پیام ویژه

آخرين مطالب

چالش‌های ارتش هند در بحبوحه تنش‌ها با اسلام‌آباد بين الملل

چالش‌های ارتش هند در بحبوحه تنش‌ها با اسلام‌آباد
  بزرگنمايي:

پیام ویژه - در حالی که تنش‌ها میان هند و پاکستان پس از حمله مرگبار در کشمیر شدت گرفته، تحلیلگران می‌گویند ارتش هند با وجود سرمایه‌گذاری‌های میلیاردی در نوسازی، همچنان با چالش‌های ساختاری مواجه است؛ مسأله‌ای که می‌تواند موانعی در مسیر دهلی‌نو به وجود آورد.
آخرین باری که تنش‌های همیشگی میان هند و پاکستان به رویارویی مستقیم کشیده شد، مقامات هندی ناچار شدند با یک واقعیت ناخوشایند روبرو شوند: ارتش عظیم این کشور، فرسوده و برای تهدیدات فوری در مرزهایش آماده نبود.
سقوط یک جنگنده هندی به دست پاکستان در سال 2019، به تلاش‌های هند برای نوسازی ارتش خود فوریتی تازه بخشید. «نارندرا مودی» نخست‌وزیر هند میلیاردها دلار به ارتش تزریق کرد، به دنبال یافتن شرکای جدید بین‌المللی برای خرید تسلیحات رفت و بر گسترش ظرفیت تولید دفاعی داخلی فشار آورد.
به گزارش رسانه آمریکایی نیویورک‌تایمز، اینکه این تلاش‌ها تا چه حد مؤثر بوده‌اند، ممکن است به‌زودی محک زده شود. هند و پاکستان در آستانه درگیری نظامی دیگری به نظر می‌رسند؛ در حالی که هند وعده داده به خاطر حمله تروریستی مرگباری که در کشمیر رخ داده و آن را به پاکستان نسبت داده، تلافی کند. تنش‌ها به حدی افزایش یافته که هند تهدید کرده جریان آب رود سند به سوی پاکستان را مختل کند؛ اقدامی که حتی در طول جنگ‌های چند دهه گذشته میان 2 کشور سابقه نداشته است.
پاکستان که دست داشتن در حمله کشمیر را انکار کرده، تصمیم هند درباره آب‌های سند را «اقدام جنگی» خوانده است. کشتار 26 گردشگر در منطقه کشمیر در روز سه‌شنبه شوک بزرگی به افکار عمومی هند وارد کرد و فشار داخلی شدیدی بر مودی وارد آورده تا علیه پاکستان واکنش نشان دهد. تحلیلگران هشدار می‌دهند که احتمال وقوع یک رویارویی طولانی و خطرناک وجود دارد؛ به‌ویژه که کانال‌های دیپلماتیک میان این 2 کشور هسته‌ای از سال‌ها قبل از بین رفته و قدرت‌های جهانی نیز اکنون درگیر بحران‌های دیگری هستند.
با این حال، تحلیلگران می‌گویند که ممکن است هند به دلیل خطر افشای نارسایی‌های ارتشی که همچنان در حال تغییر و تحول است، در اقدامات خود محتاط باشد. در سال 2018، یک گزارش پارلمانی 68 درصد از تجهیزات ارتش هند را «قدیمی»، 24 درصد را «در حال حاضر قابل استفاده» و تنها 8 درصد را «مدرن و پیشرفته» طبقه‌بندی کرد. پنج سال بعد، در گزارشی جدید، مقامات ارتش اذعان کردند که به‌رغم تلاش‌ها، تغییر چشمگیری صورت نگرفته است، چرا که مقیاس این چالش بسیار بزرگ است.
اگرچه طبق شهادت مقامات هندی در سال 2023، سهم تجهیزات پیشرفته ارتش تقریباً 2 برابر شده بود، اما همچنان بسیار کمتر از میزان مورد نیاز یک ارتش مدرن باقی مانده بود. بیش از نیمی از تجهیزات همچنان قدیمی بودند.
کارشناسان می‌گویند این محدودیت‌ها ممکن است مودی را به انتخاب گزینه‌ای محدودتر و دقیق‌تر مانند انجام حملات هوایی محدود یا عملیات نیروهای ویژه در نزدیکی مرز با پاکستان سوق دهد تا خشم عمومی را آرام کند، خطر خطاهای تحقیرآمیز را کاهش دهد و از تشدید درگیری جلوگیری کند. دولت پاکستان وعده داده که به هر حمله‌ای از سوی هند به همان شکل پاسخ خواهد داد.

