پیام ویژه

آخرين مطالب

نماینده مجلس: علت حادثه بندر شهید رجایی مشخص شده و در گزارش کمیسیون امنیت ملی به آن پرداخته خواهد شد سياسي

نماینده مجلس: علت حادثه بندر شهید رجایی مشخص شده و در گزارش کمیسیون امنیت ملی به آن پرداخته خواهد شد
  بزرگنمايي:

پیام ویژه - عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی بر تغییر سیاست‌گذاری‌ها در حوزه بنادر تأکید کرد و گفت: مسئولین باید پاسخگوی این رویه غلط باشند، همچنان که کمیسیون امنیت ملی هم با همین رویکرد به مسئله ورود کرده و قطعا از کنار این تخلف به راحتی عبور نخواهیم کرد.

سارا فلاحی با اشاره به اعزام هیئتی از نمایندگان کمیسیون‌های امنیت ملی و سیاست خارجی، امور داخلی کشور و شورا‌ها و همچنین بهداشت و درمان برای بررسی ابعاد مختلف حادثه انفجار بندر شهید رجایی گفت: نمایندگان مجلس به محض ورود به بندرعباس از محل حادثه بازدید کرده و از نزدیک شاهد اطفاء حریق و خسارت وارده قرار گرفتند.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس افزود: عده‌ای از مصدومین سرپایی مداوا و عده‌ای نیز تحت عمل جراحی قرار گرفتند، همچنین در بازدید از دو بیمارستان امام زمان (عج) و شهید محمدی شاهد بودیم که مصدومینی از اقوام مختلف کرد، لر، بلوچ، مازنی و خراسانی بستری هستند. طبق گزارش‌ها تعداد جان باختگان تا روز گذشته 46 نفر اعلام شد؛ همچنین در بازدید از پزشک قانونی مشخص شد که تعدادی از اجساد قابل شناسایی نبوده و نیاز به شناسایی هویت از طریق DNA است.
وی همچنین در مورد خدمات درمانی ارائه شده نیز گفت: در عیادتی که انجام شد مصدومین از نحوه ارائه خدمات رضایت داشتند؛ مصدومین با آسیب جدی‌تر نیز اعزام شده بودند و تا به امروز وزارت کشور، جمعیت هلال احمر و وزارت بهداشت برای مدیریت حادثه به خوبی پای کار بودند و امدادرسانی برای اطفای حریق انجام شده است.
وزیر راه نیز در آنجا حضور داشته و مکاتبانی نیز با وزیر راه انجام شده است. در برخی موارد تداخل قانون بین وزارتخانه‌های مختلف وجود دارد که هیچ کدام مسئولیت را برعهده نمی‌گیرند که باید برطرف شود.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با اشاره به خلأ‌های موجود در زمینه نگهداری بار و مواد اولیه در بندر، گفت: کالا و بار به محض ورود به بندر شهید رجایی به انبار منتقل می‌شدند و تنها پس از ارائه اظهارنامه توسط صاحب کالا بررسی‌ها انجام می‌شد؛ این در صورتی است که کالا بدون شناسایی نباید به هیچ عنوان وارد محوطه تجاری شود؛ از این رو نیاز است تا از این پس جلوی ورود کالا‌های خطرناک به بندر‌های تجاری گرفته شود؛ حال این کالا می‌تواند کالایی در زمینه کشاورزی و قابل اشتعال و یا در سایر حوزه‌ها باشد.
نماینده مردم ایلام بر تغییر سیاست‌گذاری‌ها در حوزه بنادر تأکید کرد و افزود: در بنادر باید ورودی‌ها و خروجی کالا از طریق دستگاه‌های ایکس‌ری کنترل شوند و به این رویه غلط پایان دهیم و حتما باید بررسی شود که حمل این کالا از مبدأ تا مقصد به چه شکل انجام شده است؛ طبق اطلاعات اولیه مشخص شده که در این زمینه اظهار انجام نشده و همچنین تخلف و اهمال صورت گرفته است البته به نتیجه نهایی نرسیده‌ایم چرا که امروز نیز شواهد دیگر اضافه می‌شود که در این راستا نهاد‌های امنیتی و نظارتی نیز با جدیت ورود کرده‌اند. 
وی مجموعه‌ای از عوامل و اهمال داخلی را منجر به وقوع این حوادث دانست، بیان کرد: یکی از مشکلات اصلی ما نبود پدافند غیرعامل است که باید در این زمینه فکر اساسی شود؛ متأسفانه در بودجه سال 1404 علیرغم تمام تلاش نمایندگان مجلس در راستای تخصیص بودجه برای پدافند غیرعامل، دولت فکر اساسی نکرد؛ وقتی پدافند غیرعامل وجود ندارد با یک اشتباه در داخل بسیاری از تجهیزات و امکانات از بین می‌رود. 
فلاحی ادامه داد: بندر شهید رجایی یکی از مهمترین بنادر ما در حوزه صادرات و واردات است که در این حادثه دو هزار کانتینر 40 فوتی و کالا‌های بسیار و عمدتا در حوزه کشاورزی از بین رفته است؛ همچنین در نزدیکی این مکان یکی از پالایشگاه‌های مهم قرار دارد؛ بنابراین نهاد‌های مختلف باید به صورت جدی‌تر در این زمینه ورود کنند و از این تجربه تلخ به عنوان چراغ راهی در مسیر کار‌ها و بنادر تجاری باشد که به هیچ وجه مواد خطرزا وارد بنادر تجاری نشود حتی اگر این مواد با غلظت پایین باشد.
وی افزود: همچنین با کسانی که در این زمینه تخلف یا اهمال کردند باید برخورد جدی انجام شود؛ چرا که علاوه بر خسارت مالی، خسارت جدی جانی وارد شده است و افرادی که به عنوان نیروی کار در آنجا مشغول به فعالیت بودند از بین رفتند و خانواده‌های آنها عزادار شده‌اند، از این رو باید مسئولین پاسخگوی این رویه غلط باشند، همچنان که کمیسیون امنیت ملی هم با همین رویکرد به مسئله ورود کرده و قطعا از کنار این تخلف به راحتی عبور نخواهیم کرد.
فلاحی یادآور شد: شرکت حمل و نقل کالا که یکی از شرکت‌های فعال متعلق به استان ایلام بود نیز با وقوع این حادثه خسارات زیادی در حوزه تجهیزات و انسانی دیده است، روز گذشته 3 جنازه مفقودی از ایلام و امروز نیز یک جنازه دیگر از استان ایلام شناسایی شده است.
این نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی در پایان در خصوص علل وقوع حادثه، گفت: علت این حادثه مشخص شده و در گزارش کمیسیون امنیت ملی به آن پرداخته خواهد شد.

