پیام ویژه

آخرين مطالب

معضل مهم رمزارزها در اقتصاد ایران گزارش

معضل مهم رمزارزها در اقتصاد ایران
  بزرگنمايي:

پیام ویژه - ایسنا / اتاق بازرگانی ایران در نشستی، به بررسی وضعیت رمزارزها در اقتصاد ایران و مشکلاتی که در ماه‌های گذشته در مسیر این ارزها وجود داشته را بررسی کرد.
هرچند از عمر رمزارزها در اقتصاد جهان سال‌هایی نسبتا طولانی گذشته در ایران اما بحث در رابطه با آنها تنها در چند ماه گذشته با جدیت بیشتری دنبال شده و در کنار محدودیت‌هایی که در ابتدا برای ورود به ابزار این ارزها وجود داشت، در هفته‌های اخیر نیز تعدادی از فعالان اقتصادی از نبود قوانین لازم برای اداره این ارزها و حمایت از خریداران ارزهای دیجیتال صحبت کردند.
هر چند در ایران قوانینی برای مدیریت ماینرها و استخراج کنندگان ارزهای دیجیتال نهایی شده اما برای خرید و فروش و صرافی‌هایی که در این حوزه فعالیت می‌کنند قوانین دقیقی وجود ندارد و همین امر، باعث شده نگرانی‌هایی درباره احتمال کلاهبرداری و از بین رفتن سرمایه مردم به وجود بیاید و همین امر می‌تواند خطرساز باشد.
به دنبال این تحلیل‌ها، اتاق بازرگانی ایران، در نشستی به بررسی ابعاد مختلف رمزارزها در اقتصاد ایران پرداخته و نبود قوانین و دستورالعمل‌های اجرایی، اصلی‌ترین نگرانی و معضل در این حوزه به شمار می‌آید.
فرزین فردیس، مشاور کمیسیون کسب‌وکارهای دانش‌بنیان اتاق ایران گزارشی درباره رمزارز، تهدید یا فرصت ارائه داد. او از ارزش کل بازار رمزارزها گفت که حدود 2530 میلیارد دلار بوده است. ارزش کل بازار بیت‌کوین هم 1071 میلیارد دلار بوده که تقریباً 10 درصد کل طلای دنیا بوده است. از طرفی تعداد رمزارزهای پذیرش شده و لیست شده در صرافی‌های دنیا 4701 بوده در حالی که در سال 2013 تنها 66 درصد بوده است.
فردیس گفت: بازیگران و ذی‌نفعان یک سیستم مالی پولی دولت، مردم و کسب‌وکارهاست و در میان بازیگران مردم خیلی جلوتر از بقیه بوده است.
به گفته فردیس 80 درصد مردم علاقمند به نگهداری آن هستند؛ 86 درصد به خرید و تبادل در آینده فکر می‌کنند و 79 درصد به شروع فعالیت در این حوزه علاقمند هستند. 62 درصد مردمی که رمز ارز خریده‌اند در شش ماه اخیر وارد بازار شده باشند. حجم مبادله روزانه رمزارزها در پایان اسفند بین 5 تا 10 هفته تخمین زده می‌شود.
او درباره بازیگران و ذی نفعان و وضعیت کسب‌وکارها گفت: اینکه برای خریدوفروش رمزارز چه پلت فرم‌هایی را ترجیح می‌دهید؟ یا برای نگهداری رمزارز خریداری‌شده خود بیشتر از چه گزینه‌ای استفاده می‌کنید. الآن البته احساس عدم امنیت هم می‌کنند؛ بهتر است که بدانیم 64 درصد مردم هنوز نمی‌دانند چگونه حمایت می‌شوند؟ باید به فعالیت بازیگران کلاسیک اجازه حضور داده شود و آیین‌نامه این حوزه به‌سرعت تدوین شفاف و در این حوزه شفافیت‌های لازم انجام شود.
عضو اتاق تهران تأکید کرد: الآن بزرگ‌ترین دغدغه مردم و کسب‌وکارها در حوزه رمزارزها بلاتکلیفی مسائل قانونی، نوسانات شدید ارزش، عدم امنیت و کلاهبرداری، عدم پشتوانه شفاف و ملاحظات شرعی از مشکلات این حوزه است و باید، ساختار فنی-حقوقی با نظارت بانک مرکزی اصلاح شود.
او تأکید کرد: باید دارایی‌های دیجیتال در کشور به رسمیت شناخته شود؛ آگاهی و آموزش‌های زیربنایی ایجاد شود تا حس آرامش در فضای عمومی جامعه برای استفاده از رمز ارزها به وجود بیاید.
شمس اردکانی - عضو اتاق بازرگانی ایران - نیز در این رابطه تأکید کرد: با توجه به آنچه در نشست‌های قبلی گفته‌شده، لازم است پیش از هر اقدامی، بخش خصوصی نگاه جامع و عمیقی نسبت به ویژگی‌های رمز ارزها پیدا کند و پس از شناسایی کارکردهای این حوزه، نشست‌های لازم برای بیان خواسته‌های خود با مسئولان و سیاست‌گذاران داشته باشد. بخش خصوصی باید به این نکته توجه کند که ممکن است سیاست‌گذار به دلیل تعجیل یا عدم شناخت در این حوزه به شیوه نادرستی تصمیم‌گیری کند و ما باید در شناساندن بسترهای این صنعت تلاش کنیم.

