پیام ویژه

آخرين مطالب

مخدری که داعشی‌ها پیش از بریدن سر قربانی مصرف می‌کردند؛ خطر بیخ گوش فرهنگی و اجتماعی

مخدری که داعشی‌ها پیش از بریدن سر قربانی مصرف می‌کردند؛ خطر بیخ گوش
  بزرگنمايي:

پیام ویژه - خبرآنلاین / یک تحلیل‌گر اعتیاد به خبرآنلاین می‌گوید: طی هفته‌های اخیر در عراق یک تشکیلات بزرگی از قرصی به نام «کپتاگون» کشف شد. اگر این محرک وارد بازار ایران شود، بخاطر نوسانات قیمت دلار و افزایش قیمت تریاک، مصرف کنندگان به مصرف این محرک به عنوان جایگزین مخدر تریاک و ... روی می‌آورند.
مصرف انواع مواد مخدر سنتی و صنعتی عوارض بی‌شماری دارد و عوارض خطرناک آن بر کمتر کسی پوشیده است اما آنچه مهم است عدم آگاهی‌بخشی به عموم افراد، به ویژه کودکان و نوجوانان و جوانان به نسبت سن آن‌ها با این عوارض وحشتناک است.
سعید صفاتیان، تحلیلگر و پژوهشگر اعتیاد، در گفت‌وگو با خبرآنلاین جزئیات عوارض یک ماده محرک بنام «کاپتاگُن» یا «کِپتاگون» که داعشی‌ها پیش از ارتکاب به جنایات وحشتناک و غیرانسانی خود استفاده می‌کنند را تشریح کرده است.
او می‌گوید: کپتاگون تا پیش از این توسط گروه‌های تروریستی مانند داعش برای افزایش توانایی‌های سربازان آن‌ها مثل ایجاد اعتماد به نفس کاذب، احساس قدرت و افزایش انرژی فرد استفاده می‌شد اما متاسفانه دیگر تنها مصرف‌کننده تروریست‌ها و داعشی‌ها نیستند. ماده محرک کپتاگون بسیار خطرناک است و هیچ ماده روانگردانی تا به حال مثل این ماده محرک خطرناک نبوده است؛ مدت زیادی این محرک در کشور سوریه تولید می‌شد و الان در عراق تولید می‌شود و کشفیاتی که اخیرا در عراق رخ داده است نشان می‌دهد که وضعیت تولید و مصرف آن بسیار خطرناک است.
قرصی که احساسات را از انسان می‌گیرد
به گفته صفاتیان، اخیرا در کشور عراق یک تشکیلات بزرگی از تولید قرصی به نام کپتاگون کشف شد؛ با توجه به مرزهای مشترکی که ما با عراق داریم اگر این محرک وارد بازار ایران شود، بخاطر نوسانات قیمت دلار و افزایش قیمت تریاک، مصرف کنندگان به مصرف این محرک به عنوان جایگزین مخدر تریاک و ... روی می‌آورند و در نتیجه ترک و درمان اعتیاد بیماران خیلی سخت‌تر از گذشته خواهد شد و وضعیت خطرناکی ایجاد می‌شود.
این تحلیلگر و پژوهشگر اعتیاد تاکید می‌کند: کپتاگون همان قرص روانگردان و محرکی است که تروریست‌های داعشی وقتی می‌خواهند سر فردی را ببرند، پیش از آن به مصرف این قرص اقدام می‌کنند؛ مصرف این محرک چون ترس و احساس رحم و ترحم را از آدم می‌گیرد. توهم و خشم غیرقابل کنترلی را به وجود می‌آورد؛ احساس غم و ناراحتی را از فرد مصرف کننده سلب می‌کند و وقتی این احساس ایجاد شود، احتمال اینکه فرد مصرف کننده کپتاگون به جنایات خطرناک دست بزند افزایش پیدا خواهد کرد و فرد خیلی عادی و انگار که دارد سر یک مرغ را می‌بُرد، دست به جنایت زده و سر انسان دیگری را می‌بُرَد یا جنایت مشابه دیگری را رقم می‌زند یا فرد بدون هیچ ترسی اقدام به خودکشی می‌کند.
او یادآور می‌شود: هنوز ندیده‌ام که قرص کپتاگون به کشور وارد شده باشد ولی چون در حال حاضر در کشور عراق تولید می‌شود و کشفیات سازمان ملل هم مشخصا در مورد این محرک در عراق زیاد است، زمان زیادی نیاز نیست تا پای این قرص محرک خطرناک به کشور ما هم باز شود و توسط مصرف کنندگان موادمخدر که به دلیل گرانی و افزایش قیمت موادمخدر دنبال جایگزینی مواد جدید هستند، مورد مصرف قرار بگیرد.
بازار
واردات قرص‌های روانگردان در پوشش جعلی قرص قلب
