جمله حملات شبانه‌روزی توسط دو گروه کامل ناوهای هواپیمابر- در حال مصرف ذخایر محدودی از تسلیحات دقیق هدایت‌شونده است؛ ذخایری که بسیاری از کارشناسان دفاعی معتقدند باید برای هرگونه درگیری آینده با چین نگهداری شوند. این موضوع به‌ویژه درباره موشک‌های دوربرد پرتاب‌شونده از هوا که برای نبرد احتمالی بر سر تایوان حیاتی خواهند بود، اهمیت دارد. آلسیو پاتالانو، کارشناس نیروی دریایی در کالج کینگ لندن، می‌گوید: «اگر هدف آزادی کشتیرانی است، این راه‌حل کارساز نبوده است. چطور می‌توان از اولویت دادن به منطقه هند-آرام سخن گفت، در حالی که مهم‌ترین مولفه‌های این نبرد احتمالی را برای عملیات در خاورمیانه مصرف می‌کنید؟»
خبر خوب، اگر بتوان آن را چنین نامید، آن است که در حال حاضر نیاز فوری کمتری برای بازگشایی دریای سرخ و کانال سوئز به روی کشتیرانی تجاری وجود دارد. از نوامبر 2023 که حوثی‌ها عملاً با موجی از حملات موشکی و پهپادی به کشتی‌های تجاری این مسیر را بستند؛ وضعیت به‌گونه‌ای تغییر کرده که چشم‌انداز کمرنگ تجارت جهانی، ناشی از جنگ تجاری ترامپ، نرخ حمل‌ونقل کانتینری را پایین آورده و انگیزه‌ای برای عبور از مسیر طولانی‌تر در اطراف دماغه امید وجود ندارد.
وقتی حوثی‌ها تصمیم گرفتند از موقعیت راهبردی خود در تنگه باب‌المندب برای فشار بر اسرائیل و غرب استفاده کنند، غرب واکنش نشان داد. ایالات متحده و بریتانیا نیروهای دریایی خود را برای مقابله با حوثی‌ها اعزام کردند و اتحادیه اروپا ناوگانی برای اسکورت کشتی‌های تجاری در منطقه‌ای که به‌سرعت به منطقه ممنوعه تبدیل می‌شد، فرستاد. اگرچه مأموریت‌های آمریکا-بریتانیا و اروپا اهداف کمی متفاوت داشتند؛ هدف آنگلو-آمریکایی‌ها تضعیف توانایی حوثی‌ها برای حمله به کشتی‌ها در خشکی بود، در حالی که عملیات اروپا بیشتر به یک مأموریت سنتی آزادی کشتیرانی شباهت داشت؛ اما هر دو تلاش نتیجه‌ای نداشتند. نرخ بیمه همچنان سر به فلک کشیده و تردد از کانال سوئز به شدت کاهش یافت. در این میان، دولت جدید ترامپ با عزم جدی وارد شد تا در نقطه‌ای که دولت بایدن شکست خورده بود، پیروز شود.
هزینه بر باد رفته
به نوشته فارن پالسی، پیت هگست، وزیر دفاع تحت فشار آمریکا، در گفت‌وگوی معروف سیگنال با همکارانش و یک خبرنگار نوشت: «موضوع فقط حوثی‌ها نیست. من دو هدف می‌بینم؛ بازگرداندن آزادی کشتیرانی به‌عنوان یکی از منافع اساسی ملی و احیای بازدارندگی که بایدن آن را از بین برد».
در همان گفت‌وگوی سیگنال، معاون رئیس‌جمهور جی.دی. ونس با این ادعا که آزادی کشتیرانی یک منفعت ملی اساسی برای آمریکاست، مخالفت کرد. همه اعضای تیم امنیت ملی ترامپ اصرار داشتند که اروپا باید هزینه این ماجراجویی نظامی ناخواسته آمریکا را بپردازد. سنتکام، با این حال، کاملاً بر این باور است که موضوع صرفاً مربوط به حوثی‌هاست. اما تناقضات بنیادین در سیاست‌ها و اولویت‌های آمریکا از دل همین پیام‌های ناشیانه آشکار شد و مهم‌تر از همه؛ پس چه شد نتیجه چرخش راهبردی به آسیا؟ پاتالانو می‌گوید: «نیروی دریایی آمریکا در هدف‌گیری اهداف زمینی بسیار مهارت دارد. اما موفقیت‌های عملیاتی و تاکتیکی را نمی‌تواند پنهان کند بالاخص آن که اثر راهبردی این عملیات همچنان نامشخص -اگر نگوییم ناموجود- باقی مانده است. اگر هدف، بازداشتن رهبری چین درباره تایوان است، تردید دارم که این عملیات چنین اثری داشته باشد».
ایالات متحده از زمان توماس جفرسون برای آزادی کشتیرانی جنگیده است، گاهی در آب‌هایی نه چندان دور از محل درگیری فعلی. اما اکنون این سؤال مطرح است که چرا آمریکا ثروت خود را صرف تلاشی بی‌نتیجه برای بازگشایی مسیری می‌کند که به‌واقع نیازی به بازگشایی ندارد، آن هم در حالی‌که با چالش‌هایی بسیار فوری‌تر مواجه است؟
بدتر آنکه کاربرد نادرست قدرت دریایی ممکن است نتیجه معکوس دهد؛ جلب حمایت دموکراسی‌ها برای صرف هزینه‌های هنگفت ساخت ناوهای پیشرفته که حقیقتاً در نبردهای واقعی کاربرد دارند، به زمان و تلاش زیادی نیاز دارد؛ اما نه در چنین موقعیتی.
پاتالانو در پایان می‌گوید: «چیزی که بیش از همه مرا نگران می‌کند این است که آن‌ها دارند کارایی نهایی قدرت دریایی را زیر سؤال می‌برند. در آینده وقتی مردم بپرسند، ‘چرا نیروی دریایی لازم داریم؟ ما که در برابر یمن هیچ کاری نکردیم،’ کاملاً حق خواهند داشت.»
بازار

