پیام ویژه

آخرين مطالب

رئیس دیوان محاسبات: به دنبال مچ‌گیری نیستیم اقتصادي

رئیس دیوان محاسبات: به دنبال مچ‌گیری نیستیم
  بزرگنمايي:

پیام ویژه - ایرنا / رئیس دیوان محاسبات کشور با بیان اینکه به دنبال مچ‌گیری نیستیم، تمام تمرکز این سازمان را پیشگیری و نظارت بدون مداخله اجرایی عنوان کرد.
سیداحمدرضا دستغیب امروز، 18 اردیبهشت آیین اختتامیه اجلاس معاونان اداری و مالی دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالی پژوهشی و فناوری کشور که در شیراز در حال برگزاری است، دیوان محاسبات در سیاست‌های جدید خود دنبال مچ‎گیری نیست و تمام تمرکز ما برای پیشگیری است و برای آن وقت می‎گذاریم، آموزش می‌دهیم و مدام با مدیران مربوطه در تعامل و ارتباط هستیم.
وی افزود: در سیاست جدید دیوان محاسبات منتظر نمی‌مانیم که یک مدیر، رئیس، معاون و عضو هیئت امنا بعد از یکی دو سال وقتی می‌خواهد از یک مجموعه منفک شده و یا حتی منفک شده، او را در دیوان صدا بزنیم و پرونده آن مورد رسیدگی قرار دهیم. این شیوه درستی نبوده است و آن را تغییر دادیم.
دستغیب تصریح کرد: تمام همکاران ما در کل کشور این آمادگی را پیدا کردند که این نظارت بدون مداخله اجرایی را انجام دهند و تحت هیچ شرایطی حق توقیف، توقف یا مداخله ندارند اما مثل یک مشاور در طول مدتی که عملیات اداری مالی انجام می‌شود، در کنار مسئولان اداری مالی و مدیران هستند و باید به آنان کمک کنند و برای این موضوع هم آموزش دیدند و هم باور دارند که باید کنند تا پیشگیری از تخلفات به طور کامل محقق شود.
رئیس دیوان محاسبات کشور با بیان اینکه اینکه تعداد پرونده‌های این سازمان زیاد باشد، خوشایند نیست، گفت: زمانی از کار خود راضی هستیم و مطمئنم که این مجموعه را کامل و با صحت تحویل می‌دهم که تعداد پرونده‌های ورودی آن کاهش یافته است چرا که هرچقدر تخلفات کاهش یابد، موفقیت ما بیشتر است.
وی باز هم این نکته را یادآور شد که نظارت دیوان محاسبات پیشگیری و مراقبت آن متوجه این موضوع است، به بحث برنامه هفتم توسعه و قوانین و مقررات مرتبط با آن اشاره کرد و افزود: به اندازه در کشورمان قانون مالی وجود دارد که همگی در قانون هفتم توسعه موجود است و باید تکالیف خود را در این برنامه احصا و عملیاتی کنیم.
دستغیب با بیان اینکه هنوز برخی تکالیف مالی و نظام مالیه عمومی در برنامه چهارم، پنجم و ششم توسعه کشور بر روی زمین مانده است، گفت: در سال 84 آیین‌نامه اجرایی ماده 144 قانون برنامه به همه معاونان مالی ابلاغ شده است و باید آن‌ها را بررسی کرد چرا که این همان چیزی است که امروز برای استقلال مالی دانشگاه‌ها بدان نیاز داریم.
رئیس دیوان محاسبات با تصریح اینکه در برنامه‌های توسعه حسابرسی و بودجه‌ریزی عملیاتی مشخص شده اما در عمل اتفاقی نیفتاده است و نتیجه آن هم این می‌شود در دانشگاه‌ها شاهد استقلال در مصارف هستیم اما استقلال در منابع نداریم، گفت: نتیجه دیگر این بی‌توجهی آن است که وقت قابل توجهی به خاطر تمرکزگرایی در حوزه مالی در کشور صرف می‌شود و در نهایت آن می‌شود که ماحصل بودجه‌ای شکل می‎‌گیرد که تنها با آن می‌توان دانشگاه را اداره کرد و هیچ اتفاق دیگری نمی‌افتد.
درآمد اختصاصی باید بیشتر باشد