پیام ویژه

حضور ارتش هند در پی عملیات تروریستی سه‌شنبه
به گزارش نیویورک‌تایمز، گرچه ممکن است احساسات عمومی مودی را به انجام حمله سوق دهد، اما دموکراسی هند نیز می‌تواند فشاری بر او وارد کند تا مراقب باشد که اوضاع از کنترل خارج نشود. در مقابل، در پاکستان که نهاد نظامی سال‌هاست هدایت این کشور را بر عهده دارد، مسئولان ممکن است آزادی عمل بیشتری داشته باشد و از گسترش درگیری، منافع داخلی بیشتری کسب کنند.
هند با اعتمادبه‌نفس ادعا می‌کند که می‌تواند به راحتی ارتش پاکستان را مهار کند. اگر این ادعا در میدان آزمایش شود، یک همسایه دیگر هند هم از نزدیک نظاره‌گر شرایط خواهد بود: چین. در سال‌های اخیر، هند چین را تهدید مرزی فوری‌تری نسبت به پاکستان تلقی کرده است؛ به‌ویژه پس از درگیری مرگبار میان نیروهای 2 کشور در ارتفاعات هیمالیا در سال 2020 و نفوذهای مکرر چین به خاک هند. رهبران نظامی هند مجبور شده‌اند خود را برای احتمال یک جنگ در 2 جبهه آماده کنند؛ کاری که منابع هند را به شدت تحت فشار قرار داده است.
درگیری سال 2020 کمی بیش از یک سال پس از ساقط شدن جنگنده هندی توسط پاکستان و اسارت خلبان آن رخ داد. «دوشیانت سینگ»، ژنرال بازنشسته ارتش هند و رئیس اندیشکده مرکز مطالعات جنگ زمینی در دهلی‌نو، گفت که حادثه سرنگونی جنگنده زنگ خطری برای ارتش هند بود.
از آن زمان، به گفته «دوشیانت سینگ»، هند مسیرهای متعددی را برای ترمیم خلأهای نظامی خود جستجو کرده است. این کشور علی‌رغم مخالفت‌های آمریکا، سامانه‌های دفاع موشکی جدیدی را که از روسیه خریداری کرده بود، مستقر کرده و همچنین ده‌ها جنگنده از فرانسه دریافت کرده است؛ در کنار ده‌ها فروند پهپاد، بالگرد و موشک از ایالات متحده.
علاوه بر این، با توجه به غیرقابل اعتماد شدن زنجیره‌های تأمین جهانی، هند به شدت در تولید داخلی تجهیزات نظامی سرمایه‌گذاری کرده و صنایع دفاعی‌ای ایجاد کرده است که هرچند اکنون کند عمل می‌کنند، اما در بلندمدت موقعیت ارتش این کشور را بهبود خواهند داد.
سینگ درباره تلاش‌های نوسازی ارتش هند می‌گوید: «توان جنگی ما باید به گونه‌ای باشد که از ظرفیت‌های فعلی‌مان فراتر برود. این‌ها نتایج فوری به همراه نخواهد داشت. زمان می‌برد.»
تحلیلگران می‌گویند چالش‌های نوسازی ارتش هند متعدد است: مشکلات بروکراتیک، مالی و همچنین ژئوپلیتیکی.