این تحلیلگر و پژوهشگر اعتیاد می‌گوید: ظاهر قرص کپتاگون به شکل دیگر قرص‌هایی است که در درمان بیماری‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرند؛ بنابراین قاچاق آن در پوشش دیگر قرص‌ها کار سختی نیست و به همین دلیل می‌گویم که ستاد مبارزه با موادمخدر باید اقدامات خود برای جلوگیری از ورود این قرص روانگردان به کشور را تشدید کند و در صورت ورود آن برای آگاه‌سازی عموم افراد و به ویژه مصرف کنندگان موادمخدر برنامه ریزی کرده باشد که متاسفانه صحبت یا برنامه‌ریزی‌ای در این خصوص از طرف ستاد مبارزه با موادمخدر نمی‌بینیم.
صفاتیان تصریح می‌کند: قاچاقچیان به راحتی می‌توانند قرص روانگردان کپتاگون را در پوشش جعلی قرص قلب و در قوطی‌های عادی وارد کشور کرده و این قرص خطرناک را به فروش برسانند.
او اضافه می‌کند: ستاد مبارزه با موادمخدر هیچ برنامه و واکنشی در زمان نوسانات دلار ندارد و از تبعات آن که جایگزین کردن مخدرها با مصرف مواد روانگردان و قرص‌های محرک است غافل مانده است.
نقش پررنگ ستاد مبارزه با موادمخدر در جلوگیری از واردات کپتاگون
این تحلیلگر و پژوهشگر اعتیاد تصریح می‌کند: در حال حاضر قیمت تریاک بالا رفته و دیگر در افغانستان تریاک تولید نمی‌شود، و مشخص نیست که ستاد مبارزه با موادمخدر چه برنامه‌ای برای تغییر الگوی مصرف معتادان که با این وجود رخ می‌دهد، خواهد داشت.
صفاتیان یادآور می‌شود: وقتی قرص روانگردان کپتاگون وارد بازار مصرف مصرف‌کنندگان ایران شود و مردم درگیر این قرص محرک شوند یا کشفیاتی درباره قرص کپتاگون رخ دهد و یا اینکه مصرف کنندگان به مراکز درمان اعتیاد مراجعه کنند، آن وقت است که مسئولان ستاد مبارزه با موادمخدر، وزارت بهداشت، بهزیستی، نیروی انتظامی، سیستم قضایی و ... تازه متوجه می‌شوند که ای بابا باید چه کاری انجام دهند که دیگر کار از کار گذشته است.
او می‌گوید: وظیفه ستاد مبارزه با موادمخدر به عنوان جایگاهی که در اصل اتاق فکر کشور در حوزه درمان و مبارزه با اعتیاد است، این است که از الان برنامه‌های خود را برای پیشگیری از مصرف و راههای کاهش اثرات مصرف قرص روانگردان کپتاگون مشخص کرده باشد و کارشناسان خود را به اطلاعات روز مجهز کند.
این تحلیلگر و پژوهشگر اعتیاد ادامه می‌دهد: قاچاقچیان مواد محرک و موادمخدر در ابتدا مواد جدید مثل کپتاگون را با قیمت پایین و مناسب برای مصرف‌کنندگان عرضه می‌کنند تا بازار را به دست بگیرند و بعد از ایجاد وابستگی مصرف کنندگان قیمت آن را افزایش می‌دهند؛ عرضه این قرص نیز با این ترفند و فریب که مصرف کپتاگون میل جنسی را افزایش می‌دهد صورت می‌گیرد و هرگز چنین خاصیتی را ندارد و این راهی است که قاچاقچیان و سوداگران مرگ از آن برای فروش هرچه بیشتر مخدرها و روانگردان‌ها سوءاستفاده می‌کنند.
عوارض مرگبار این داروی جنون‌آمیز
صفاتیان اضافه می‌کند: عوارض قرص روانگردان کپتاگون اصلا قابل مقایسه با تریاک و هروئین نیست و از همه مواد روانگردانی که پزشکان می‌شناسند خیلی سنگین‌تر و سخت‌تر است و احتمال اینکه فرد مصرف کننده بعد از اولین مصرف خود هم دست به جنایت و اقدام جنون آمیز بزند بسیار زیاد است.
او می‌گوید: بخش بین‌الملل ستاد مبارزه با موادمخدر کشور باید با کشور عراق و دفتر سازمان ملل در ایران هماهنگ کند و وضعیت تولید ماده روانگردان کپتاگون را در عراق بررسی کند و مسئولان مرزبانی در مرزهای مشترک با عراق را با این ماده محرک روانگردان آشنا و آگاه کند. یعنی نیروی انتظامی در مرزها آموزش‌های لازم را به پزشکان و دیگر افراد مربوطه ارائه بدهد؛ متاسفانه سازمان ملل در ایران و جهان در خصوص مبارزه‌ با موادمخدر خیلی ضعیف عمل می‌کند و این مسئله کار ما را مضاعف می‌کند.

