پیام ویژه

آخرين مطالب

معاون میراث فرهنگی: پروژه «بام ری» باید متوقف شود اما شهرداری همکاری نمی‌کند فرهنگی و اجتماعی

معاون میراث فرهنگی: پروژه «بام ری» باید متوقف شود اما شهرداری همکاری نمی‌کند
  بزرگنمايي:

پیام ویژه - معاون میراث فرهنگی استان تهران با بیان اینکه فعالیت پروژه بام ری در عرصه کوه نقارخانه باید متوقف و فریز شود اما شهرداری همکاری ندارد، گفت: هدف ما توقف کامل پروژه است.
محسن سعادتی، معاون میراث فرهنگی استان تهران در نشست خبری اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان تهران، که چهارشنبه 17 اردیبهشت‌ماه برگزار شد، درباره وضعیت ساخت‌وساز در «پروژه بام ری» که گورستان زیرین و نقاره‌خانه را در تهدید قرار داده است، توضیح داد: پروژه‌ای که در حال حاضر توسط شهرداری منطقه 20 دنبال می‌شود، پروژه‌ای است که اتفاقاتی در قالب آن در حال رخ دادن است. ما بازدیدی از محل داشتیم و جلساتی هم با حضور دادستانی، وزارت میراث فرهنگی و شهرداری منطقه برگزار شد. بخشی از این پروژه، حدود یک‌سوم آن، در محدوده‌ کوه نقارخانه قرار گرفته و مقرر شد فعالیت در آن بخش فریز شود و با همکاری پژوهشگاه میراث فرهنگی کاوش‌های باستان‌شناسی آن انجام شود. منتها شهردار ی منطقه ٢٠ همکاری لازم را ندارد و از قبل عید تا امروز موضوع در دادستانی در دست بررسی است.
او تاکید کرد: برای آن محدوده، ناظر گذاشته‌ایم که به‌صورت روزانه و مستمر از محل بازدید می‌کند. آن بخش از پروژه، که در عرصه ثبت‌شده کوه نقارخانه قرار گرفته، فعلاً و کاملاً متوقف است و هیچ کاری در آنجا انجام نمی‌شود. منتظر نظر نهایی مراجع قضایی هستیم تا بتوانیم به‌طور رسمی وارد عمل شویم.
معاون میراث فرهنگی استان تهران افزود: برنامه ما این است که آن محدوده‌ای که با عنوان عرصه کوه نقارخانه است با رویکرد باستان‌شناسی مورد بررسی قرار گیرد. همچنین در فضای فعلی که به نام بام گردشگری شناخته می‌شود، تلاش می‌کنیم از این فضا به عنوان سایت موزه استفاده کنیم.
سعادتی در پاسخ به این پرسش که آیا این نظارت به شکل مستمر انجام می‌شود یا صرفاً بازدیدهای موردی صورت می‌گیرد و ناظر پروژه چه کسی است، گفت: پروژه ری بدون استعلام از میراث فرهنگی شروع به کار کرده است و از میانه کار در جریان قرار گرفتیم اما ناظر به طور مستمر حضور دارد و یکی از کارشناسان باستان‌شناس دانشجوی دکتری اداره میراث فرهنگی شهرری است. آقای تقی‌پور (رییس اداره میراث فرهنگی شهرری) کارشناس میراث فرهنگی نیست که به عنوان ناظر در پروژه حضور داشته باشد.
او همچنین درباره ساخت‌وسازهای شهرری که در زیر زمین انجام می‌شوند، اظهار کرد: دربارۀ ساخت‌وسازهای ری متاسفانه باید بگویم که هیچ‌گونه دستورالعمل حفاظتی مشخصی در خصوص ساخت‌وسازهای زیر سطح زمین وجود ندارد. پژوهشگاه میراث فرهنگی می‌گوید که (دستورالعمل حفاظتی) داریم اما ما می‌گوییم نداریم و مرجع اداره کل میراث فرهنگی استان تهران است. گاهی هنگام ساخت‌وسازها به آثار تاریخی برمی‌خورند، در این صورت کار متوقف می‌شود و به صورت استعلام از پژوهشگاه میراث فرهنگی کاوش‌های باستان‌شناسی آن انجام می‌شود. هیچ‌گونه ضابطه‌ای نداریم اما در منطقه ٢٠ از عمق ٣ متر پایین‌تر به آثار دوران سلجوقی برمی‌خوریم و دنبال این هستیم که برای چنین محدوده‌هایی ضابطه بگذاریم.