وی با تأکید بر اینکه درآمد اختصاصی دانشگاه‌ها باید خیلی بیشتر باشد اما از ظرفیت‌ها استفاده نشده است، اظهار کرد: 2185 واحد دانشگاهی در کشور وجود دارد که از این تعداد 759 واحد غیرانتفاعی است. همچنین در وزارت علوم هم‌اکنون 678 پروژه وجود دارد که پیشرفت فیزیکی متوسط 47 درصدی دارند و بودجه‌ای که برای اتمام لازم دارد، متناسب با هزینه‌های سال گذشته، حدود 30 همت دارد اما اکنون نرخ تملک دارای در سال 1404 چقدر است.
دستغیب از معاونان اداری مالی دانشگاه‌ها خواست تا حجم پروژه‌های نیمه تمام، مناسبات و مراودات مالی را مدام گزارش‌گیری کنند و سپس افزود: در دیوان محاسبات پایش بر خط داریم و طبق آخرین پایش‌ها وضعیت حساب خزانه در دانشگاه‌ها خیلی خوب شده است و در مجموع ارزیابی ما از اتفاقی که در وزارت علوم افتاده، بسیار خوب و مطلوب است.
رئیس دیوان محاسبات همچنین بر ضرورت بودجه‌ریزی عملیاتی و حسابداری بهای تمام شده در دانشگاه‌ها تأکید کرد و گفت: دانشگاه شیراز دارای یک پیشینه درخشان در این حوزه است به عنوان مثال است اولین نرم‌افزار در این حوزه در همین دانشگاه تولید شد و می‌توان از آن الگوبرداری کرده و بودجه‌ریزی عملیاتی و حسابداری بهای تمام شده را در دانشگاه تولید کرده و در اختیار همه دستگاه‌ها قرار داد.
وی با بیان اینکه دانشگاه شیراز به خودی خود می‌تواند از اساتید خوبی که در حوزه مالیه عمومی فعالیت دارند، استفاده کند، به اهمیت استفاده از نیروهای متخصص در این حوزه اشاره کرد و گفت: ما نیاز به نیروی متخصص در حوزه مالی داریم. وزارت علوم در بودجه‎‌ریزی عملیاتی و حسابرسی عملکرد در یکسال آتی رتبه یک را در کشور کسب کند و اگر این مسئله محقق شود، نشان می‎‌دهد از طرفیت دانشگاه‌ها برای این موضوع استفاده شده است و اگر از ظرفیت مالی دانشگاه‌ها برای کمک به وزارت علوم استفاده شود، اتفاق بسیار خوبی خواهد افتاد.
نهادهای موازی در کشور زیاد داریم
دستغیب با تصریح اینکه در مورد پژوهش‌ها هم به همین شکل است اما کم می‌بینیم که راهکارهای مالی در این حوزه ارائه شود، یکی دیگر از مشکلاتی که دیوان محاسبات بر روی آن دست گذاشته است، نهادهای موازی اعلام کرد و گفت: در کشور ما قریب به 100 شورای عالی از ابتدا تاکنون شکل گرفته است و آخرینش هم در برنامه هفتم به نام شورای عالی نظارت مالی اداری بر برنامه هفتم شکل گرفته است.
رئیس دیوان محاسبات کشور ادامه داد: به نظر می‌رسد تقریباً معاونت فناوری رئیس جمهور با وزارت علوم هم‌پوشانی دارد ئ باید این‌ها را بررسی کنیم و مسئولان دانشگاه‌ها و وزارت علوم هم با جسارت تمام در این زمینه نظر دهند و دیوان محاسبات هم کمک می‌کند.
وی با تأکید بر اینکه منابع مالی کشور محدود است و باید به درستی از آن استفاده کنیم، گفت: باید سیاست‌های بهبوددهنده برای کمک به دولت ادامه پیدا کند و وزارت علوم و دانشگاه‌ها هم می‌تواند در بهینه‌ساز بودجه دانشگاه‌ها، اصلاح برخی قوانین و مقررات و... کمک کند.
دستغیب در پایان گفت: در کل انتظار ما از وزارت علوم به خصوص همکاران حوزه اداری مالی دانشگاه‌ها این است که به عنوان همکار به مجموعه دیوان محاسبات کمک کنند تا هم انگیزه‌ای برای سایر مجموعه‌ها شود و هم از ظرفیت علمی آنان به نحوه شایسته‌ای در کشور استفاده شود.
بازار

لینک کوتاه:
https://www.payamevijeh.ir/Fa/News/1588166/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

کشف 7 هزار لیتر روغن تقلبی خودرو؛ باند تولید منهدم شد

صادرات سیب زمینی آزاد شد

وقتی تاریخ بازیچه سیاست می‌شود

تکرار مواضع و کارشکنی های ادامه دار

الجولانب؛ از فرماندهی داعش تا مهمانی در کاخ الیزه!

