پیام ویژه

آخرين مطالب

پاکستان به سمت هند، موشک شلیک کرد؟ بين الملل

پاکستان به سمت هند، موشک شلیک کرد؟
  بزرگنمايي:

پیام ویژه - ایرنا / پاکستان در واکنش به انتشار گزارش‌هایی از سوی رسانه‌های دهلی‌نو مبنی بر استفاده اسلام‌آباد از موشک بالستیک شاهین (یک موشک دوربرد با قابلیت حمل کلاهک هسته‌ای) در حمله اخیر به هند را بی اساس اعلام و تاکید کرد: انتشار محتوای تأیید نشده و تحریک‌آمیز منجر به تضعیف ثبات منطقه‌ای می‌شود.
اسلام آباد ادعاهای بی‌اساسی را که در برخی از رسانه‌های هندی منتشر شده و به دروغ مدعی هستند که پاکستان در طول عملیات نظامی «بنیان مرصوص» از موشک‌های بالستیک شاهین استفاده کرده است، قاطعانه رد می‌کند.
در ادامه این بیانیه آمده است: این ادعاها پس از انتشار ویدیویی توسط حساب رسمی ارتش هند در شبکه ایکس (توییتر سابق) آغاز شد که ظاهراً استفاده از موشک شاهین پاکستان را نشان می‌داد. ارتش هند پس از پی بردن به بی‌اساس بودن این ادعا، به سرعت ویدیوی گمراه‌کننده را حذف کرد. با این حال، تا آن زمان بخش‌هایی از رسانه‌های هندی این روایت دروغین را بدون تأیید بازنشر دادند. متأسفانه، برخی از رسانه‌های هندی همچنان به انتشار این اطلاعات نادرست ادامه می‌دهند.
گفتنی است، ارتش پاکستان 30 مرداد سال گذشته پرتاب آموزشی موشک بالستیک زمین به زمین «شاهین-2» با برد 2 هزار کیلومتر را با موفقیت انجام داد. این موشک از قابلیت حمل کلاهک هسته‌ای برخوردار است.
در آذرماه 1394 نیز پرتاب موشک «شاهین 3» با حداکثر برد 2 هزار و 750 کیلومتر توسط ارتش پاکستان انجام شد. شاهین-3 دور بردترین موشک بالستیک پاکستان محسوب می شود.
به اعتقاد وزارت امور خارجه پاکستان، «چنین کارزارهای دروغ‌پراکنی بخشی از تلاش عمدی برای پنهان کردن شکست‌های هند در عملیات سیندور است که نتیجه توانمندی‌های نظامی متعارف پاکستان بود. علاوه بر این، این داستان‌های ساختگی با تلاش‌های مداوم دهلی نو برای ترویج روایتی گمراه‌کننده در مورد آتش‌بس و ادعاهای بی‌اساس به اصطلاح «باج‌گیری هسته‌ای» توسط پاکستان همسو است.»
بر اساس این گزارش، نیروهای مسلح پاکستان در عملیات روز شنبه 20 اردیبهشت از موشک‌های هدایت‌شونده دقیق و دوربرد سری فتح 1 و 2، مهمات پیشرفته، پهپادهای انتحاری دوربرد بسیار توانمند و توپخانه دوربرد دقیق استفاده کردند.
در بیانیه مذکور آمده است: سایت‌های نظامی در هند و کشمیر (تحت کنترل دهلی‌نو) که توسط این نوع تسلیحات هدف قرار گرفته‌اند، در بیانیه مطبوعاتی روز 22 اردیبهشت (12 می) ارتش پاکستان آمده است.
وزارت امور خارجه پاکستان اعلام کرد: انتشار محتوای تأیید نشده و تحریک‌آمیز نه تنها ثبات منطقه‌ای را تضعیف می‌کند، بلکه نشان‌دهنده ضعف حرفه‌ای بودن نهادهای رسمی است.
درگیری‌های میان هند و پاکستان به دنبال حادثه تروریستی دوم اردیبهشت در منطقه توریستی «پهَلگام» در کشمیر تحت کنترل هند که در آن دست کم 27 نفر کشته شدند، آغاز شد.
دهلی نو، اسلام‌آباد را عامل این حمله معرفی کرد و در پاسخ به این حادثه در مورخ 17 اردیبهشت جاری عملیاتی را با هدف قرار دادن 9 نقطه در پاکستان و کشمیر تحت کنترل این کشور آغاز کرد. پاکستان نیز در پاسخ به این حملات طی عملیاتی موسوم به «بُنیان مرصوص» 26 نقطه در هند و کشمیر تحت کنترل این کشور را هدف حملات موشکی، پهپادی و توپخانه‌ای قرار داد.
پیشتر نیروی هوایی پاکستان نیز اعلام کرد که در واکنش به حملات بامداد 17 اردیبهشت هند 6 فروند جنگنده این کشور از جمله سه جت فرانسوی رافال را سرنگون کرده است.
دو کشور پس از انجام حملات هوایی به مواضع یکدیگر، در نهایت پس از پنج روز درگیری در شنبه 20 اردیبهشت ماه 1404 نسبت به برقراری آتش بس توافق کردند.
تحلیلگران معتقدند پاکستان که هند را تهدیدی بالقوه و همیشگی برای امنیت خود می‌داند، سعی می‌کند پا به پای هند توان نظامی خود را تقویت کند و بر اساس گزارش موسسه‌های مطالعات و تحقیقات بین المللی، حتی در برخی زمینه‌ها از جمله در زمینه ساخت سلاح‌های هسته‌ای و موشک‌های پیشرفته، سعی کرده از هند پیشی بگیرد و در زمینه تولید موشک‌های بالستیک با قابلیت حمل کلاهک هسته‌ای به موفقیت‌های زیادی دست یافته است.
بازار