لینک کوتاه:
https://www.payamevijeh.ir/Fa/News/1586369/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

سیگار الکترونیکی یا سیگار معمولی؛ کدام‌یک کم‌خطرتر است؟

شناسایی فرارمالیاتی677 میلیاردی در یک صندوق قرض الحسنه

سرمقاله کیهان/ از این واضح‌تر؟!

زلنسکی: اوکراین توسعه برنامه موشکی بالستیک خود را تسریع می‌بخشد

انفجار مرگبار در دومین شهر بزرگ یونان

تلویزیون الجزایر، امارات را «کشورک جعلی» خواند

حضور 6 ماهه وزیر خارجه آمریکا بعنوان مشاور امنیت ملی

افزایش شمار پیکرهای شناسایی شده حادثه انفجار به 36 تن

سرگیجه در واشنگتن

هشدار وزارت خارجه یمن نسبت به تداوم جنایات رژیم صهیونیستی در غزه

قتل مرد جوان به‌خاطر تصادف در اتوبان

چین 26٪ GDP مبتنی بر هوش مصنوعی؛ ایران کجا ایستاده؟

تاریخ انتشار بازی GTA 6 باز هم به تعویق افتاد

فروشندگان مردد، خریداران سردرگم؛ بن‌بست معاملاتی در بازار خودرو

سرمقاله ایران/ عدالت شغلی، راهبرد دولت برای توسعه متوازن

هشدار سازمان ملل درباره حملات هوایی رژیم صهیونیستی در سوریه

ترامپ: جمهوریخواهان باید دموکرات‌ها را از کنگره اخراج کنند

موافقت آمریکا با فروش موشک‌ به عربستان در آستانه سفر ترامپ به «ریاض»

انهدام باند کلاهبرداری تحت عنوان اجاره و فروش منازل و اخاذی 200 میلیاردی

اطلاعیه سازمان اداری و استخدامی؛ افزایش حقوق فوق العاده خاص مخصوص کارمندان دولت است

هشدار آخر برای تهرانی‌های پرمصرف

متفکر آمریکایی: ایالات متحده نمی‌تواند تبعات جنگ را تحمل کند

سرمقاله خراسان/ چرا مذاکرات هسته ای به تعویق افتاد؟

حضور خادمان امام رضا(علیه‌السلام) در محل حادثه انفجار بندر شهید رجایی

فعالان حامی فلسطین سخنرانی وزیر دادگستری دانمارک را قطع کردند

زمان ثبت نام برای آزمون استخدامی آموزش و پرورش اعلام شد

ثبت نام وام ودیعه مسکن مختل شد

نورالینک برچسب سازمان غذا و دارو آمریکا را دریافت کرد

حذف چهره ضدایرانی از کاخ سفید همزمان با تعویق مذاکرات

هشدار به سهامداران بورسی؛ مراقب سیگنال فروشان باشید

ادعای منابع رسانه‌ای: آمریکا پایگاه‌های خود را در سوریه تخلیه می‌کند

پیام تسلیت رییس بنیاد شهید ‌و امور ایثارگران در پی درگذشت مادر شهیدان والامقام «رضاپور نصرآباد»

لرزش شدید کوه ها و تپه ها در پی زمین لرزه 7.4 ریشتری در آرژانتین

انتقال 40 ایرانی محبوس در خارج به کشور از ابتدای سال

ادامه عملیات آواربرداری در محوطه کانتینریِ بندر شهید رجاییِ

اوبر با یک استارتاپ چینی برای خودروهای خودران وارد همکاری شد

سرمقاله اعتماد/ دفاع در قالب توجیه

آمریکای درمانده مقابل یمن چگونه می‌تواند با ایران بجنگد؟!

شکست هر دو حزب اصلی در انتخابات انگلیس

پیام تسلیت رییس بنیاد شهید و امور ایثارگران در پی درگذشت مادر شهیدان والامقام «عابدی دخر آبادی»

کودکی که از پنج طبقه سقوط کرد و زنده ماند!

صادرات مرغ از سر گرفته شد

صندوق بین‌المللی پول و بانک جهانی در چالش بقاء

اسحاقی: اگر دولت ارز ترجیحی دارو را حذف کند، هزینه درمان مردم 30 برابر خواهد شد

کلمبیا حمله رژیم صهیونیستی به کشتی حامل کمک‌ها برای غزه را محکوم کرد

حضور نشر شاهد با بیش از 400 عنوان کتاب و 100 کتاب چاپ اول در نمایشگاه بین‌المللی کتاب

تصاویر جدید لحظه انفجار بندر شهید رجایی از دوربین یک شرکت

افزایش کمک‌های خیرین مدرسه‌ساز از 11 همت به 18 همت

اصرار عجیب غربگرایان برای بزک باند بی‌سروپای ترامپ

کودکانِ مظلومی که در خواب به شهادت رسیدند