پیام ویژه

آخرين مطالب

آغاز پایان کرونا؟ گزارش

آغاز پایان کرونا؟
  بزرگنمايي:

پیام ویژه - آفتاب یزد /متن پیش رو در آفتاب یزد منتشر شده و انتشار آن در آخرین خبر به معنای تایید تمام یا بخشی از آن نیست
روزگذشته مدیر اروپایی سازمان بهداشت جهانی اظهار کرد اُمیکرون همه‌گیری کووید 19 را وارد مرحله جدیدی کرده و می‌تواند این همه‌گیری را در اروپا به پایان برساند. سازمان بهداشت جهانی ادعا کرد بعد از گسترش سریع سویه اُمیکرون سرانجام ممکن است به پایان همه‌گیری در اروپا نزدیک شویم. وی هشدار داد افراد باید همچنان احتیاط کنند چون کروناویروس توانایی جهش دارد اما پیش‌بینی می‌شود بعد از اُمیکرون شاهد دوره‌ای آرام باشیم.مدیر اروپایی سازمان بهداشت جهانی گفت: پیش‌بینی می‌شود تا پایان سال دوره‌ای آرام قبل از بازگشت احتمالی کووید ایجاد شود اما لزوما این همه‌گیری باز نمی‌گردد.به دلیل ترکیبی از تعداد نسبتا بالای عفونت‌های فعلی واکسیناسیون و کاهش فصلی مبتلایان در بهار آینده می‌توان به سطح ایمنی جهانی برای یک دوره چند هفته‌ای یا چند ماهه دست یافت.باتوجه به هشدار مسئولین درباره غالب شدن سویه امیکرون در ایران و طولانی شدن مدت همه گیری در سطح جهانی ما در این گزارش به این سوال می پردازیم که پایان همه گیری کرونا در اروپا تا چه میزان می تواند واقعیت داشته باشد ؟
>بحث چالش برانگیز پایان همه گیری
هادی یزدانی پزشک و کارشناس در این باره به آفتاب یزد گفت :«بحث پایان همه گیری با ظهور امیکرون یک بحث چالش برانگیزی شده است .تقریبا بعد از تولید واکسن ها و عرضه عمومی آن ها هم زمانی بود که همه فکر کردند که به پایان همه گیری نزدیک شدیم و با انجام گسترده واکسیناسیون می توان به زندگی عادی بازگشت و همه گیری تمام می شود.اما ظهور سویه های جدید مهر ابطالی بود بر اندیشه پایان همه گیری ای که به واسطه تولید واکسن بیان می شد .سویه ها هم سیر جالبی را طی کردند یعنی از خود سویه اصلی یعنی سویه ووهان تا سویه های بعد یک سیر کشنده تری را طی کردند که اوج آن سویه دلتا بود . در سویه امیکرون ما شاهد سیر سرایت پذیری بسیار شدید هستیم و میزان کشندگی و ریسک بستری کاهش پیدا کرده است . من قبلا هم گفته ام که فکر نکنم ‌ ما دیگر شرایطی مانند پیک پنجم را در کشور تجربه کنیم که عملا یک ماه گذشته این ادعا را ثابت کرده است.»
>رفتار ویروس هنوز مشخص نیست
وی ادامه داد :« اما چند نکته در این باره وجود دارد ؛ یک اینکه هنوز رفتار ویروس به عنوان بزرگترین عامل متغیر تعیین کننده برای پاندمی مشخص نیست . ما الان دیدیم که در فاصله بین سویه دلتا و امیکرون ، ویروس سرایت پذیرتر و با کشندگی کمتری شد اما می توانیم این تصور را داشته باشیم که همین ویروس سرایت پذیر تر و کشنده تر شود .یعنی رفتار ویروس به عنوان بزرگترین متغیر برای ما مهم است . حالا اگر ویروس شناسان نظری دال بر این داشته باشد که ویروس دیگر تغییری نخواهد کرد می توانیم بگوییم که با توجه به آمار می تواند شروعی بر آغاز پایان همه گیری باشند . اما من خودم در این باره محتاط هستم و می گویم هنوز اظهار نظر در این باره زود است .ترس هایی که
بخش هایی از سازمان بهداشت جهانی دارند به نظر می آید که منطقی است و جالب است که مدیر اروپایی سازمان با مدیر اصلی سازمان نظرات متفاوتی دارند.»
>نگران از عادی انگاری
