پیام ویژه

آخرين مطالب

هشدار درباره پیامک جعلی یارانه معیشتی؛ هر لینکی را باز نکنید! خواندنی ها

هشدار درباره پیامک جعلی یارانه معیشتی؛ هر لینکی را باز نکنید!
  بزرگنمايي:

پیام ویژه - اگر چه بارها در خصوص خطر پیامک‌های مشکوک تحت عنوان یارانه، ثبت شکایت، سهام عدالت و غیره هشدار داده شده، اما هنوز این نوع پیامک‌ها از برخی شهروندان قربانی می‌گیرد؛ «یارانه معیشتی شروع شد» جدیدترین نمونه از این نوع پیامک‌های جعلی است که شهروندان به هیچ عنوان نباید آن را باز کنند. 
امروز پیامکی جعلی با عنوان «یارانه معیشتی شروع شد» برای برخی شهروندان ارسال شده است. این پیامک حاوی لینکی است که به محض باز کردن آن بدافزار وارد گوشی می‌شود. این در حالی است که قوه قضاییه با ارسال پیامک از سرشماره پیشگیری، بارها نسبت به باز کردن این‌گونه پیامک‌ها هشدار داده است.
در متن پیامک کلاهبرداری که امروز ارسال شده آمده است: «طبق اخبار اعلام شده برای هر نفر 4 الی 6600 تومان هست». اگرچه ادبیات این پیامک به وضوح مشکوک بودن آن را نشان می‌دهد اما طبق معمول برخی افراد در دام ارسال‌کنندگان این پیامک افتاده‌اند.
در سال‌های اخیر کلاهبرداران اینترنتی با شگردهای مختلف و ارسال پیامک‌های متنوع در موضوعاتی مثل یارانه، سهام عدالت، ثبت شکایت، جایزه بانک، مسکن ملی و غیره به اطلاعات موبایل شهروندان دسترسی پیدا کرده و حتی از حساب بانکی آنها برداشت می‌کنند.
در خصوص پیامک امروز درباره یارانه آن‌طور که برخی افراد می‌گویند پس از باز کردن لینک از آنها اطلاعات فردی درخواست شده است. با باز کردن این لینک، بدافزار وارد گوشی شده و از طریق اپلیکیشن‌های موجود در موبایل به مخاطبان او همین پیامک ارسال شده است. در مرحله بعد خواسته شده تا اجازه دسترسی به اطلاعات گوشی داده شود. سپس پیامی با عنوان استعلام شما موفقیت‌آمیز بود، ارسال شده است در مرحله بعد از فرد مورد نظر خواسته شده تا درگاه اینترنتی را باز کند و مبلغ ناچیزی را به عنوان مالیات بپردازد. در این مرحله هکر به اطلاعات حساب بانکی فرد دسترسی پیدا کرده و مشکلات بعدی گریبانگیر قربانی شده است.

پیام ویژه


پلیس و نهادهای انتظامی، مالی و فرهنگی همواره درباره این‌گونه کلاهبرداری‌ها و جرایم سایبری اطلاع‌رسانی می‌کنند، اما گویا هنوز دام‌های پیامکی برای کلاهبرداران جذابیت زیادی دارد و متأسفانه بخش اعظم شکایات ثبت‌شده در حوزه جرایم سایبری به پیامک‌های جعلی مربوط است.
راه‌هایی برای شناسایی پیامک‌های جعلی وجود دارد. اولا باید توجه داشته باشید که ارگان‌های خدماتی و دولتی پیامک را از شماره موبایل ارسال نمی‌کنند و به محض دیدن پیامکی با شماره موبایل از سوی هر ارگان دولتی یا خدماتی بدانید که صد درصد کلاهبرداری است. مورد دوم درباره لینک است؛ با بررسی دامنه می‌توان از جعلی بودن لینک مطمئن شد. دامنه لینک سازمان‌های دولتی و خدماتی «.ir» است و هرگاه لینکی از سوی سازمان دولتی با دامنه «com.» مشاهده شد، نشان می‌دهد کلاهبرداری است.
برای تشخیص پیامک جعلی و کلاهبرداری باید مواردی را در نظر داشته باشید. منبع پیامک را بررسی کنید. اگر شماره فرستنده ناشناس، نامعتبر یا مشکوک باشد، احتمال دارد با پیامکی جعلی طرف باشید. سپس باید محتوای پیامک را بررسی کنید. اگر پیامک حاوی درخواست وجه، اطلاعات شخصی، لینک یا کد باشد، ممکن است جعلی باشد. به‌خصوص اگر پیامک حاوی تهدید، فشار یا عجله باشد. پیامک‌هایی که شما را به واریز سود یا قطع شدن یارانه و مسائلی از این دست هدایت می‌کنند، عمدتاً جعلی هستند. حتی نحوه نوشتار پیام‌های جعلی هم معمولاً دارای غلط‌های املایی یا نگارشی است.

