چهارشنبه ۸ مرداد ۱۴۰۴
بین الملل

تعلیق همکاری الباهاما با اسپیس‌ایکس پس از انفجار موشک

تعلیق همکاری الباهاما با اسپیس‌ایکس پس از انفجار موشک
پیام ویژه - شفقنا / مجمع الجزایر البهاما اعلام کرد که همکاری خود با شرکت فضایی اسپیس‌ایکس را متوقف کرده است. این تصمیم پس از آن گرفته شد که یکی از موشک‌های این شرکت در ماه ...
  بزرگنمايي:

پیام ویژه - شفقنا / مجمع الجزایر البهاما اعلام کرد که همکاری خود با شرکت فضایی اسپیس‌ایکس را متوقف کرده است. این تصمیم پس از آن گرفته شد که یکی از موشک‌های این شرکت در ماه مارس منفجر شد و تکه‌های آن در سواحل این کشور پخش شد.
وبگاه آرتی عربی نوشت: «به گزارش خبرگزاری رویترز، اسپیس‌ایکس سال گذشته با دولت باهاما توافق کرده بود تا موشک‌های قابل استفاده مجدد خود از نوع فالکون 9 را در نزدیکی سواحل این کشور فرود بیاورد. برای جلب رضایت دولت، اسپیس‌ایکس همچنین پیشنهاد داده بود تا اینترنت ماهواره‌ای استارلینک را به‌طور رایگان در اختیار نیروی دریایی جزر البهاما قرار دهد».
این توافق در فوریه سال 2024 توسط چستر کوپر، معاون نخست‌وزیر و وزیر گردشگری این کشور امضا شد، اما برخی وزرای دیگر دولت از این تصمیم بی‌اطلاع بودند. همین موضوع باعث تنش‌هایی در داخل دولت شد. با این حال، رویترز می‌گوید هیچ نشانه‌ای از نقض قانون توسط کوپر وجود ندارد.
در آوریل 2025، تنها دو ماه پس از فرود موفق یک موشک اسپیس‌ایکس، دولت به‌دلیل انفجار موشک دیگر و نگرانی‌های زیست‌محیطی، همکاری با این شرکت را تعلیق کرد.
چستر کوپر در واکنش به این تصمیم گفت: «هیچ ماده سمی کشف نشد و آسیب جدی به محیط زیست وارد نشده، اما این حادثه ما را وادار کرد دوباره در مورد ادامه همکاری با اسپیس‌ایکس فکر کنیم.»
خبرگزاری رویترز می‌نویسد این ماجرا نگاهی نادر به مشکلاتی است که اسپیس‌ایکس در همکاری با کشورهای دیگر با آن روبه‌رو می‌شود. این شرکت برای گسترش برنامه‌های فضایی خود باید با چالش‌های فنی و سیاسی زیادی در کشورهای مختلف روبه‌رو شود.
بازار


نظرات شما