پیام ویژه

جنگنده در هند مودی در تلاش بوده تا فرآیند خرید تجهیزات دفاعی را ساده‌تر کرده و هماهنگی میان شاخه‌های مختلف نیروهای مسلح را بهبود بخشد؛ تلاشی که با توجه به اختلافات درون‌سازمانی، دشوار بوده است. همچنین، مرگ یکی از ژنرال‌های کلیدی که مودی او را مأمور هماهنگی این اصلاحات کرده بود، در سانحه سقوط بالگرد در سال 2021، این روند را با مشکل مواجه کرد.
اقتصاد هند اکنون پنجمین اقتصاد بزرگ جهان است و حدود 10 برابر بزرگ‌تر از اقتصاد پاکستان. این موضوع منابع بیشتری برای ارتش فراهم می‌کند. با این حال، هزینه‌های نظامی هند همچنان کمتر از 2 درصد تولید ناخالص داخلی این کشور است؛ رقمی که به گفته کارشناسان نظامی کافی نیست، چرا که دولت همچنان بر پاسخگویی به نیازهای گسترده جمعیت عظیم کشور متمرکز است.
از سوی دیگر، پس از درگیری سال 2020، تلاش‌های نوسازی ارتش هند با استقرار پرهزینه ده‌ها هزار سرباز در مرز با چین دچار عقبگرد شد. یکی دیگر از موانع بزرگ، جنگ اوکراین بوده که تحویل تسلیحات از سوی روسیه را تحت‌تأثیر قرار داده است؛ کشوری که بزرگ‌ترین تأمین‌کننده سلاح هند است.
تحلیلگران می‌گویند که دولت هند در مواجهه با محدودیت‌های گوناگون، تلاش کرده تا پر کردن بزرگ‌ترین شکاف‌های نظامی را در اولویت قرار دهد. هند طی پنج سال گذشته جایگاه دومین واردکننده بزرگ تجهیزات نظامی جهان را پس از اوکراین، حفظ کرده است. پاکستان پنجمین واردکننده بزرگ بوده است.
با وجود اینکه روسیه همچنان بزرگ‌ترین منبع تسلیحات برای هند است، خریدهای هند از روسیه در پنج سال گذشته نزدیک به 20 درصد کاهش یافته است. در عوض، هند به طور فزاینده‌ای به فرانسه، ایالات متحده و رژیم صهیونیستی روی آورده است.
مقامات هندی گفته‌اند که سه سامانه از پنج سامانه دفاع موشکی «اس-400» خریداری‌شده از روسیه در حال حاضر مستقر شده‌اند. تمامی 36 فروند جنگنده «رافال» خریداری‌شده از فرانسه نیز وارد خدمت شده‌اند و هند قصد دارد 26 فروند دیگر سفارش دهد. همچنین تعداد زیادی از ناوهای جنگی ساخت داخل به خدمت گرفته شده‌اند.
«آجای شوکلا» تحلیلگر دفاعی در دهلی‌نو می‌گوید: «بزرگ‌ترین تفاوت، ورود جنگنده‌های رافال است که توانمندی نیروی هوایی هند را تقویت کرده است.» او همچنین باور دارد که چالش اصلی، به‌کارگیری این سامانه‌های جدید به نحوی است که بازدارندگی واقعی در برابر دشمنان ایجاد کند.

لینک کوتاه:
https://www.payamevijeh.ir/Fa/News/1584566/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

سقوط 7 تن از اعضای یک خانواده در چاه کشاورزی؛ 6 نفر جان باختند

مقاومت غیرمنتظره؛ گوشی گوگل 4 روز در جکوزی ماند و سالم بیرون آمد

مدودف: عملیات نظامی روسیه در اوکراین ابدی نیست

لاپید: نتانیاهو باید ترس از یمنی‌ها را کنار بگذارد

بدون تعارف امشب با حاج علی ملائکه مداح و خادم حرم مطهر رضوی

جشن بزرگ امام رضایی ها در تهران

شرط عجیب اسراییل برای صدور مجوز ورود کمک‌های غذایی به غزه

پیش بینی قیمت طلا و سکه 20 اردیبهشت 1404

احتمال استفاده از تراشه اگزینوس 2600 در سری گلکسی S26 افزایش یافت

رالی بیت کوین به اوج؛ هدف بعدی 105 هزار دلار؟

رویترز: آمریکا و اروپا در حال نهایی‌سازی پیشنهاد آتش‌بس 30 روزه بین اوکراین و روسیه هستند

