پیام ویژه

آخرين مطالب

بخش های پنهان خرابکاری در نطنز ویژه سایر رسانه ها

بخش های پنهان خرابکاری در نطنز
  بزرگنمايي:

پیام ویژه - دیپلماسی ایرانی /متن پیش رو در دیپلماسی ایرانی منتشر شده و انتشار آن به معنای تایید تمام یا بخشی از آن نیست
مرتضی پارسی مود در یادداشتی برای دیپلماسی ایرانی ابعاد تازه ای را درباره حادثه خرابکارانه تاسیسات هسته ای نطنز که موساد متهم اصلی آن است، بررسی می کند.
در نیمه شب 12تیر سال جاری در ساختمان اصلی ساخت و مونتاژ سانتریفیوژهای نسل جدید تاسیسات هسته ای شهید احمدی روشن در نطنز انفجاری روی داد، از همان ابتدا بحث حمله هوایی یا پهپادی رژیم اشغالگر قدس مطرح بود، بعضی مقامات از اصابت موشک کروز یا حملات سایبری سخن می گفتند، ولی در بررسی های بیشتر و تصاویر محل انفجار این سناریوها منتفی شد و احتمال خرابکاری صنعتی بیشتر قوت گرفت. با اینکه هیچ یک از مقامات مسئول در این باره به درستی توضیح نمی دادند و اطلاع رسانی را به بررسی های بیشتر موکول کردند ولی سفر تعدادی از مسئولین امنیتی و نمایندگان مجلس به محل حادثه در چند روز بعد از این اتفاق و جلسات شورای عالی امنیت ملی از بزرگی ابعاد این موضوع نشان داشت تا اینکه بعد از چندین ماه بعضی مقامات سازمان انرژی اتمی از خرابکاری صنعتی سخن گفتند. 
طی چند ماه گذشته از این حادثه بنده به عنوان یک کارشناس مسائل امنیتی با بررسی چندین مورد مشابه از این دست اقدامات دستگاه اطلاعاتی رژیم صهیونیستی به یک مورد مشابه با همین روش رسیدم که دانستن آن خالی از لطف نیست. سازمان موساد در اوج درگیری های این رژیم با نظام سوریه در دهه 80 میلادی مامور ترور حافظ اسد، رئیس جمهوری وقت نظام سوریه می شود. این سرویس جاسوسی با اطلاع از اینکه دولت سوریه برای خرید سرویس مبلمان تشریفات برای دفتر حافظ اسد در حال برنامه ریزی است و چندین سفر را به کشورهای اروپایی داشته اند، اغلب شرکت های مبلمان را در سرتاسر اروپا تحت پوشش اطلاعاتی خود قرار دادند، تا اینکه توانستند کارخانه ای را که با طرف سوری قرارداد بسته بود پیدا کنند و طی یک عملیات پیچیده چندین ماهه با نفوذ در کارگاه تولید مبلمان موفق شدند در چندین میز و صندلی بمب های هوشمند و تجهیزات شنود و جاسوسی را نصب کنند تا با این روش حافظ اسد را ترور کنند. ولی در آخرین مرحله قبل از انتقال سرویس مبلمان به دفتر حافظ اسد دستگاه استخبارات نظام سوریه به وزن میزها مشکوک می شود و قبل از هر حادثه ای جلوی این انتقال را می گیرند. سال ها پس از فروپاشی نظام شوروی مشخص شد که نفوذ یک جاسوس کا گ ب در سازمان موساد عامل شکست این عملیات ترور بود. 
در خصوص خرابکاری در سایت هسته ای نطنز می توان گفت که سازمان موساد با شناسایی محل خرید میزهای مونتاژ سانتریفیوژها اقدام به جاسازی مواد منفجره به صورت پودر به همراه منیزیم (آر دی ایکس) که باعث ایجاد حرارت بالا و ذوب تجهیزات محیط انفجار می شود اقدام کرده است. محل انفجار که کارگاه اصلی مونتاژ سانتریفیوژهای پیشرفته است در سال 92 ساخته شده بود و تا قبل از انفجار توسط بازرسان آژانس انرژی اتمی بیش از7 بار مورد بازرسی و بازدید قرار گرفته بود. همچنین شیوه انفجار و مواد به کار رفته در این عملیات با داشتن اطلاعات دقیقی که از طریق بازرسان به دست آورده بودند، نشان می دهد که بیش از 2 سال برای این عملیات برنامه ریزی کرده بودند. با توجه به اینکه تجهیز این کارگاه حدودا یک سال و نیم قبل از انفجار صورت گرفته بود احتمال نفوذ در میان بعضی از عوامل داخلی وجود دارد. برخی شواهد از حضور فعال تیم هایی از گروهک منافقین در جمع آوری اطلاعات و همچنین حمل و انتقال مواد منفجره به داخل کشور حکایت می کند. چند روز قبل از این حمله یکی از عوامل تیم های نفوذی موساد توسط سربازان گمنام در وزارت اطلاعات شناسایی و تحت اشراف کامل قرار می گیرد و قبل از اینکه بتواند از کشور فرار کند دستگیر می شود. در پی این ضربه به این شبکه جاسوسی و خرابکاری، بقیه عوامل این خرابکاری دستور انفجار را از تل آویو دریافت کردند و بعد از انفجار سعی به فرار داشتند که با اقدامات لازم به سرعت دستگیر می شوند. 
خسارات وارد شده به گفته بعضی مقامات سرویس های امنیتی خارجی باعث کند شدن نصب زنجیره های سانتریفیوژها تا یک سال خواهد شد اما در مجموع، این عملیات نتوانست جلوی پیشرفت های برنامه هسته ای ایران اسلامی را بگیرد. 
در پی این حمله تمهیدات لازم برای انتقال کارگاه های ساخت و مونتاژ سانتریفیوژها به عمق زمین در نطنز و فردو صورت گرفت تا از حملات بعدی جلوگیری شود. 
شناسایی چندین جاسوس در میان بازرسان آژانس انرژی اتمی و اخراج آنها از کشور از دیگر اقدامات صورت گرفته در چند ماه گذشته بوده است. به امید موفقیت و پیشرفت هرچه بیشتر ایران عزیزمان. 

