پیام ویژه

آخرين مطالب

سرمقاله آرمان ملی/ ترامپ؛ سفیر صلح یا جنگ؟ یادداشت

سرمقاله آرمان ملی/ ترامپ؛ سفیر صلح یا جنگ؟
  بزرگنمايي:

پیام ویژه - آرمان ملی / «ترامپ؛ سفیر صلح یا جنگ؟» عنوان یادداشت روز در روزنامه آرمان ملی به قلم حسین کنعانی مقدم است که می‌توانید آن را در ادامه بخوانید:
در روزهایی که کاخ سفید با نمایش‌های رسانه‌ای تلاش می‌کند چهره‌ای صلح‌طلب از دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، ارائه دهد، شواهد و قرائن حکایت از واقعیتی کاملاً متفاوت دارند.
برخی رسانه‌های غربی و حتی بعضی از تحلیلگران منطقه‌ای، تغییر لحن و ادبیات ترامپ را نشانه‌ای از رویکرد صلح‌طلبانه او تلقی می‌کنند و سفر اخیرش به منطقه غرب آسیا را در همین راستا تفسیر می‌نمایند. اما واقعیت میدانی و عملکرد ترامپ، چیز دیگری را روایت می‌کند؛ او نه سفیر صلح، بلکه بی‌تردید سفیر جنگ است. تصویری که از ترامپ در رسانه‌ها ساخته می‌شود، با کارنامه عملی او در منطقه همخوانی ندارد. رئیس‌جمهوری که دست در دست بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی، در بمباران مردم بی‌دفاع غزه شریک است، چگونه می‌تواند داعیه‌دار صلح باشد؟ پرچمی که ترامپ در دست دارد، نه نماد صلح، بلکه آغشته به خون کودکان معصوم غزه است. ترامپ با اشاعه خشونت و حمایت بی‌قید و شرط از سیاست‌های توسعه‌طلبانه اسرائیل، عملاً به یکی از مروجین اصلی جنگ در منطقه تبدیل شده است. اهداف اصلی سفر او به منطقه، نه ایجاد صلح، بلکه فروش هرچه بیشتر تسلیحات به کشورهای عربی است؛ اقدامی که در واقع نوعی تأمین مالی برای پروژه‌های نظامی گسترده‌تر آمریکاست. ترامپ با استفاده از سیاست ایران‌هراسی، تلاش دارد فضای منطقه را ملتهب نگاه دارد تا کشورهای عربی، با احساس خطر، به خرید بیشتر سلاح روی آورند. به بیان دیگر، او به دنبال آن است که هزینه یک جنگ احتمالی جهانی را از جیب کشورهای منطقه تأمین کند؛ جنگی که شاید فعلاً در مرحله سرد و نیابتی باشد، اما احتمال شعله‌ور شدن آن دور از ذهن نیست. موضوع جنجالی تغییر نام خلیج فارس نیز در همین چارچوب قابل تحلیل است. طرح چنین ادعاهایی از سوی دولت ترامپ، نه ناشی از اشتباه لفظی یا ناآگاهی تاریخی، بلکه بخشی از پازل امتیازدهی به کشورهای عربی برای جلب حمایت آن‌هاست. ترامپ از واژگان جعلی به‌عنوان ابزار چانه‌زنی سیاسی استفاده می‌کند و تلاش دارد با بازی با هویت تاریخی ملت ایران، رضایت اعراب را جلب کند و پروژه ایران‌هراسی را به شیوه‌ای جدید دنبال نماید. ترامپ امروز در ظاهر به مذاکره با ایران تمایل نشان می‌دهد، اما هدف واقعی او از این گفتگوها، چیزی جز مدیریت و توزیع هزینه‌های جنگ نیست. او در پی آن است که با جلب مشارکت قدرت‌های منطقه‌ای، بار سنگین یک درگیری احتمالی را تقسیم کند و در عین حال، با درآمدهای ناشی از فروش تسلیحات، اقتصاد در حال بحران‌زده آمریکا را ترمیم نماید. نکته مهم‌تر آن است که ترامپ، در بحران غزه نیز به دنبال یک قربانی برای فریب افکار عمومی جهانی است. او می‌کوشد با ایجاد سناریویی ساختگی به نام «صلح»، راهی برای برکناری نتانیاهو از قدرت فراهم آورد تا از این طریق، آمریکا را در مقام قهرمان صلح معرفی کند اما افکار عمومی جهان، ساده‌لوح نیستند و چهره واقعی ترامپ، برای ملت‌های آزاده منطقه روشن شده است.

