پیام ویژه

آخرين مطالب

بازگشت لاریجانی به سیاست/ در ساختمان هیات عالی حل اختلاف و تنظیم روابط قوا چه می‌گذرد‌؟ ویژه سایر رسانه ها

بازگشت لاریجانی به سیاست/ در ساختمان هیات عالی حل اختلاف و تنظیم روابط قوا چه می‌گذرد‌؟
  بزرگنمايي:

پیام ویژه - خبرها از بازگشت بی سروصدای علی لاریجانی به عالم سیاست حکایت می‌کند. براساس اخبار رسیده، این روزها لاریجانی اگرچه به‌صورت آشکار به سیاست نمی‌پردازد، اما به‌عنوان یکی از بازوهای مشورتی کشور در یکی از طبقات ساختمان هیات عالی حل اختلاف و تنظیم روابط قوا، جلسات مشورتی و کارشناسی با چهره‌های ارشد سیاسی برگزار می‌کند.

نام علی لاریجانی از عالم سیاست ایران حذف‌شدنی نیست، حتی اگر پست رسمی در سپهر سیاسی کشور نداشته باشد. همین دو روز پیش بود که یک بار دیگر نام او برای نشستن در یکی از کرسی‌های مهم سیاسی ایران مطرح شد. شایعه‌ای که از انتصاب علی لاریجانی به عنوان رئیس هیات عالی حل اختلاف و تنظیم روابط قوا خبر می‌داد. به دنبال این خبر بود که دفتر علی لاریجانی در واکنش به این خبر آن را «شیطنت رسانه‌ای» توصیف کرد و در عین حال در واکنشی دو پهلو اعلام کرد که این خبر را نفیا و اثباتا نه تایید و نه تکذیب می‌کند. این هیات نخستین‌بار با حکم رهبر انقلاب در مردادماه سال 1390 با هدف حل اختلاف و تنظیم روابط قوای سه‌گانه در اجرای بند 7 اصل 110 قانون اساسی تشکیل شده است که آیت‌الله هاشمی شاهرودی در آن مقطع به عنوان رئیس آن منصوب شده بود. از آنجا که مرداد 1400 حکم پنج ساله اعضای هیات عالی حل اختلاف و تنظیم روابط قوا به پایان رسیده و هنوز حکم جدیدی برای اعضای این هیات و رئیس جدید آن ابلاغ نشده، به نظر می‌رسد همین موضوع موجب طرح شایعه ریاست علی لاریجانی بر این هیات شده است.
1-چرا خبر انتصاب لاریجانی مطرح شد؟
این نخستین بار نیست که پس از انتخابات ریاست‌جمهوری سال 1400، شایعاتی در مورد انتصاب علی لاریجانی به سمت‌های مختلف مطرح می‌شود. پیش از این هم خبرهایی مبنی بر ریاست او بر هیات امنای دانشگاه آزاد و ریاست مجمع تشخیص مصلحت نظام مطرح بود که این خبرها هم پس از مدتی تکذیب شد. اردیبهشت سال 99 علی لاریجانی آخرین سخنرانی‌اش در مجلس شورای اسلامی را به عنوان رئیس مجلس دهم ایراد کرد و به دنبال آن به عنوان یکی از کاندیداهای انتخابات ریاست‌جمهوری 1400 وارد رقابت‌های انتخاباتی شد، اما در کمال ناباوری در لیست ردصلاحیت‌شدگان شورای نگهبان قرار گرفت. موضوعی که موجب رنجش او و نامه‌هایش به شورای نگهبان و پاسخ‌های این شورا به او شد. به دنبال این ماجرا که ابعاد سیاسی آن گسترده‌تر از انتظار بود، مقام معظم رهبری در سخنانی ضمن اشاره به موضوع ردصلاحیت‌های شورای نگهبان بدون نام بردن از فرد خاصی با بیان اینکه «به بعضی از افرادی که صلاحیت‌شان احراز نشد، ظلم و جفا شد.» از دستگاه‌های مسوول خواستند تا مواردی را که گزارش خلاف واقع راجع به فرزند یا خانواده کسی داده شده، جبران کنند. 
