پیام ویژه

آخرين مطالب

علت التهابات بازار شکر چیست؟ اقتصادي

علت التهابات بازار شکر چیست؟
  بزرگنمايي:

پیام ویژه - باشگاه خبرنگاران /بسیاری از کارشناسان براین باورند که رسوب کالا در بنادر و انبارها و توزیع قطره چکانی در بازار عامل اصلی التهابات بازار است که با اعلام قیمت جدید شکر مشکلات مرتفع می شود.
بررسی ها حاکی از آن است که طی هفته های اخیر، بازار شکر ناشی از احتکار و رسوب کالا در انبارها با التهاباتی روبروست که کارشناسان تاخیر در اصلاح قیمت را عامل اصلی این نوسانات می دانند.
بنابر آمار سالانه 2 تا 2 میلیون و 200 هزارتن شکر مورد نیاز است که سال گذشته یک میلیون و 95 هزارتن مازاد نیاز کشور شکر وارد شد و در شرایط فعلی کمبودی در عرضه شکر نداریم و تنها معطل اصلاح قیمت هستند. همچنین از ابتدای امسال 450 هزارتن شکر وارد و در گمرکات است که متاسفانه 2 ماهی است بدلیل عدم تعیین قیمت جدید، هزینه دموراژ می خورد.
در همین ارتباط پیمان حصادی مجری طرح چغندر وزارت جهاد گفت: امسال یک میلیون و 930 هزارتن شکر در داخل تولید شد که با احتساب مصرف سالانه 2 تا 2میلیون و 200 هزارتن شکر در داخل، بیش از 90 درصد در تولید این‌محصول خودکفا هستیم که برآورد می شود سال زراعی آینده تولید شکر افزایش یابد.
بازار
وی کمبود ظرفیت صنعتی شکر را مانع خودکفایی 100 درصدی تولید شکر دانست و گفت: با جبران کمبود ظرفیت صنعتی، بیش از نیاز تولید می کنیم. براین اساس وزارت جهاد وظیفه بدرستی انجام داده و به راحتی می توان تا 5 میلیون تن تولید چغندر پاییزه داشت که با ایجاد ظرفیت صنعتی نه تنها مشکلی در تامین بازار شکر داخل نداریم، بلکه می توان صادرکننده بود. 
اصلاح قیمت شکر راهکار کاهش التهابات بازار
غلامحسین بهمنی دبیر اسبق انجمن تصفیه کنندگان شکر گفت: با آغاز پیک مصرف نیاز است که واردات شکر برای تامین و تنظیم بازار داخل انجام شود. اما واردکنندگان به سبب آنکه واردات هرکیلو شکر برای آنها 70 هزارتومان تمام می شود، رغبتی به واردات ندارند.
به گفته وی، واردکنندگان محموله های شکر را در کشتی و بندر نگه داشتند و منتظر قیمت جدید هستند چراکه در شرایط کنونی مشکل قیمت مصوب شکر است که حتی تولیدکنندگان داخل قطره چکانی عرضه می کنند و واردات صورت نمی گیرد.
بهمنی با بیان اینکه قیمت جهانی شکر کاهش یافته است، گفت: واردکنندگان با ارز 70 هزارتومانی رغبتی به واردات ندارند، هرچند کاهش قیمت جهانی اثر می گذارد، اما قیمت هرکیلو شکر خام در بندر 35 هزارتومان صرفه اقتصادی ندارد.
دبیر اسبق انجمن تصفیه کنندگان شکر ادامه داد: قیمت هرکیلو شکر خام در بندر 35هزارتومان است که با احتساب هزینه گمرکی، 4 درصد ضایعات و حمل، 42 تا 43 هزارتومان برای واردکننده در می آید که براین اساس قیمت تمام شده باید 45 تا 50 هزارتومان باشد.
