پیام ویژه

آخرين مطالب

شمارش معکوس برای فرکانس‌های 5G اقتصادي

شمارش معکوس برای فرکانس‌های 5G
  بزرگنمايي:

پیام ویژه - ایسنا /با توجه به اهمیت توسعه اینترنت نسل پنجم در کشور، لزوم مزایده فرکانس‌های لازم برای توسعه فناوری بیش از پیش احساس می شد و آنطور که مسئولان می گویند قرار است در هفته جاری تکلیف فرکانس های محدوده 3600 و 3800 روشن شود.
اواخر سال گذشته بود که سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی از تصویب شرایط و ضوابط واگذاری باندهای فرکانسی 3800-3600 مگاهرتز برای ارتباطات سیار سراسری در کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات خبر داد. 
براساس این مصوبه، واگذاری بلوک‌های فرکانسی 3800-3600 مگاهرتز در قالب دو بلوک 100 مگاهرتزی باید از طریق مزایده انجام و قرار بود این مزایده در ابتدای سال 1404 برگزار شود.
اپراتورهای برنده مزایده موظف می‌شوند به صورت تدریجی امکان دسترسی کاربران را به نسل پنجم ارتباطات سیار (5G) فراهم کنند.
بازار
در ایران نیز مدیریت جداول فرکانسی بر اساس قانون برعهده وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات است و منابع مالی حاصل از آن به حساب خزانه‌داری کل کشور واریز می‌شود.
همه کشورها برای بهره‌برداری از فرکانس و نیازمندی شبکه‌های ارتباطی، تابع استانداردها و مقررات بین‌المللی اتحادیه بین‌المللی مخابرات (ITU هستند؛ عدم تمکین از این استانداردها می‌تواند تداخلات فرکانسی در برخی مناطق به‌ویژه در مناطق مرزی را به همراه داشته باشد.
به گفته مسئولان دو الی سه محدوده فرکانسی است که فرکانس طلایی برای نسل پنجم به شمار می رود و دو فرکانس محدود 3600- 3800 از جمله این فرکانس‌ها محسوب می‌شود.
با وجود اهمیت این موضوع و لزوم توسعه نسل پنجم اینترنت در کشور اقدامات متعددی برای واگذاری این محدوده فرکانسی در سال های گذشته انجام شد که به نتیجه مطلوبی نرسید تا اینکه بار دیگر مسئولان طی ماه های گذشته خبر از تعیین و تکلیف این موضوع دادند و اعلام کردند با توجه به ضرورت شبکه و نیازی که اپراتورها برای توسعه 5G در کشور برای این فرکانس ها دارند به زودی مزایده آن انجام می‌شود.
با توجه به صحبت‌های انجام شده و گذشت یک ماه و نیم از سال جدید سید ستار هاشمی- وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات- تأکید کرده است توسعه زیرساخت‌های نسل پنجم یکی از اولویت‌های وزارتخانه در امسال است، مزایده فرکانس‌های 3600 و 3700 مگاهرتز در هفته جاری تعیین‌تکلیف خواهد شد و اجرای 5G در کلانشهرها به‌زودی آغاز می‌شود.
اعلام این خبر پس از آن بود که فناوری نسل پنجم از روی گوشی‌های سامسونگ در ایران فعال شد. در این راستا علیرضا عبداللهی نژاد- رئیس مرکز روابط عمومی و اطلاع‌رسانی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات- توضیح داد که وزیر ارتباطات به وعده خود عمل کرد و فاز عملیاتی توسعه و فراگیری 5G در کشور را با دو اقدام مهم کلید زد. یک فعال‌سازی فناوری اینترنت نسل 5 روی انواع مدل گوشی‌های سامسونگ و دیگری تعیین تکلیف مزایده فرکانس‌های 3600 و 3700 مگاهرتز در هفته جاری.
گفتنی است فناوری 5G یا یا نسل پنجم، سرعت بسیار بالاتری در مقایسه با نسل قبلی دارند و قابلیت‌های آینده‌گرا مانند رانندگی خودران را امکان‌پذیر می‌کنند. پهنای باند این نسل از اینترنت بسیار بالاست، بنابراین اگر فناوری 5G را مصداق یک اتوبان در نظر بگیریم، شاید فناوری 4G یک اتوبان دو باندی و فناوری 5G همان اتوبان با چهار باند باشد، بنابراین سرعت و کیفیت آن بالاتر می‌رود.
بنابراین اگرچه در حال حاضر صحبت از این نسل اینترنت برای کاربران غیر قابل تصور و درک باشد اما مشخص شدن نتیجه این مزایده و تعیین تکلیف آن می‌تواند قدمی مهم در صنعت ارتباطات و بهبود تجربه کاربری باشد.

