پیام ویژه

آخرين مطالب

رحیم‌پور ازغدی: رضاخان اصالتا ایرانی نبود ویژه سایر رسانه ها

رحیم‌پور ازغدی: رضاخان اصالتا ایرانی نبود
  بزرگنمايي:

پیام ویژه - اهل قفقاز و گرجستان بودند و به ایران مهاجرت کرده بودند ولی به‌ لحاظ جغرافیای سیاسی منطقه و تقسیمات کشوری، نسب پهلوی از طرف پدر و مادر، ایرانی محسوب نمی‌شد.
پایگاه خبری تحلیلی مثلث آنلاین: متن گفت‌وگو به شرح ذیل است:
سوال) بالاخره لندن در جهت ایدئولوژی سازی ایران باستانی، آیا توانست اصل و نسب اصیل آریایی برای رضاخان دست و پا کند؟
می‌خواستند او را به ساسانی و هخامنشی بچسبانند . ایران باستان، پیشکش ، حتی به ایران زمان کودتا هم وفا نکرد. یعنی در آن زمان ، رضاخان اصلا ایرانی عادی هم بحساب نمی آمد. چون والدینش اهل قفقاز و گرجستان بودند که از مدتها قبل دیگر ربطی به ایران نداشتند.
بعلاوه در شناسنامه و زندگی خانوادگی پالانی ابهامات بسیاری وجود دارد بحدی که واقعا ریشه خانوادگیش چندان معلوم نیست ، بجز اطلاعاتی جسته گریخته مثل اینکه اولا خانوادگی از دو نسل قبل ، تقریبا همه دررده های پایین قزاقخانه تحت امر روسها بوده اند.
پدر بزرگی بنام مرادعلی داشته که خودش و همه هفت ، هشت پسرش، چراغعلی و عباسعلی یا عباسقلی (که پدر رضاخان بوده) و ...، همه خانوادگی در خدمت قزاقخانه قاجار بوده اند.
ثانیا خودش از کودکی، تحت فشار اختلافات شدید فامیلی و خانوادگی بوده و بی ریشگی چنان عذابش داده که در خاطرات شیخ الملک اورنگ میگوید رضاخان بارها میگفت من هرگز چیزی به نام محبت پدر و مادر وخانواده و فامیل در همه عمرم ندیدم.
بی پدری و اذیت فامیلی و طرد و عقده و احساس کمبود در کودکی و سپس توهین و تحقیر و امر و نهی افسران خشن روسی از نوجوانی ، این آدم با اینها بزرگ شده و همین بی عاطفگی ها بعد خودرا در بیرحمی و خشونت او علیه مردم ایران بروز داده است.
مثلا روزی صحبت از تخریب قبرستان حسن آباد میشود و میشنود که میگویند مادر اعلیحضرت آنجا دفن است و نباید خراب شود. رضاخان با عصبانیت گفته بود قبرش را خراب کنید، من کاری به قبر او ندارم.
در مورد پدرش هم ابهامات زیادی است بخصوص که شباهت اسمی و ریشه ای بین پدر اول و پدر دومش بود. یعنی مادر رضاخان در ازدواج مجددش هم با یکی دیگر از مهاجرین قفقاز ازدواج کرد که نام دقیق او هم معلوم نیست اما ظاهراً به او هم داداش بیک می‌گفتند و این تشابه اسمی بین شوهر اول و دوم ایشان مشکلاتی در تاریخنگاری ایجاد کرده است.
سوال) پس اصالتا مازندرانی هم نبودند و در واقع، پدر و مادر رضاخان ، هر دو عملا غیر ایرانی محسوب میشوند؟
طبق این اسناد ، بله، اهل قفقاز و گرجستان بودند و به ایران مهاجرت کرده بودند ولی به‌ لحاظ جغرافیای سیاسی منطقه و تقسیمات کشوری، نسب پهلوی از طرف پدر و مادر، ایرانی محسوب نمی‌شد.
در اسناد لانه جاسوسی هم در مورد پدر و مادر او و شوهر دوم مادرش و اینکه این خانواده دسته جمعی برای معاش خود، در قزاقخانه و زیردست روسها بزرگ شده اند اظهاراتی شده است.
