پیام ویژه

آخرين مطالب

سرمقاله همشهری/ شوراها؛ تبلور مشارکت مردم یادداشت

سرمقاله همشهری/ شوراها؛ تبلور مشارکت مردم
  بزرگنمايي:

پیام ویژه - همشهری / «شوراها؛ تبلور مشارکت مردم» عنوان یادداشت روز در روزنامه همشهری به قلم مهدی چمران است که می‌توانید آن را در ادامه بخوانید:
شوراهای اسلامی شهر و روستا که با دستور رهبرکبیرانقلاب حضرت امام‌خمینی(ره) در 9اردیبهشت سال1378 تأسیس شدند، تجلی اراده مردم در اداره شهرها و روستاها هستند. از زمان شروع کار شوراها تاکنون شهرها و روستاهای ما به‌ویژه شهرهای بزرگ، دچار تحولی بزرگ و پیشرفتی شایان توجه شده‌اند که بی‌سابقه بوده است؛ البته به‌دلیل نوپابودن نهاد شوراها و تأخیر در تشریح وظایف آن نسبت به سایر نهادها، چالش‌ها و مشکلاتی نیز درخصوص این نهاد وجود دارد. مهم‌ترین آفتی که به شوراها آسیب می‌رساند و به جای حرکت سازنده در شهرها به رکود می‌انجامد، کمرنگ‌شدن انگیزه خدمت شوراییان است. آفت سیاست‌زدگی و ریاکاری و تبلیغاتی کارکردن نیز ضربه‌های سختی هم به مردم شهرها و هم به اصل شوراهای خدمتگزار و جایگاه آنان می‌زند؛ بنابراین انتظار می‌رود و شایسته ملت انقلابی است که همان راه حضرت امام و راه رهنمودهای مقام‌معظم‌رهبری درخصوص عمل و کار برای خدا و برای مردم سرلوحه برنامه‌های شوراها باشد.
از سویی مشارکت اجتماعی مهم‌ترین عامل استواری شوراهاست. نهاد شوراها بزرگ‌ترین نقطه پیوند مردم و مسئولان در تصمیم‌گیری و اداره امور جاری کشور است. بزرگ‌ترین منبع بالفعل‌ماندن و استواری این نهاد که برای حیات و بالندگی‌اش از آن‌ تغذیه می‌کند «مشارکت اجتماعی» است؛ منبعی که اگر روزی سایه رخوت به خود بگیرد و از میدان مسئولیت‌پذیری و تعهد دامان برچیند، این نهاد را از هدف غایی و فطری خویش دور می‌سازد و تصمیم‌گیران این نهاد باید تنها با تکیه بر ظرفیت محدود خویش در مسیر اعتلا گام بردارند؛ آنگاه اداره امور از منبع قدرتمند نیروی مدنی و اجتماعی شهروندان محروم و خرد جمعی که نیروی محرکه نظام‌های جمهوری است، در سایه حرکت‌های فردی و فرداندیشی‌ها محصور می‌شود.
مردم باید باور کنند که «شورا» خانه و دستاورد خود آنان است و متعهد شوند که بر آن نظارت داشته باشند، آن‌ را از کجروی برحذر دارند و با به‌میدان‌آوردن توان بزرگ و بی‌انتهای خود یاری‌رسانش باشند.
واقعیت این است که دولت نمی‌تواند در همه امور وارد شود؛ بنابراین شوراها درعین‌حال باید حلقه واسط بین دولت و ملت و مطالبه‌گر حقوق ملت باشند. هرجا مردم وارد شده‌اند، در دفاع‌مقدس، در انتخابات و در پیشامدهای مهم، مددکار دولت بوده‌اند و در مدیریت شهری هم می‌توان از نقش مردم به‌خوبی بهره گرفت.
بازار
گذشت قریب به دودهه‌ونیم از عمر شوراهای اسلامی شهر و روستا فرصت مغتنمی است تا با آسیب‌شناسی این نهاد و تقویت نقاط مثبت آن، به ارتقای جایگاه نهاد شوراها در ساختار اداری و سیاسی کشور کمک کرد و به‌ویژه برای پیاده‌سازی‌ مدیریت یکپارچه و هماهنگ شهری که هم‌اکنون از چالش‌های مهم حکمرانی شهری است همت گماشت و دولتمردان نیز باید بپذیرند که خود مردم و نمایندگان مردم به‌خوبی می‌توانند شهرها و روستاهای خود را که شناخت کافی نیز از آنها دارند، وفق قانون اداره کنند.