وی راهکار کاهش تب و التهابات بازار شکر را اصلاح قیمت دانست. افزود: دولت به رغم افزایش هزارتومانی قیمت چغندر قند، قیمت شکر موازات با قیمت خرید تضمینی افزایش نداده است. گفتنی است کمبودی در عرضه شکر نداریم، اماتازمانیکه اصلاح قیمت صورت نگیرد، کمبود قطره چکانی در بازار ادامه دارد.
دبیر اسبق انجمن تصفیه کنندگان شکر گفت: طبق ر ال همه ساله اوج مصرف در ماه های تیر و مرداد است که مصرف روزانه در این ایام به 240 تا 250 هزارتن می رسد.
گفتنی است سال گذشته مقادیری شکر تولید داخل در انبارهای کارخانه‌های نیشکری و چغندری ذخیره شده است. در حال حاضر، با ورود شکرهای جدید به بازار و مشکل قیمت‌گذاری شاهد رسوب شکر در انبارها هستیم که فتحی معاون وزیر جهاد خرید شکرهای موجود در انبارها توسط شرکت بازرگانی دولتی ایران و ذخیره سازی براساس سیاست‌های این شرکت یا عرضه با قیمت مصوب و فهرست برداری شکر موجودی انبارها و پرداخت مابه التفاوت پس از فروش با قیمت جدید را راهکار تنظیم بازار اعلام کرده است.
توزیع قطره چکانی شکر تا زمان اصلاح قیمت در بازار ادامه دارد
این گزارش می افزاید: محموله های جدید ماه در گمرک منتظر قیمت است چراکه قیمت تمام شده هرکیلو واردات شکر 700 هزارتومان است و ازطرفی کارخانه ها در بهره برداری پاییز هستند که تا زمان اعلام قیمت برمبنای نرخ جدید چغندرقند، امکان فروش و عرضه در بازار را ندارند.
رضا کنگری رئیس اتحادیه بنکداران مواد غذایی گفت: شنیده ها حاکی از آن است که مسئولان‌ستاد تنظیم بازار می‌خواهند قیمت جدید شکر را اعلام کنند که در صورت تحقق، چالش بازار شکر مرتفع می شود.
به گفته وی، برمبنای ارز توافقی قیمت مصوب شکر علام می شود اگر نرخ تک نرخی و رفع انحصار واردات رخ بدهد، در بازار ثبات خواهیم داشت. اما با ارز مبادله ای و ترجیحی رانت در بازار خواهیم داشت.
کنگری ادامه داد: جایگزینی ارز توافقی با نیما موجب شد کالا 2 فاکتوره یا با نرخ روز عرضه شود، درحالیکه تک نرخی باشد رقابت در بازار ایجاد و ثبات برقرار می شود. در غیراین صورت با واردات شکر با ارز ترجیحی و توافقی، اتحادیه ها در تنظیم بازار باید نقش آفرینی کنند تا بدست مصرف کننده نهایی برسد، در غیر این صورت رانت بزرگی ایجاد می شود.
رئیس اتحادیه بنکداران مواد غذایی قیمت هرکیلو شکر بدون فاکتور شکر درب کارخانه را 52 هزارتومان اعلام کرد. گفت: با احتساب ارزش افزوده 58 هزارتومان به بنکدار و 15 درصد سود با نرخ 65 هزارتومان بدست مصرف کننده می رسد.
وی با تاکید بر این موضوع که نظارت از مبدا باید صورت بگیرد، گفت: شکر در بازار با نرخ روز در حال توزیع است و تاکنون شکر با ارز توافقی می رسد. این نظارت باید از کارخانه دار باشد و تعزیرات و بازرسی اتاق اصناف باید صحت سنجی کنند که کالا با نرخ مصوب عرضه می شود.
با توجه به تاکید برنامه هفتم مبنی بر خودکفایی چغندر قند انتظار می رود که حمایت های لازم در ارتباط با قیمت تضمینی چغندر قند و شکر صورت بگیرد و از طرفی ظرفیت صنعتی برای تولید این محصول در استان ها ایجاد شود تا در دستیابی به تولید شکر مشکلی نداشته باشیم.