لینک کوتاه:
https://www.payamevijeh.ir/Fa/News/1591440/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

رئیس صندوق توسعه ملی: 103 میلیارد دلار به دولتی‌ها پول دادیم

بهارستان علیه زنان؟

نخست وزیر اسپانیا خواستار تحریم بین‌المللی اسرائیل شد

حماس: اظهارات اسموتریچ اعترافی آشکار به نسل‌کشی علیه مردم غزه است

اجرای حدود 20 درصد از تکلیف قانون جوانی جمعیت در حوزه اعطای زمین

کلاهبرداری 30 میلیاردی از 42 نفر؛ اعضای باند فیشینگ دستگیر شدند

برای حفظ سهمیه بنزین خود، فقط تا 31 اردیبهشت وقت دارید!

اعتراف معاون ترامپ به «بن‌بست» در مذاکرات اوکراین

واکنش حماس به اقدام اشغالگران در ربودن خانواده فرمانده قسام

سفر به تایلند برای عیاشی؛پاداش نظامیان قطع عضو ارتش اسرائیل

استخدام 27 هزار نفر جدید در وزارت بهداشت کلید خورد

پشت پرده گرانی حبوبات از زبان سخنگوی اتحادیه بنکداران فاش شد

تعرفه‌های برق از اول خرداد چهره جدید به خود می‌گیرند

سارقان؛ کم‌سن‌تر، خشن‌تر و بیشتر

بنیامین نتانیاهو؛ ناتوان از تغییر نظر افکار عمومی صهیونیستی

صدور کارت سوخت کمتر از نیم ساعت!

علیه قاچاق سوخت

سرنوشت ناو هواپیمابر ترومن پس از ضربات یمنی‌ها

عضو کمیسیون انرژی مجلس: کشت خشخاش نباید جنجالی شود، چراکه موضوعی فنی و علمی است

واژگونی لودر در کارخانه گچ 2 قربانی گرفت

رشد قیمت‌ها در بازار سکه و طلا؛ دلار درجا زد

عضو کمیسیون بهداشت مجلس: عده‌ای سودجو با ماینرها در حال جولان دادن هستند

ترامپ- نتانیاهو؛ تنش و نه واگرایی

کشف اسکلت 3 هزار ساله زن عصر آهن

ادامه رشد قیمت‌ها در بازار سکه و طلا؛ دلار 82 هزار تومان شد

راهبرد گره‌گشا

زیدآبادی نوشت: تابوشکنی از مصدق و تابوسازی از دشمنانش؟

آغاز گفت‌وگوی تلفنی حساس بین ترامپ و پوتین

وحشت مردم نیواورلئان در آمریکا از فرار ده زندانی خطرناک!

عامل انتشار تصاویر خصوصی بانوان در فضای مجازی به دام افتاد

مردم با خودروهای وارداتی هم نقره داغ می‌شوند

مناظره قبل از مذاکره

فعال‌سازی پلاک خودرو مشروط شد

تنها ایرادی که می‌توان به اجرای طرح کالابرگ گرفت چیست؟

دیپلماسی به وقت اروپا

حمله پهپادی رژیم صهیونیستی به جنوب لبنان

تصادف مرگبار کامیون و سمند؛ 4 سرنشین سمند جان باختند

کدام آزمایشگاه‌ها در روزهای تعطیل باز هستند؟ راهنمایی برای شرایط اضطراری و خانواده‌ها

السیسی: مصر برای عقب‌نشینی فوری اسرائیل از لبنان تلاش می‌کند

نخستین دمای بالای 50 درجه در کشور ثبت شد

اردن: گرسنگی دادن به 2.3 میلیون فلسطینی جنایت است

افزایش بی‌سابقه حملات به مراکز درمانی مناطق جنگی در سال 2024

نفتکش «زنگه‌زور» آذربایجان در تور تحریم‌های انگلیس

هشدار سازمان جهانی بهداشت درباره اوضاع نگران‌کننده بهداشت و قحطی در غزه

تصادف هولناک در شرق تایوان

قمه‌کشی اراذل صورت مرد 37 ساله را فلج کرد

ماجرای جنجالی هدیه اشرافی قطری‌ها به ترامپ

اختلاف خانوادگی بین دو برادر جنایت آفرید

قطعی برق نتیجه درآمد دلاری از ماینرها؟

انبار دپو ابزارآلات 40 میلیاردی قاچاق لو رفت

© - www.payamevijeh.ir . All Rights Reserved.