آلمان، اوکراین را نا اُُمید کرد

این لوازم آرایشی غیرمجاز اعلام شد

عضو سابق راکستار: GTA 6 در مقایسه با دیگر عناوین ارزش 80 دلار را دارد

اکونومیست: پوتین چه می‌خواهد؟

پوتین: مصر شریک کلیدی ما در آفریقا است

فرمانده مقاومت در حمله اسرائیل به شهادت رسید

جانباز 70درصد «حاج حسن خیری» به مقام والای شهادت نائل آمد

طراحی دایره‌ای گلکسی واچ سامسونگ اصلاح می‌شود

احتمال حذف اسرائیل از معادله توافق هسته‌ای واشنگتن-ریاض

آماده‌باش تمام نیروهای امدادی برای برگزاری اجتماع امام رضایی‌ها

وزیر صمت: صنعت و تولید در اولویت تامین انرژی و برق است

ارتش پاکستان: پاسخ به هند قطعی و در زمان مشخص از سمت ما خواهد بود

حمله به نظامیان پاکستان در وزیرستان 9 کشته برجای گذاشت

سفیر روسیه تحریم‌های جدید لندن را «بی‌اثر» خواند

چراغ سبز ترامپ به خزانه‌داری آمریکا برای کاهش تعرفه چین

ترافیک سنگین در محور کندوان؛ یک طرفه‌شدن جاده چالوس از ساعت 18

صدا، دوربین، سیگار، حرکت!

ارتش یمن: به فرودگاه بن‌گوریون حمله موشکی کردیم

تشدید مراقبت از بیماری‌های حاد تنفسی با تاکید بر کرونا و آنفلوانزا

20 هزار موتور فرسوده در تهران با موتور برقی جایگزین می‌شوند

جدیدترین تصاویر تبلیغاتی گلکسی S25 اج از عمر باتری 1 روزه خبر می‌دهند

انتقاد رئیس‌جمهوری برزیل از ترامپ در دیدار با پوتین

دستیار پوتین: روسیه دنبال ازسرگیری صادرات گاز به اروپا است

تمدید تعلیق پروازهای سوئیس، آلمان و هند به سرزمین‌های اشغالی

یک مقام آگاه از قوه قضاییه: حکم قطعی برای تتلو صادر نشده است

الاغ هم‌ قیمت پراید شد

واکنش صهیونیست‌ها به حمله موشکی انصارالله یمن

مایک هاکبی: به زودی کمک‌های انسانی به غزه وارد خواهد شد

تغییر ساعت آغاز به کار متروی تهران از فردا

ویجت نوار جستجو گوگل در اندروید بازطراحی خواهد شد

تصاویری از فرار دسته جمعی شهرک نشینان صهیونیست در پی شلیک موشک یمن

پیش‌ بینی بورس شنبه 20 اردیبهشت 1404

انگلیس: تنش‌ها میان هند و پاکستان نگران‌کننده است

حماس: حقوق ابتدایی ملت فلسطین قابل مذاکره نیست

پایه‌گذار مفهوم "قدرت نرم"، در 88 سالگی درگذشت

6 میلیون ایرانی به آسم مبتلا هستند

حمله موشکی یمن به فلسطین اشغالی؛ پروازهای فرودگاه تل‌آویو متوقف شد

نرخ بهره در کشورهای مختلف جهان در سال 2025 چقدر است؟

دولت دوم ترامپ به دنبال تغییر بنیادین در سیاست خارجی آمریکاست