پیام ویژه

آخرين مطالب

ورود دام های واکسینه نشده به مراتع البرز ممنوع است سازمان حفاظت محیط زیست

ورود دام های واکسینه نشده به مراتع البرز ممنوع است
  بزرگنمايي:

پیام ویژه - مدیرکل حفاظت محیط زیست البرز اعلام کرد: به منظور جلوگیری از گسترش بیماری طاعون نشخوارکنندگان کوچک از ورود دام های واکسینه نشده به مراتع این استان به خصوص منطقه شکار ممنوع طالقان جلوگیری می شود.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی سازمان حفاظت محیط زیست، «فردین حکیمی» روز سه شنبه در حاشیه دومین نشست هماهنگی و پیشگیری از شیوع بیماری طاعون نشخوارکنندگان کوچک و هماهنگی بین دستگاهی به منظور کنترل و پیشگیری از آن که در اداره کل مدیریت بحران استانداری البرز برگزار شد، افزود: چند روزی است که شاهد شیوع دوباره بیماری ویروسی طاعون نشخوارکنندگان کوچک و موج سوم این بیماری در منطقه شکار ممنوع طالقان هستیم.
وی با بیان اینکه علت اصلی بروز موج سوم این بیماری واکسینه نکردن دام های اهلی در استان های همجوار و مبتلا شدن بزهای وحشی در حیات وحش این استان ها به بیماری طاعون نشخوارکنندگان کوچک (ppr) می باشد، اظهار داشت: کوتاهی دستگاه های مسوول در امر واکسیناسیون دام های اهلی و استفاده مشترک دام های اهلی و نشخوارکنندگان کوچک از مراتع به خصوص آبشخورهای موجود در این مناطق سبب انتقال بیماری به حیات وحش می شود.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان البرز گفت:‌ این در حالی است که از زمانیکه در ابتدای فصل پاییز سال جاری موج اول این بیماری را شاهد بودیم دستگاه های مرتبط در این امر همچون دامپزشکی، امور عشایری، جهاد کشاورزی و منابع طبیعی به صورت جهادی وارد عمل شده و تمام دام های اهلی را واکسینه کردند ولی این کوتاهی در استان های همجوار موجب به هدر رفتن زحمات این افراد و تحمل هزینه های بسیار برای استان می شود.
وی از دیگر مصوبات این نشست را تشدید پایش منطقه با جلب همکاری همیاران محیط زیست برای کشف لاشه های احتمالی و امحای آنها، همکاری بخشداری و دهیاری ها با محیط زیست به منظور کنترل بیماری، نظارت ویژه دامپزشکی و منابع طبیعی بر دام‌های ورودی به مراتع در فصل برای دام و جلوگیری از ورود دامهایی که واکسن دریافت نکرده اند عنوان کرد.
حکیمی بر واکسیناسیون کامل دام‌های بومی استان و اولویت قرار دادن واکسیناسیون دام‌های ورودی به مراتع طالقان تاکید کرد و گفت: پیگیری موضوع واکسیناسیون دام‌های اهلی در استان های همجوار به جهت پیشگیری از شیوع احتمالی بیماری نیز از جمله تصمیماتی بود که پس از بحث و بررسی درجلسه امروز اتخاذ شد.
بیماری طاعون نشخوارکنندگان کوچک در سال 94 حدود 207 تلفات راس وحوش و در سال 97 حدود 28 راس کل و بز وحشی را در منطقه شکار ممنوع طالقان تلفات برجای گذاشت.
بیماری طاعون نشخوارکنندگان کوچک (PPR) که با عنوان "طاعون بزی" نیز شناخته می شود، یک بیماری کشنده حاد با واگیر بسیار بالا می باشد که نشخوار کنندگان کوچک و شترها را درگیر می کند. علائم این بیماری تب، ترشحات چشم و بینی، تورم دهان، اسهال، ذات الریه همراه با سختی تنفس بوده که گاهی منجر به مرگ نیز می گردد. عامل بیماری موربیلی ویروس از خانواده پارامیکسوویریده می باشد. بیماری PPR جزء فهرست بیماری های مهم در سازمان جهانی دام (OIE) می باشد و کشورها موظف هستند که در صورت وقوع، بیماری را به این سازمان گزارش نمایند.
ترشحات مختلف بدن دام مانند ترشحات چشم، بینی، دهان و مدفوع آبکی حاوی مقدار زیادی موربیلی ویروس هستند. انتقال ویروس به شکل ریزقطره های عفونی در هنگام عطسه، سرفه و استنشناق هوای آلوده توسط دام های سالم و همچنین تماس بین دام بیمار و سالم مهمترین راه انتقال این بیماری است. وجود ترشحات و تراوشات عفونی در محل زندگی دام مانند آبشخورها، آخورها و بستر نیز میتواند یکی از راههای انتقال بیماری باشد اما موربیلی ویروس ها به مدت طولانی نمی تواند در بیرون از بدن میزبان زنده بمانند. همه گیری PPR بر اساس کنترل جابه جایی حیوانات، دفع صحیح لاشه و استفاده از واکسن قابل کنترل می باشد. موثرترین روش برای کنترل بیماری واکسیناسیون می باشد که باید در مناطق اندمیک قبل از شروع فصول بارانی به صورت سالیانه تکرار شود.