لینک کوتاه:
https://www.payamevijeh.ir/Fa/News/1585214/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

اقدام تأمین اجتماعی برای افزایش امنیت سامانه نسخه الکترونیک

سرمقاله همشهری/ نمی‌دانند چرا و چگونه؟

دو سارق مسلح در دزفول به دار مجازات آویخته شدند

حکم حیرت‌انگیز دادگاه؛ اپل به اجبار سیاست‌هایش را در قبال اپ استور اصلاح می‌کند

سکوت سنگین در بازار خودرو؛ قیمت‌ها در سراشیبی

سرمقاله کیهان/ به‌جای گنده‌گویی بدهی خود را تسویه کنید!

ترامپ: با امضای توافق منابع با اوکراین سود زیادی می‌بریم

ساندار پیچای: طرح دولت آمریکا می‌تواند به پایان موتور جستجوی گوگل منجر شود

نامگذاری معابر به نام شهدا، راهی برای ترویج فرهنگ ایثار

تاکید مدیر کل بنیاد مازندران بر ترویج فرهنگ جهاد، ایثار و شهادت

سرمقاله اعتماد/ سلول‌های خودسر

کانال اروپایی مذاکرات هسته‌ای؟

واشنگتن: اوکراین آماده موافقت با امتیاز ارضی است

19 نفر حین فرار از زلزله در پنج شهرستان خراسان رضوی مصدوم شدند

وضعیت عجیب قیمت شکر؛ تحولات بازار کالاهای اساسی

آشکارسازهای هوش مصنوعی از نمونه‌های ساخته دست بشر بهتر است

پاسخ وزارت ارتباطات درخصوص پیامک‌های اخطار حجاب: ارسال این دست پیامک‌ها متولیان خود را دارد

بی‌بی‌سی: ترامپ اقتصاد و جامعه آمریکا را به‌هم ریخت

اوکراین مدعی حمله پهپادی روسیه به بندر «اودسا» شد

جلوگیری از تحمیل تورم با انحلال بانک‌های غیرقابل اصلاح

سرمقاله آرمان ملی/ بازخوانی معادله ایران و آمریکا

واکنش روابط عمومی اپلیکیشن شاد به خبر کلاهبرداری از والدین دانش‌آموزان

شکست بزرگ برای اپل در دادگاه؛ فورتنایت در آستانه بازگشت به اپ استور

شریعتمداری: مکانیسم ماشه تفنگ بی‌فشنگ است، فریب نخورید!

سرمقاله هم میهن/ چند پرسش درباره یک پرونده

ترافیک سنگین در محور کرج - چالوس

بکارگیری آخرین نسل سیگنال‌یاب جهت کشف تقلب در کنکور

زلزله در مشهد 2 مصدوم بر جای گذاشت

ورود موج جدید باد و بارش‌‌های رگباری به کشور از فردا

شوک واقعی بر دلار با خروج آمریکا از صندوق بین‌المللی پول

حالا می‌توانید در واتس‌اپ از هوش مصنوعی Perplexity استفاده کنید

سرمقاله سازندگی/ مذاکره با اروپایی‌ها

پیشنهاد محمود عباس به رژیم اسرائیل برای کمک به مهار آتش سوزی در قدس اشغالی

ترافیک پرحجم و سنگین در محل‌های برگزاری کنکور

پیش‌بینی رگبار و رعد و برق در ارتفاعات؛ از دره‌نوردی خودداری کنید

ابعاد جدید از جنایت با شلیک‌های گانگستری

سرمقاله دنیای اقتصاد/ «طرحی نو» لازم است

نوبت اول کنکور سراسری 1404 آغاز شد

تراشه Snapdragon 8 Elite 2 در دو نسخه متفاوت توسط سامسونگ و TSMC تولید می‌شود

آخرین خبرها از آتش‌سوزی جهنمی؛ 5 شهرک دیگر رژیم صهیونیستی تخلیه شدند

عملکرد 100 روزه ترامپ چشم‌انداز تجاری جهانی را تغییر داد

اظهارات مهم وزیر کار؛ از حذف یارانه‌ها تا توزیع کالابرگ

سرمقاله خراسان/ هدف از زیارت امام(علیه‌السلام)

زمین لرزه پنج ریشتری «رُشتخوار» خراسان رضوی را لرزاند

یوتیوب کاور برخی از ویدیوها را تار می‌کند؛ ماجرا چیست؟

روایتی از پشت پرده حمله عراقچی به دولت بایدن و نتانیاهو

چرا اسرائیل از عادی شدن روابط ایران و آمریکا نگران است؟

بازخوانی تاریخی مهم ترین فجایع رخ داده در بنادر دنیا

خطای خانم وزیر

اطلاعات: محموله خطرناک را چه کسی به بندر آورد؟