پیام ویژه

آخرين مطالب

یک کارشناس مسائل یمن مطرح کرد

جایگاه بحران یمن در مذاکرات ایران و عربستان بين الملل

جایگاه بحران یمن در مذاکرات ایران و عربستان
  بزرگنمايي:

پیام ویژه - محمد عزیزپور در گفت‌وگو با ایسنا، در ارتباط با جایگاه بحران یمن در رایزنی های ایران و عربستان که گفته شده تاکنون دو دور آن برگزار شده است، تصریح کرد: قطعا یکی از محورهای اصلی گفت و گو بین تهران و ریاض موضوع یمن خواهد بود و به نظر می رسد که دو کشور بتوانند در زمینه حل بحران یمن به تفاهم برسند و این تفاهم قطعا آثار مثبتی برای کل منطقه خواهد داشت.
این کارشناس مسائل یمن با بیان اینکه جنگ صورت گرفته بین عربستان و یمن جنگ فرسایشی بود و عربستان از بابت شروع و پیگیری این جنگ در عرصه منطقه ای و بین المللی با صدمات زیادی رو به رو شد گفت: در جنگ یمن حاکمان سعودی اعتبار خود را از دست دادند و این موضوعی است که آنها اکنون متوجه آن شدند و به نظر می رسد که در حال انجام تلاشهایی برای ترمیم این چهره هستند.
وی با تاکید بر اینکه جنگ یمن دستاوردی برای منطقه و عربستان نداشته است و بهترین کار این است که ریاض از مواضع خصمانه خودعلیه یمن عقب نشینی کند تصریح کرد: از طرف دیگر کشورهای منطقه از جمله عربستان به صورت جدی تر متوجه جایگاه و قدرت نظامی و سیاسی ایران در منطقه شده اند چرا که دیدند حتی محاصره اقتصادی آمریکا نتوانست تاثیر چندانی بر این جایگاه بگذارد.
عزیزپور با بیان اینکه عربستان جنگ یمن را با پشتوانه آمریکا آغاز کرد و این یک جنگ نیابتی بود که ریاض به نمایندگی از واشنگتن و تل آیو در منطقه ایجاد کرد، افزود: اکنون سعودی ها می‌بنید که دیگر آمریکایی ها تمایلی ندارند که از این جنگ حمایت کنند و خسارت بیشتری برای عربستان به همراه آورده است.
وی با اعتقاد بر این که به صورت قطع موضوع یمن یک مسئله ای درون منطقه ای است و کشورهای منطقه باید با گفت‌وگو و مشارکت هم این بحران را از طریق سیاسی حل کنند، افزود: وقتی کشورهایی چون ایران و عربستان با هم گفت و گو کنند و به فهم مشترک برسند این موضوع زمینه را برای صلح و ثبات در منطقه و توسعه اقتصادی و آبادانی آن فراهم می کند. ایران و عربستان دو کشور تاثیرگذار در منطقه هستند و به نفع کل منطقه است که تنشها در بین این دو کشور کاهش پیدا کند.
وی با بیان اینکه کاهش تنش بین ایران و عربستان و حرکت دو کشور به سمت وفاق و همگرایی باعث می شود که دست بیگانگان در منطقه کوتاه تر شود و خسارتهای منطقه ای به حداقل برسد تاکید کرد: عربستان با توجه به تحولات اخیر متوجه شده که دیگر در موضوع یمن حامی قدرتمندی ندارد و قافیه را باخته است و در همین چارچوب انگیزه بیشتری پیدا کرده تا در راستای حل این بحران اقداماتی انجام دهد؛ چرا که اکنون می بنید تنها کسانی که از این جنگ سود برده اند آمریکایی ها و اسرائیلی ها بودند.
عزیزپور با اعتقاد بر این که ایجاد همگرایی بین ایران و عربستان باعث می شود که نفوذ تفکیری ها در منطقه کم رنگ‌تر شود، تصریح کرد: این چشم انداز و امید وجود دارد که تهران و ریاض بتوانند در مورد مسائل منطقه از جمله موضوع یمن به تفاهم‌هایی برسند گرچه مسیر سختی در این ارتباط در پیش روست و تلاشهای جدی باید از سوی دو کشور انجام شود.
انتهای پیام

لینک کوتاه:
https://www.payamevijeh.ir/Fa/News/661570/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