لینک کوتاه:
https://www.payamevijeh.ir/Fa/News/815102/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

اقدام تأمین اجتماعی برای افزایش امنیت سامانه نسخه الکترونیک

سرمقاله همشهری/ نمی‌دانند چرا و چگونه؟

دو سارق مسلح در دزفول به دار مجازات آویخته شدند

حکم حیرت‌انگیز دادگاه؛ اپل به اجبار سیاست‌هایش را در قبال اپ استور اصلاح می‌کند

سکوت سنگین در بازار خودرو؛ قیمت‌ها در سراشیبی

سرمقاله کیهان/ به‌جای گنده‌گویی بدهی خود را تسویه کنید!

ترامپ: با امضای توافق منابع با اوکراین سود زیادی می‌بریم

ساندار پیچای: طرح دولت آمریکا می‌تواند به پایان موتور جستجوی گوگل منجر شود

نامگذاری معابر به نام شهدا، راهی برای ترویج فرهنگ ایثار

تاکید مدیر کل بنیاد مازندران بر ترویج فرهنگ جهاد، ایثار و شهادت

سرمقاله اعتماد/ سلول‌های خودسر

کانال اروپایی مذاکرات هسته‌ای؟

واشنگتن: اوکراین آماده موافقت با امتیاز ارضی است

19 نفر حین فرار از زلزله در پنج شهرستان خراسان رضوی مصدوم شدند

وضعیت عجیب قیمت شکر؛ تحولات بازار کالاهای اساسی

آشکارسازهای هوش مصنوعی از نمونه‌های ساخته دست بشر بهتر است

پاسخ وزارت ارتباطات درخصوص پیامک‌های اخطار حجاب: ارسال این دست پیامک‌ها متولیان خود را دارد

بی‌بی‌سی: ترامپ اقتصاد و جامعه آمریکا را به‌هم ریخت

اوکراین مدعی حمله پهپادی روسیه به بندر «اودسا» شد

جلوگیری از تحمیل تورم با انحلال بانک‌های غیرقابل اصلاح

سرمقاله آرمان ملی/ بازخوانی معادله ایران و آمریکا

واکنش روابط عمومی اپلیکیشن شاد به خبر کلاهبرداری از والدین دانش‌آموزان

شکست بزرگ برای اپل در دادگاه؛ فورتنایت در آستانه بازگشت به اپ استور

شریعتمداری: مکانیسم ماشه تفنگ بی‌فشنگ است، فریب نخورید!

سرمقاله هم میهن/ چند پرسش درباره یک پرونده

ترافیک سنگین در محور کرج - چالوس

بکارگیری آخرین نسل سیگنال‌یاب جهت کشف تقلب در کنکور

زلزله در مشهد 2 مصدوم بر جای گذاشت

ورود موج جدید باد و بارش‌‌های رگباری به کشور از فردا

شوک واقعی بر دلار با خروج آمریکا از صندوق بین‌المللی پول

حالا می‌توانید در واتس‌اپ از هوش مصنوعی Perplexity استفاده کنید

سرمقاله سازندگی/ مذاکره با اروپایی‌ها

پیشنهاد محمود عباس به رژیم اسرائیل برای کمک به مهار آتش سوزی در قدس اشغالی

ترافیک پرحجم و سنگین در محل‌های برگزاری کنکور

پیش‌بینی رگبار و رعد و برق در ارتفاعات؛ از دره‌نوردی خودداری کنید

ابعاد جدید از جنایت با شلیک‌های گانگستری

سرمقاله دنیای اقتصاد/ «طرحی نو» لازم است

نوبت اول کنکور سراسری 1404 آغاز شد

تراشه Snapdragon 8 Elite 2 در دو نسخه متفاوت توسط سامسونگ و TSMC تولید می‌شود

آخرین خبرها از آتش‌سوزی جهنمی؛ 5 شهرک دیگر رژیم صهیونیستی تخلیه شدند

عملکرد 100 روزه ترامپ چشم‌انداز تجاری جهانی را تغییر داد

اظهارات مهم وزیر کار؛ از حذف یارانه‌ها تا توزیع کالابرگ

سرمقاله خراسان/ هدف از زیارت امام(علیه‌السلام)

زمین لرزه پنج ریشتری «رُشتخوار» خراسان رضوی را لرزاند

یوتیوب کاور برخی از ویدیوها را تار می‌کند؛ ماجرا چیست؟

روایتی از پشت پرده حمله عراقچی به دولت بایدن و نتانیاهو

چرا اسرائیل از عادی شدن روابط ایران و آمریکا نگران است؟

بازخوانی تاریخی مهم ترین فجایع رخ داده در بنادر دنیا

خطای خانم وزیر

اطلاعات: محموله خطرناک را چه کسی به بندر آورد؟