لینک کوتاه:
https://www.payamevijeh.ir/Fa/News/1589838/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

از قمه‌کشی تا لایی‌کشی برای دیده‌شدن در فضای مجازی

وزیر جهاد کشاورزی: کالاهایی که با ارز ترجیحی وارد می‌شوند با قیمت مصوب باید توزیع شوند

تاکسی‌های رباتیک ایلان ماسک در راه جاده‌های عربستان!

سرمقاله صبح نو/ قمار دیوانه در ریاض

آلمان، 3 اوکراینی را بازداشت کرد

فرانسه آماده است تا بمب‌افکن‌های استراتژیک خود را در کشورهای اروپایی مستقر کند

واکنش وزارت بهداشت به بازداشت پرستاران بیمارستانی در کرج به دلیل فرار یک زندانی

پنتاگون احتمال درگیری مستقیم بین روسیه و آمریکا را رد نکرد

پایان کار ترامپ در عربستان؛ مقصد بعدی قطر

تنش جدید هند؛ دعوای دهلی‌نو با چین بر سر مناطق مورد مناقشه بالا گرفت

برزیل به پوتین: برو استانبول و مذاکره کن

طرح دبیرکل ناتو برای برآورده کردن درخواست ترامپ

ساعت‌ها و هندزفری‌های سامسونگ به‌لطف گوگل جمنای هوشمندتر می‌شوند

سرمقاله جوان/ فرصت‌های مذاکرات عمان

روایت یک مالباخته از مواجهه با جیب‌برهای تهران: در 2.5 ثانیه گردنبندم که 200 میلیون ارزش داشت را در کافه زدند!

توضیحات وکیل تتلو درباره عقد موقت موکلش در زندان

آخرین مهلت اجرای طرح انتقال کارت سوخت به کارت بانکی

نماینده مجلس: اگر افزایش قیمت اینترنت طبق قانون بودجه 1404 نباشد مجلس مانع آن می‌شود

اردوغان: رفع تحریم‌های سوریه اقدامی تاریخی است

حضور کیم جونگ اون در رزمایش تاکتیکی کره‌شمالی

بن‌سلمان: برای راهکار فراگیر مسئله فلسطین تلاش می‌کنیم

بامدادی از آتش و خون با 60 شهید در غزه

روایت یکی از مالباختگان از مواجهه با جیب‌برها در بی‌آر‌تی

علت جدا شدن کتاب فروشان از ناشران در نمایشگاه کتاب از زبان سخنگوی دولت

دبیرکل مجمع کارآفرینان: می‌ترسم با آمریکا توافق کنیم و صنایع داخلی زیر فشار واردات لِه شوند

واکنش وزیر نفت به ادعای بابک زنجانی: حکم دستگاه قضایی فصل‌الخطاب است

سرمقاله شرق/ پنهان‌کاران خلافکاران‌اند

احتمال دیدار بزرگ در استانبول؛ راند دوم مذاکرات ناتمام 2022

عدم حضور رئیس جمهور لبنان در نشست بغداد

اژه‌ای: نباید همه گزارش‌ها و نظارت‌های سازمان بازرسی محرمانه باشد

پاسخ سازمان محیط زیست به ادعایی مبنی بر استفاده از باران مصنوعی برای احیای دریاچه ارومیه

وزیر جهاد کشاورزی: روزهای آخر گرانی لوبیا چیتی است!

راز موفقیت یکی از بزرگترین سایت های وردپرسی ایرانی چیست؟

ورود به بازار املاک بدون خرید ملک

نرخ تورم سالانه مصالح ساختمانی به 30 درصد رسید

قیمت ناتینگ فون 3 اعلام شد؛ بسیار گران‌تر از مدل قبلی

ترامپ: به دنبال گسترش عادی سازی روابط با اسرائیل هستیم

سکته ناقص فردوسی پس از دو دقیقه حضور در تهران!

دستگیری جیب‌بُرهای حرفه‌ای مترو و اتوبوس در تهران

رشد 30 هزار واحدی شاخص کل بورس

کویت: از تصمیم ترامپ برای لغو تحریم‌های سوریه استقبال می‌کنیم

حمایت ماکرون از ممنوعیت حجاب در مسابقات ورزشی

ماجرای نیترات در هندوانه‌های صادراتی ایران چه بود؟

نوسان معکوس قیمت‌ها در بازار طلا و سکه؛ دلار ثابت ماند

سرمقاله جام جم/ فاصله‌گذاری آمریکا با اسرائیل

محمد بن سلمان: از رفع تحریم‌های سوریه استقبال می‌کنیم

پاسخ دهلی‌نو به ترامپ: آتش‌بس ما ربطی به تجارت نداشت

ترامپ به الجولانی: اسرائیل را به رسمیت بشناس!

قیمت خرید تضمینی گندم تعیین شد

قزلجه: تا جایی که مقدور هست واردات گوشت قرمز را کاهش می‌دهیم