پدرش از داداش بیگی های قفقاز بود که حتی نام دقیقش معلوم نیست . بعضی عباسقلی گفته اند. مشهور بود که شعر ایرج میرزا هم در تعریض به رضاشاه، ناظر به او بوده است:
داشت عباسقلی خان پسری
پسر بی ادب و بی هنری
هرچه می دادند می گفت کم است
مادر ش مات که این چه شکم است ؟
ذکری از برادر وخواهران تنی و ناتنی او هم بنام دودورخانم و نبات خانم و....آمده است.
مشکلات خانوادگیش چه بود؟
خیلی درهم و برهم بودند. از پدر بزرگ رضاخان که زنان متعددی داشته و از جمله خانمی قفقازی را صیغه کرده که هفتمین پسرش، همان عباسقلیخان یعنی پدر رضاخان شده است . سپس نوبت به پدر رضاخان رسیده که او هم زنان زیادی داشت و تضادهای فامیلی شدیدی میان اولاد اینها بوده که به عقده هاو اختلافات و درگیری و انکار نسب و امثال اینها انجامیده است.
از میان ازدواجهای پنهان و ارتباطات غیررسمی متعددی که پدر رضاخان داشته ، مادر او نفر چندم بوده است؟
نشمردم ولی در اسناد لانه جاسوسی امریکا از جمله سندی در مورد خانواده رضاخان به واشنگتن گزارش می دهد که پدر رضاخان دست کم با پنج زن بوده و از آنها سی و سه فرزند داشته و این حداقل آمار زنانی است که پدر رضاخان داشته است.
خود رضاخان هم که گفتید به‌نوبه خود، علاوه بر پنج زن علنی ، با زنان متعددی ارتباط داشته است. بعد هم محمدرضا که علاوه بر سه ازدواج علنیش با دهها زن رابطه داشت. خاطرات علم هم نمونه های جالبی ذکر کرده است. نسل به نسل، ظاهرا خیلی زنان را دوست داشته اند.
اما پدر رضاخان و مادر ایشان که اهل گرجستان بود ، چگونه قفقازی و گرجی در ایران بهم رسیده اند؟
این مناطق ، دیگر ربطی به ایران نداشتند اما رفت و آمدها برقرار بود.
پدر رضاخان ،سابقه دلالی زنان زیبای گرجی هم داشت. در مواردی دلالی زن برای حرمسرای ناصرالدین شاه کرده و از جمله یک دختر گرجی را به دربار قاجار هدیه کرده و سکه جایزه گرفته است .در خاطرات سلیمان بهبودی آمده که برای همین دختر گرجی در حرمسرای شاه، اتفاقاتی می‌افتد که باعث میشود کتک مفصلی هم از دربار بخورد چون باعث افتضاحاتی در حرمسرای شاه شد.
خود رضاخان، مثلا وقتی درجه سرگردی از افسران روس قزاق گرفته بود در همدان و کرمانشاه و کردستان ، المامور معذور بوده و در همین سال ها در مناطق مختلف با زنان متعددی ارتباط داشت و بجز فرزندان شناخته شده و مشهورش کسانی پیدا شدند که به‌تدریج، قبل و پس از انقلاب، ادعای فرزندی رضاخان را کردند مثلا یکی از موارد قبل از انقلاب ، جوانی 35 ساله کاملاً شبیه رضاخان بود که دهانش را بستند و با تهدید و پول و یک مسکن در کرج و حقوق ماهیانه به او حق السکوت دادند . یکی از نمونه های پس از انقلاب هم خانمی به نام صدیقه بود که ادعا کرد دختر رضا خان است و نامه برای امام خمینی نوشت و مدارکی در جهت اثبات این نسبت هم ارائه کرد.
موارد متعددی بجز چهار، پنج ازدواج‌ علنی رضاخان، از زنان دیگری ، فرزندان دیگری گمنام داشته است . راست و دروغ ، حدود 56 نفر قبل و پس از انقلاب به تدریج پیدا شدند و ادعاکردند که فرزند رضاخان بودند و مدارکی ارائه می‌دادند البته مواردی هم قابل اثبات نبود اما اجمالا معلوم بوده که رضاخان در آن سال ها بیکار نبوده است.