لینک کوتاه:
https://www.payamevijeh.ir/Fa/News/1589513/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

حضور خانوادگی مردم در نمایشگاه کتاب تهران

رییس سازمان غذا و دارو: قیمت داروها اصلاح می‌شود

پولدارها 29 برابر فقرا یارانه انرژی می‌گیرند

اجاره بها در تهران؛ مطالبه حداقل 20 تا 100 درصدی افزایش اجاره بها در مقایسه با سال گذشته را نشان می‌دهد

تعدیل نیروی گسترده در مایکروسافت؛ دست‌کم 6 هزار نفر اخراج می‌شوند

تأکید اردوغان بر کمک آنکارا برای توقف جنگ اوکراین

ترامپ بایدن شد؛ سردرگمی رئیس جمهور آمریکا در پیدا کردن مسیر!

واکنش‌ها به تغییر ساعت کار مدارس

وقتی سیب را به جای موز قالب می‌کنند!؛ واردات موز با مجوز سیب

قیمت نجومی گیلاس نوبرانه

واردات تلفن همراه مشمول دریافت ضمانت‌نامه بانکی در گمرک شد

نشست هم‌اندیشی کارشناسان حوزه آموزش شاهد و ایثارگر گلستان با حضور مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان گلستان

دیدار چهره به چهره مدیر کل بنیاد مازندران با جامعه ایثارگری قائمشهر

برگزاری نخستین همایش بین‌المللی مصدومین شیمیایی با تأکید بر دیپلماسی ایثار و حمایت وزارت امور خارجه

پسر عموی مست، عشق دختر عمویش را کشت

کارشناس اورژانس ناجی دختر 6 ساله شد

برق اتمی نیروگاه بوشهر به مدار می‌آید

استاد دانشگاه جرج واشنگتن: ایران مهم‌ترین محور سفر ترامپ است

هشدار سطح نارنجی هواشناسی/آماده‌باش هلال‌احمر در شمال غربی و غرب کشور

برخورد دو پژو 405 سه قربانی گرفت

11 بانک روسی از کارت‌های ایرانی پشتیبانی می‌کنند، رونمایی از شبکه شتاب ایران و میر روسیه

رقم عجیب زیان صنعت کشور از قطعی برق؛ بیش از 20 میلیارد دلار

ساعت ارزان امیزفیت بیپ وارد بازارهای بیشتری می‌شود

شلیک موشک از یمن به اراضی اشغالی

ادعای تل‌آویو درباره تلاش برای ترور محمد السنوار

ترامپ: عربستان به توافق ابراهیم می‌پیوندد

وزیر نیرو: سدها خالیست؛ چرا علما فکری نمی‌کنند؟

ماموریت ترامپ در قلب صحرا!

راننده و زن بدلکار روی سقف پراید دستگیر شدند

ابطال بیش از 7500 معاینه فنی در اردیبهشت امسال

ارزیابی سفیر سابق ایران در مسکو از «سفر پوتین به تهران»

پیام تسلیت رییس بنیاد شهید و امور ایثارگران در پی درگذشت پدر شهیدان معزز «فرهادی تروجنی»

وزیر نیرو: برق را 5000 تومان می‌خریم 49 یا 39 تومان می‌فروشیم!

گزارش رئیس مرکز بهبود محیط کسب و کار از برخورد با مسئولان متخلف

آپدیت جدید گوگل مسیجز باعث ایجاد مشکل برای کاربران شد

ترامپ در خاورمیانه متفاوت

زلنسکی: تنها دیدار مستقیم با پوتین می‌تواند صلح را برقرار کند

گاردین: درخواست‌ ترامپ از اوکراین برنامه‌های اروپایی‌ها را به خطر انداخته است

پیام تسلیت رییس بنیاد شهید و امور ایثارگران در پی درگذشت مادر شهیدان والامقام «خوراکیان»

پیام تسلیت رییس بنیاد شهید و امور ایثارگران در پی درگذشت مادر شهیدان والامقام «خرمی»

دوربین 360 درجه لامپی؛ انتخابی هوشمندانه و بی‌دردسر برای تامین امنیت!

کلاهبرداری 4 میلیاردی از 6 نفر با رسید جعلی طلا

11 بانک روسی از کارت‌های ایرانی پشتیانی می‌کنند، رونمایی از شبکه شتاب ایران و میر روسیه

فرزین: نیازی به استفاده از سوئیفت نداریم

آقایان این حیات خلوت را جمع کنید

کاخ سفید: ترامپ با الجولانی دیدار کوتاهی خواهد داشت

ثبت دمای بی‌سابقه در تهران؛ رکورد 50 ساله شکسته شد

افزایش محدود قیمت سکه و طلا؛ دلار ثابت ماند

قطعه‌سازان ایرانی در روسیه

آیا کنسرسیوم غنی‌‏سازی راهکار حل اختلاف‏‌ هسته‌‏ای ایران و غرب است؟