یزدانی ادامه داد :« امروز اغلب کارشناسان اهل فن به این نتیجه رسیدند که نیازی نیست برای هر سویه ای یک نوع واکسن طراحی شود و شاید در برخی از کشور های آمریکایی و اروپایی به دلیل اینکه واکسیناسیون زودتر شروع شده است میزان عملکرد آنتی بادی ها افت پیدا کرده است که امیکرون در آن مناطق اوج بیشتری از کشور ما پیدا کرده است . مجموع این عوامل و تحلیل ها باعث می شود که ما دست به عصاتر اعلام موضع کنیم.لذا به نظر من هنوز اعلام این نوع نظرات زود است . مسئله این است که اگر ما امیکرون را به عنوان سویه ای از ویروس کرونا در نظر بگیریم که می توان با آن به زیست طبیعی را ادامه داد به نظر می آید فاصله اجتماعی ، ماسک و اقدامات بهداشتی جزو لاینفک عاداتی است که باید با ما بماند .برای اینکه اعلام کنیم همه گیری تمام شده است نیاز است که کمی دیگر صبر کنیم . من نگران این هستم که این حرف ها در مناطقی مانند کشور ما نادرست ترجمه شود و ذهنیت متخصصین بر اساس واقعیت موجود جامعه ما در ذهن مردم معنا نشود و باعث عادی انگاری و عدم رعایت پروتکل های بهداشتی شود . من از این عادی انگاری نگران هستم . نمی گویم باید شرایط را بسیار اغراق شده بیان کرد ولی ما هنوز شاهد روند عادی ای در دنیا نیستیم که منجر به عادی سازی شود . هنوز این احتمال وجود دارد که باردیگر بیمارستان ها مملو از بیمار شوند و سیستم های درمانی تحت فشار هستند.»
>این پیش بینی خوشبینانه است
بابک قرائی مقدم پزشک و کارشناس نیز در این باره به آفتاب یزد گفت :«این اظهار نظر از طرف مهمترین ارگان علمی جهانی در زمینه بهداشتی مطرح شده است ولی به نظر من مقدار زیادی این پیش بینی خوشبینانه است . به دلیل اینکه ما معمولا در این پاندمی ها از اینکه پاندمی شدت بگیرد به اتمام آن نزدیک نمی شویم .وقتی به اتمام پاندمی نزدیک میشویم که آتشی که در دنیا روشن شده است را خاموش کرده باشیم یا اینکه تا حدودی توانسته باشیم آن آتش را مهار کنیم . الان مردم خسته شدند و یک مقداری عادی انگاری ها غالب شده است . بسیاری فکر می کنند این سویه باعث مرگ نمی شود در صورتی که بسیاری از کارشناسان بر این اعتقاد هستند که این طرز فکر ساده انگارانه است و امیکرون هم می تواند باعث مرگ و بستری شود . الان ما می بینیم که در اروپا و آمریکا آمار مرگ و میر به نسبت ماه های گذشته به شدت بالا رفته است . بنابراین بنده اظهار نظر این مقام مسئول اروپایی در سازمان بهداشت جهانی را خوشبینانه می بینیم و با آن موافق نیستم .بر اساس آمار جهانی و طبق آمار رسمی اعلام شده زیر 400 میلیون نفر مبتلا به کرونا شده اند یعنی حدود 5 درصد جامعه جهانی دچار کرونا شدند و آمار واکسیناسیون بر اساس آمار جهانی حدود 10 میلیارد نفر است لذا حدود 5 میلیارد از جامعه جهانی واکسن را دریافت کردند . با اینکه یک ایمنی جمعی در جهان وجود دارد بسیاری از افرادی که واکسن دریافت کرده اند به کرونا و سویه امیکرون مبتلا می شوند . اگر دیدگاه این کارشناس بر اساس ایمنی گله ای باشد تجربه دو ساله بیماری نشان می دهد که این بیماری مدام جهش پیدا می کند و حتی سیستم ایمنی افراد واکسن زده را نیز درگیر می سازد.»
>دیدگاه ساده انگارانه و خطرناک
وی ادامه داد :«بنابراین به نظر من این دیدگاه ساده انگارانه و خطرناک است و در کشور خودمان نباید این دیدگاه را دنبال کنیم .تزریق
واکسن ها باید ادامه پیدا کند و پروتکل های بهداشتی با جدیت رعایت شوند . واکسیناسیون پلکانی کودکان باید ادامه پیدا کند و بازگشایی ها در مراکزی که امکان رعایت فاصله اجتماعی وجود ندارد ، باید با تدبیر و آرامش صورت بگیرد زیرا می تواند خطر آفرین باشد .درباره بازگشایی مدارس باید دقت زیادی وجود داشته باشد اما درباره بازگشایی دانشگاه ها این کار آسان تر قابلیت پیگیری را دارد زیرا واکسیناسیون بالای 18 سال تا حدودی اجباری است . بنده اصلا چنین تصوری نسبت به پایان گیری همه گیری با توجه به سویه امیکرون ندارم و به نظر من حتی مقامات ارشد سازمان بهداشت جهانی تا حدود زیادی تحت تاثیر جامعه خود قرار گرفته اند. با توجه به امکانات پایین تر و شرایط تحریم امکان ضربه پذیری برای ما بسیار بیشتر است پس باید با مراقبت کافی و کامل قدم برداریم . گزارشات نشان می دهد آمار مبتلایان و بستری ها در کشور ما بالا رفته است . دیدگاه رسمی سازمان بهداشت جهانی دیدگاه مهمی است و این دیدگاه یک شخص یا معاون منطقه ای را نباید الگوی خودمان قرار دهیم.»