امام جمعه اهواز: در مذاکره با آمریکا باید مطیع امر ولی فقیه باشیم

شوک سنگین به متقاضیان جدید نهضت ملی مسکن

سیگنال عجیب ترامپ به بازارهای جهانی؛ قیمت دلار ریخت

ظرفیت باتری و سرعت شارژ گلکسی S25 Edge فاش شد

تصاویر جدید الجزیره از شهید یحیی السنوار

برگزاری اردوی یک روزه ویژه دانش‌آموزان شاهد و ایثارگر در زاهدان

تکنو به‌زودی 2 گوشی جدید و احتمالا خوش‌قیمت معرفی می‌کند

ترامپ تحریم‌های شهرک‌نشینان اسرئیلی در کرانه باختری را لغو کرد

جنجال دوباره درباره ترور کندی؛ سرنشین جلویی قاتل بود؟

چرا سونی با بلادبورن کاری نمی‌کند؟ مدیر سابق سونی پاسخ می‌دهد

آیا رهبر انقلاب دستور مذاکره با آمریکا را نداده‌اند؟

مقایسه چهره خسته و آسیب دیده اسرای فلسطینی با چهره شاداب اسرای اسرائیلی

هوش مصنوعی ترامپ را به رسمیت نمی‌شناسد!

الجبیر: عربستان در حال توسعه برنامه هسته‌ای برای اهداف مرتبط با انرژی است

حماس: ما به توافق آتش‌بس در غزه متعهدیم، اسرائیل هم پایبند باشد

کاربران ایکس روی موبایل، اکنون بیش از گذشته هزینه می‌کنند

پیکر مطهر مادر شهیدان والامقام کلانتری در ساری تشییع شد

10 کشته و مصدوم در پی واژگونی پژو 405

آیا مواردی از ویروس جدید hmpv در کشور مشاهده شده است؟

آسمان خوابی به جای کارتن خوابی؛ تغییر واژه چه دردی دوا نمی‌کند؟

شرکت گوگل در ترورهای دقیق فرماندهان لبنان و سید حسن چه نقشی داشت؟

پیش‌بینی بازار خودرو در هفته دوم بهمن 1403

انصارالله یمن، ده‌ها اسیر دولت مستعفی را آزاد می‌کند

آیا اقتصاد سوریه از ویرانه‌های جنگ سر برمی‌آورد؟

بحران در کالیفرنیا؛ باد و آتش 31 هزار نفر دیگر را آواره کرد

حمله اشغالگران به یک خودرو در جنین؛ دو فلسطینی شهید شدند

دانشجویان دختر در این دانشگاه مسموم شدند

گفت‌وگو با معلمی که فداکاری عجیبی برای دانش‌آموزش کرد

این شیائومی 15 اولترا در دنیای واقعی است

سرمایه‌گذار ایرانی جایگزین سرمایه‌گذار عربستانی در صنعت روغن شده/ هیچ کمبودی در ذخایر راهبردی روغن نداریم

بادِ شدید در لس‌آنجلس

پرحاشیه‌ترین قرارداد گازی کشور

خاورمیانه‌ای که سلطه جمهوری‌خواهان خواهد ساخت

حماس اقدام آمریکا برای «تروریستی» خواندن انصارالله را محکوم کرد

تصادف زنجیره‌ای چهار خودرو، حادثه‌ساز شد

حفاری تونل برای رسیدن به گنج، فاجعه آفرید!

سامسونگ سرانجام «آپدیت یکپارچه» را به پرچمدار گران‌قیمتش اضافه کرد

پوتین: برای مذاکرات درباره اوکراین آماده‌ایم

درخواست خانواده‌های اسرای صهیونیستی از نتانیاهو برای پایبندی به اجرای آتش‌بس

تصادف سمند و پراید، 5 کشته و زخمی برجای گذاشت

حریق انبار چوب مشهد با تلاش 110 آتش‌نشان مهار شد

60 درصد سهام کارخانه تولید آیفون در هند به یک سرمایه‌گذار بزرگ فروخته شد

زلزله‌ 4 ریشتری بوشهر را لرزاند

پیش بینی بورس هفته دوم بهمن 1403

القسام اسامی اسرای اسرائیلی برای دور دوم مبادله را اعلام کرد

معاون اول قوه قضاییه: در 21 ماه گذشته، 6 هزار نفر عفو شده‌اند

30 برابر سود بیشتر + 35 میلیون بیبی‌دوج رایگان برای شما

حماس: مدارک کافی برای وادار کردن اسرائیل برای تکمیل آتش‌بس در غزه داریم

لحظه انفجار کوره ذوب فولاد در یزد

بازی Ninja Gaiden 4 پاییز امسال از راه می‌رسد