سعادتی ادامه داد: برای مناطقی چون برج طغرل، چشمه‌علی یا ابن بابویه مصوبات حریم از اوایل دهه‌ 80 موجود است اما آنها هم صرفاً به ضرورت حضور باستان‌شناس اشاره کرده‌اند و دستورالعمل اجرایی دقیق و مشخصی ارائه نشده است. این مصوبات شامل دیگر نواحی مثل بازار تاریخی یا محدوده ٢4متری خیابان قم نمی‌شود.
معاون میراث فرهنگی استان تهران به این پرسش که شهرداری مدام از افتتاح پروژه بام ری سخن می‌گوید و آیا میراث فرهنگی به دنبال توقف جدی پروژه است، پاسخ داد: هدف، توقف کامل پروژه است و از مراجع قضایی پیگیر آن هستیم، مانند حفاری تپه‌های خاکستری کهریزک، که ما ورود جدی کردیم و پرونده‌ قضایی تشکیل دادیم. پروژه بام ری هم برای اهمیت دارد و به دنبال توقف پروژه هستیم.
علی طلوعی، مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان تهران نیز درباره پروژه بام گردشگری ری اظهار کرد: توقف پروژه به همکاری مراجع قضایی بستگی دارد اما در حال حاضر خیلی سفت و سخت در حال پیگیری هستیم. چند شکایت تنظیم کرده‌ایم که بین نهادهای مختلف رفت‌وبرگشت داشته‌اند. بچه‌های ما آنجا حضور فعال دارند. خود من هم یک‌بار احضار شدم و به محل مراجعه کردم. با دوستان‌مان مرتب در حال پیگیری هستیم. ما فقط به توقف پروژه در عرصه قانع نیستیم. وزارتخانه هم در این فضا ورود کرده است. در تلاشیم که از این محدوده به‌عنوان یک سایت موزه استفاده شود و کاری در آن انجام شود که فراتر از تحقیقات سطحی باشد.
او همچنین درباره واکنش به این نکته که با وجود صحبت‌های او درباره تعامل خوب شهرداری و میراث فرهنگی، شهرداری همکاری خوبی در حوزه میراث فرهنگی ندارد و میراث فرهنگی مسئله شهرداری نیست، اظهار کرد: منابع قانونی به نفع میراث فرهنگی است و دست میراث فرهنگی را باز گذاشته است، حال اگر شهرداری هم تعامل نداشته باشد، در مدت حضورم در بحث تپه‌های خاکستری کهریزک و گورستان زیرین ورود کردیم، شاید به دلیل فضای شهری موجود، با ما همراهی نداشتند اما نهایتاً ما دستور دادیم فعالیت‌ها فریز شود و ناظر مستقر شود تا بیش از این آسیبی به محوطه وارد نشود.
طلوعی در راستای موضوع تناقض در همکاری شهرداری با میراث فرهنگی که بارها و بارها شهرداری میراث فرهنگی را متهم کرده است اجازه‌ آبرسانی به چشمه‌علی را نمی‌دهد، در حالی که از سمت میراث فرهنگی هیچ واکنش علنی، توضیح کارشناسی یا بیانیه‌ای در این خصوص ارائه نشده است، گفت: ما نیز مدعی و پیگیر موضوع هستیم و مطالعات لازم نیز انجام شده است. اما تا امروز، از زمانی که من در این مسئولیت حضور دارم، هیچ مکاتبه‌ای از سوی شهرداری در این خصوص ندیده‌ام.