لینک کوتاه:
https://www.payamevijeh.ir/Fa/News/1589476/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

نوت 16 و نوت 16 پرو رونمایی شدند؛ گوشی‌های ارزشمند میزو با مشخصات چشمگیر

قالیباف فعلا برای ریاست مجلس رقیب ندارد

در خدمت و خیانت کنسرسیوم هسته‌ای

چرایی عقب‌نشینی همزمان آمریکا و چین

دلار نفتی؛ کشورهای جنوب خلیج‌فارس چگونه توسعه یافتند؟

پیش بینی قیمت دلار 24 اردیبهشت 1404

آغاز شمارش معکوس برای مستأجران / بیگی‌نژاد: اجاره مسکن با درآمد خانوارها متناسب نیست

مکرون و کوکایین؛ رسوایی یا شایعه‌سازی؟

یمن : فرودگاه بن گوریون را با موشک بالستیک هایپرسونیک هدف قرار دادیم

ایران 3.5 درجه گرمتر شد

سازمان غذا و دارو از اصلاح قیمت داروها خبر داد

تفاوت عجیب قیمت آرد آزاد و یارانه‌ای

اعتراض خریداران به تغییر قیمت در قراردادهای قطعی خودرو

قیمت خودروهای گروه بهمن

پیش‌بینی بورس چهارشنبه 24 اردیبهشت 1404

گزارشی از چرایی توقف حملات آمریکا به یمن

حضور خانوادگی مردم در نمایشگاه کتاب تهران

رییس سازمان غذا و دارو: قیمت داروها اصلاح می‌شود

پولدارها 29 برابر فقرا یارانه انرژی می‌گیرند

اجاره بها در تهران؛ مطالبه حداقل 20 تا 100 درصدی افزایش اجاره بها در مقایسه با سال گذشته را نشان می‌دهد

تعدیل نیروی گسترده در مایکروسافت؛ دست‌کم 6 هزار نفر اخراج می‌شوند

تأکید اردوغان بر کمک آنکارا برای توقف جنگ اوکراین

ترامپ بایدن شد؛ سردرگمی رئیس جمهور آمریکا در پیدا کردن مسیر!

واکنش‌ها به تغییر ساعت کار مدارس

وقتی سیب را به جای موز قالب می‌کنند!؛ واردات موز با مجوز سیب

قیمت نجومی گیلاس نوبرانه

واردات تلفن همراه مشمول دریافت ضمانت‌نامه بانکی در گمرک شد

نشست هم‌اندیشی کارشناسان حوزه آموزش شاهد و ایثارگر گلستان با حضور مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان گلستان

دیدار چهره به چهره مدیر کل بنیاد مازندران با جامعه ایثارگری قائمشهر

برگزاری نخستین همایش بین‌المللی مصدومین شیمیایی با تأکید بر دیپلماسی ایثار و حمایت وزارت امور خارجه

پسر عموی مست، عشق دختر عمویش را کشت

کارشناس اورژانس ناجی دختر 6 ساله شد

برق اتمی نیروگاه بوشهر به مدار می‌آید

استاد دانشگاه جرج واشنگتن: ایران مهم‌ترین محور سفر ترامپ است

هشدار سطح نارنجی هواشناسی/آماده‌باش هلال‌احمر در شمال غربی و غرب کشور

برخورد دو پژو 405 سه قربانی گرفت

11 بانک روسی از کارت‌های ایرانی پشتیبانی می‌کنند، رونمایی از شبکه شتاب ایران و میر روسیه

رقم عجیب زیان صنعت کشور از قطعی برق؛ بیش از 20 میلیارد دلار

ساعت ارزان امیزفیت بیپ وارد بازارهای بیشتری می‌شود

شلیک موشک از یمن به اراضی اشغالی

ادعای تل‌آویو درباره تلاش برای ترور محمد السنوار

ترامپ: عربستان به توافق ابراهیم می‌پیوندد

وزیر نیرو: سدها خالیست؛ چرا علما فکری نمی‌کنند؟

ماموریت ترامپ در قلب صحرا!

راننده و زن بدلکار روی سقف پراید دستگیر شدند

ابطال بیش از 7500 معاینه فنی در اردیبهشت امسال

ارزیابی سفیر سابق ایران در مسکو از «سفر پوتین به تهران»

پیام تسلیت رییس بنیاد شهید و امور ایثارگران در پی درگذشت پدر شهیدان معزز «فرهادی تروجنی»

وزیر نیرو: برق را 5000 تومان می‌خریم 49 یا 39 تومان می‌فروشیم!

گزارش رئیس مرکز بهبود محیط کسب و کار از برخورد با مسئولان متخلف