دوشنبه ۲۴ آذر ۱۴۰۴
بین الملل

خوزه کاست رئیس‌جمهور شیلی شد

خوزه کاست رئیس‌جمهور شیلی شد
پیام ویژه - فارس /با پیروزی آنتونیو کاست در انتخابات ریاست جمهوری شیلی، قدرت در این کشور برای اولین بار از زمان پینوشه به یک سیاستمدار راست افراطی رسید. نامزد راست افراطی، ...
  بزرگنمايي:

پیام ویژه - فارس /با پیروزی آنتونیو کاست در انتخابات ریاست جمهوری شیلی، قدرت در این کشور برای اولین بار از زمان پینوشه به یک سیاستمدار راست افراطی رسید.
نامزد راست افراطی، خوسه آنتونیو کاست، در دور دوم انتخابات ریاست‌جمهوری شیلی پیروز شد و با شکست دولت میانه‌چپِ مستقر، به‌عنوان سی‌وهشتمین رئیس‌جمهور شیلی انتخاب شد.
بر اساس نتایج اعلام‌شده در روز یکشنبه و با شمارش تقریباً همه آرا، کاست با کسب نزدیک به 58 درصد آرا، ژانت خارا، وزیر پیشین کار و سیاستمدار حزب کمونیست که نماینده ائتلاف حاکم میانه‌چپ بود، را شکست داد. 
خارا و ائتلاف او با نام «وحدت برای شیلی» اندکی پس از بسته‌شدن حوزه‌های رأی‌گیری در این کشور آمریکای جنوبی شکست را پذیرفتند.
جارّا در پیامی در شبکه‌های اجتماعی نوشت: «دموکراسی با صدایی رسا و روشن سخن گفت. همین حالا با رئیس‌جمهور منتخب گفت‌وگو کردم تا برای موفقیت او به‌خاطر خیر و صلاح شیلی آرزوی توفیق کنم.»
او افزود: «به همه کسانی که از ما حمایت کردند و از نامزدی ما الهام گرفتند، اطمینان می‌دهم که همچنان برای ساختن زندگی بهتر در کشورمان تلاش خواهیم کرد؛ در کنار هم و استوار، همان‌گونه که همیشه بوده‌ایم.»
الجزیره در این باره نوشت، این نتیجه، تازه‌ترین پیروزی جریان راست افراطی در آمریکای لاتین به‌شمار می‌رود؛ منطقه‌ای که در سال‌های اخیر شاهد قدرت‌گیری رهبران راست‌گرا بوده است؛ چهره‌هایی که زمانی بیرون از جریان اصلی سیاست تلقی می‌شدند و اکنون در کشورهایی چون آرژانتین و اکوادور به قدرت رسیده‌اند.
این شمارش آرا همچنین بازگشتی مهم برای کاست محسوب می‌شود. این سیاستمدار 59 ساله و رهبر حزب جمهوری‌خواه، در انتخابات سال 2025 برای سومین بار نامزد ریاست‌جمهوری شد و این بار نخستین پیروزی خود را رقم زد.
او در انتخابات پیشین در سال 2021 به‌طور قاطع از گابریل بوریچ، رئیس‌جمهور کنونی، شکست خورده بود؛ انتخاباتی که بوریچ با اختلافی نزدیک به 10 واحد درصد پیروز شد.
اما بوریچ، رهبر پیشین جنبش‌های دانشجویی که به جوان‌ترین رئیس‌جمهور تاریخ شیلی تبدیل شد، تا پایان دوره چهار‌ساله‌اش با افت محبوبیت مواجه شد و میزان مقبولیت او به حدود 30 درصد کاهش یافت. افزون بر این، طبق قانون شیلی، او امکان نامزدی برای دوره دوم ریاست‌جمهوری را نداشت.
به گفته تحلیلگران، پیروزی کاست شیلی را صاحب راست‌گراترین رئیس‌جمهور خود از زمان آگوستو پینوشه می‌کند.
با این حال آنها می‌گویند که کاست، علی‌رغم گذشته‌اش، «یک دموکرات است» و بر خلاف رهبران تندرو منطقه مانند میلی در آرژانتین یا بوکله در السالوادور، کمتر رفتارهای جنجالی دارد. 
بازار


نظرات شما