اما با وجود انتظارها علی لاریجانی به گردونه رقابت‌های انتخاباتی بازنگشت و حتی پس از برگزاری انتخابات ریاست‌جمهوری از مسوولیت پیگیری امور ایران و چین نیز کناره‌گیری کرد. حالا با گذشت یک سال از آن زمان یک بار دیگر نامش به عنوان رئیس هیات حل اختلاف قوا مطرح شده است. این خبر نخستین بار از سوی برخی کانال‌های تلگرامی در فضای مجازی منتشر شد و البته بلافاصله نیز از سوی دفتر علی لاریجانی با واکنش روبه‌رو شد. همزمان با دفتر لاریجانی، خبرگزاری تسنیم نیز خبر مذکور را تکذیب کرد. در این میان هر چند معلوم نیست نخستین بار کدام کانال تلگرامی به انتشار این خبر اقدام کرده است، اما برخی تحلیل‌ها هدف از انتشار این اخبار را از بین بردن شانس علی لاریجانی برای بازگشت رسمی او به عالم سیاست ایران می‌دانند.
2-علی لاریجانی اکنون چه می‌کند‌؟
فارغ از اینکه انتصاب علی لاریجانی به این سمت صحت دارد یا خیر یا هدف از انتشار خبرهایی از این دست چیست، علی لاریجانی مدت‌هاست که بی‌سروصدا به عالم سیاست بازگشته است. براساس گزارش‌ها او ظاهرا از مدتی پیش در یکی از طبقات ساختمان هیات عالی حل اختلاف و تنظیم روابط قوا به عنوان یکی از بازوهای مشورتی کشور، جلسات مشورتی و کارشناسی برگزار می‌کند و گفته می‌شود حتی در یکی از این جلسات محمد‌جواد ظریف، وزیر خارجه سابق، رحمانی فضلی و علی اکبر صالحی نیز حضور پیدا کرده‌اند. از همین‌رو احتمالا از آنجا که وی در این ساختمان دیده شده است خبر ریاست او بر هیات عالی حل اختلاف و تنظیم روابط قوا مطرح شده است. همچنین برخی خبرها حاکی از آن است که در ماه‌های اخیر هم در گعده‌های سیاسی به همراه حسن روحانی، سید‌حسن خمینی، علی‌اکبر ناطق نوری و سید‌محمد خاتمی حضور یافته است و به همین دلیل برخی حتی شائبه تصمیم او برای تشکیل یک حزب سیاسی را مطرح کرده‌اند.
هر چند این نظریه تاکنون از سوی نزدیکان لاریجانی رد شده است. به هرحال هرچه هست علی لاریجانی را نمی‌توان از دفتر سیاست ایران حذف کرد. سبقه سیاسی او و حضورش در کلیدی‌ترین پست‌های کشور، لاریجانی را به یک مشاور مهم و باسابقه در عرصه‌های مختلف تبدیل کرده است و از همین‌رو او حالا در دفترش در ساختمان هیات عالی حل اختلاف و تنظیم روابط قوا در زمینه‌های مختلف سیاسی و سیاست خارجی و اقتصادی به مسوولان و چهر‌ه‌های ارشد نظام مشورت می‌دهد. در واقع اگرچه برخی از اصولگرایان نگران بازگشت دوباره او به امور اجرایی سیاست هستند، اما به نظر می‌رسد با توجه به اینکه لاریجانی یک شخصیت کلیدی میان اصولگرایان و اعتدالیون است و حذف او نیز به سادگی امکان‌پذیر نیست، حالا باید نگران فعالیت پشت صحنه او به عنوان یک مشاور برجسته باشند. به همین دلیل برخی انتشار خبرهای گاه و بیگاه از پست‌های احتمالی او را سنجیدن نظر جامعه نسبت به بازگشتش به صحنه سیاست پس از نامزدی‌اش در انتخابات و حواشی آن می‌دانند.