لینک کوتاه:
https://www.payamevijeh.ir/Fa/News/1587861/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

سارقان برای دزدیدن طلای بدلی، سر زن جوان را بردیدند!

هواپیمایی امارات : سود 6.2 میلیارد دلاری

صفر تا صد هزینه‌های بانکی به صفر می‌رسد؟

زیان 1.5 میلیارد دلاری صنعت گردشگری اسرائیل از جنگ و ناامنی

نماینده کنگره هند: ترامپ نیاز به آموزش دارد

استقبال «اردوغان» از پیشنهاد «پوتین» برای مذاکرات صلح استانبول

روزنامه عبری از 3 اختلاف در روابط تل‌آویو و آمریکا پرده برداشت

هواشناسی هشدار داد؛ گرد و خاک در تهران و 15 استان دیگر

دنبال این هستیم که تحریم‌ها برداشته شود و نفع آن به ما برسد

اختلاف قدیمی با برادر منجر به قتل شد

«اتاق فرار هوش سیاه»؛ تجربه‌ای متفاوت از آموزش در بیمه دی

مانیتور گیمینگ فیلیپس با پنل IPS و نرخ نوسازی تصویر 390 هرتز معرفی شد

کلاهبرداری 210 میلیاردی با وعده خرید و فروش املاک

پول گندم‌ گندم‌کارها کجاست؟

دولت‌ها چگونه با تورم مقابله می‌کنند؟

خرید ارزان ترین لوله گالوانیزه برق ، از کجا بخریم؟

روی آوردن ساکنان غزه به شیوه‌های ابتدایی برای مقابله با کابوس قحطی

وزیر جنگ سابق رژیم صهیونیستی: توافق آمریکا با یمنی‌ها، «سقوط غیرقابل وصف» برای اسرائیل است

گام چین و پاکستان برای مهار نفوذ هند در افغانستان

رژیم صهیونیستی تیپ چتربازان را از سوریه به مرزهای غزه منتقل کرد

بدلکاری خطرناک روی سقف خودرو؛ خودروی متخلف توقیف شد

مردی همسرش را به خاطر خرید تلفن همراه خفه کرد

کشف بقایای 3 جسد در حومه حلب

دختر 18 ساله قربانی جنایت سیاه شد

برنامه پرواز حجاج تهرانی به مدینه؛ 22 اردیبهشت

دیدار مجدد با آیفون 16 پرو مکس؛ پرچم‌دار گران‌قیمتی که ارزش خرید ندارد!

هدیه تسلیحاتی آمریکا به اوکراین

اعتراف کارشناس اسرائیلی به فلج شدن رژیم صهیونیستی در پی حملات یمن

تولید 1505 قلم ماده مؤثره دارویی در داخل کشور

اعزام کارشناسان سازمان هواپیمایی به محل سانحه بوئینگ وارش

ممنوعیت واردات یا تعرفه‌گذاری؟

رئیس‌جمهور لبنان: تصمیم برای انحصار سلاح در دست دولت گرفته شده است

احتمال حضور سوریه در نشست سران عرب قوت گرفت

اقدامات بیمه دی برای جبران خسارت حادثه بندر شهید رجائی

رویترز: ترامپ به‌دنبال جذب یک تریلیون دلار سرمایه‌گذاری عربستان است

سرمقاله اطلاعات/ خلیج فارس نامی به بلندای تاریخ

دستگیری زنی که در بهشت زهرا از داغ‌دیدگان سرقت می‌کرد

دستگیری زنی که در بهشت زهرا(س) دزدی می‌کرد

معاون وزارت کشور: ادارات، دمای کولر را روی 27 درجه تنظیم کنند

رزمایش مشترک آمریکا و کره‌جنوبی در دریای شرقی چین

پایان دادن به گرسنگی مردم غزه خواسته تونسی‌ها

حماس: جهانیان «نه بزرگ» به نتانیاهو بگویند

تحریم های جدید انگلیس علیه روسیه

تخریب منازل فلسطینیان در شرق طولکرم و آوارگی ساکنان توسط اشغالگران

تسلیحات اسرائیلی هند در تقابل با پاکستان

پاپ جدید خواستار صلح پایدار در اوکراین شد

حرکت ارابه‌های مرگ به سوی غزه با اعزام تیپ‌های جدید

میزان ابتلا به ویروس کرونا هفته‌های اخیر افزایش یافته است/ جانبازان، والدین سالمند شهدا و ایثارگران موارد بهداشتی را رعایت کنند

چالش جدی بازار مسکن؛ قیمت‌ها با درآمد خانوار هم‌راستا نیست

مردان رادیکالی که آتش جنگ هند و پاکستان را هدایت می‌کنند