سمنان 10 بار لرزید

سکه با افزایش قیمت به استقبال پایان هفته رفت، طلا و سکه گران شدند

تعرفه ارزیابی خسارت وسایل نقلیه در سال 1404 ابلاغ شد

کشف مومیایی چند هزار ساله در بندر شهید رجایی تکذیب شد

واکنش رهبر انصارالله یمن به ادعای تسلیم شدن این کشور؛ ترامپ دروغ می‌گوید

چای پوتین برای میهمان چینی

برخورد پراید و کامیون 3 قربانی گرفت؛ 6 نفر مصدوم شدند

طراحی خطرناک

افزایش آمار شهدای غزه به 52 هزار و 760 نفر

رهسپار دیار عشق در شب میلاد امام رئوف(ع)

زیر سایه‌ دیجیتالی شدن

کارخانه‌ای که با حضور شهید رئیسی زنده شد، حالا در غم نبودنش عزادار است

هوش مصنوعی ابزار جدید صنعت پالایش نفت

آپدیت One UI 7 گلکسی S23 FE رسما به ایران رسید

خوش‌رقصی ترامپ برای کشورهای عربی

ساعات کار کارمندان زن دارای فرزند زیر 6 سال شناور شد

ساعت کاری بانک‌ها در سال جدید اعلام شد

بنزین در سال 1404 گران نمی‌شود؛ افزایش قیمت‌ها قانونی است

این‌جا خلیج مکزیک نیست

محور شرارت در اطراف ترامپ؟

حماس: به حاکمیت و امنیت لبنان پایبندیم

وزارت دفاع روسیه: اوکراین 488 بار آتش بس را نقض کرده است

حمل آب زمزم در پرواز بازگشت حج تمتع 1404 ممنوع شد

اقلیم کردستان عراق خواستار حفظ حقوق ملت فلسطین شد

دیدار مدیرعامل صندوق اشتغال و کارآفرینی ایثارگران با مادران شهدای محله جوادیه

هوای تهران گرم‌تر می‌شود

نخستین پالایشگاه دیجیتال کشور تا سال 1405 در قشم به بهره برداری می رسد

تریلر دوم GTA 6 باعث افزایش چشم‌گیر بازدید موسیقی آن شده است

تغییر نام بحث‌برانگیز «خلیج مکزیک» در پارلمان آمریکا به رای گذاشته میشود

حضور اقشار مختلف در نمایشگاه کتاب

تغییر ساعت آغاز به کار مترو همزمان با تغییر ساعت کار ادارات

رئیس دیوان محاسبات: به دنبال مچ‌گیری نیستیم

پارلمان اوکراین توافق معدنی با آمریکا را بدون رای مخالف تصویب کرد

رهبر انصارالله: مسئولیت جنایت قرن در غزه بر عهده کشورهای عربی است

رسانه عبری: ترامپ از نتانیاهو ناامید شده است

جزئیاتِ تله‌ای که ارتش اسرائیل را در رفح غافلگیر کرد

زمان انتشار کلید و نتایج اولیه آزمون پذیرش دستیار تخصصی پزشکی اعلام شد

مسیر تهران -کرج از امشب مسدود می‌شود

وزیر دفاع پاکستان: آمریکا مانع از کاهش تنش بین هند و پاکستان می‌شود

هشدار پاکستان به هند؛ خطر جنگ هسته ای نزدیک است

کتاب «اینجا بدون تو» به قلم همسر شهید مدافع حرم محمد بلباسی رونمایی شد

دیدار معاون فرهنگی و آموزشی بنیاد و مدیرکل بنیاد مازندران با جانبازان نخاعی

تصادف اتوبوس حامل کارگران پوشاک در کامبوج 42 کشته و زخمی برجا گذاشت

نسخه آزمایشی One UI 8 سامسونگ 2 هفته دیگر از راه می‌رسد؛ ادعای سم‌موبایل

ترامپ: به توافقی تجاری با بریتانیا دست یافتیم