لینک کوتاه:
https://www.payamevijeh.ir/Fa/News/662175/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

افزایش 45 درصدی حداقل دستمزد کارگران در سال 1404

تناقض‌گویی رسانه‌های حامی دولت درباره افزایش قیمت ارز

فارن پالیسی: چرا پکن ناگهان برای مذاکرات هسته‌ای پیش‌قدم شد؟

هدست سامسونگ یک برتری مهم نسبت‌به اپل ویژن پرو خواهد داشت

سال سخت؟!

جعبه شگفتی‌های تلگرام

سال «بی‌آبی»

رئیس مجلسی که می‌خواهد رئیس جمهور باشد

9 شهید در تجاوز آمریکا و انگلیس به یمن/ انصارالله: پاسخ می‌دهیم

19 کشته و زخمی در انفجار لاذقیه

زلنسکی: روسیه تنها مانع دستیابی به صلح است

از بنگاه‌داری به بنگاه‌سازى؛ چرا خروج از تصدی‌گری بانکی برای ایران حیاتی است؟

سامسونگ احتمالاً دوربین گلکسی S26 اولترا را به دیافراگم متغیر مجهز می‌کند

سنگ تمام ترامپ برای ماسک

جهاد اسلامی: هدف تجاوز آمریکا به یمن پشتیبانی از رژیم صهیونیستی است

انصارالله: به حملات آمریکا پاسخ می‌دهیم

پای هواوی از پارلمان و کمیسیون اروپا بریده شد

عبور متوسط قیمت مسکن از متری 100 میلیون تومان

فرار دسته جمعی علویان از دست نظام جولانی به لبنان

سنگ تمام ترامپ برای تسلا

ابرپروژه امنیتی ترکیه در منطقه

9 شهید و 9 زخمی در تجاوزات آمریکا و انگلیس به یمن

حماس: توپ در زمین اشغالگران است

ترامپ: دستور حمله به یمن را صادر کردم

مدیرعامل تلگرام سرانجام از فرانسه خارج شد

فوت مادر باردار در تصادف سمند با پژو 405

افطاری ساده 270 متری روی بزرگترین پل غیر خودرویی کشور

بازگشت خوش‌بینی به بورس؟

تحلیلی از کناره‌گیری شورای رقابت در قیمت‌گذاری خودرو؛ آزادسازی بازار یا خیانت به مصرف‌کننده؟

افزایش قیمت دلار با پتروشیمی‌ها چه کرد؟

ایلان ماسک با بازنشر پستی درباره هیتلر دوباره جنجال به پا کرد

اپل بی‌سروصدا اپلیکیشن جدیدی برای بهبود Apple Maps منتشر کرد

ماجرای پسرخوانده‌ای که 20 سال در حبس نامادری‌اش بود

گلایه بیماران از کمبود پزشک متخصص در ایام نوروز

داستان 61 تن طلای گمشده چیست؟

تعیین حداقل دستمزد سال 1404 احتمالا چند درصد بالاتر از تورم

پیش بینی قیمت دلار 26 اسفند 1403

عرضه سیب و پرتغال ایام عید از چه زمانی و با چه قیمتی خواهد شد؟

الجزیره جزئیاتی از پیشنهاد فرستاده ترامپ و پاسخ حماس و اسرائیل به آن را منتشر کرد

کوچ اجباری اهالی «جنین»؛ گام عملی پروژه الحاق کرانه باختری

دولت ترامپ «صدای آمریکا» را تعطیل کرد

پیش بینی قیمت طلا و سکه 26 اسفند 1403

لبنان: با همه ابزارهای ممکن برای آزادسازی مناطق تحت اشغال خود تلاش خواهیم کرد

الجزیره: اوکراینی‌ها روی آمریکا حساب نمی‌کنند و منتظر بدتر شدن اوضاع اند

واریز سود سهام عدالت از فردا

مانیتور مخصوص بازی 2025 گیگابایت با پنل 240 هرتز 4K عرضه شد

سرازیر شدن معترضان به پایتخت در یکی از بزرگترین تظاهرات ضددولتی صربستان

تعرفه‌های ترامپ چگونه بر مردم اروپا تأثیر می‌گذارند؟

خانواده های اسیران اسرائیلی دست به دامان ترامپ شدند

ژنرال اسرائیلی: ارتش در دام نتانیاهو افتاده است