لینک کوتاه:
https://www.payamevijeh.ir/Fa/News/585049/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

کاهش دما و بارش باران در نوار شمالی کشور

آیا طرح «یک کمربند-یک جاده» چین به جایی می‌رسد؟

واردات تخم مرغ نطفه‌دار مرغ‌گوشتی کلید خورد

چیپست Snapdragon 8 Gen 2 حتی از A16 Bionic اپل هم گران‌تر است

مراسم سی و چهارمین سالگرد ارتحال حضرت امام خمینی (س) در حرم مطهر بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران/ رهبر انقلاب: امام به مردم اعتماد داشت/ امام از سرآمدان تاریخ ماست؛ سرآمدان را نه می‌شود حذف کرد نه می‌شود تحریف کرد/ "ما می توانیم" کلید حل همه مشکلات است

بازدید شهردار تهران از درمانگاه موقت شرکت شهر سالم در بهشت‌زهرا (س)

قول سخت فرزین در واشنگتن/ تورم به کانال 30 درصد می‌آید؟

بازدید شهردار تهران از درمانگاه موقت شرکت شهرسالم در بهشت زهرا (س)

جزئیات تراشه Tensor 3 گوگل منتشر شد

مراودات شهردار تهران و وزیر ارشاد برای ساماندهی محدوده تئاترشهر

هوا در کدام مناطق پایتخت آلوده و در کدام مناطق پاک است؟

دو تغییر مهم در سهمیه‌های آزمون کارشناسی ارشد سال 1402

سیاست تثبیت ارزی، آتش دلالی بازار خودرو را خاموش کرد

سیدحسن خمینی: جمهوری اسلامی بزرگترین میراث امام راحل است

وقوع زمین‌لرزه 4.7 ریشتری در گهواره کرمانشاه

ترافیک هراز و کندوان پرحجم و سنگین است

آیا چین به دنبال دخالت نظامی در کشورهای آسیایی است؟

مراسم سی و چهارمین سالگرد ارتحال حضرت امام خمینی (س) در حرم مطهر بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران/ سید حسن خمینی: جمهوری اسلامی بی تردید بزرگترین میراث امام است، نه یک کلمه کم و نه یک کلمه بیش

احتمال دارد مایکروسافت، اکتیویژن را از بازار بریتانیا خارج کند

نامه‌های عاشقانه؛ روایتی از ناگفته‌های آقا روح‌الله

تحریم مسکو کار خود را کرد:کاهش 82 درصدی صادرات روسیه به اروپا

آغاز مراسم سی و چهارمین سالگرد ارتحال حضرت امام خمینی (س) در حرم مطهر بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران

با این هیت سینک دیگر SSD پلی‌استیشن 5 شما داغ نمی‌کند

فاضلی: جواد ظریف نکته بدیهی اما مهم گفته

کنترلرهای جدید نینتندو سوییچ در چهار رنگ مختلف معرفی شدند

امام خمینی(ره) معماهای حل‌نشده‌ بزرگان را حل کرد

تعداد پیش‌خریدهای Final Fantasy 16 بسیار کم‌تر از حد انتظارات بوده است

دست‌نوشته منتشرنشده شهید مطهری در بازداشتگاه پس از قیام 15 خرداد

نقش رهبری 44 ساله نظام در حفظ انقلاب

حاج‌قاسم و امام؛ عاشقانه‌ای که از یک عکس شروع شد

14 خرداد 68؛ یک اتفاق تلخ، یک انتصاب شایسته

حقوق مادر پس از فوت به چه کسانی می‌رسد؟

رهبر انقلاب 14 خرداد در حرم مطهر امام خمینی(ره) سخنرانی می‌کند

رئیسی به رئیس جمهور و نخست وزیر هند تسلیت گفت

آیا گشایش بزرگ برجامی در راه است؟

افزایش رشد مو با این خوراکی‌ها

واکنش حاج احمدآقا به خبر بیماری امام/ او بیماری را چگونه روایت می کند؟

مجید تفرشی، پژوهشگر تاریخ در تایید یادداشت ظریف: ‏در دور دوم جنگهای ایران و روس، نیروهای روسیه در آستانه فتح کامل ایران بودند / گزینه ی بهتر از ترکمانچای منفور نبود

سهم اندروید 13 به 15 درصد رسید؛ ادامه صدرنشینی اندروید 11

برنامه/ ویرایشگر حرفه‌ای ویدئو

ای‌کاش آن کودک را داخل رختکن پرسپولیس می‌بردی!

آنر X50 با اسنپدراگون 6 نسل 1 دیده شد

رییسی: معادله‌ای در منطقه شکل نمی‌گیرد مگر با نقش جمهوری اسلامی ایران

ساعت کاری جدید بانک‌ها اعلام شد

مقاومت وان‌ پلاس پد در برابر خط‌وخش، خم‌ شدن و شعله آتش را تماشا کنید

حالا که می روی...

کودکانی که بعد از سال‌ها فریز شدن به دنیا آمدند

بازی/ Pixel Art؛ آرامش‌تان را با نقاشی به‌دست آورید

چرا رئیس بیمارستان بروجن برکنار شد؟

مردم چگونه از طرح کالابرگ الکترونیک استفاده کنند؟

© - www.payamevijeh.ir . All Rights Reserved.