لینک کوتاه:
https://www.payamevijeh.ir/Fa/News/808406/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

به جای گوشی 5 میلیون تومانی می‌توانید شارژر 50 واتی جدید سامسونگ را بخرید!

مالک تیک تاک پس از فروش ویرانه‌ای را تحویل آمریکایی‌ها خواهد داد

به لطف هوش مصنوعی، محل دفن افلاطون سرانجام کشف شد

لباس نظامی روحانیون در جنگ با که؟

مقایسه تعرفه اینترنت ثابت اپراتورها

ماجرایی تازه برای خریداران طلا؛ مالیات جدید در راه است؟

این بازی بعدی خالق کلش آو کلنز است؛ مبارزه با چاشنی هوش مصنوعی

جایزه 10 میلیون دلاری آمریکا برای دستگیری 3 هکر ایرانی

سقوط خودرو به دره، 10 فوتی و مجروح برجای گذاشت

سیل بیش از 2600 نفر از مردم را گرفتار کرده است

ماجرای فروش اسناد حاوی اطلاعات بیماران به عنوان کاغذ باطله چه بود؟

شهریه مدارس غیردولتی شفاف می‌شود

این سگ رباتی می‌تواند جهنم به پا کند

گفتگو با پاکبانی که درخصوص حمله ایران به اسرائیل واکنش جالبی داشت

پیش‌ بینی قیمت طلا و سکه 8 اردیبهشت 1403

معرفی ارزان ترین گوشی پرچمدار سال با قیمت باورنکردنی

پرچمدار 2024 هواوی درصورت گم‌شدن به‌سادگی پیدا می‌شود

این گوشی‌های شیائومی منسوخ شدند

اسرائیل سرگردان در بحران

حادثه برای مینی‌بوس کارکنان سازمان آب و برق؛ 2 نفر جان باختند

ین ژاپن باز هم سقوط کرد

چرا پوتین در جنگ اوکراین از سلاح هسته‌ای استفاده نمی کند؟

واگذاری زمین به 177 خانوار ایثارگر آذربایجان شرقی

10 کُشته درپی آتش‌سوزی هتلی در جنوب برزیل

بانک مرکزی: کاهش نرخ رشد 12 ماهه نقدینگی تداوم دارد

پیکسل 8a بار دیگر رؤیت شد؛ میان‌رده جذاب گوگل برای رقابت با گلکسی A55

مچاله شدن پراید در تصادف با پژو

استفاده از کولر گازی چه میزان قبض برق را افزایش می‌دهد؟

برنامه/ از حال عزیزان خود باخبر باشید

فرونشست زمین، خودروی پراید را بلعید

چقدر کمتر از دوره برجام نفت می‌فروشیم؟

محتوای جذابی در راه Modern Warfare 3 و وارزون است

مرگ تلخ 2 نفر در رودخانه ارومیه

اوپو گوشی میان‌رده A60 را با طراحی متفاوت دوربین رونمایی کرد

مناقشه حجاب، از «ایتا» تا خیابان

قیمت گوشت مرغ 239 هزار تومان شد!

آماری عجیب از میزان آسیب نخاعی در تصادفات: سالانه بیش از 2 هزار نفر!

شارژر 240 وات پیشرفته ریلمی با قیمت بسیار عجیب رونمایی شد

قیمت رانا به کانال 600 میلیونی بازگشت

واژگونی مرگبار خودروی شوتی حامل سوخت قاچاق

قیمت عجیب حواله‌های خودرو؛ 12 میلیارد تومان ناقابل!

امام جمعه اهواز خطاب به مسئولان: تنها تا مهر و آبان ماه جاری برای کار کردن وقت دارید

آنر 200 لایت معرفی شد؛ قدرتمند و خوش قیمت با دوربین‌های فوق‌العاده

تاریخ‎نگاری یک‌طرفه

نجات 18 نفر که گرفتار سیل در روستای شادکام بافق شده بودند

آلزایمر ارزی دولتمردان

تردز به ابزار فیلتر کردن عبارت‌های توهین‌آمیز مجهز می‌شود

انفجار گاز در نیشابور، یک فوتی برجای گذاشت

هشدار درباره نفت 100 دلاری و تورم جهانی

محافظ سابق خاتمی: در سال 75 می‌خواستم هاشمی را ترور کنم