لینک کوتاه:
https://www.payamevijeh.ir/Fa/News/853931/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

مالک تیک تاک پس از فروش ویرانه‌ای را تحویل آمریکایی‌ها خواهد داد

به لطف هوش مصنوعی، محل دفن افلاطون سرانجام کشف شد

لباس نظامی روحانیون در جنگ با که؟

مقایسه تعرفه اینترنت ثابت اپراتورها

ماجرایی تازه برای خریداران طلا؛ مالیات جدید در راه است؟

این بازی بعدی خالق کلش آو کلنز است؛ مبارزه با چاشنی هوش مصنوعی

جایزه 10 میلیون دلاری آمریکا برای دستگیری 3 هکر ایرانی

سقوط خودرو به دره، 10 فوتی و مجروح برجای گذاشت

سیل بیش از 2600 نفر از مردم را گرفتار کرده است

ماجرای فروش اسناد حاوی اطلاعات بیماران به عنوان کاغذ باطله چه بود؟

شهریه مدارس غیردولتی شفاف می‌شود

این سگ رباتی می‌تواند جهنم به پا کند

گفتگو با پاکبانی که درخصوص حمله ایران به اسرائیل واکنش جالبی داشت

پیش‌ بینی قیمت طلا و سکه 8 اردیبهشت 1403

معرفی ارزان ترین گوشی پرچمدار سال با قیمت باورنکردنی

پرچمدار 2024 هواوی درصورت گم‌شدن به‌سادگی پیدا می‌شود

این گوشی‌های شیائومی منسوخ شدند

اسرائیل سرگردان در بحران

حادثه برای مینی‌بوس کارکنان سازمان آب و برق؛ 2 نفر جان باختند

ین ژاپن باز هم سقوط کرد

چرا پوتین در جنگ اوکراین از سلاح هسته‌ای استفاده نمی کند؟

واگذاری زمین به 177 خانوار ایثارگر آذربایجان شرقی

10 کُشته درپی آتش‌سوزی هتلی در جنوب برزیل

بانک مرکزی: کاهش نرخ رشد 12 ماهه نقدینگی تداوم دارد

پیکسل 8a بار دیگر رؤیت شد؛ میان‌رده جذاب گوگل برای رقابت با گلکسی A55

مچاله شدن پراید در تصادف با پژو

استفاده از کولر گازی چه میزان قبض برق را افزایش می‌دهد؟

برنامه/ از حال عزیزان خود باخبر باشید

فرونشست زمین، خودروی پراید را بلعید

چقدر کمتر از دوره برجام نفت می‌فروشیم؟

محتوای جذابی در راه Modern Warfare 3 و وارزون است

مرگ تلخ 2 نفر در رودخانه ارومیه

اوپو گوشی میان‌رده A60 را با طراحی متفاوت دوربین رونمایی کرد

مناقشه حجاب، از «ایتا» تا خیابان

قیمت گوشت مرغ 239 هزار تومان شد!

آماری عجیب از میزان آسیب نخاعی در تصادفات: سالانه بیش از 2 هزار نفر!

شارژر 240 وات پیشرفته ریلمی با قیمت بسیار عجیب رونمایی شد

قیمت رانا به کانال 600 میلیونی بازگشت

واژگونی مرگبار خودروی شوتی حامل سوخت قاچاق

قیمت عجیب حواله‌های خودرو؛ 12 میلیارد تومان ناقابل!

امام جمعه اهواز خطاب به مسئولان: تنها تا مهر و آبان ماه جاری برای کار کردن وقت دارید

آنر 200 لایت معرفی شد؛ قدرتمند و خوش قیمت با دوربین‌های فوق‌العاده

تاریخ‎نگاری یک‌طرفه

نجات 18 نفر که گرفتار سیل در روستای شادکام بافق شده بودند

آلزایمر ارزی دولتمردان

تردز به ابزار فیلتر کردن عبارت‌های توهین‌آمیز مجهز می‌شود

انفجار گاز در نیشابور، یک فوتی برجای گذاشت

هشدار درباره نفت 100 دلاری و تورم جهانی

محافظ سابق خاتمی: در سال 75 می‌خواستم هاشمی را ترور کنم

انتقال دانش‌آموزان مناطق مرزی خراسان جنوبی با خودروهای ارتش به محل آزمون کنکور