لینک کوتاه:
https://www.payamevijeh.ir/Fa/News/1585859/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

رده بندی بهترین دوربین گوشی جهان در ماه آوریل؛ خبری از سامسونگ نیست

نان و ملیت؛ درباره پیشنهاد برداشتن یارانه مهاجران افغانستانی

تنش جدید در اسرائیل؛ آتش‌سوزی‌ها عمدی هستند؟

حمله پهپادی یمن علیه ناو هواپیمابر وینسون آمریکا

آیا قیمت بیت کوین به 100 هزار دلار می‌رسد؟

روبیو: تصمیماتی در حوزه سیاست خارجی می‌گیریم که برای آمریکا خوب باشد

رژیم صهیونیستی 800 کودک را از حق تحصیل محروم خواهد کرد

قتل داماد با چاقو؛ قاتل گیر قاچاقچیان کلاهبردار افتاد

معامله گران بازار سهام و ارز دست به عصا شدند

صدور تمامی بیمه‌ها مشروط به استعلام از سامانه املاک و اسکان شد

گام بلند سامسونگ برای ایجاد انقلاب در گوشی های آینده

کدام کشورها به مردم ایران تسلیت نگفتند؟

کودکان غزه در مرز مرگ از گرسنگی

وزیر خارجه پاکستان: به اقدامات تنش‌آمیز هند شدیداً پاسخ می‌دهیم

ایرلاین هفت دست؛ هواپیما هیچی!

پاس گل ناخواسته ترامپ به لیبرال‌های کانادا

شهباز شریف هند را به اقدامات تحریک آمیز متهم کرد

حمله هکرها به سامانه پرداخت الکترونیکی رژیم صهیونیستی

رشد 42 هزار واحدی شاخص بازار سرمایه؛ عبور ارزش بورس تهران از 10 هزار همت

ترامپ: چین وضعیت بسیار بدی دارد

اوکراین: آتش‌بس 30 روزه می‌خواهیم

دستور صریح استاندار مازندران برای پیگیری بحث مسکن ایثارگران

تبریک روز‌ دختر از میان دود و آتش!

بدمستی مرد جوان به قتل مقابل جگرکی منجر شد

پوکو F7 حالا فاصله چندانی تا عرضه رسمی ندارد

عون: در سفر محمود عباس، مسئله سلاح فلسطینی‌ها در لبنان بررسی می‌شود

الزامی شدن استفاده از سامانه املاک و اسکان در بیمه‌ها

دیه جان‌باختگان حادثه انفجار بندر شهید رجایی واریز شد

داستان یک مرد؛ آتش‌نشانی که خودش را از تهران به بندرعباس رساند

34 درصد واردات کشور با نرخ ارز 28500 تومان صورت گرفته است

متقاضیان تسهیلات بانکی بخوانند؛ پرداخت وام ازدواج و فرزندآوری چه تغییری کرد؟

زنگ خطر بازگشت تورم‌های 3 رقمی؛ موج جدید تورمی در راه است

چاقویی در چمدان؛ ماجرای قتل‏‌های خانگی زنان مهاجر ایرانی

ترامپ: با چین به توافق خواهیم رسید

آتش‌سوزی بی‌سابقه در تاریخ اسرائیل؛ حمل و نقل مختل شد

قتل زن آرایشگر 40 ساله؛ شناسایی قاتل ادامه دارد

خرید با کالابرگ‌های الکترونیکی تسهیل شد

زمان واریز کالابرگ اردیبهشت ماه مشخص شد

تخم‌مرغ 25 هزار تومانی درب مرغداری؛ تعطیلی گسترده مرغداری‌ها کلید خورد

واردات پارچه 2 برابر شد؛ 80 درصد واردات پوشاک از مناطق آزاد

کناره گیری ایلان ماسک از کاخ سفید، بی سر و صدا!

پوتین: دیر یا زود روابط روسیه با اروپا احیا می‌شود

سقوط در دریای سرخ

واریز یارانه ویژه دولت برای بازنشستگان حداقل بگیر تامین اجتماعی

روسیه، فرانسه را مسخره کرد؛ بازدارندگی‌تان مثل چترهای کاغذی است

افزایش 80درصدی سوء تغذیه در میان کودکان غزه

انفجار موتورسیکلت‌ بمب‌گذاری شده در تل‌آویو

برخورد پژو و ساینا 6 مصدوم بر جا گذاشت

حادثه برای مینی‌بوس مدرسه؛ 15 مصدوم درمان و ترخیص شدند

دلار آمریکا در حساس‌ترین دوره تاریخی خود؟