لینک کوتاه:
https://www.payamevijeh.ir/Fa/News/588876/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

قول سخت فرزین در واشنگتن/ تورم به کانال 30 درصد می‌آید؟

بازدید شهردار تهران از درمانگاه موقت شرکت شهرسالم در بهشت زهرا (س)

جزئیات تراشه Tensor 3 گوگل منتشر شد

مراودات شهردار تهران و وزیر ارشاد برای ساماندهی محدوده تئاترشهر

هوا در کدام مناطق پایتخت آلوده و در کدام مناطق پاک است؟

دو تغییر مهم در سهمیه‌های آزمون کارشناسی ارشد سال 1402

سیاست تثبیت ارزی، آتش دلالی بازار خودرو را خاموش کرد

سیدحسن خمینی: جمهوری اسلامی بزرگترین میراث امام راحل است

وقوع زمین‌لرزه 4.7 ریشتری در گهواره کرمانشاه

ترافیک هراز و کندوان پرحجم و سنگین است

آیا چین به دنبال دخالت نظامی در کشورهای آسیایی است؟

مراسم سی و چهارمین سالگرد ارتحال حضرت امام خمینی (س) در حرم مطهر بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران/ سید حسن خمینی: جمهوری اسلامی بی تردید بزرگترین میراث امام است، نه یک کلمه کم و نه یک کلمه بیش

احتمال دارد مایکروسافت، اکتیویژن را از بازار بریتانیا خارج کند

نامه‌های عاشقانه؛ روایتی از ناگفته‌های آقا روح‌الله

تحریم مسکو کار خود را کرد:کاهش 82 درصدی صادرات روسیه به اروپا

آغاز مراسم سی و چهارمین سالگرد ارتحال حضرت امام خمینی (س) در حرم مطهر بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران

با این هیت سینک دیگر SSD پلی‌استیشن 5 شما داغ نمی‌کند

فاضلی: جواد ظریف نکته بدیهی اما مهم گفته

کنترلرهای جدید نینتندو سوییچ در چهار رنگ مختلف معرفی شدند

امام خمینی(ره) معماهای حل‌نشده‌ بزرگان را حل کرد

تعداد پیش‌خریدهای Final Fantasy 16 بسیار کم‌تر از حد انتظارات بوده است

دست‌نوشته منتشرنشده شهید مطهری در بازداشتگاه پس از قیام 15 خرداد

نقش رهبری 44 ساله نظام در حفظ انقلاب

حاج‌قاسم و امام؛ عاشقانه‌ای که از یک عکس شروع شد

14 خرداد 68؛ یک اتفاق تلخ، یک انتصاب شایسته

حقوق مادر پس از فوت به چه کسانی می‌رسد؟

رهبر انقلاب 14 خرداد در حرم مطهر امام خمینی(ره) سخنرانی می‌کند

رئیسی به رئیس جمهور و نخست وزیر هند تسلیت گفت

آیا گشایش بزرگ برجامی در راه است؟

افزایش رشد مو با این خوراکی‌ها

واکنش حاج احمدآقا به خبر بیماری امام/ او بیماری را چگونه روایت می کند؟

مجید تفرشی، پژوهشگر تاریخ در تایید یادداشت ظریف: ‏در دور دوم جنگهای ایران و روس، نیروهای روسیه در آستانه فتح کامل ایران بودند / گزینه ی بهتر از ترکمانچای منفور نبود

سهم اندروید 13 به 15 درصد رسید؛ ادامه صدرنشینی اندروید 11

برنامه/ ویرایشگر حرفه‌ای ویدئو

ای‌کاش آن کودک را داخل رختکن پرسپولیس می‌بردی!

آنر X50 با اسنپدراگون 6 نسل 1 دیده شد

رییسی: معادله‌ای در منطقه شکل نمی‌گیرد مگر با نقش جمهوری اسلامی ایران

ساعت کاری جدید بانک‌ها اعلام شد

مقاومت وان‌ پلاس پد در برابر خط‌وخش، خم‌ شدن و شعله آتش را تماشا کنید

حالا که می روی...

کودکانی که بعد از سال‌ها فریز شدن به دنیا آمدند

بازی/ Pixel Art؛ آرامش‌تان را با نقاشی به‌دست آورید

چرا رئیس بیمارستان بروجن برکنار شد؟

مردم چگونه از طرح کالابرگ الکترونیک استفاده کنند؟

جزییات خدمت‌رسانی مترو، اتوبوس و تاکسی در سالگرد ارتحال امام‌خمینی(ره)

مخابره پیام «توقف» به بازار مسکن

تصاویری هولناک از حجم قدرت طوفان و گردباد در شهر «فوشین» چین

رئیسی: امام روح جمهوری اسلامی ایران است/ نباید اجازه دهیم از انقلاب امام هویت زدایی شود/ امام علاوه بر اینکه عادل بود، عدالتخواه بود/ حتما یک پای نظم جدید انقلاب اسلامی ایران است/ شرایط رژیم صهیونیستی بسیار بد است

مشکل دوربین سامسونگ گلکسی S23 و S23 پلاس با آپدیت برطرف خواهد شد

بچه مارهای «پیتون» در کرج

© - www.payamevijeh.ir . All Rights Reserved.