لینک کوتاه:
https://www.payamevijeh.ir/Fa/News/1584214/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

سفر کاری یک‌روزه مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران گیلان به شهرستان لنگرود

سقوط 7 تن از اعضای یک خانواده در چاه کشاورزی؛ 6 نفر جان باختند

مقاومت غیرمنتظره؛ گوشی گوگل 4 روز در جکوزی ماند و سالم بیرون آمد

مدودف: عملیات نظامی روسیه در اوکراین ابدی نیست

لاپید: نتانیاهو باید ترس از یمنی‌ها را کنار بگذارد

بدون تعارف امشب با حاج علی ملائکه مداح و خادم حرم مطهر رضوی

جشن بزرگ امام رضایی ها در تهران

شرط عجیب اسراییل برای صدور مجوز ورود کمک‌های غذایی به غزه

پیش بینی قیمت طلا و سکه 20 اردیبهشت 1404

احتمال استفاده از تراشه اگزینوس 2600 در سری گلکسی S26 افزایش یافت

رالی بیت کوین به اوج؛ هدف بعدی 105 هزار دلار؟

رویترز: آمریکا و اروپا در حال نهایی‌سازی پیشنهاد آتش‌بس 30 روزه بین اوکراین و روسیه هستند

آلمان، اوکراین را نا اُُمید کرد

این لوازم آرایشی غیرمجاز اعلام شد

عضو سابق راکستار: GTA 6 در مقایسه با دیگر عناوین ارزش 80 دلار را دارد

اکونومیست: پوتین چه می‌خواهد؟

پوتین: مصر شریک کلیدی ما در آفریقا است

فرمانده مقاومت در حمله اسرائیل به شهادت رسید

جانباز 70درصد «حاج حسن خیری» به مقام والای شهادت نائل آمد

طراحی دایره‌ای گلکسی واچ سامسونگ اصلاح می‌شود

احتمال حذف اسرائیل از معادله توافق هسته‌ای واشنگتن-ریاض

آماده‌باش تمام نیروهای امدادی برای برگزاری اجتماع امام رضایی‌ها

وزیر صمت: صنعت و تولید در اولویت تامین انرژی و برق است

ارتش پاکستان: پاسخ به هند قطعی و در زمان مشخص از سمت ما خواهد بود

حمله به نظامیان پاکستان در وزیرستان 9 کشته برجای گذاشت

سفیر روسیه تحریم‌های جدید لندن را «بی‌اثر» خواند

چراغ سبز ترامپ به خزانه‌داری آمریکا برای کاهش تعرفه چین

ترافیک سنگین در محور کندوان؛ یک طرفه‌شدن جاده چالوس از ساعت 18

صدا، دوربین، سیگار، حرکت!

ارتش یمن: به فرودگاه بن‌گوریون حمله موشکی کردیم

تشدید مراقبت از بیماری‌های حاد تنفسی با تاکید بر کرونا و آنفلوانزا

20 هزار موتور فرسوده در تهران با موتور برقی جایگزین می‌شوند

جدیدترین تصاویر تبلیغاتی گلکسی S25 اج از عمر باتری 1 روزه خبر می‌دهند

انتقاد رئیس‌جمهوری برزیل از ترامپ در دیدار با پوتین

دستیار پوتین: روسیه دنبال ازسرگیری صادرات گاز به اروپا است

تمدید تعلیق پروازهای سوئیس، آلمان و هند به سرزمین‌های اشغالی

یک مقام آگاه از قوه قضاییه: حکم قطعی برای تتلو صادر نشده است

الاغ هم‌ قیمت پراید شد

واکنش صهیونیست‌ها به حمله موشکی انصارالله یمن

مایک هاکبی: به زودی کمک‌های انسانی به غزه وارد خواهد شد

تغییر ساعت آغاز به کار متروی تهران از فردا

ویجت نوار جستجو گوگل در اندروید بازطراحی خواهد شد

تصاویری از فرار دسته جمعی شهرک نشینان صهیونیست در پی شلیک موشک یمن

پیش‌ بینی بورس شنبه 20 اردیبهشت 1404

انگلیس: تنش‌ها میان هند و پاکستان نگران‌کننده است

حماس: حقوق ابتدایی ملت فلسطین قابل مذاکره نیست

پایه‌گذار مفهوم "قدرت نرم"، در 88 سالگی درگذشت

6 میلیون ایرانی به آسم مبتلا هستند

حمله موشکی یمن به فلسطین اشغالی؛ پروازهای فرودگاه تل‌آویو متوقف شد

نرخ بهره در کشورهای مختلف جهان در سال 2025 چقدر است؟