پیام ویژه

آخرين مطالب

سرمقاله جام جم/ نیازمند قرائت جدیدی از گفتمان حقوق بشر هستیم یادداشت

سرمقاله جام جم/ نیازمند قرائت جدیدی از گفتمان حقوق بشر هستیم
  بزرگنمايي:

پیام ویژه - جام جم / «نیازمند قرائت جدیدی از گفتمان حقوق بشر هستیم» عنوان یادداشت روز در روزنامه جام جم به قلم محسن اسماعیلی است که می‌توانید آن را در ادامه بخوانید:
نقض دائمی حقوق بشر در دنیای کنونی، اندیشمندان و متفکران را به‌سمت بازتعریف دوباره این گفتمان سوق داده و به این نتیجه رسانده که نیازمند قرائت جدیدی از گفتمان حقوق بشر هستیم.
با توجه به دانش معنوی و محتوایی شرق، قرائت حقوق بشر جدید برآمده از شرق فرهنگی و متأثر از برداشت‌های اسلامی خواهد بود. دعوت از اندیشمندان جهان برای بازکاوی حقوق بشر با رهیافت شرقی می‌تواند آغاز یک مسیر طولانی و مبارک برای گفتمان‌سازی در عرصه مسائل حقوق بشری باشد.پشتیبانی‌های پیدا و پنهان مدافعان حقوق بشر از ناقضان حقوق بشر نشان می‌دهد راهی جز تدوین دوباره سندی نو و کارآمد در این حیطه وجود ندارد. متفکران در همه کشورهای جهان، معتقدند حقوق بشر فعلی دردی را دوا نمی‌کند، در دنیای جدید نیازمند قرائت جدیدی از گفتمان حقوق بشر هستیم. 
نهاد حقوق بشر به‌طور رسمی بعد از دو جنگ جهانی و با این امید متولد شد که با یک گفتمان مشترک از بروز مجدد جنگ و خونریزی‌ها بین کشورها جلوگیری کند؛ بنابراین با سرعتی که در تدوین اسناد بین‌المللی مرسوم نیست، این اسناد تدوین و سازمان شکل گرفت اما در حال حاضر به اثبات رسیده که این نهاد ناکارآمد و در تأمین اهداف خود از مسیر اصلی دور افتاده است. در جنگ تحمیلی هشت‌ساله علیه کشور ما، نهادهای حقوق بشر در مقابل فجایعی چون بمباران شیمیایی سکوت و حتی همراهی کردند؛ در حال حاضر نیز کشور ما تحت شدیدترین تحریم‌های یک‌جانبه است که با چراغ سبز مدعیان حقوق بشر اتفاق افتاده است.غربی‌ها به بشر به‌عنوان ذات دارای کرامت نگاه نمی‌کنند و این باعث شده که این فجایع در عرصه عالم دیده شود اما در مقابل شرق فرهنگی هم از نظر تقدم زمانی و هم از نظر محتوا، این ظرفیت را دارد که نواقص حقوق بشر را جبران و‌ به بشریت طرح نو ارائه کند. این نگاه و نوع‌دوستی و مهرپروری که در سرتاسر شرق فرهنگی حاکم است، می‌تواند پیشنهاد جدیدی برای حقوق بشر در دنیای کنونی ارائه کند. در دامنه شرق فرهنگی، اسلام کارآمدترین مباحث حقوق بشری را در خود دارد؛ به‌طوری که در آیه 32 سوره مائده ذکر شده اگر انسانی را بی‌دلیل از بین ببری، انگار همه بشریت را از بین برده‌ای و اگر کسی را نجات دهی گویی جامعه را احیا کرده‌ای.آن‌چه امروزدرغزه شاهد آن هستیم،محکم‌ترین دلیل برای ناکارآمدی شعارهای حقوق بشری است؛فجایع رژیم‌صهیونیستی علیه مردم مظلوم و بی‌دفاع غزه، هر علاقه‌مند به صلح جهانی را به فکر فرو می‌برد که با نهاد ناکارآمد حقوق بشر چه باید بکنیم؟ سکوت‌های تشویق‌آمیز نسبت به جنایت‌های غزه و سایر نقاط جهان، متفکران را برمی انگیزد که باید طرحی نو در‌اندازند. مهم‌ترین دلیل برای ناکارآمدی حقوق بشر امروز، تسلط یک گفتمان و اندیشه ناقص بر این اسناد و نهاد‌های کنترل‌کننده جهان است. 
بازار

لینک کوتاه:
https://www.payamevijeh.ir/Fa/News/1585415/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