لینک کوتاه:
https://www.payamevijeh.ir/Fa/News/1585406/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

روایتی از پشت پرده حمله عراقچی به دولت بایدن و نتانیاهو

چرا اسرائیل از عادی شدن روابط ایران و آمریکا نگران است؟

بازخوانی تاریخی مهم ترین فجایع رخ داده در بنادر دنیا

خطای خانم وزیر

اطلاعات: محموله خطرناک را چه کسی به بندر آورد؟

ادعای ترامپ: موفق‌ترین 100 روز در تاریخ آمریکا را سپری کرده‌ایم

تماشای تلویزیون بدون نیاز به اینترنت و وای‌فای؛ مالک نوکیا گوشی متفاوتی می‌سازد

رده بندی بهترین دوربین گوشی جهان در ماه آوریل؛ خبری از سامسونگ نیست

نان و ملیت؛ درباره پیشنهاد برداشتن یارانه مهاجران افغانستانی

تنش جدید در اسرائیل؛ آتش‌سوزی‌ها عمدی هستند؟

حمله پهپادی یمن علیه ناو هواپیمابر وینسون آمریکا

آیا قیمت بیت کوین به 100 هزار دلار می‌رسد؟

روبیو: تصمیماتی در حوزه سیاست خارجی می‌گیریم که برای آمریکا خوب باشد

رژیم صهیونیستی 800 کودک را از حق تحصیل محروم خواهد کرد

قتل داماد با چاقو؛ قاتل گیر قاچاقچیان کلاهبردار افتاد

معامله گران بازار سهام و ارز دست به عصا شدند

صدور تمامی بیمه‌ها مشروط به استعلام از سامانه املاک و اسکان شد

گام بلند سامسونگ برای ایجاد انقلاب در گوشی های آینده

کدام کشورها به مردم ایران تسلیت نگفتند؟

کودکان غزه در مرز مرگ از گرسنگی

وزیر خارجه پاکستان: به اقدامات تنش‌آمیز هند شدیداً پاسخ می‌دهیم

ایرلاین هفت دست؛ هواپیما هیچی!

پاس گل ناخواسته ترامپ به لیبرال‌های کانادا

شهباز شریف هند را به اقدامات تحریک آمیز متهم کرد

حمله هکرها به سامانه پرداخت الکترونیکی رژیم صهیونیستی

رشد 42 هزار واحدی شاخص بازار سرمایه؛ عبور ارزش بورس تهران از 10 هزار همت

ترامپ: چین وضعیت بسیار بدی دارد

اوکراین: آتش‌بس 30 روزه می‌خواهیم

دستور صریح استاندار مازندران برای پیگیری بحث مسکن ایثارگران

تبریک روز‌ دختر از میان دود و آتش!

بدمستی مرد جوان به قتل مقابل جگرکی منجر شد

پوکو F7 حالا فاصله چندانی تا عرضه رسمی ندارد

عون: در سفر محمود عباس، مسئله سلاح فلسطینی‌ها در لبنان بررسی می‌شود

الزامی شدن استفاده از سامانه املاک و اسکان در بیمه‌ها

دیه جان‌باختگان حادثه انفجار بندر شهید رجایی واریز شد

داستان یک مرد؛ آتش‌نشانی که خودش را از تهران به بندرعباس رساند

34 درصد واردات کشور با نرخ ارز 28500 تومان صورت گرفته است

متقاضیان تسهیلات بانکی بخوانند؛ پرداخت وام ازدواج و فرزندآوری چه تغییری کرد؟

زنگ خطر بازگشت تورم‌های 3 رقمی؛ موج جدید تورمی در راه است

چاقویی در چمدان؛ ماجرای قتل‏‌های خانگی زنان مهاجر ایرانی

ترامپ: با چین به توافق خواهیم رسید

آتش‌سوزی بی‌سابقه در تاریخ اسرائیل؛ حمل و نقل مختل شد

قتل زن آرایشگر 40 ساله؛ شناسایی قاتل ادامه دارد

خرید با کالابرگ‌های الکترونیکی تسهیل شد

زمان واریز کالابرگ اردیبهشت ماه مشخص شد

تخم‌مرغ 25 هزار تومانی درب مرغداری؛ تعطیلی گسترده مرغداری‌ها کلید خورد

واردات پارچه 2 برابر شد؛ 80 درصد واردات پوشاک از مناطق آزاد

کناره گیری ایلان ماسک از کاخ سفید، بی سر و صدا!

پوتین: دیر یا زود روابط روسیه با اروپا احیا می‌شود

سقوط در دریای سرخ