روایتی از پشت پرده حمله عراقچی به دولت بایدن و نتانیاهو

چرا اسرائیل از عادی شدن روابط ایران و آمریکا نگران است؟

بازخوانی تاریخی مهم ترین فجایع رخ داده در بنادر دنیا

خطای خانم وزیر

اطلاعات: محموله خطرناک را چه کسی به بندر آورد؟

ادعای ترامپ: موفق‌ترین 100 روز در تاریخ آمریکا را سپری کرده‌ایم

تماشای تلویزیون بدون نیاز به اینترنت و وای‌فای؛ مالک نوکیا گوشی متفاوتی می‌سازد

رده بندی بهترین دوربین گوشی جهان در ماه آوریل؛ خبری از سامسونگ نیست

نان و ملیت؛ درباره پیشنهاد برداشتن یارانه مهاجران افغانستانی

تنش جدید در اسرائیل؛ آتش‌سوزی‌ها عمدی هستند؟

حمله پهپادی یمن علیه ناو هواپیمابر وینسون آمریکا

آیا قیمت بیت کوین به 100 هزار دلار می‌رسد؟

روبیو: تصمیماتی در حوزه سیاست خارجی می‌گیریم که برای آمریکا خوب باشد

رژیم صهیونیستی 800 کودک را از حق تحصیل محروم خواهد کرد

قتل داماد با چاقو؛ قاتل گیر قاچاقچیان کلاهبردار افتاد

معامله گران بازار سهام و ارز دست به عصا شدند

صدور تمامی بیمه‌ها مشروط به استعلام از سامانه املاک و اسکان شد

گام بلند سامسونگ برای ایجاد انقلاب در گوشی های آینده

کدام کشورها به مردم ایران تسلیت نگفتند؟

کودکان غزه در مرز مرگ از گرسنگی

وزیر خارجه پاکستان: به اقدامات تنش‌آمیز هند شدیداً پاسخ می‌دهیم

ایرلاین هفت دست؛ هواپیما هیچی!

پاس گل ناخواسته ترامپ به لیبرال‌های کانادا

شهباز شریف هند را به اقدامات تحریک آمیز متهم کرد

حمله هکرها به سامانه پرداخت الکترونیکی رژیم صهیونیستی

رشد 42 هزار واحدی شاخص بازار سرمایه؛ عبور ارزش بورس تهران از 10 هزار همت

ترامپ: چین وضعیت بسیار بدی دارد

اوکراین: آتش‌بس 30 روزه می‌خواهیم

دستور صریح استاندار مازندران برای پیگیری بحث مسکن ایثارگران

تبریک روز‌ دختر از میان دود و آتش!

بدمستی مرد جوان به قتل مقابل جگرکی منجر شد

پوکو F7 حالا فاصله چندانی تا عرضه رسمی ندارد

عون: در سفر محمود عباس، مسئله سلاح فلسطینی‌ها در لبنان بررسی می‌شود

الزامی شدن استفاده از سامانه املاک و اسکان در بیمه‌ها

دیه جان‌باختگان حادثه انفجار بندر شهید رجایی واریز شد

داستان یک مرد؛ آتش‌نشانی که خودش را از تهران به بندرعباس رساند

34 درصد واردات کشور با نرخ ارز 28500 تومان صورت گرفته است

متقاضیان تسهیلات بانکی بخوانند؛ پرداخت وام ازدواج و فرزندآوری چه تغییری کرد؟

زنگ خطر بازگشت تورم‌های 3 رقمی؛ موج جدید تورمی در راه است

چاقویی در چمدان؛ ماجرای قتل‏‌های خانگی زنان مهاجر ایرانی

ترامپ: با چین به توافق خواهیم رسید

آتش‌سوزی بی‌سابقه در تاریخ اسرائیل؛ حمل و نقل مختل شد

قتل زن آرایشگر 40 ساله؛ شناسایی قاتل ادامه دارد

خرید با کالابرگ‌های الکترونیکی تسهیل شد

زمان واریز کالابرگ اردیبهشت ماه مشخص شد

تخم‌مرغ 25 هزار تومانی درب مرغداری؛ تعطیلی گسترده مرغداری‌ها کلید خورد

واردات پارچه 2 برابر شد؛ 80 درصد واردات پوشاک از مناطق آزاد

کناره گیری ایلان ماسک از کاخ سفید، بی سر و صدا!

پوتین: دیر یا زود روابط روسیه با اروپا احیا می‌شود

سقوط در دریای سرخ